Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ورود هواداران ترامپ به ساختمان و تالار اصلی کنگره آمریکا / اعلام منع آمد و شد در واشنگتن / پنتاگون با استقرار گارد ملی مخالفت کرد / شلیک به یک زن در ساختمان کنگره / ترامپ دستور اعزام نیرو‌های گارد ملی را صادر کرد / نماینده جمهوری‌خواه: این یک کودتاست / بایدن: من از ترامپ می‌خواهم در تلویزیون حاضر شده و خواستار اتمام این شورش شود / ترامپ از معترضان خواست به خانه برگردند / تلاش برای استیضاح و برکناری ترامپ / آغاز حکومت نظامی در واشنگتن از ۲:۳۰ بامداد به وقت تهراندر حالی که کنگره آمریکا برای تأیید نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور تشکیل جلسه داده بود، هزاران نفر از هواداران دونالد ترامپ رئیس‌جمهور کنونی آمریکا که در انتخابات ریاست جمهوری این کشور بازنده شده و تنها دو هفته دیگر در کاخ سفید حضور خواهد داشت، در خیابان‌های واشنگتن تجمع کرده‌اند تا اعتراض خود را به نتیجه انتخابات اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش انتخاب، هواداران معترض ترامپ با حمله به ساختمان کنگره وارد این نهاد قانونگذاری آمریکا شده‌اند. ساختمان کنگره آمریکا در پی تلاش‌های معترضان برای ورود به ساختمان تعطیل شد و «مایک پنس» را مخفیانه از ساختمان کنگره خارج کردند.

 شهردار واشنگتن دی سی به دلیل تظاهرات هواداران ترامپ دستور منع آمد و شد از ساعت ۱۸ روز چهارشنبه به وقت محلی به بعد را صادر کرده است.

یک شاهد عینی اغتشاشات در واشنگتن اعلام کرد هواداران ترامپ با شکستن 4 لایه امنیتی و محافظان کنگره به داخل ساختمان نفوذ کردند.

برخی منابع اعلام کردند ترامپ از طرفداران خود خواست برای حمایت از نمایندگان جمهوری‌خواه و دادن جرات به آنها برای بازگرداندن دموکراسی به کشور، با هم به سمت کنگره حرکت کنند.

 
حمله توییتری ترامپ به مایک‎ پنس

 ترامپ در توئیتی با حمله به مایک پنس نوشت: مایک پنس شهامت کافی برای انجام دادن کارهایی که جهت محافظت از کشور و قانون اساسی ما لازم بود نداشت.

وی افزود: او می‌توانست به ایالت‌ها فرصت دهد مجموعه‌ای از واقعیت‌های اصلاح‌شده را تأیید کنند نه واقعیت‌های متقلبانه یا غیردقیق. ایالات متحده امریکا خواستار حقیقت است.
 
ترامپ هوادارانش را به آرامش فراخواند

ترامپ خطاب به طرفدارانش که به ساختمان کنگره حمله کرده‌اند در توئیتی نوشت: لطفا پلیس پایتخت را حمایت کنید، آنها طرف کشورمان هستند. لطفا آرام باشید

 
مجلس نمایندگان آمریکا تخلیه شد؛ معترضان وارد دفتر پلوسی شدند

رسانه‌های آمریکا گزارش داده‌اند معترضان وارد دفتر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شده‌اند. پلیس ساختمان مجلس نمایندگان را تخلیه کرده است.

ان‌بی‌سی‌نیوز به نقل از یک منبع گزارش داده گزارش‌هایی از کشف بسته‌های مشکوک در اطراف مجموعه ساختمان‌های کنگره وجود دارد.

رسانه‌های آمریکا گزارش داده‌اند معترضان وارد ساختمان مجلس سنا شده‌اند.

 
پنتاگون با استقرار گارد ملی مخالفت کرد

یک رسانه گزارش داده پنتاگون با درخواست مقام‌های واشنگتن دی‌سی برای استقرار نیروهای گارد ملی در ساختمان کنگره مخالفت کرده است.

 
ترامپ با شعار «نظم و قانون» دوباره خواستار حفظ آرامش شد

رئیس‌جمهور آمریکا در توییتر نوشت: من از همه در ساختمان کنگره می‌خواهم آرامش خودشان را حفظ کنند. خشونت به خرج ندهید. به خاطر داشته باشید ما حزب نظم و قانون هستیم. به قانون و مردان و زنان آبی‌پوش ما احترام بگذارید. متشکرم.

رییس سابق پلیس واشنگتن در واکنش به این اتفاقات گفت: آنچه در حال رخ دادن است کودتای ترامپ است

 
شلیک به یک زن در ساختمان کنگره

گزارش‌ها حاکی است به یک نفر تیراندازی شده است. یک خبرنگار از داخل ساختمان سنا به نقل از منابعی در پلیس گزارش داده است که اقلا یک نفر در داخل ساختمان هدف گلوله قرار گرفته است و تحت احیای قلبی ریوی قرار دارد.

سی‌ان‌ان می‌گوید فرد هدف قرار گرفته یک زن است که گلوله به سینه اش خورده است و اکنون در شرایط بحرانی به‌سر می‌برد.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که چندین نفر در جریان ورود هواداران ترامپ به ساختمان کنگره، مجروح شده‌اند.
 
ترامپ دستور اعزام نیروهای گارد ملی را صادر کرد

سخنگوی کاخ سفید می‌گوید گارد ملی آمریکا به دستور ترامپ برای استقرار در ساختمان کنگره اعزام شده است. این در حالی است که وزارت دفاع آمریکا با به‌کارگیری نیروهای گارد ملی در واشنگتن مخالفت کرده بود. بایدن نیز قرار است به زودی بیانیه‌ای در خصوص تحولات کنگره صادر کند.

پلیس ساختمان کنگره آمریکا برای مقابله با طرفداران ترامپ، درخواست نیروی کمکی کرده است. مأموران یونیفورم‌پوش و ویژه سرویس مخفی آمریکا نیز در ساختمان کنگره حاضر شده‌اند.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با اعلام اعزام گارد ملی برای کمک به نیروهای امنیتی فدرال در کنگره، گفت کریستوفر میلر سرپرست پنتاگون نیز با سران کنگره در تماس است

 

معترضان با ورود به دفتر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، با انداختن پرچم آمریکا و به هم‌ریختن وسایل این دفتر، مشغول خواندن اسناد و ایمیل‌های او هستند.

 
نماینده جمهوری‌خواه: این یک کودتاست

«آدام کینزینگر» نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان از ایالت ایلینوی در حساب توئیتری خود نوشت: این یک کودتاست.

 
بیانیه مشترک پلوسی و شومر: ترامپ خواستار پایان اشغال کنگره شود

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان و چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنا در بیانیه ای مشترک خواستار موضع گیری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دفاع از پایان اشغال ساختمان کنگره شدند.

 
ایوانکا ترامپ: این افراد «میهن‌پرستان آمریکایی» هستند

ایوانکا ترامپ در توییتی حمله‌کنندگان به ساختمان کنگره را «میهن‌پرستان آمریکایی» خواند اما بعد از لحظاتی این توییت را حذف کرد.

 
بایدن: من از ترامپ می‌خواهم در تلویزیون حاضر شده و خواستار اتمام این شورش شود

بایدن در سخنانی گفت: من از ترامپ می‌خواهم همین الان در تلویزیون حاضر شده و خواستار اتمام این شورش شود. اتفاقات امشب بازتاب دهنده واقعیت در آمریکا نیست‌. این هرج و مرج توسط افراد معدودی افراطی رخ داده است. عقب بکشید و بگذارید دموکراسی پیش برود!

وی گفت: از ترامپ میخواهم همین الان از تلویزیون ملی به سوگندش عمل کند و به این رفتار پایان دهد. شکستن شیشه‌ها و حمله به نمایندگان اعتراض نیست، بلکه شورش علیه کشور است. دنیا ما را می‌بینید و از این وضعیت غمگینم. این لحظه تاریکی برای ماست

 
ترامپ از معترضان خواست به خانه برگردند

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی که قرار بود با هدف آرام‌کردن هواداران خود و پایان‌دادن به آشوب‌ها در کنگره باشد، مجدداََ مدعی وقوع تقلب در انتخابات شد.

ترامپ در این پیام ویدئویی که در توئیتر منتشر کرد، گفت: «از درد و رنج شما مطلع هستم. ما انتخاباتی داشتیم که از ما ربوده شد ولی همین الان باید به خانه بروید. باید صلح داشته باشیم».

وی با بیان اینکه اکنون برهه بسیار سختی در آمریکا است، اظهار داشت: «نمی‌خواهیم هیچ‌کسی آسیب ببیند. این انتخابات، متقلبانه بود. اما نباید توسط این افراد (دموکرات‌ها) بازی بخوریم».

رئیس‌جمهور کنونی آمریکا سپس افزود: «لازم است که صلح داشته باشیم. پس به خانه بروید. ما شما را دوست داریم. شما بسیار خاص هستید».

 
آغاز سرکوب نظامی در آمریکا

کمتر از ساعتی پس از اعتراضات در آمریکا، نیروهای نظامی تا بُن دندان مسلح برای سرکوب معترضان وارد کنگره شدند.

همچنین منابع خبری می‌گویند اف ‌بی‌آی هم به کمک پلیس آمده تا با معترضان مقابله کند و تعداد زیادی خودروی نظامی و پلیس وارد واشنگتن‌دی‌سی شدند.
 
تلاش برای برکناری ترامپ

ایلهان عمر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید که در حال فراهم آوردن مقدمات استیضاح ترامپ است. به گفته او، ترامپ باید از سمت خود برکنار شود.

 این در حالیست که از دوره ریاست‌جمهوری ترامپ کمتر از دو هفته باقی مانده است.

«تد لیو» نماینده کنگره آمریکا از پنس خواست تا با اجرای متمم ۲۵ قانون اساسی، ترامپ را از قدرت برکنار کند.

سناتور گراهام از دوستان نزدیک ترامپ نیز  از بایدن حمایت کرد و او را رئیس جمهور منتخب نامید!

 

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که هواداران ترامپ قصد دارند تمام شب را در ساختمان کنگره آمریکا بمانند.

«موریل بوزر» شهردار واشنگتن نیز اعلام کرد که از ساعت ۶ عصر تا ۶ صبح فردا، قانون منع آمد‌وشد برقرار می‌کند. در این ساعت هیچ‌کسی اجازه ندارد بیرون از منازل خود باشد.

تصاویر منتشر شده حکایت از استقرار کامل نظامیان در کنگره آمریکا دارد.

 
اتحادیه اروپا: باید به نتیجه انتخابات احترام گذاشت

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: «دموکراسی آمریکا تحت محاصره قرار گرفته است. باید به نتیجه انتخابات کاملا احترام گذاشت».

 
اعزام پلیس از ایالت نیوجرسی به واشنگتن

«فیل مورفی» فرمانده ایالت نیوجرسی به درخواست مقامات واشنگتن، نیروهای پلیس این ایالت را به کنگره آمریکا اعزام کرد.

پلیس واشنگتن می‌گوید که هواداران ترامپ، برای باز کردن راه خود به درون کنگره، مواد شیمیایی حساسیت‌زا  روی نیروهای امنیتی پاشیده‌اند.

شهردار واشنگتن نیز رفتار هواداران ترامپ را «شرم‌آور و چیزی بیشتر از غیرقانونی» توصیف کرد.

هواداران خشمگین ترامپ حتی به خبرنگاران و اصحاب رسانه بیرون از ساختمان کنگره حمله کردند.

 
انتقال آراء الکترال به مکانی امن

یک سناتور آمریکایی خبر داد صندوق‌های آراء مجمع گزینندگان آمریکا (الکترال کالج) هم‌اکنون به مکان امن و افشانشده‌ای در سنای آمریکا منتقل شده تا شمارش آراء از سر گرفته شود

«بنی گانتز» وزیر جنگ اسرائیل نیز در واکنش به تحولات کنگره آمریکا گفت: «باور نمی‌کردم [روزی] شاهد چنین تصاویری در قدرتمندترین دموکراسی جهان باشم».

 
آغاز حکومت نظامی در واشنگتن از 2:30 بامداد به وقت تهران

از ساعت ۱۸ روز چهارشنبه به وقت محلی (۲:۳۰ بامداد به وقت تهران) به مدت ۲۴ ساعت منع آمد و شد در واشنگتن برقرار می شود

 
سرایت خشونت‌ها در کنگره به ایالت‌های دیگر آمریکا

روزنامه «واشنگتن‌پست» نیز گزارش داد که شبه‌نظامیان حامی ترامپ اطراف ساختمان کنگره محلی ایالت جورجیا تجمع کرده‌اند.

شبکه سی‌ان‌ان نیز گزارش داد که قانونگذاران آمریکایی از ساختمان کنگره تخلیه شده و به یک پایگاه نظامی نزدیک منتقل شده‌اند.

آتش‌بازی هواداران ترامپ روی پلکان کنگره آمریکا که لحظاتی پیش شروع شده بود همچنان ادامه دارد.

 
جان باختن هوادار ترامپ

شبکه «اِن‌بی‌سی نیوز» به نقل از چند مقام امنیتی واشنگتن، جان باختن هوادار ترامپ که در کنگره هدف گلوله قرار گرفته بود را تایید کرد.

 
تأمین امنیت کنگره بعد از ۴ ساعت خشونت

 خبرگزاری‌های «آسوشیتدپرس» و «رویترز» به نقل از مسئولان امنیتی کنگره آمریکا خبر دادند که بعد از ۴ ساعت، امنیت به این نهاد آمریکایی بازگشته است

 
مخالفان ترامپ در نیویورک به میدان آمدند!

در حالی که حکومت نظامی در واشنگتن از دقایقی قبل آغاز شده، تصاویر تلویزیونی نشان می‌دهد این بار مخالفان ترامپ و حامیان جو بایدن به خیابان‌ها آمده‌اند

 
پنتاگون: مایک پنس دستور استقرار گارد ملی در واشنگتن را تأیید کرد نه ترامپ

نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: مقامات دفاعی و اداری گفتند که مایک پنس، معاون رئیس جمهور، روز چهارشنبه دستور استقرار گارد ملی در واشنگتن را تأیید کرد نه ترامپ.

مشخص نیست که چرا رئیس جمهور که هنوز فرمانده کل قوا است، این دستور را نداد.

«مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز با غیرقابل قبول خواندن شورش و بی‌قانونی در کنگره، گفت مجرمانی که در این آشوب دست داشتند، مجازات می‌شوند.
توئیت ترامپ: این روز را برای همیشه به یاد داشته باشید

ترامپ در توئیتی نوشت: هنگامی که پیروزی مقدسی در انتخابات بسیار ناعادلانه و شرورانه از میهن پرستان بزرگی که مدتها با آنها بد و ناعادلانه رفتار شده، دور می‌شود، این موارد و رویدادها اتفاق خواهد افتاد. با عشق و در آرامش به خانه بروید و این روز را برای همیشه به یاد داشته باشید!

 توئیتر امکان بازنشر، ریپلای یا لایک کردن این توئیت ترامپ را به دلیل خطر افزایش خشونت، از کار انداخت.

فیس بوک، یوتیوب و اینستاگرام هر دو پیام اینترنتی ساعتی پیش ترامپ را به دلیل محتوای «غیر واقعی، تکرار ادعای تقلب و ربوده شدن انتخابات و تحریک احساسات هواداران» حذف کردند.

پیش‌تر توییتر، امکان نظر دادن و پسندیدن فیلم ترامپ را که در حساب توییترش منتشر شده، متوقف کرده و آن را به دلیل ادعاهای غیرواقعی در مورد انتخابات پرچم‌گذاری کرده بود

 
بولتون: شمارش آرا باید از سر گرفته شود

جان بولتون در توئیتی نوشت: اگر اکنون امنیت در ساختمان کنگره برقرار است، مجلس نمایندگان و سنا باید امشب بررسی آرای الکترال کالج را از سر بگیرند تا ثابت کنند که قانون اساسی نیز در امان است.

 
جورج بوش با اغتشاش خواندن یورش به کنگره گفت در مراسم سوگند بایدن حاضر خواهد شد

جورج دبلیو بوش، رئیس جمهوری سابق امریکا در واکنش به حمله هواداران دونالد ترامپ به کنگره ضمن اغتشاش و آشوب خواندن آن گفته برای حمایت از انتقال صلح آمیز قدرت که اصلی ترین رکن دموکراسی در قانون اساسی آمریکاست، شخصا در مراسم ادای سوگند جو بایدن که قرار است ۲۰ ژانویه در کنگره آمریکا برگزار شود، حضور خواهد یافت.

 
مقابله گارد ملی آمریکا با هواداران ترامپ

خبرگزاری رویترز گزارش داد گارد ملی آمریکا با تجهیزات سنگین ضد شورش در حال عقب راندن هواداران ترامپ و معترضان به نتیجه انتخابات در غرب واشنگتن است.
 
پلوسی: جلسه مشترک مجلس نمایندگان و سنا امشب از سر گرفته می شود

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد جلسه مشترک مجلس نمایندگان و سنا(کنگره)، امشب از سر گرفته می شود.

بایدن در توئیتی نوشت: مسیر ما آشکار است: راه ما راه دمواکراسی است- احترام به قانون و احترام به همدیگر و ملت

 
بازداشت ۱۳ نفر و ضبط پنج سلاح تا این لحظه

 دست کم ۱۳ نفر در جریان شورش در ساختمان کنگره آمریکا در واشنگتن دستگیر شده اند.

پلیس واشنگتن گفت که همچنین پنج سلاح از جمله سلاح های کمری و تفنگ های بلند ضبط شده است.

رابرت کُنتی رئیس پلیس شهر به خبرنگاران گفت که هیچ یک از بازداشتی ها ساکنان ناحیه دی سی (پایتخت) نیستند.او همچنین گفت که برخی ماموران پلیس به دلیل جراحات تحت مداوا هستند

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: کنگره آمریکا حمله به ساختمان کنگره مجلس نمایندگان آمریکا ساختمان کنگره آمریکا رئیس مجلس نمایندگان نتیجه انتخابات استقرار گارد ملی ساختمان کنگره ساختمان کنگره مجلس نمایندگان هواداران ترامپ معترضان وارد دونالد ترامپ گارد ملی جمهوری خواه قانون اساسی گارد ملی رئیس جمهور گزارش داده منع آمد حاضر شده مایک پنس سی ان ان شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۹۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ

  
منبع: تایم
تاریخ انتشار: 30 آوریل 2024
گفتگوی اریک کورتسا با دونالد ترامپ
مترجم: لیلا احمدی

➖➖➖➖➖➖➖➖➖

  عصر ایران/ ترجمه: دو بخش از گفت و گوی مفصل و 16 هزار کلمه ای مجله تایم با ترامپ را در روزهای گذشته خواندید. عصر ایران شاید نخستین رسانه ایرانی بود که ساعاتی بعد از انتشار مجله تایم بخش اول گفت و گو را منتشر کرد که در آن گفته بود اشتباه او در دوره اول این بوده که زیادی خوب بوده! در بخش دوم هم گفت در دوره بعدی تلافی خواهد کرد ( البته اگر دوره بعدی در کار باشد). و حال نوبت به بخش سوم رسیده با این مقدمه مصاحبه کننده:

ترامپ از زمان خروج از قدرت، کوشیده تا گروهی از موافقان را مهندسی کند و میادین اولیه را در رقابت‌های سنا و مجلس نمایندگان در اختیار بگیرد. امیدوار است که بدنۀ جمهوری‌خواهان مملو از افراد سرسخت ماگا باشد تا بتواند بر دستورکار قانون‌گذاری و نامزدها تأثیر بگذارد. 

"جیم بنکس" (نمایندۀ ایندیانا، رئیس پیشینِ کمیتۀ مطالعات جمهوری‌خواهان (RSC) و نامزد حزب جمهوری‌خواه در مجلس سنای ایالت)، جلسۀ برنامه‌ریزی RSC در آگوست 2022 را با حضور ترامپ در اقامتگاهش واقع در بدمینسترِ نیوجرسی به یاد می‌آورد. 

او به خاطر می‌آورد که با ورود گروه هواداران ترامپ اخباری منتشر شد مبنی بر این‌که اف‌بی‌آی به مارالاگو حمله کرده است. بانک‌ها مطمئن بودند که این جلسه لغو خواهد شد، اما لحظاتی بعد، ترامپ با بی‌قیدی از درها عبور کرد و متعهد شد که دوباره نامزد می‌شود.

 بنکس ترامپ را با این گفته به‌خاطر می‌آورد: «وقتی انتخاب شوم به متحدانی در کنگره نیاز دارم». حالا بنکس می‌گوید «تفاوت دورۀ دوم ترامپ این است که او پشتیبان‌هایی در کنگره خواهد داشت که پیش از این نداشته است».

قصد ترامپ برای بازسازی روابط آمریکا در خارج از کشور می‌تواند در همین‌حد تأثیرگذار باشد. ایالات متحده از زمان تأسیس، به‌ دنبال برپاییِ اتحادهایی براساس ارزش‌های مشترکِ مبتنی بر آزادی سیاسی و اقتصادی بود. ترامپ نسبت به پیشینیان خود و درقبال روابط بین‌الملل رویکرد معامله‌گرایانه‌تری دارد ولی از  متحدان سودجو و رهبران خودکامه‌ای مثل "شی‌جین‌پینگ" (رئیس‌جمهور چین)، "ویکتور اوربان" (نخست‌وزیر مجارستان)، یا " ژائیر بولسونارو" (رئیس‌جمهور سابق برزیل) بیزار است.

به‌همین‌دلیل وقتی همین اواخر در یکی از گردهمایی‌های تبلیغاتی گفت که روسیه می‌تواند با کشور ناتویی [که او معتقد است به قدر کافی برای دفاع جمعی هزینه نمی‌کند]، «هر کاری می‌خواهد بکند» متحدان سنتی آمریکا را به وحشت انداخت. 

ترامپ به من می‌گوید این سخن بی‌راه نبوده است و اضافه می‌کند: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و بس. ترامپ از مدت‌ها پیش گفته است که ائتلاف آمریکا را از بین می‌برد. "ینس استولتنبرگ"(دبیرکل سابق ناتو)، تهدید دورهٔ نخست ترامپ برای خروج از ائتلاف را عامل تشویق سایر اعضا به افزودن بیش از 100 میلیارد دلار به بودجۀ دفاعی ناتو می‌داند.

اما ناتوی ناامن همان‌قدر که به نفع آمریکاست، به نفع روسیه نیز خواهد بود. تهاجم سال 2022 رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین به اوکراین از نظر خیلی‌ها در اروپا و ایالات متحده، آزمونی برای رویکرد مبسوط او به بازسازیِ امپراتوری شوروی قلمداد می‌شود. در زمان بایدن و کنگرۀ دوحزبی‌اش، ایالات متحده بیش از 100 میلیارد دلار برای دفاع از خود به اوکراین ارسال کرد. بعید است ترامپ همین میزان حمایت را از کی‌یف ارائه کند. 

او پس از بازدید اوربان از مارالاگو در ماه مارس گفت: «یک پنی هم به اوکراین نخواهم داد.» ترامپ در مصاحبۀ ما می‌گوید: «هیچ هزینه‌ای نمی‌کنم مگر اینکه اروپا هم‌تراز عمل کند. اگر اروپا قرار نیست پولی بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ جنگ آن‌ها را بیشتر تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. ما یک اقیانوس در میانمان داریم.» (کشورهای اتحادیۀ اروپا بیش از 100 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده‌اند.)

ترامپ از لحاظ تاریخی تمایلی به انتقاد یا مقابله با پوتین ندارد. ادعای دخالت روسیه در انتخابات 2016، او را در کنار خودکامۀ روسی قرار می‌دهد. حتی ترامپ درحال‌حاضر نیز از پوتین برای اهداف سیاسی‌اش استفاده می‌کند. وقتی از ترامپ پرسیدم که چرا فراخوانی برای "ایوان گرشکویچ" (خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال که یک سال است به ناحق و به اتهامات واهی در زندان مسکو زندانی است) نداده، گفت: «دارم روی این موضوع کار می‌کنم. گرشکویچ باید آزاد شود و تردید دارم این اتفاق پیش از انتخابات رخ دهد.» ترامپ می‌گوید: «این خبرنگار باید آزاد شود. نمی‌دانم در زمان بایدن آزاد شد یا نه، ولی من او را آزاد خواهم کرد.»

متحدان آسیاییِ آمریکا هم مثل متحدانِ اروپایی‌اش، ممکن است به‌سببِ رهبری ترامپ تنها بمانند. وزیر امور خارجۀ تایوان اخیراً اعلام کرده است که کمک به اوکراین برای جلوگیری از حملۀ "شی‌جین‌پینگ" به جزیره بسیار مهم است. ترامپ می‌گوید: «رهبران کمونیست چین باید درک کنند که چنین چیزهایی آسان نیست»، اما مشخص نمی‌کند که به دفاع از تایوان خواهد آمد یا نه.
 
موضع ترامپ دربارۀ استقرار نیروهای فعلی آمریکا در آسیا مشخص‌تر است. اگر کرۀ جنوبی هزینۀ بیشتری برای حمایت از نیروهای آمریکایی و جلوگیری از رژیم جنگ‌طلبِ "کیم‌جونگ‌اون" در شمال پرداخت نکند، ترامپ پیشنهاد می‌کند که ایالات متحده نیروهای خود را خارج کند. او به تایم می‌گوید: «ما 40هزار سرباز داریم که در موقعیتی ناایمن قرار دارند (تعداد واقعی 28هزار و پانصد نفر است.) و این وضع هیچ معنایی ندارد. چرا باید از دیگری دفاع کنیم آن هم وقتی که از کشوری بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

«انزواگرایی معامله‌ای» می‌تواند اهرم فشار اصلیِ سیاست خارجی ترامپ باشد، اما محدودیت‌هایی نیز وجود دارد. ترامپ می‌گوید: «در رویارویی با ایران به اسرائیل می پیوندم» و می‌افزاید: «اگر آن‌ها به اسرائیل حمله کنند... بله، ما آن‌جا خواهیم بود.» او می‌گوید به این باور رسیده که بعید است دو دولتِ فلسطین و اسرائیل در کنار هم و در صلح به سر ببرند. او می‌گوید: «زمانی فکر می‌کردم ایدۀ دودولتی می‌تواند کارساز باشد، اما اکنون فکر می‌کنم تحقق این ایده بسیار دشوار است.»

بااین‌حال حتی حمایت او از اسرائیل نیز تمام‌و‌کمال نیست. او از رفتار اسرائیل در جنگش علیه حماس (که منجر به کشته‌شدن بیش از 30 هزار فلسطینی در غزه شد)، انتقاد کرده و از ملت خواسته «جنگ را به پایان برسانند. » وقتی می‌پرسم آیا او برای سوق‌دادن اسرائیل به خاتمۀ جنگ، توقفِ کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل را در نظر دارد، نمی‌گوید بله، اما رد هم نمی‌کند. او به‌شدت از "بنیامین نتانیاهو"، (نخست‌وزیر اسرائیل) که زمانی متحد نزدیکش بود، انتقاد می‌کند. ترامپ می‌گوید: «تجربۀ بدی با بی‌بی داشتم.» به‌گفتۀ ترامپ، عملیات ژانویۀ 2020 ایالات متحده برای ترور ژنرال ارشد ایرانی قرار بود حملۀ مشترک ما باشد تا این‌که نتانیاهو در آخرین لحظه پا پس‌ کشید. او می‌گوید: «هرگز این پاپس‌کشیدن را فراموش نمی‌کنم.» او نتانیاهو را به خاطر ناتوانی در جلوگیری از حملۀ 7 اکتبر و نفوذ شبه‌نظامیان حماس به جنوب اسرائیل مقصر می‌داند و می‌گوید: «آن‌ها حدود 1200 نفر را با اعمال وحشیانه‌ای از جمله زنده‌سوزاندنِ خانواده‌ها و تجاوز به زنان و دختران به قتل رساندند.» ترامپ می‌گوید: «این واقعه در زمان ریاست بی‌بی اتفاق افتاد.»

من در دومین روز محاکمۀ ترامپ در نیویورک به تاریخ 17 آوریل، پشت پیشخوان فروشگاهی در خیابان 139 و برادوی ایستاده‌ام. آمده‌ام او را ببینم که قرار است برای توقفِ کمپین (که درخلال برگزاری دادگاه برگزار می‌شود) صحبت کند. بودگای کالیفرنیا را برای سخنرانی انتخاب کرده است. در سال 2022، یکی از کارمندان فروشگاه، مشتری‌ای را که به او حمله کرده بود، با چاقو به قتل رساند و دادگاه او را به قتل درجه دو متهم کرد. 

این اتهامات بعدها در میانۀ خشم عمومی نسبت به ویدئوهایی که نشان می‌داد کارمندی برای دفاع از خود دست به این کار زده، کنار گذاشته شد. چوب بیسبالِ پشت پیشخوان به بیم فروشنده از حملات احتمالی اشاره دارد. وقتی ترامپ وارد می‌شود، از مالک فروشگاه، معد احمد (مهاجر یمنی) دربارۀ وضعیت امنیتی سؤال می‌کند. ترامپ به احمد می گوید: «باید جواز اسلحه داشته باشی. اگر تفنگ داشتی، هرگز سرقت اتفاق نمی‌افتاد.»

به گفته اف‌بی‌آی، ترامپ در مسیر مبارزات انتخاباتی‌اش همیشه به جرم و جنایت اشاره دارد و آمریکای شهری را عرصۀ نبرد درنده‌خویان ترسیم می‌کند. این در حالی است که طبق آمار، جنایات خشونت‌آمیز در سال‌های اخیر کمتر شده و به‌گفتۀ FBI، میزان قتل‌های شهری در سال 2022، 6 درصد و در سال2023، 13درصد کاهش یافته است.

 وقتی به این موضوع اشاره می‌کنم، ترامپ می‌گوید که فکر می‌کند داده‌های گردآوری‌شده در ادارات پلیس ایالتی و محلی، دستکاری‌شده و نادرست است. او می گوید: «کاهش جرم و جنایت کذب است.» او متعهد شده گارد ملی را در دورۀ دوم (حتمالاً بدون درخواست فرمانداران) به شهرهایی که با جرم و جنایت دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، بفرستد و قصد دارد کمک‌های وزارت دادگستری را فقط در شهرهایی که روش‌های پلیسیِ ترجیحی‌اش (مانند طرح «توقف و حرکت») را اتخاذ می‌کنند، تصویب کند.

از نظر منتقدان، توجه ترامپ به جنایت قابل‌توجه است. در نظرسنجی‌ها، تعداد زیادی از حامیان او بر این عقیده‌اند که اکنون در ایالات متحده نژادپرستیِ ضدسفیدپوستان معضلی بزرگ‌تر از نژادپرستیِ سیستماتیک است (که مدت‌هاست سیاهپوستان آمریکایی را در مضیقه قرار داده است). وقتی از او می‌پرسم که آیا با این گفته موافق است، ترامپ مخالفتی ابراز نمی‌کند و به تایم می‌گوید: «گرایشی آشکارا ضدسفیدپوست در کشور پدید آمده و نباید مجاز قلمداد شود.» مشاوران می‌گویند دولت ترامپ در دورۀ دوم، دستورات اجرایی بایدن را که برای تقویت تنوع و برابری نژادی طراحی شده، لغو خواهد کرد.
 
توان ترامپ در مبارزات انتخاباتی برای رسیدن به کاخ سفید در بحبوحۀ برگزاریِ چنین دادگاه جناییِ بی‌سابقه‌ای، محصول کارزار حرفه‌ای‌تری است که از درگیری‌های داخلی اجتناب کرده است. "الیز استفانیک" (نمایندۀ نیویورک) می‌گوید: «او تیم بسیار منسجمی دارد و حکایت از این دارد که دورۀ دوم ریاستش بسیار منظم و متمرکز خواهد بود.» چنین سازوکاری به حزب بزرگ جمهوری‌خواه نیز تعمیم خواهد یافت. 

تشکیلات جمهوری‌خواه در سال 2016 موفق نشد کارزار انتخاباتی ترامپ را از ریل خارج کند، به‌همین‌دلیل تلاش کرد تا او را با کارکنان تعدیل‌گر احاطه کند، ولی حالا بیشتر جمهوری‌خواهان ماگائیست‌های تبشیری هستند. ترامپ کمیتۀ ملی جمهوری‌خواهان را تصفیه کرده و رهبران دستچین‌شده - از جمله عروسش - را بر کار گمارده است. آن‌ها طبق گزارش‌ها آزمایش‌های وفاداری را بر متقاضیان شغلی بالقوه تحمیل می‌کنند و از داوطلبان می‌پرسند که آیا ادعای تقلب در انتخابات 2020 را باور دارند یا نه؟ ترامپ با جذبِ هر فردی که معتقد به بُرد بایدن است، مشکل دارد و می‌گوید: «به طرفداران بایدن حس خوبی ندارم.»

گروه‌های سیاست‌گذاری در حال ایجاد دولتی مملو از مؤمنان واقعی و مسیحیان تبشیری هستند. پروژۀ 2025 "بنیاد هریتیج" با آموزش پرسنل احتمالی برای دورۀ دوم ترامپ، برنامه‌هایی را برای قوانین و دستورات اجرایی طراحی کرده است. مرکز نوسازی آمریکا به رهبری "راسل ووت" (مدیر سابق دفتر مدیریت و بودجۀ ترامپ)، وقف سلب قدرت از دولت اداری شده است، مجموعه‌ای از بوروکرات‌ها بر همه‌چیز (از تصمیمات ایمنی دارو گرفته تا محتویات ناهار مدارس) احاطه دارند. موسسۀ سیاسی "اول آمریکا" (America First)، پناهگاه تحقیقاتی پوپولیست‌های راست‌گرای طرفدار ترامپ شده و به رهبری "استیون میلر"(مشاور مهاجرتی ترامپ) در حال تشدید مبارزات دادگاه علیه دولت بایدن است.

هدف این گروه ها این است که چشم‌انداز ترامپ را از روز نخست تحقق بخشند. ووت می‌گوید: «رئیس‌جمهور هیچ‌گاه فرآیند سیاست‌گذاریِ درخور و دستاوردی نداشت که واقعاً در پی آن باشد و بتواند با افتخار در کارزار انتخاباتی از آن یاد کند. ما به مدد مراجع قانونی، مکانیسم‌ها را مرتب و مسیر حرکت دولت آینده را هموار خواهیم کرد.» این مکانیسم‌ها شامل مجموعه‌ای از سیاست‌های راست‌گرای مرزی (ازجمله کاهش بودجۀ وزارت دادگستری و کاهش مقررات آب‌و‌هوا و محیط‌زیست) است.

ستاد انتخاباتی ترامپ می‌گوید که او تصمیم‌گیرندۀ نهایی است و سیاست‌های پیشنهادیِ این سازمان‌ها به فرمان ترامپ اجرا می‌شوند، اما این مشاوران دست‌کم می‌توانند خط مقدمِ جدال برنامه‌ریزی‌شده علیه دولت پنهان (دیپ‌استیت) باشند و هوش بوروکراتیک را با غیرتِ ضدبوروکراتیکِ رهبرشان پیوند بزنند. 

یکی از سلاح‌های دور دوم ترامپ، راهکار شکاکانۀ «جنگ علیه واشنگتن» است. این راهکار به‌معنای بازگرداندن قدرت توقیف است و به رؤسای‌جمهور این امکان را می‌دهد تا از بودجه‌های اختصاص‌یافته از سوی کنگره خودداری کنند. «توقیف» یکی از مانورهای مورد علاقۀ نیکسون بود. او از اختیارات خود برای مسدودکردن بودجه درخصوص مسکن یارانه‌ای و آژانس حفاظت از محیط‌زیست استفاده کرد. به گفتۀ مشاوران سیاست مبارزات انتخاباتی، ترامپ و متحدانش قصد دارند قانون 1974 را (که استفاده از این امکان را ممنوع می‌کند) به چالش بکشند.

یکی دیگر از اقدامات داخلی او، اجرای «برنامۀ اِف» است که به رئیس‌جمهور اجازه می‌دهد مقامات دولتیِ غیرسیاسی را اخراج کند و ترامپ می‌گوید از آن استقبال خواهد کرد. او می‌گوید: «شما افرادی دارید که مصونیت دارند و نباید از آنها محافظت شود. این افراد باید برکنار شوند» یکی از قضات ارشد آمریکایی مثالی ارائه می‌کند که نشان‌دهندۀ پیامدهای چنین اقدامی است. فرض کنید بیماری همه‌گیر دیگری به راه بیفتد و پرزیدنت ترامپ اصرار داشته باشد از داروی آزمایش‌نشدۀ دیگری استفاده کند (همان‌ کاری که با هیدروکسی‌کلروکین در خلال همه‌گیریِ کووید19 انجام داد). براساس «برنامۀ اِف»، اگر بازرس پزشکی دارو در «سازمان غذا و دارو» از تأیید استفاده از دارو امتناع کند، ترامپ می‌تواند او و هرکس دیگری که از میل او سرباز زده را اخراج کند. تیم ترامپ می‌گوید رئیس‌جمهور به قدرتی نیاز دارد تا بوروکرات‌ها را در برابر رأی‌دهندگان پاسخگو کند. ووت می‌گوید: «برنامۀ اِف به‌خودی‌خود تضمین می‌کند که بوروکراسی همسو با منافع شما باشد.»

گاهی‌اوقات تشخیص مقاصد واقعی ترامپ دشوار است. او در گفتگو با تایم، از پاسخ به خیلی از سؤالات طفره می‌رفت یا به روش‌های متناقضی به آن‌ها پاسخ می‌داد. نمی‌توان توصیف کرد که نفس و رفتار خودویرانگرش چگونه می‌تواند مانع تحقق اهداف شود و به‌رغم همۀ هنجارشکنی‌هایش، خطوطی وجود دارد که او می‌گوید از آن‌ها عبور نخواهد کرد.
 
وقتی از او پرسیده شد که آیا از تمام دستوراتِ تأیید شده ازسوی دیوان عالی تبعیت می‌کند، می‌گوید این کار را خواهد کرد.

اما مشغله‌های سیاسی او روشن و ثابت است. حتی اگر ترامپ بتواند بخشی از اهدافش را تحقق را بخشد، تأثیر آن می‌تواند به اندازۀ هر دورۀ ریاست‌جمهوری در بیش از یک سدۀ گذشته، تحول‌ساز باشد. "استفان بنن" (مشاور سابق و معتمد ترامپ) می‌گوید: «او در موضع حمله قرار دارد. نگاه ترامپ به وضعیت کشور، «کاملاً آخرالزمانی» است. قلب او این‌جا می‌تپد و میلی وسواس‌گونه به تغییر دارد.»

این وسواس‌ها می‌توانند بار دیگر کشور را به مرز بحران بکشانند. ترامپ احتمال خشونت سیاسی پیرامون انتخابات را رد نمی‌کند. او به تایم می‌گوید: «اگر ما پیروز نشویم ...  بحث عادلانه‌بودن یا نبودنِ انتخابات پیش کشیده می‌شود.» وقتی می‌پرسم منظورش از ادعای بی‌اساسِ دزدیده‌شدنِ انتخابات در سایت تروث‌سوشال (Truth Social) چه بوده و چطور می‌تواند به این راحتی از «اجازۀ خاتمه‌دادن به همۀ قوانین، مقررات و لوایح و محتویات قانون اساسی» حرف بزند؟ ترامپ با انکار موضوع پاسخ می‌دهد و می‌گوید از پروندۀ «دادگاه هدایت‌شده ازسوی بایدن» که در نیویورک با آن روبه‌رو است شکایت کرده و اعلام کرده «فاشیست‌ها» در دولت آمریکا بزرگترین تهدید به شمار می‌روند. او به من می‌گوید: « فکر می‌کنم دشمنان داخلی در بسیاری از موارد برای کشور ما بسیار خطرناک‌تر از دشمنان خارجی ازقبیل چین، روسیه و سایرین هستند.»

 
در پایان مکالمۀ ما در مارالاگو، از ترامپ می‌خواهم دربارۀ یکی دیگر از اظهارات نگران‌کننده‌اش توضیح دهد. چرا گفتید می‌خواهم برای یک روز هم که شده دیکتاتور باشم؟ اشاره‌ام به سخنان او در سالن شهرداری "فاکس‌نیوز" و گفتگو با "شان‌هنیتی" (مجری محافظه‌کار آمریکایی) است که به ترامپ فرصت داد نگرانی‌های مبنی بر سوء‌استفاده از قدرت یا انتقام‌گیری از مخالفان سیاسی را بیان کند. ترامپ آن‌جا گفت: «اگر رئیس‌جمهور شوم به‌جز روز اول، دیکتاتور نخواهم بود. می‌خواهم مرز را ببندم و حفاری (نفت) کنم.»

ترامپ می‌گوید این اظهارات را به شوخی و با طعنه‌ بیان کرده و این موضوع را با لحظۀ جالبی از مبارزات انتخاباتی ۲۰۱۶ قیاس می‌کند که روس‌ها را تشویق کرده تا ایمیل‌های "هیلاری‌کلینتون" را هک و افشا کنند. رسانه‌ها به این اظهارات دامن زدند اما روس‌ها شوخی نداشتند. در بحبوحۀ تلاش برای تأثیرگذاری بر نحوۀ اجرای دموکراسی آمریکایی در آن سال، آنها سرورهای کمیتۀ ملی دموکرات‌ها را هک و ایمیل‌ها را در ویکی‌لیکس منتشر کردند.

آیا او از خاتمۀ جبارانه به آزمون 248 سالۀ دموکراسیِ ما حرف می‌زند؟ از او می‌پرسم: «نمی‌دانید چرا بسیاری از آمریکایی‌ها چنین سخنانی در باب دیکتاتوری را مغایر با گرامی‌ترین اصول ما می‌دانند؟» ترامپ می‌گوید: «چنین نیست....حرف شما صحت ندارد.... خیلی‌ها شیفتۀ سخنان من هستند.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ  دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم - ترامپ 

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • دانشجویان خارجی حاضر در تظاهرات از آمریکا اخراج می شوند!
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • (ویدئو) اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا