Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@17:23:24 GMT

آلودگی هوا؛ عامل سقط جنین و زایمان زودرس

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۹۹۶۸۳

آلودگی هوا؛ عامل سقط جنین و زایمان زودرس

دوران بارداری بازه بسیار حساسی است و عوامل مختلفی بر سلامت مادر و نوزاد تاثیر می‌گذارد. یکی از مهمترین تهدیداتی که سلامت مادر و فرزند را به خطر می‌اندازد آلودگی هوا است، مشکلی که می‌تواند عوارض بسیاری از جمله زایمان زودرس و سقط جنین را ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اثرات آلودگی هوا در دوران بارداری زنان موضوع مهمی است که محققان در مورد بروز عوارض جانبی آن هشدارهای زیادی داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفس کشیدن در هوای تمیز و پاک به اندازه حفظ رژیم غذایی سالم برای بارداری زنان مهم و ضروری است، رعایت برخی توصیه‌ها از قبیل تغذیه سالم و دور بودن از استرس‌های احتمالی شاید کار راحتی باشد، اما مقابله با آلودگی هوا می‌تواند سخت باشد، چرا که آلودگی هوا با عوارض جانبی سلامتی همراه است.

آلودگی هوا اثرات بسیاری از جمله زایمان زودرس، مشکلات قلبی و تنفسی، ایجاد عفونت، اختلال رشدی و اوتیسم در نوزاد دارد بررسی‌ها نشان می‌دهد آلودگی هوا عامل ۱۶۰۰۰ تولد زودرس فقط در ایالات متحده بوده است.

در این زمینه روزنامه جام‌جم با نقل از گفته‌های مشاور محیط زیست شهردار تهران نوشت: سقط جنین در مناطق آلوده هوای تهران، ۴۰ درصد بیشتر از سایر شهرهاست. سقط جنین به صورت عمدی جرم است و مسئولان افزایش آلودگی هوا در تهران مجرمان این قتل‌ها هستند، تهران به دلیل وضعیت نامطلوب هوا بیشترین میزان کودکان سرطانی را دارد و آمار سقط جنین و بیماری‌های قلبی تنفسی به بحث آلودگی هوا ارتباط دارد و این بر اثر کم کاری ما مسئولان به وجود آمده است؛ که این گفته‌ها نه تنها برای تهران بلکه برای کلانشهرهای صنعتی و آلوده کشور هم صدق می‌کند.

شدت گرفتن بیماری‌های زنان باردار در آلودگی هوا

فاطمه بحرینی متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده آلودگی هوا به اندازه مصرف سیگار برای زنان باردار مضر است، اظهار کرد: در کشور چین که با آلودگی هوا دست‌وپنجه نرم می‌کند، این تحقیقات انجام شده و نشان می‌دهد، در بازه زمانی که میزان آلودگی هوا زیاد بوده، سقط جنین نیز در مادران باردار افزایش داشته است. اما در کشور ما تحقیقاتی که به عنوان منبع رسمی بتوان به آن استناد کرد در ارتباط با اثر آلودگی هوا بر سقط جنین و زایمان زودرس به طور رسمی دیده نشده است.

وی ادامه داد: سقط بر اثر آلودگی هوا به این معنی نیست که در همان روزی که هوا بسیار آلوده است و مادر باردار در معرض آن قرار دارد، بلافاصله بر جنین اثر سوئی بگذارد و باعث سقط شود، بلکه به این معناست که آلودگی هوا می‌تواند در مادرانی که در معرض آن قرار داشته‌اند، در روزهای آتی ایجاد سقط جنین کند و این احتمال در صورتی که مادر در طولانی مدت در هوای آلوده قرار داشته باشد، افزایش می‌یابد.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه آلودگی هوا بر زایمان زودرس اثر می‌گذارد، افزود: زایمان زودرس عوامل متعددی مانند عفونت‌ها، بیماری‌های مادر، سابقه زایمان زودرس، سن مادر و … دارد که رادیکال‌های آزاد موجود در هوای آلوده نیز می‌تواند یکی از ریسک فاکتورهای مهم در ایجاد زایمان زودرس باشد، به طور مثال اگر مادر بارداری بیماری و مشکل ریه داشته و در معرض آلودگی هوا نیز باشد و بیماری او شدت بگیرد، احتمال زایمان زودرس در این مادر افزایش پیدا خواهد کرد.

در سه ماهه اول بارداری احتمال آسیب جنین بر اثر آلودگی هوا بیشتر است

وی با توضیح اینکه در سه ماهه اول بارداری احتمال آسیب جنین بر اثر آلودگی هوا بیشتر است، تصریح کرد: در سه ماهه اول بارداری احتمال آسیب جنین بر اثر آلودگی هوا قوی‌تر و بیشتر است، چرا که سه ماهه اول دوره تشکیل اندام‌های حیاتی جنین است و هرچه میزان آلودگی هوا در سه ماهه اول بیشتر باشد، زمینه‌ساز اشکالات بیشتری برای جنین خواهد بود، اگر میزان آلودگی هوا در ماه‌های بالاتر بارداری بیشتر باشد، رشد اندام‌های جنین کم خواهد شد.

بحرینی خاطرنشان کرد: میزان اثر آلودگی هوا بر جنین بستگی به سن حاملگی (اینکه مادر در کدام ماه بارداری است) دارد و اگر مادر در هفته‌های اول بارداری در معرض هوای آلوده قرار بگیرد، احتمال سقط بسیار بالا است، در هفته‌های بالاتر ممکن است باعث عدم تشکیل یک عضو در جنین شود و در سه ماهه آخر بارداری رشد جنین را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

آمار سقط جنین بیشتر از آنچه در کتاب‌ها عنوان می‌شود است

وی با توضیح اینکه آلودگی هوا چگونه بر جنین اثر منفی می‌گذارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه میزان آلودگی هوا در خون مادر باردار چقدر باشد، میزان تأثیر آن بر جنین نیز متفاوت است و مواد مضر از طریق هوای آلوده وارد ریه‌ها و بعد وارد خون مادر می‌شود، از جفت عبور می‌کند و وارد خون جنین خواهد شد و یا گاهی نیز ممکن است مادر مواد غذایی و سبزیجاتی را مصرف کند که در معرض و تحت تأثیر آلودگی هوا قرار داشته و با خوردن آن‌ها احتمال ورود آلودگی‌ها به خون مادر و بعد جنین ایجاد می‌شود که در ادامه بروز مشکلات متعددی را برای مادر و جنین به دنبال دارد.

این متخصص زنان و زایمان با تاکید بر اینکه معمولاً آمار سقط جنین بیشتر از آن چیزی است که در کتاب‌ها عنوان شده است، ادامه داد: در منابع گفته می‌شود که سقط‌ها باید حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد باشد، اما این آمار تقریباً بیشتر است، البته منبع دقیقی برای اعلام آمار صحیح درباره سقط و زایمان زودرس وجود ندارد، چرا که علاوه بر آلودگی هوا دلایل متفاوت و بسیاری برای آن‌ها وجود دارد و اگر بخواهیم آماری را در این زمینه به دست آوریم، باید تمام دلایل و شرایط را در نظر بگیریم.

آلودگی هوا، افزایش عفونت و زایمان زودرس

وی درد، پارگی کیسه آب و خونریزی را شایع‌ترین علت زایمان زودرس دانست و گفت: مادر باردار از ۲۸ هفتگی به بعد در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارد و تا ۲۰ هفته اگر زایمان رخ دهد، سقط جنین را خواهیم داشت، آلودگی هوا به طور غیر مستقیم بر زایمان زودرس اثر دارد، چرا که یکی از دلایل آن عفونت است و آلودگی هوا نیز فرد را مستعد عفونت می‌کند و به دنبال آن افزایش احتمال زایمان زودرس را نیز خواهد داشت، برای پیشگیری از اثرات آلودگی هوا بر جنین و زایمان زودرس، مادر باردار نباید در معرض هوای آلوده قرار گیرد و همچنین از مواد غذایی مانند سبزیجات، ماهی، مغزیجات و… استفاده شود که رادیکال‌های آزاد موجود در دستگاه گوارش و خون را کاهش دهد.

کد خبر 466588

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلودگی هوا سقط جنین افزایش آلودگی هوا متخصصان زنان و زايمان زایمان زودرس زنان باردار آلاینده هوا غلظت آلاینده های جوی انباشت آلاینده های جوی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بر اثر آلودگی هوا میزان آلودگی هوا زایمان زودرس سه ماهه اول آلودگی هوا آلودگی هوا آلودگی هوا اول بارداری مادر باردار هوای آلوده سقط جنین بر جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • زایمان سزارین در گیلان همچنان پیشتاز است
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • قتل مادر با ضربه‌های هولناک دمبل و دستگیری عامل تیراندازی در فرحزاد تهران
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • زایمان در منزل با کمک نیرو‌های عملیاتی اورژانس دامغان
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس