Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور در جلسه شورای عالی استان‌ها که امروز (پنجشنبه ۱۸ دی ماه) برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی و چهلمین روز درگذشت شهید فخری زاده و همچنین رحلت آیت الله مصباح یزدی اظهار کرد: از منظر مکتب حضرت علی (ع) برای یک مدیر خوب دو نشانه وجود دارد و همه آنچه را که ما تصور کنیم برای یک جامعه در ذیل حدیث حضرت علی (ع) پیدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اولین نشانه مدیر خوب، داشتن برنامه خوب است و همچنین دومین آن اجتناب و پرهیز از تبذیر یعنی زیاده روی و خرابکاری است.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: مدیران کشور باید از زیاده روی‌ها و خرابکاری‌ها اجتناب کنند و برای خود برنامه داشته باشند، جایگاه شورا‌ها در جامعه برای شناخت آسیب‌ها، نیاز‌ها و شناخت توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها بسیار مهم است.

دادستان کل کشور با اشاره به آیه قرآن «وَ أَمْرُهُمْ شُورى‌ بَيْنَهُمْ» تصریح کرد: در قرآن آمده است و در قانون اساسی ۸ اصل به مسئله شورا‌ها پرداخته است و این اهمیت جایگاه شورا در نظام جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: یکی از مسائلی که در نظام جمهوری اسلامی مورد توجه قرار گرفته، اهمیت دادن به جایگاه شورا است، زیرا هم تشکیل و هم وظایف و اختیارات شورا‌ها بر اساس قانون است.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری خطاب به اعضای شورای عالی استان‌ها گفت: این فرصت را مغتنم بشمارید، زیرا این فرصت زودگذر است، به بنده ثابت شده که هرگاه برنامه‌ای مشخص و روشن وجود داشته باشد و بر اساس این برنامه حرکت شود می‌توان به نتیجه رسید، اما در صورت نبود برنامه موفقیت حاصل نمی‌شود.

دادستان کل کشور ادامه داد: ما در کشور برنامه پنج ساله و اسناد بالادستی داریم و تمام این‌ها یعنی مدیران در سطوح مختلف و در هر سه قوه باید اعمال مدیریت خود را بر اساس برنامه جامع و کامل ادامه دهند، این در حالیست که گاهی اوقات ما برنامه خوبی داریم، اما در اجرا به مشکل برمی‌خوریم.

وی درباره شورا‌ها گفت: در مدتی که در دیوان عدالت اداری مسئولیت داشتم از نزدیک با بسیاری از اعضای شورا‌ها ارتباط داشتم، اظهار تأسف می‌کنم که از این ظرفیت ارزشمندی که در سراسر کشور وجود دارد، آن گونه که باید استفاده نمی‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: چقدر از ظرفیت شورا استفاده شده است؟ اشکالاتی در قوانین شهرداری‌ها وجود دارد و مکرراً به مسئولان گفتم که این قوانین باید اصلاح شوند و حتی برای اصلاح آن‌ها اعلام آمادگی هم کردیم، اما هنوز اتفاقی نیفتاده است و قوانین منسوخ و پیچیده هستند.

دادستان کل کشور گفت: تنقیح قوانین یکی از وظایفی است که شما باید انجام دهید، اما تاکنون این کار را انجام نداده اید. ظرفیتی که شما دارید را حتی قوه قضاییه هم ندارد، دستگاه قضا برای تدوین لایحه نمی‌تواند مستقیماً به مجلس برود و باید از طریق دولت این کار را انجام دهد، اما شورای عالی استان‌ها با ظرفیت گسترده خود می‌تواند لایحه قانونی تدوین کند.

وی افزود: در اصل ۱۰۲ قانون اساسی گفته شده شورای عالی استان‌ها حق تهیه طرح در حدود وظایف و تقدیم به دولت یا مجلس را دارد، اما تاکنون چقدر لایحه تدوین کرده‌اید و مایه گذاشته‌اید تا قوانینی را که برای شورا‌ها و شهر‌ها مورد نیاز هستند، به مجلس ارسال کرده اید.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: من نمی‌دانم که آیا شورای عالی استان‌ها دبیرخانه‌ دارد یا فقط هر ماه جلسه می‌گذارید حتی اگر جلسات هم هر ماه برگزار شود، باز هم باید آسیب‌شناسی دقیقی توسط شما انجام شود، چراکه ۱۵ آسیب جدی مورد توجه شورای عالی استان‌ها است.

دادستان کل کشور با بیان اینکه نمی‌خواهم نیمه خالی لیوان را ببینم، گفت: شورا‌ها خدمات بسیاری را ارائه کرده‌اند، اما شورای عالی استان‌ها از ظرفیت موجود آنچنان که باید و شاید استفاده نکرده است.

وی تصریح کرد: من چندین سال در دیوان عدالت اداری پرونده‌های مشکلات شهرداری را از نزدیک دیدم و می‌دانم که چه خبر است. ساختار شورای عالی استان‌ها باید به گونه‌ای باشد که به صورت مستمر کار کند، همان گونه که مجلس شورای اسلامی کمیسیون‌های متعددی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری درباره وظایف و اختیارات شورا‌ها بیان کرد: برای خدمت رسانی به مردم و حل مشکلات شهر باید اقدامات متعددی صورت گیرد و حتماً در سطوح مختلف شورا‌ها می‌توان موارد مورد نیاز را برنامه ریزی کرد.

دادستان کل کشور گفت: بخشی از مسائل مورد اطلاع وقت خاص یک شهر هستند، دسته دوم مسائل مورد اطلاع خاص کشور هستند و باید با یک روال واحدی برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرد.

وی افزود: تجاوز به کوه‌ها، جنگل‌ها، سواحل و حاشیه رودخانه‌ها و حتی در کنار سد‌ها مسائلی هستند که در سراسر کشور وجود دارند، موضوعاتی که مورد توجه هستند و در صحبت‌های مقام معظم رهبری هم به آن‌ها اشاره شده و در صحبت مسئولان و مدیران کلان و میانی نیز وجود دارد، اما چرا شاهد جلوگیری از بروز چنین مواردی نیستیم.

دادستان کل کشور با بیان اینکه سرمایه‌های کشور به باد می‌روند، گفت: زمانی که کشور توسعه پیدا می‌کند، شهر‌ها و روستا‌ها هم باید توسعه پیدا کنند، اما چرا شورا‌ها در تعامل و همکاری با دستگاه‌های مرتبط نسبت به توسعه شهر‌ها و روستا‌ها اقدام قانونی نمی‌کنند، اما چرا این کار انجام نمی‌شود من اطلاع دارم و پرونده‌هایی را دیده‌ام که خود اعضای شورای شهر‌ها اقدام به کوه خواری و دشت خواری کرده‌اند و برای آن مجوز صادر کرده‌اند.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری ادامه داد: در لواسان تهران ببینید کوه را تراشیده‌اند، آیا این کار یک شبه انجام شده است؟ سوال می‌کنم آیا شورای محل می‌بیند که یک فرد کوه را می‌تراشد و ویلاسازی می‌کند؟ در شمال تهران و در حریم رودخانه شورای اسلامی محل اجازه داده است که یک هتل ۱۱ طبقه ساخته شود و چندین طبقه هم اضافه‌تر روی آن ساخته شود، در حالی که آن هتل در حریم رودخانه بوده است و از دیوار هتل تا دیوار رودخانه فقط ۵ متر فاصله بود و زمانی که از شورای اسلامی می‌پرسیم که چرا پروانه ساخت داده‌اند، گفتند که برای تأمین نیاز‌های محل ناچار بودیم که پول بگیریم و اجازه دهیم که اینجا ساخته شود.

وی با بیان اینکه این سیاست بسیار اشتباه است، گفت: هم اکنون هم در تهران شهرداری‌ها پول می‌گیرند تا طبقات بلند مرتبه ساخته شود، اما باید پرسید این اتفاق چه بلایی سر رفاه مردم می‌آورد، چه زمانی می‌خواهیم جلوی این آسیب‌ها را بگیریم، چرا شورا‌های اسلامی باید اجازه دهند که این گونه به حریم رودخانه‌ها، دریا و حقوق عامه تجاوز شود.

دادستان کل کشور با اشاره به صیانت از حقوق عامه گفت: خواهش من از اعضای شورای عالی استان‌ها این است که برای پیشگیری از بروز این اتفاقات بازوی توانمند قوه قضاییه باشید و برای احیای حقوق عامه و صیانت از حقوق مردم وارد عمل شوید. ما دست نیاز به سمت شما دراز می‌کنیم و می‌خواهیم از قدرت و توانمندی خود استفاده کنید و مانع شوید تا هر شخصی از هر مقام و منزلتی بخواهد شما را بترساند. به تمام اعضای شورا‌ها بگویید که اگر وزیری و شخصی در هر مقامی خواست به منابع ملی و حقوق عامه تجاوز کند، با او برخورد کنید.

وی افزود: هر شخص در هر مقام و موقعیتی با هر شرایط چه پولدار چه مقام دار باشد و اگر دیدید که به حقوق عامه تجاوز می‌کند با او برخورد کنید، در مرحله اول با زبان خوش و پس از آن با منتقل کردن موضوع دستگاه قضایی جلوی او را بگیرید، ما در دستگاه قضا برای برخورد با مفسدان و کسانی که حقوق عامه را زیر سوال می‌برند با کسی تعارف نداریم.

دادستان کل کشور گفت: اگر دادستانی با شما همکاری نکرد به من اعلام کنید و اگر حتی من هم از وظیفه خود کوتاهی کردم، به رئیس قوه قضاییه آن را اعلام کنید.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: هر کجا دیدید که اراضی ارزشمندی بر خلاف مقررات در حال تغییر هستند، اعلام کنید. همه این موارد باید در چارچوب قوانین و مقررات باشند و برای حفظ و صیانت از حقوق عامه مطالبه گرانه از دادستان‌ها بخواهید و امیدوارم این هم افزایی بتواند مشکلات را برطرف کند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه قوه قضاییه با فساد مبارزه می‌کند، گفت: در کنار اعضای پاکدست شورا‌های شهر عده‌ای هم هستند که به فساد می‌پردازند، اما باید مقابل آن‌ها ایستاد.

وی با اشاره به تحریم اقتصادی گفت: دشمن نابخرد به صورت ناجوانمردانه به ما تحریم‌هایی را تحمیل کرده و آثاری داشته است، اما هیچ کشوری را نمی‌توانید پیدا کنید که اینقدر تحت تحریم باشد، اما با سرافرازی پیشرفت‌های این چنینی داشته باشد، روز گذشته شاهد بودید که آمریکای رو به افول به چه روزی افتاده است.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: حادثه‌ای که روز گذشته در کنگره آمریکا افتاد، دومل چرکی بود که بیرون زد و نظام آمریکا رو به افول است و در آینده‌ای نزدیک از هم خواهد پاشید. ملت رشید ایران بیش از ۴۰ سال است که با این نظام فاسد مبارزه می‌کند و او هم جنایات و خیانت خود را در اوج به این مملکت تحمیل کرده است، از شهادت شهدایی همچون شهید سلیمانی و شهید فخری زاده که توسط آمریکا بوده است، دست آمریکا ۴۰ سال است که آلوده به خون است و خونخواری او نسبت به ملت‌های مستضعف بسیار زیاد است و قطعاً دامن او را در دنیا و آخرت می‌گیرد.

دادستان کل کشور تصریح کرد: از ظرفیت شورا‌ها می‌توان برای کمک به اقتصاد مقاومتی کمک کرد و ظرفیت شهر‌ها و روستا‌ها بهره برد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: شورا‌ها می‌توانند در رفع بسیاری از جریان‌ها مثمرثمر باشند و شورا‌های حل اختلاف را دیده ایم که در بخشش قصاص هم نقش موثری داشته اند و قانون شورا‌های حل اختلاف در مجلس در حال اصلاح است و بر اساس قانون شورا‌های حل اختلاف به سمت اصلاح بین مردم و سازش کار می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دادستان کل کشور شورای عالی استان ها حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت شورای عالی استان ها دادستان کل کشور قوه قضاییه اعضای شورا ساخته شود حقوق عامه بر اساس شورا ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۱۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد
  • اتهام مرتبط با تامین مالی تروریسم به عناوین مجرمانه اضافه شد
  • عنوان اتهامی مرتبط با تامین مالی تروریسم به عناوین مجرمانه اضافه شد
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • ۲۰ درصد سهم تامین اعتبار اتوبوس‌های بجنورد برعهده شهرداری است
  • تامین ۲۰ درصد سهم اعتبار اتوبوس‌ها توسط شهرداری
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • شوراها پشتوانه مالی ندارند