Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ نام بردن از چند شاعر به عنوان پیشگامان محض شعر معاصر فارسی کار آسانی نیست؛ اما سه شاعر بزرگ وجود دارند که هر کدام تاثیرهایی بی نظیر بر شعر نوین فارسی گذاشته‌اند که غیر قابل انکار هستند. در این مقاله شما را با این سه چهره درخشان و نابغه بیشتر آشنا می‌کنیم.

1. نیما یوشیج

در آبان ماه سال 1276 هجری شمسی پسری در دهکده یوش از توابع نور در استان مازندران به دنیا آمد که نام او را علی گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اسفندیاری کودکی را به کار بزرگترانش گذراند و چوپانی کرد و خواندن و نوشتن یاد گرفت. 12 ساله که شد به همراه خانواده‌اش به تهران آمد و وارد مدرسه کاتولیک سن لویی شد که نام صادق هدایت را نیز در کارنامه بلند کاری‌اش جا داده است.

· علی اسفندیاری پسر بچه‌ای بازیگوش بود که به گفته خودش بیشتر با بچه‌ها درگیر می‌شد و نمره‌ای اگر می‌آورد آن را از موهبت درس نقاشی می‌گرفت. در همین مدرسه بخت به او رو می‌کند و با معلمی مهربان به نام نظام وفا آشنا می‌شود که علی را به دنیای شعر علاقمند می‌کند. علی اسفندیاری اولین منظومه شعر خود به نام افسانه را به همین معلم تقدیم می‌کند و نام هنری نیما یوشیج را برای خودش برمی‌گزیند.

·  جالب است بدانید که شعر بلند افسانه در هفته نامه قرن بیستم میرزاده عشقی منتشر شد و اهل ادب خیلی زود متوجه شدند این شاعر مسیری نو پیش گرفته است. نیما یوشیج که در زمان انتشار افسانه 25 ساله بود، توسط افرادی مثل ملک الشعرای بهار مورد هجمه قرار گرفت؛ چون نسل قبل شعر فارسی سبک شاعری یوشیج را قبول نداشتند و چیزی به نام شعر نو را تایید نمی‌کردند. با این وجود نیما به راهش ادامه داد و با «ققنوس» و «غراب» انقلابی در شعر فارسی ایجاد کرد.

· یوشیج 13 دی ماه سال 1338 بر اثر ذات الریه از دنیا رفت. از او یک پسر به نام شراگیم باقی ماند که حاصل ازدواجش با عالیه جهانگیر، خواهر زاده صور اسرافیل است. نیما را پدر شعر نوی فارسی می‌دانند.

2. فروغ فرخزاد

نام اصلی فروغ، فروغ الزمان فرخزاد بود. او هشتم دی ماه 1313 در تهران به دنیا آمد. در نوجوانی و بعد از اتمام مدرسه به هنرستان بانوان رفت تا خیاطی و نقاشی یاد بگیرد. اولین اشعار فروغ فرخزاد مربوط به 13 یا 14 سالگی وی هستند و یکی از دوستان او گفته بعد از کلاس‌های خیاطی فروغ بهتر می‌توانست شعر بگوید. فروغ سبک غزل را برای اشعارش انتخاب کرده بود و بعدها به سمت شعر نو کشیده شد. زندگی فروغ فرخزادپر از تجربه‌های جدید است. نگاهی به بیوگرافی او و حتی آثار این شاعر به خوبی نشان می‌دهد که فروغ زنی جلوتر از زمانه خود بود.

· زمانی که تنها 16 سال داشت، عاشق پرویز شاپور شد. مردی از بستگان مادری فروغ که از او 15 سال بزرگتر بود. فروغ علی رغم مخالفت خانواده‌اش با شاپور ازدواج کرد و حاصل این ازدواج پسری به نام کامیار بود که فروغ او را کامی صدا می‌زد. طولی نکشید که فروغ و شاپور از هم جدا شدند.

· یک سال پس از ازدواج با شاپور فروغ اولین مجموعه شعرش را با نام «اسیر» منتشر و سپس مجموعه شعر دیوار را در 21 سالگی روانه دنیای ادبیات کرد. شهرت فروغ سریع اتفاق افتاد؛ اما او هم مثل نیما به واسطه نو بودن اشعارش و از طرف دیگر زن بودن و عصیانی که در شعرهایش وجود داشت، مورد هجمه قرار گرفت. با وجود این از پا ننشست و مجموعه عصیان را در سال 1336 منتشر کرد.

· یک سال بعد فروغ وارد دنیای سینما شد و آشنایی او با ابراهیم گلستان منجر به یادگیری‌های فراوان فروغ شد. او تصمیم گرفت فیلم «این خانه سیاه است» را با تهیه کنندگی ابراهیم گلستان کارگردانی کند؛ فیلمی که در سطح بین المللی برای شهرت و تحسین به همراه داشت و در این لینک به موضوع آن اشاره شده است.

· فروغ فرخزاد، زنی که از زمانه خودش جلوتر بود و دیدگاهی منحصر به فرد نسبت به جهان پیرامونش داشت، سرانجام در 24 بهمن ماه 1345، زمانی که تنها 32 سال داشت، بر اثر تصادف رانندگی درگذشت و در ظهیر الدوله تهران به خاک سپرده شد. آثار او تا به امروز بارها و بارها چاپ شده و به دست نسل‌های جدید رسیده‌اند.

3. احمد شاملو

احمد شاملو 21 آذر 1304 در تهران به دنیا آمد. پدرش ارتشی بود و به همین خاطر در شهرهای زیادی زندگی کردند و همین مسئله منجر شد تحصیلات شاملو پیوسته نباشد. بعد از زندانی شدن به دلیل فعالیت‌های سیاسی، شاملو تحصیل را کنار گذاشت و در یک کتابفروشی مشغول به کار شد.

· همانطور که در بیوگرافی و زندگینامه احمد شاملو میخوانیم، او سه بار ازدواج کرد. ازدواج اول او در سن 22 سالگی اتفاق افتاد و حاصل آن چهار فرزند شد. این ازدواج بعد از مدتی از هم پاشید و حدود یک دهه بعد شاملو برای بار دوم ازدواج کرد. این ازدواج هم دوامی نداشت و بعد از چهار سال به جدایی انجامید. در این مدت شاملو مجموعه شعرهایی مثل «آهنگ‌های فراموش شده» و مجموعه خاص «هوای تازه» را منتشر کرده بود که دومی او را به عنوان شاعری زبده در جامعه آن روز مطرح کرد. او همچنین مجموعه شعر باغ آینه را در سال 1339 منتشر کرد. ترانه معروف «پریا» حاصل این دوره کاری است.

· کسی که در زندگی احمد شاملو تاثیر بی‌نظیری گذاشت و دنیای شعر او را با گذشته متفاوت کرد، آیدا سرکیسیان بود که مجموعه اشعار موجود درکتاب‌های «آیدا در آینه» و «آیدا، درخت، خنجر و خاطره» در وصف او نوشته و به او تقدیم شد. تاریخ ازدواج آیدا و شاملو در زندگینامه شاملو سال 1343 ثبت شده است؛ ازدواجی عاشقانه که تا پایان عمر احمد شاملو  ادامه داشت.

· او سرانجام پس از سال‌ها تحمل بیماری دیابت در دوم مرداد ماه 1379 از دنیا رفت و در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد. شاملو را به واسطه دفتر شعر هوای تازه، پدر شعر سپید فارسی می‌دانند و تاثیر او در این زمینه غیر قابل انکار است.

· «مثل خون در رگ‌های من» نام کتابی است از مجموعه نامه‌های عاشقانه شاملو به آیدا که در سال 1394 توسط نشر چشمه منتشر شد و در دسترس علاقمندان قرار گرفت.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، فروغ فرخزاد ، نیما یوشیج سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 فروغ فرخزاد نیما یوشیج اصلاح قانون انتخابات انتخابات 1400 واکسن کرونا آیت الله مصباح یزدی غنی سازی اورانیوم فروغ فرخزاد نیما یوشیج احمد شاملو مجموعه شعر شعر نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۱۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان

این همایش از سری برنامه‌های سومین جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت است.

مبانی و مفاهیم بنیادی، منابع حکمرانی متعالی و موضوعات اقتصاد، سیاست، مسئله زن، فرهنگ و رسانه، حقوق دادرسی، تحکیم خانواده، علم و فناوری در حکمرانی متعالی، از جمله محور‌های این همایش علمی یک روزه است.

۱۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که امروز ۱۱ مقاله به صورت سخنرانی و پوستر ارائه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • استقبال فرمانده‌ی قرارگاه اقتصادی وزارت دفاع از مدل اقتصاد تعاونی پیشگامان
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • استقبال فرمانده قرارگاه اقتصادی وزارت دفاع از مدل اقتصاد تعاونی پیشگامان یزد
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • با این کلاهبرداری‌های اینترنتی آشنا شوید