Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ با اینکه روزانه حدود ۳۵۰ تن زباله در زنجان تولید و به محل "مهترچای" انتقال می‌یابد اما به نظر می‌رسد تا حال حاضر هیچ اقدام موثری در راستای احداث کارخانه بازیافت زباله و مطالعه آلودگی آب‌های زیرزمینی توسط شیرابه زباله انجام نگرفته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، هم‌سو با افزایش جمعیت و با توجه به فرهنگ مصرفی حاکم در جامعه، مقدار زباله تولید شده روزانه در حال افزایش است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین دفع زباله و مدیریت پسماند به یکی از دغدغه‌های مهم در زندگی بشر تبدیل شده اما آنچه که بیش‌ از هر امری مهم و ضروری است دفع اصولی زباله‌های تولید شده بوده که اگر غیر بهداشتی و غیر اصولی انجام گیرد سبب ایجاد مسائل بغرنجی در جامعه خواهد شد.

با این وجود دفع زباله‌ به چندین شکل از جمله دفن زیر خاک و سوزاندن آن‌ها انجام می‌گیرد و گاهاً حتی بدون انجام اقدامات خاصی زباله در محیط اطراف پراکنده می‌شود که هر کدام از موارد مذکور نیز مسائل و مشکلات خود را بر روی زندگی انسان‌، حیوانات و گیاهان دارد. بنابراین لازم است دفع زباله‌ حتماً به شکل اصولی و بهداشتی انجام گیرد تا اثرات مخرب کمتری داشته باشد زیرا دفع اصولی زباله می‌تواند گام مفیدی در راستای حفظ سلامت شهروندان و محیط زیست باشد. 

با این حال در سطح شهر کوچکی همچون زنجان به طور متوسط روزانه 350 تن زباله تولید می‌شود که به شکل سنتی جمع‌آوری شده به محل مهترچای انتقال می‌یابد اما متأسفانه در این محل نیز دفع سنتی انجام می‌گیرد و در این بین کنترل شیرابه‌های خطرناک امری ضروری و اجتناب ناپذیر است تا مانع از ورود این شیرابه‌های خطرناک به آب‌های زیر زمینی شود.

با تمام این‌ها با اینکه از چند سال گذشته برنامه‌ریزی شده بود تا کارخانه بازیافت زباله در سطح شهر زنجان ایجاد شود اما متأسفانه تا حال حاضر هیچ اقدام مؤثری در این راستا انجام نگرفته است در حالی که اگر کارخانه بازیافت ایجاد می‌شد می‌توانست از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی به سود مردم باشد و از سویی دیگر صرفه اقتصادی برای شهرداری نیز داشته باشد. 

کارخانه زباله‌سوز مرکز گیلان تا پایان سال 1401 رااندازی می‌شود مناقشه زباله در شمال| انباشت زباله در جنگل‌های مازندران/ زباله‌هایی که به‌زودی شمال ایران را می‌بلعد + فیلم شهرک طلائیه بومهن نفسی تازه گرفت / انتقال مستقیم زباله‌های سطح شهر بومهن به ‌شرق تهران عدم دفن و دفع اصولی زباله در شهر یاسوج سلامت مردم و محیط زیست را تهدید می‌کند

اما سوالی که مطرح می‌شود این است آیا زباله‌های شهر زنجان به شکل اصولی دفع می‌شوند؟ آیا اقداماتی در راستای مدیریت پسماند و بازیافت آن انجام شده است؟ آیا اطمینان از عدم آلودگی آب‌های زیر سطحی توسط شیرابه زباله در این منطقه انجام گرفته است؟ آیا امیدی به افتتاح کارخانه بازیافت زباله در زنجان وجود دارد؟

منصور مرادلو رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر زنجان در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم در خصوص دفع پسماندهای شهری اظهار داشت: سازمان شهرداری برای مطالعه جامع دپو پسماند شهر زنجان در منطقه مهتر‌چای اقدام به انجام طرح مطالعاتی کرده است که در این طرح پسماندهای مربوط به شهر زنجان و ایجرود باهم و به شکل یک منطقه در نظر گرفته شده است، در این طرح پیاده‌سازی یک سیستم جامع و پایدار مدیریت پسماند در نظر گرفته شده و نیازمند بررسی ویژگی‌های مختلف از جمله پسماند منطقه، خصوصیات شهر مورد مطالعه، شرایط آب و هوایی و سبک زندگی مردم منطقه است.

وی افزود: این طرح مطالعاتی از دی ماه سال‌جاری شروع شده که هزینه آن حدود 280 میلیون تومان می‌باشد و باید مشاور طرح نتیجه مطالعات را 14 ماهه به شهرداری اعلام کند.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر زنجان در مورد مشاور این طرح تصریح کرد: این طرح به مشاوری سپرده شده که تجربه مطالعه در سایر استان‌ها را داشته و این طرح مطالعاتی در بیش از 90 درصد استان‌های دیگر انجام شده که شهر زنجان جزء استان‌های آخر در این زمینه محسوب می‌شود.

وی با اشاره به تهیه کمپوست از زباله‌ها گفت: مطالعات لازم برای راه‌اندازی واحد تهیه کمپوست از زباله‌های خانگی هم در این طرح مطالعاتی دیده شده است که علاوه بر تفکیک مواد بازیافتی از زباله‌ها که باعث می‌شود دوباره مواد قابل استفاده به چرخه برگردد سبب ایجاد اشتغالزایی نیز می‌‌شود.

مرادلو با اشاره به تأثیرات اثربخشی طرح تفکیک زباله‌های خانگی از مبدأ گفت: جداسازی زباله از مبدأ علاوه بر این‌که میزان دفع زباله را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد می‌تواند کمک شایانی به بازیافت مجدداً زباله‌ها باشد که این فرهنگ‌سازی باید توسط سازمان‌های مرتبط به مردم آموزش داده شود.

وی با اشاره به همکاری سمن‌ها در تفکیک زباله از مبدأ افزود: شهرداری با سه شرکت دانش بنیان که در زمینه تفکیک زباله فعالیت می‌کنند قرار داد همکاری بسته است و همچنین قبل از شروع ویروس کرونا با پیمانکاری نیز در مورد تفکیک زباله در منطقه مهتر چای قراردادی بسته و این کار در حال انجام بود اما بعد از شیوع ویروس کرونا این قرارداد نیز معلق ماند.

شهرام فرح‌بخشیان رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: در حال اقدام برای دریافت مجوز از سازمان منابع طبیعی برای حفر چاه در نزدیکی محل مهترچای و استعلام از آب منطقه‌ای برای نمونه‌برداری از آب‌های زیرزمینی هستیم که در طول بررسی‌ها مشخص شود نفوذ شیرابه‌های زباله به داخل خاک به چه میزانی است و همچنین منتظر نتیجه مطالعات جامع پسماند هستیم تا دفع زباله‌ها به گونه‌ای شود که کمترین آلودگی زیست محیطی را به همراه داشته باشد.

از سویی دیگر، عباس راشاد رئیس شورای شهر زنجان نیز در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: مقرر شده تا قرارگاه سازندگی خاتم برای ساخت چهار پروژه بزرگ در استان زنجان ورود کند. البته کار مطالعات دو پروژه تکمیل شده و ورود قرارگاه به آن دو پروژه قطعی است ولی در خصوص عملیات ساخت کارخانه بازیافت مهندسان قرارگاه سازندگی خاتم در حال مطالعه طرح هستند که امیدواریم با موافقت آنان صورت بگیرد.

با تمام آنچه گفته شد، آن‌چه که مسلم است این می‌باشد که بعد چندین سال از دفع زباله‌های شهر زنجان در محل مهتر‌چای هنوز مطالعات لازم در راستای آلودگی و یا عدم آلودگی آب‌های زیر‌زمینی توسط شیرابه زباله در این محل انجام نگرفته و شهرداری با فرایند لاک‌پشتی در نظر دارد تا مجوز حفر چاه و انجام طرح مطالعاتی را برای اطلاع از آلودگی آب‌های زیر سطحی انجام دهد، دریغ از اینکه شاید تا حال حاضر شیرابه حاصل از زباله‌ها با نفوذ عمقی خود را به آب‌های زیرزمینی رسانده و آلودگی آن را رقم زده باشد.

با این حال با توجه به ضرورت حفظ و صیانت از محیط زیست و از همه مهمتر سلامت مردم از مسئولان متولی و شهرداری انتظار می‌رود نسبت به موضوع مدیریت پسماندها و خصوصاً شیرابه حاصل حساسیت بیشتری نشان دهند و با اتخاذ تدابیر جدی ساماندهی و دفع زباله‌ها را مطابق ضوابط استانداردهای موجود در اولویت کار خود قرار دهند.

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آلودگی آب های زیر کارخانه بازیافت بازیافت زباله مدیریت پسماند طرح مطالعاتی شهر زنجان تفکیک زباله زباله ها دفع زباله استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۳۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش زاکانی به حواشی قرارداد چینی: شکایت می‌کنیم

پس از انتشار متن قرار داد‌های شهرداری تهران با شرکت چینی توسط یک فعال رسانه‌ای، علیرضا زاکانی، شهردار تهران درصحن علنی درواکنش به انتشار این قرار داد‌ها اعلام کرد که شهرداری از این فرد شکایت می‌کند و مطالب نوشته شده اشتباه است.

به گزارش اکوایران، او تاکید کرد که مدتی است که آن فرد اعلام کرده مسائل را مطرح می‌کنم، اما در نهایت چه چیزی گفت وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور، دستگاه‌های امنیتی و بانک مرکزی صفر تا صد موضوع را می‌دانند موضع ما شفاف و افتخار این دوره است. چهار ماه زمان تحویل تعهد چینی‌هاست که پس از دریافت پیش‌پرداخت انجام خواهد شد. عده‌ای می‌خواهند کار در شهر انجام نشود، اما انجام شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز :کلانشهر اهواز امینی شهردار را نمی‌خواهد | کسی ندای هل من ناصرا ینصرنی اهواز را نمی شنود
  • واکنش زاکانی به حواشی قرارداد چینی: شکایت می‌کنیم
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان
  • روانسازی ترافیک به عنوان یکی از ضروریات کلانشهر کرمانشاه
  • عدم تفکیک زباله منجر به مصدوم شدن پاکبان شهرداری یزد شد
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر
  • آمادگی برای مدیریت بارندگی در اهواز
  • احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان