Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از محورهایی که در دستور قوه قضائیه قرار گرفته، صلح و سازش، داوری و میانجیگری و حل اختلافات و رفع خصومت‌ها با کمک مردم است.

به گزارش ایسنا، آیت الله ابراهیم رئیسی در نشست با نهادهای مردم نهاد حوزه صلح و سازش استان کرمانشاه که ظهر امروز(18 دی) در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، با تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه، اظهار کرد: صلح و سازش و حل مسائل اجتماعی با سخن گفتن و گفت و گو توسط خود مردم و جلوگیری از اینکه مسائل اختلافی به دادگاه کشیده شود، اصل مهمی است که باید آن را در جامعه نهادینه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با بیان اینکه راهکار رفع مشکلات خانوادگی دادگاه نیست، گفت: براساس آیات قرآن کریم، اساس رابطه در خانواده ها حقوقی نیست و بر پایه عشق ورزی قرار دارد و اگر این اساس به هر دلیلی دچار آسیب شود، راه حل آن حکم دادگاه نیست و باید اطرافیان پا در میان بگذارند و نگذارند این خانواده دچار آسیب شود و در نهایت اگر هیچ راهکاری نبود، آن زمان به دادگاه فکر کنند.

رئیس قوه قضائیه افزود: همچنین اگر در بازار و در حوزه داد و ستد هم اختلافی بین دو نفر پیش آید، باید ریش سفیدان و بزرگان آن صنف ورود کنند و به جای دادگاه، مشکل را با مصالحه و سازش حل کنند.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائل مختلف حقوقی که بین افراد ایجاد می شود با ریش سفیدی و مصالحه قابل حل است.

رئیسی اضافه کرد: در قانون نهادهایی همچون شوراهای حل اختلاف، داوری و میانجیگری پیش بینی شده تا مشکلات را مردم را به وسیله آنها و دیگر سازمانهای مردم نهاد حل کنند و به مراحل اداری در مراجع قضایی نرسد، چراکه ورود هر پرونده به دادگستری هزینه های زیادی را بدنبال دارد.

وی ادامه داد: حتی در مورد مسئله ای همانند قتل هم علیرغم اینکه جرم سنگینی است و جزو گناهان کبیره قرار دارد و غضب الهی و عذاب الیم را برای قاتل به دنبال دارد، اما برای اولیای دم علاوه بر حقی که برای قصاص داده شده، این اختیار را داده که عفو و گذشت کنند و در اینجا هم صلح و سازش می تواند کارآمد باشد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه گاها وقوع یک قتل، جنایات و قتل های بعدی و بحران هایی همچون تخلیه یک یا چند روستا را در پی دارد، عنوان کرد: در این میان نقش سازمانهای مردم نهاد و شوراهای حل اختلاف برای حل مشکل مهم است.

وی به اجرای سند تحول قضایی در کشور هم اشاره کرد و گفت: در این دوران تحول قضایی یکی از محورهایی که در دستور قوه قضائیه قرار گرفته، صلح و سازش، داوری و میانجیگری و حل اختلافات و رفع خصومت‌ها با کمک مردم به دستگاه قضا و به وسیله خود آنها است.

رئیسی با تاکید بر اینکه نفش مردم، فعالان اجتماعی، آمران به معروف و ناهیان از منکر و مصلحین این است که حرکت خود را در اصلاح ذات البین قرار دهند، عنوان کرد: امیر المومنین علی(ع) حتی در آخرین لحظات عمر پربرکت خود هم تاکید داشتند که اصلاح بین دو نفر از بسیاری نماز و روزه های مستحبی بهتر است، چراکه به حل مسائل اجتماعی و ایجاد آرامش در جامعه کمک می کند.

وی به فعالان حوزه صلح و سازش گفت: افرادی که در حوزه صلح و سازش فعال هستند، باید تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند و از طرف دیگر هم مسئولین و صاحبان تریبون باید برای کاهش آمار جرائم کوشش کنند.

رئیس قوه قضائیه متذکر شد: فرهنگ صلح و سازش و  حل اختلاف و خاتمه دادن به دعاوی و رفع مشکلات خانوادگی و هر مسئله ای که با رضایت شاکی خصوصی پرونده ختم می شود، باید توسط ریش سفیدان و افراد فرهیخته جامعه افزایش و گسترش پیدا کند تا به کاهش ورودی پرونده ها به عدلیه، رضایت خداوند و ائمه اطهار و افزایش امنیت در جامعه منجر شود.

انتهیا پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قوه قضاييه آیت الله رییسی كرمانشاه استان ها سیاسی قوه قضائیه صلح و سازش رئیس قوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۳۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی در نشست با رئیس و نائب رئیس اتاق اصناف اهواز، گفت: مشارکت‌های مردمی نیز در راستای ایفای نقش مردم در اجرای عدالت بوده و قطعا می‌تواند نقش مهمی و اثرگذاری در امنیت و پایداری صلح و سازش در جامعه داشته باشد.

وی احیای فرهنگ صلح و سازش در همه بخش‌ها را از اهداف قوه قضاییه دانست و افزود: به منظور تحقق شعار امسال و منویات مقام معظم رهبری و با توجه به اینکه اصناف از مهمترین عناصر اقتصادی کشور هستند و حجم بالای قشر مرتبط با اتاق اصناف وجود دارد، بزودی ۵ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز، که سبب کاهش حجم پرونده‌ها در دادگاه خواهد شد، تشکیل و راه اندازی می‌شوند.

حجت الاسلام امانت بهبهانی ادامه داد: شعبه تخصصی اتاق اصناف در رفع اختلاف و مسایل بین واحد‌های صنفی، مشتریان و اتحادیه‌ها نیز ایفای نقش می‌کند و سعی بر حل مسائل براساس ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوا دارد.

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان اضافه کرد: شعب تخصصی به مشکلات و مسائل اصناف رسیدگی خواهند کرد تا علاوه بر اینکه در بهبود روند اجرایی برنامه‌ها و حل اختلافات اثرگذار باشند موجب افزایش رضایت قشر‌های مختلف مردمی نیز می‌شوند.

وی می‌گوید: به جهت ایجاد راهکار‌های کاربردی و تسریع در رسیدگی به پرونده‌های این اتاق، شورای سیاست گذاری مرتبط با شعب شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز راه اندازی خواهد شد.

در این نشست رئیس اتاق اصناف اهواز ضمن معرفی ساختار این اتاق، برای راه اندازی شعب تخصصی شورای حل اختلاف اتاق و هیأت‌های صلح اتحادیه‌ها، ابراز علاقه مندی و اعلام آمادگی کرد.

مراد بدری با اشاره به وجود هیأت‌های رسیدگی به شکایات در محل اتاق و اتحادیه‌ها، گفت: با توجه به جایگاهی که شورا‌های حل اختلاف و هیأت‌های صلح دارند و زیر مجموعه دادگستری و قوه قضائیه می‌باشند، از اعتبار بالایی در ایجاد صلح و سازش و حل و فصل اختلافات دارند.

دیگر خبرها

  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • با مشارکت مردمی صلح و سازش در پرونده های قضایی تحقق پیدا می کند
  • ۵ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز راه‌اندازی می‌شود
  • تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی
  • رفع ۲۱۲ نقطه حادثه خیز در تهران
  • از درشکه تا اتومبیل؛ یک قرن فرهنگسازیِ ناتمام
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر
  • دستگاه‌های اجرایی قم از تولیدکنندگان حمایت کنند
  • دستور رئیس‌ جمهور برای اختصاص ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار