Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، گیزمگ، بررسی‌های جدید روانشناسان دانشگاه "هاروارد"(Harvard University) نشان می‌دهد داشتن خشونت و تجربه‌های آسیب‌زا در دوران کودکی می‌تواند نشانه‌های زیستی پیری را تقویت کند. بلوغ زودرس، پیری سریع سلولی و تغییرات ساختاری مغز می‌توانند با ترومای دوره کودکی در ارتباط باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران دهه‌ها به بررسی تاثیر دشواری زندگی دوران کودکی بر رشد فیزیکی و شناختی پرداخته‌اند. مشخص است که تجربیات دوره کودکی، تاثیر زیادی بر سلامت روحی در دوره‌های بعد دارند اما برخی پژوهش‌های بحث‌برانگیز نشان می‌دهند که تجربیات منفی دوره کودکی می‌توانند اثرات فیزیکی احتمالی را به همراه داشته باشند.

پژوهشی که در سال ۲۰۰۹ انجام شده است، نشان می‌دهد که ترومای دوره کودکی می‌تواند در فعالیت‌های ژنتیکی تغییر ایجاد کند. این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که نشانگرهای وراژن‌شناسی می‌توانند بر واکنش‌های استرسی مغز موثر باشند و در برخی موارد، خطر خودکشی در بزرگسالی را افزایش دهند.

پژوهش دیگری که در سال ۲۰۱۸ انجام شد، نشانگرهای وراژن‌شناسی مجزایی را در بزرگسالانی شناسایی می‌کند که در کودکی قربانی سوءاستفاده جنسی شده‌اند. این پژوهش نشان می‌دهد که این زخم‌های مولکولی نه تنها می‌توانند زیست‌نشانگرهایی مبنی بر وجود تروما باشند، بلکه شاید به نسل‌های بعد نیز منتقل شوند.

پژوهش جدیدی که با محوریت این موضوع انجام شده است، یکی از بزرگترین ارزیابی‌ها را در این مورد ارائه می‌دهد و بیش از ۸۰ پژوهش را بررسی می‌کند. در این پژوهش، سه نشانگر زیستی مربوط به افزایش سن از جمله پیری سلولی، رشد ساختاری مغز و آغاز بلوغ بررسی می‌شوند.

"کیتی مکلاگلین"(Katie McLaughlin)، پژوهشگر دانشگاه هاروارد و از نویسندگان این پروژه گفت: سوالی که ما علاقه داریم به پاسخ آن برسیم، این است که آیا همه تجربیات منفی دوره کودکی می‌توانند بر روند پیری موثر باشند یا خیر. ما در بررسی‌های خود به پاسخ خیر رسیدیم.

تجربیات منفی دوره کودکی، به دو گروه تقسیم می‌شوند. گروه نخست، تجربیات مربوط به سوءاستفاده و خشونت و گروه دوم، تجربیات مربوط به فقر و محرومیت هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهند که پیری غیرعادی معمولا در بیمارانی که خشونت یا سوءاستفاده را تجربه کرده‌اند، بیشتر است.

مکلاگلین ادامه داد: بزرگ شدن در محیطی که فرد را در معرض تهدیدهای گوناگون قرار می‌دهد، موجب می‌شود که شبکه نواحی مربوط به پردازش اجتماعی و عاطفی مغز، کارآیی بیشتری در پردازش اطلاعات مربوط به تهدید داشته باشند و فرآیندهایی را تقویت کنند که کودک در حال رشد هنوز به آنها نیازی ندارد.

نشانگرهای پیری سلولی، در کودکانی که خشونت را تجربه می‌کنند، افزایش می‌یابند. در چنین کودکانی، بلوغ زودرس نیز دیده می‌شود.

سرعت گرفتن پیری بیولوژیکی می‌تواند در دوره بزرگسالی، پیامدهای منفی فیزیکی و روحی به همراه داشته باشد. این موضوع حتی می‌تواند به بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت و سرطان در بزرگسالی منجر شود.

این پژوهش، در مجله "Psychological Bulletin" به چاپ رسید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خشونت کودکی خانواده دوره کودکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۵۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟

ایتنا - آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد امید به زندگی زنان در بیشتر کشورهای جهان بیشتر از مردان است. اما علت این مسئله چیست؟
به طور متوسط ​​زنان ۵ سال بیشتر از مردان عمر می‌کنند اما این شکاف جنسیتی بر اساس کشور و سن متفاوت است.

فاکتورهای زیادی مانند عوامل زیستی، رفتاری و اجتماعی وجود دارد که شکاف جنسیتی در امید به زندگی را افزایش می‌دهد.

مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده تفاوت‌های عمیقی را بین زنان و مردان در مورد علل اصلی بیماری و مرگ زودرس بین دو جنس نشان داد.

در این مطالعه که در The Lancet Public Health منتشر شده، محققان نتایج خود را با مقایسه سال‌های زندگی از دست رفته به دلیل ۲۰ علت اصلی بیماری یا مرگ زودرس به دست آوردند.

 
این تحقیق بر روی مردان و زنان بالای ۱۰ سال در سراسر جهان و در ۷ منطقه بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ انجام شد.

بر اساس این مطالعه، مردان بیش از زنان تحت تأثیر شرایطی قرار می گیرند که منجر به مرگ زودرس می‌شود، مانند COVID-19، سوانح جاده‌ای، بیماری‌های قلبی عروقی، و بیماری‌های تنفسی و کبدی.

از سوی دیگر، زنان بیشتر به امراضی دچار می‌شوند که غیرکشنده است، از جمله مشکلات اسکلتی عضلانی، شرایط سلامت روان، و اختلالات سردرد.

با ادامه بهبود مراقبت های بهداشتی و برابری جنسیتی، شکاف جنسیتی در امید به زندگی احتمالا در آینده کاهش می یابد.

دیگر خبرها

  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • انفجار مهیب در بابل؛ ماجرا چه بود؟
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • خشونت علیه دانشجویان و اساتید ذات واقعی آمریکا را نشان داد
  • ادعای جدید: الکل یا ماده سمی علت مرگ مارادوناست!
  • جزئیات جدید دادستان از پرونده یسنا |‌ شواهد و قرائن نشان می دهد ...