Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@22:03:22 GMT

از علائم یک سرماخوردگی ساده تا کرونا

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۰۶۵۲۶

از علائم یک سرماخوردگی ساده تا کرونا

متخصص طب سنتی با اشاره به نزدیک بودن علائم کرونا به سایر بیماری‌های ویروسی و عفونی شایع، گفت: «یکی از چالش‌های ما پزشکان در همۀ درمانگاه‌ها این است که باید مشخص کنیم علائم بیمار، یک سرماخوردگی ساده است یا کرونا. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، گذشتن ۱۰ ماه از شیوع یک ویروس همه‌گیر، مدت زمان زیادی برای شناخت همه جوانب آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونایی که کنار یکصدهزار مسئلۀ اساسی زندگی مان آمد، اما نه به یکصدویک هزارمین مسئله، بلکه به اولین مسئله حیات بشر تبدیل شد. ویروسی که هنوز همه صحبت‌ها درباره آن روی عدم قطعیت بنا شده و تنها چیزی که می‌دانیم این است که این وضع حالا حالا‌ها ماندنی است و چاره‌ای جز مراقبت و سازگاری نیست.
از علائم یک سرماخوردگی ساده تا کرونا   محمد فرزانه، متخصص طب سنتی در برنامه «انارستان»، با اشاره به نزدیک بودن علائم کرونا به سایر بیماری‌های ویروسی و عفونی شایع، گفت: «یکی از چالش‌های ما پزشکان در همۀ درمانگاه‌ها این است که باید مشخص کنیم علائم بیمار، یک سرماخوردگی ساده است یا کرونا. اما امسال به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی، ما کمتر شاهد بیماری‌های رایج سال‌های گذشته هستیم. ظهور این ویروس در بدن مراحل متفاوتی دارد که الزاما مراحل به ترتیب هم رخ نمی‌دهند. مرحله کومون یا دوران نهفتگی، مرحله ویروسی که زمان بروز علائم هست و مرحله التهابی و ریوی. تمام تلاش ما این است که بتوانیم در مراحل کومون و یا مرحله ساده ویروسی کرونا را تشخصی دهیم و درمان بیمار را شروع کنیم. من از مردم خواهش می‌کنم به محض مشاهده هر علائمی حتی تب خفیف، بی حالی، سوزش گلو، سردرد، رفلاکس معده و یا اسهال و یوبست و البته از دست دادن حس چشایی و بویایی که یکی از اصلی‌ترین علائم ابتلا به کروناست، آن را به حساب آنفولانزای سال‌های گذشته یا یک سرماخوردگی ساده نگذراند و از خود‌درمانی بپرهیزند.»   فرزانه با تاکیید بر این نکته که کرونا نیز مانند سرما خوردگی شروع آرامی دارد، افزود: «علائم اولیه کرونا معمولا وحشیانه نیست. مردم سعی کنند به کوچکترین علائم هم حساس باشند و بدانند دقیقا از چه روزی در بدن آن‌ها بروز کرده زیرا در روند درمان برای ما خیلی مهم است که بدانیم بیمار در روز چندم بیماری قرار دارد. گاهی علائم کرونا پس از یکی دو روز فروکش می‌کند، اما دوباره با حالت شدید‌تر خود برمی‌گردد؛ لذا ما به همۀ بیماران الزام می‌کنیم هرنوع علائمی را کرونا در نظر بگیرند و خودشان را قرنطینه کنند.»
آیا واکسن کرونا مؤثر است؟
فرزانه ضمن یادآوری تغیرات پی در پی در ژنوم ویروس، پیرامون تاثیرگذاری واکسن کرونا گفت: «تمام ویروس ها، حتی ویروس آنفولانزا هم در طول زمان دچار تغیرات می‌شوند. ویروس کرونا نیز از زمان شیوع تا به امروز تغیرات زیادی کرده است. به همین دلیل نمی‌توان با قطعیت گفت واکسن برای کرونا مؤثر است یا خیر. البته که هنوز زمان زیادی هم از شیوع نگذشته تا بتوان با قطعیت به ماهیت ثابت این ویروس رسید؛ ممکن است جهش‌های بعدی این ویروس گسترده‌تر و خطرناک‌تر از قبل شود و تمام مدت نیاز باشد همزمان با تغییر ویروس، واکسن‌ها هم تغییر کنند. یا اینکه نیاز به تزریق‌های دوره‌ای و مداوم داشته باشند.»‌
وی با بیان اینکه تمام واکسن‌های دنیا فقط در مرحله تست هستند، افزود: «هنوز هیچ واکسنی به مرحله تایید نهایی و قطعیت نرسیده است؛ و حتی نمی‌توان گفت اصلا واکسن‌های موجود در جهان، در برابر همین کرونای انگلیسی که نوع جهش یافته‌ای از ویروس است، مقاوم هستند یا خیر. تا امروز تنها راه برای مبتلا نشدن به ویروس پیشگیری و مراقبت است.»
درمان‌های کمک کنندۀ طب سنتی در کنار طب مدرن
این متخصص طب سنتی در ادامه برنامه «انارستان» به راه‌های درمانی کمک کننده طب سنتی پرداخت و گفت: «یکی از علائم رایج در بیماری کرونا، سردرد و از دست دادن حس بویایی و چشایی است. ما توصیه می‌کنیم بیماران برای درمان بهتر این مشکل از «اسانس نعنا فلفلی» که در تمام داروخانه‌ها نیز موجود است استفاده کنند؛ چراکه سردرد‌های این بیماری از نوع سردرد‌های سرد است و با گرم کردن سر و پیشانی با اسانس نعنا فلفلی به گرم شدن سینوس‌ها و تخلیه آن‌ها کمک می‌کنید. بهتر است از این اسانس روی بالش، سینوس‌ها و بمالید و همچنین بوکشیدن این اسانس به بازگشت سریع‌تر حس چشایی و بویایی نیز بسیار کمک می‌کند. از طرفی بخور بابونه و همچنین اسپری عصاره سیاهدانه و زیتون به دلیل مزاج گرمی که دارد می‌تواند درمانی برای تخلیه کامل سینوس‌ها و رهایی از سردرد باشد.»
وی با اشاره به این نکته که علائم گوارشی نیز یکی از علائم رایج این ویروس است، گفت: «از رفلاکس‌های ساده و معده درد که گا‌ها با درد قفسه سینه اشتباه گرفته می‌شود تا اسهال و یوبوست و حالت تهوع می‌توانند از رایج‌ترین نشانه‌های ویروس کرونا باشند که عرق بید و عرق کاسنی می‌تواند برا بهبود آن بسیار مفید باشد. همچنین بهتر است در مواقع اسهال و یوبوست نه خیلی از دارو‌های مسهل استفاده شود و نه بیش از حد از قرص‌های ضد اسهال مثل لوپرامید؛ چراکه این علائم گذرا هستند. برای درمان یوبوست می‌توانید از دم‌کره خاکشیر استفاده کنید.»
فصل چهارم برنامه «انارستان» روز‌های زوج هر هفته ساعت ۱۶ و تکرار آن ساعت ۲۴ و ۹ صبح از شبکه افق پخش می‌شود. در این برنامه متخصصان علم طب در حوزه سلامت از منظر طب سنتی به بحث و گفتگو می‌نشینند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ویروس کرونا طب سنتی سرماخوردگی انارستان یک سرماخوردگی ساده طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۶۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟