Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «اینسایدر»، آسپرین که با نام های تجاری دیگر مانند بایر و بوفرین نیز به فروش می‌رسد، یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است که فعالیت آنزیم هایی خاص در بدن که به واسطه آسیب بافت فعال شده و موجب درد، تورم و التهاب می شود را مسدود می کند. تایلنول که با نام ژنریک استامینوفن نیز شناخته می شود، یک داروی مسکن است که به طور خاص برای تسکین درد کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به  نقل از عصر ایران، از آسپرین و تایلنول اغلب برای تسکین درد و تب استفاده می شود. با این وجود، آسپرین دارای خواص ضد التهاب است که استامینوفن از آن بی بهره است.

آسپرین چیست؟

آسپرین یک داروی بدون نسخه و پر مصرف است. از کاربردهای این دارو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تسکین سردرد

- تسکین دندان درد

- تسکین درد قاعدگی

- کاهش تب

- در دوزهای کم ممکن است به پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی ایسکمیک کمک کند

دوز معمول برای آسپرین یک یا دو قرص ۳۲۵ میلی گرم هر چهار تا شش ساعت است.

در دادن آسپرین به کودکان یا نوجوانان برای تسکین تب یا درد باید احتیاط شود. اگرچه استفاده از آسپرین برای کودکانی که بیش از سه سال سن دارند، تایید شده است، اما کودکانی که روند بهبودی آبله مرغان را طی می کنند یا علائم شبه آنفلوآنزا دارند هرگز نباید آسپرین مصرف کنند زیرا خطر کم ابتلا به سندرم ری (Reyes syndrome)، یک اختلال نادر که می تواند موجب آسیب کبدی و مغزی جدی شود، به واسطه مصرف این دارو وجود دارد.

افرادی که به آسپرین یا سالیسیلات ها، مواد شیمیایی موجود در گیاهانی که از مواد تشکیل دهنده آسپرین و دیگر داروهای مسکن هستند، حساسیت دارند نیز نباید از این دارو استفاده کنند. همچنین، افراد مبتلا به فشار خون بالای کنترل نشده، بیماری شدید کبد یا کلیه، برخی شرایط معده ای مانند سابقه زخم های معده یا یک اختلال خونریزی باید از آسپرین پرهیز کنند. آسپرین می تواند به عنوان یک رقیق کننده خون عمل کرده و ممکن است افراد مبتلا به این شرایط را در معرض خطر خونریزی اضافی قرار دهد.

آسپرین دارای ۴۷ تداخل دارویی جدی از جمله با ایبوپروفن، یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی دیگر است.

تایلنول چیست؟

همانند آسپرین، تایلنول یک داروی بدون نسخه است که برای درمان درد ناشی از سردرد، کرامپ های قاعدگی، و دندان درد توصیه شده است. برخلاف آسپرین، استامینوفن به طور کلی برای کودکان سالم در هر سنی که به این دارو آلرژی ندارند، البته در دوزهای کم بی خطر است.   

دوز معمول تایلنول برای بزرگسالان دو قرص ۳۲۵ میلی گرمی هر چهار تا شش ساعت است.

در شرایطی که آسپرین بیش از حد می تواند فرد را بیمار کند، میزان بیش از حد تایلنول حتی خطرناک‌تر است. مصرف بیش از حد استامینوفن می تواند به کبد آسیب رسانده و موجب علائمی مانند بی اشتهایی، حالت تهوع یا استفراغ، شکم درد، و کما شود. اگر در مورد مصرف بیش از حد تایلنول توسط خود یا یکی از عزیزانتان مشکوک هستید، بلافاصله با خدمات اورژانس تماس بگیرید.

تایلنول دارای هشت تداخل دارویی جدی است. همچنین، این دارو می تواند برای افرادی که به طور منظم زیاد الکل مصرف می کنند - خطر مسمومیت کبدی را افزایش می دهد - خطرناک باشد.

آسپرین در برابر تایلنول

اگرچه موارد استفاده از این داروها می تواند همپوشانی داشته باشد، گاهی اوقات یکی از آنها برای یک بیماری خاص مفیدتر است. در ادامه جدولی از موارد استفاده آسپرین و استامینوفن ارائه شده است.

سخن پایانی

آسپرین و تایلنول هر دو در مقابله با درد و تب موثر هستند. تایلنول از این مزیت برخوردار است که برای کودکان گزینه ای ایمن‌تر محسوب می شود اما می تواند در دوزهای زیاد نیز ضرر بیشتری داشته باشد. آسپرین از این مزیت برخوردار است که به طور بالقوه به پیشگیری از سکته مغزی و قلبی کمک می کند.

به طور کلی، این داروها را می توان با خیال راحت استفاده کرد و بدون نسخه پزشک نیز قابل خریداری هستند.

اگرچه آسپرین و تایلنول به طور گسترده در دسترس هستند، اما همانند هر داروی دیگری می توانند موجب برخی عوارض جانبی شوند. همواره برچسب روی محصول را مطالعه کرده و برای انتخاب و استفاده از بهترین داروی مسکن با پزشک خود مشورت کنید.

پربیننده ترین تاریخ ورود واکسن کرونای ایرانی به بازار دومین فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در تهران شناسایی شد آیا تخریب ریه علامت دارد یا خاموش است؟ کرونای «انگلیسی» چه ویژگی دارد؟ کرونای انگلیسی در کمین سنین زیر ۶۰سال

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قرص مسکن آسپرین استامینوفن تسکین درد برای تسکین تسکین درد بیش از حد یک داروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۷۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند

روابط عمومی سازمان غذا و دارو از توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در شرکت‌های پخش و داروخانه‌های منتخب سراسر کشور خبر داد.
به گزارش تسنیم، روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تامین داروی خود نداشته باشند.

بنابر این گزارش در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه 190، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هشدار رییس سازمان غذا و دارو: مردم از خرید اینترنتی دارو خودداری کنند  توزیع اولین محموله داروی وارفارین بیماران قلبی

دیگر خبرها

  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار