Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری زنجان، خدابخش مرادی نافچی، در قرارگاه عملیاتی کرونا و ساماندهی سالمندان استان با اشاره به اینکه اقدامات جدیدی در جلسه قرارگاه و ساماندهی خدمتگزاری به سالمندان مد نظر باشد، اظهار کرد: قرار نیست همان اقدامات قبلی گزارش دهی شود و بر این مبنا چند اولویت مهم در دستور کار کمیته‌ها قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: انتظار بر این است که کمیته‌ها اقداماتی را در راستای الکترونیکی کردن تامین نیازمندی‌های سالمندان انجام دهند تا از بار مالی این خدمات کاسته شود و در طرح شهید قاسم سلیمانی هم برای قطع زنجیره انتقال به دنبال کاهش بار مراجعین سالمند برای دریافت خدمات هستیم.

مرادی نافچی ادامه داد: این اقدام به این معنی است که کارها در این بخش از سوی ادارات کل بیمه سلامت، تامین اجتماعی و بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید و امور ایثارگران ساماندهی شود و دستگاه‌های مستقیم متولی با سالمندان نسبت به الکترونیکی کردن خدمات اقدام کنند.

وی اظهار داشت: تامین اقلام مورد نیاز و پیشگیری از مراجعه سالمندان به مراکز خدماتی باید مد نظر قرار گیرد و به عنوان مثال برای تامین داروهای مورد نیاز گروه‌های هدف به ویژه مبتلایان به بیماری چه مکانیزمی تعریف شده است و از طرفی هر دستگاه باید سامانه جمعیت سالمندی را تهیه کند.

مرادی افزود: دستگاه‌های متولی امر پس از تهیه آمار گروه هدف باید مشخص کنند چه جمعیتی دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، در صورت ابتلا به کرونا در منزل نگهداری می‌شوند و یا اینکه به قرنطینه‌های آماده شده در استان هدایت خواهند  شد.

وی با بیان اینکه با وجود آماده سازی قرنطینه‌ها افراد حاضر به سپری کردن دوره نقاهت خود در این مراکز نیستند، اظهار داشت: در این خصوص سالمندان بدون سرپرست باید جدا سازی و در این مراکز نگهداری شوند.

 معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان ادامه داد: تسهیلات اعطایی در حوزه‌های مختلف به سالمندان توسط هر یک از دستگاه‌های عضو ستاد باید انجام و این مهم ساماندهی شود و بر این مبنا باید دید از اول آذر تا کنون چه تسهیلاتی داده شده و تا پایال سال به چه نحو انجام خواهد شد.

وی اضافه کرد: جهت گیری و برنامه ریزی انجام گرفته و با مشارکت مردمی تلاش می‌شود که پیک سوم کرونا به واکسن ارتباط داده شود تا به پیک چهارم وارد نشویم که این از جمله مهمترین رویکرد ستاد ملی و استانی کرونا است که در این خصوص مداخلاتی در حال انجام است.

مرادی با اشاره به اینکه در کمیته پشتیبانی و جلب مشارکت‌های مردمی شاخصی برای توزیع اقلام نیازمندان باید تعریف شود، افزود: در ستاد مواسات مصوبه‌ای در حال تهیه است که همه دستگاه‌های اجرای نسبت به جمع‌آوری کمک‌های مومنانه اقدام می‌کنند اما قبل از توزیع باید هماهنگی لازم با استانداری انجام دهند.

وی اضافه کرد: توزیع هدفمند کمک‌های مومنانه به گروه‌های هدف می‌تواند از موازی‌کاری‌های متعدد جلوگیری کرده و نیازمندان واقعی شناسایی شوند.

 معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان ادامه داد: کمیته‌های پنچ گانه قرارگاه تا هفته آینده برنامه عملیاتی ۶ ماهه آینده خود را ارائه کنند و این موضوع مهم را در دستور کار خود قرار دهند.

وی با بیان اینک کمیته‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان دو گام مهم را مورد توجه قرار دهند، اظهار داشت: بر این اساس اقدامات مشخص و مداخله‌ای برای پوشش سالمندان و ارائه خدمات و تسهیلات و قطع زنجیره از اول آذر امسال تا کنون را  ارائه کنند، به این دلیل که ۸۰ درصد فوتی کرونایی را این قشر تشکیل می‌دهد.

مرادی افزود: بر این مبنا باید دید این اقدامات در بازه زمانی تا چه میزان توانسته به آرامش و رفاه سالمندان کمک کند و در این میان کمیته آموزش چه اطلاعات آموزشی در این خصوص ارائه کرده و محتواهای تولیدی برای گروه‌های هدف و مخاطب شناسی اهمیت ویژه‌ای دارد.

این مسؤول ادامه داد: در زمان حاضر با کارهای انجام گرفته این استان به جز ابهر در شرایط زرد کرونایی قرار دارد، به این معنی است که اقدامات تاثیرگذار بوده و  کارهای مد نظر برای سالمندان زنجانی نیز باید محسوس باشد.

وی اظهار داشت: فلسفه جلسه قرارگاه صرف اعلام مصوبه نیست، بلکه  کار باید انجام گیرد و اثرات آن برای هفته های بعد مشخص شود و در این خصوص مدیران دستگاههای متولی امر و کمیته ها گامهای جدی بردارند.

مرادی خاطرنشان کرد: تا دوشنبه هفته آینده ادارات  عضو  اقدامات مشخص مداخله ای را از اول آذر تا کنون برای جامعه هدف ارائه کنند.

انتهای پیام/73004/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: شناسایی زنجان سالمندان کمیته امداد کمیته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۸۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نریمانی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان که دکتری باستان‌شناسی دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به‌عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است که پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی بررسی باستان‌شناختی که در محدوده معدن مس سونگون به انجام رسید و طی این بررسی‌ها و مطالعات نقوش صخره‌ای نویافته‌ای شناسایی شدند. این هنر صخره‌ای روی تخته سنگ‌های ایجاد شده که نمونه‌های مشابه آن در سایر مناطق ایران و جمهوری آذربایجان قبل شناسایی شده است. اهمیت این سنگ‌نگاره‌ها در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به‌روش کوبشی ایجاد شده‌اند که بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به بز کوهی بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است. نقوش نشانگر ماهیت کوچرو و شکارگر بودن طراحان این آثار است. دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان براساس مطالعات مقایسه‌ای گاهنگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی بیان کرد: این نقوش صخره‌ای در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. همچنین این منطقه محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بز و گوسفند بوده است. نقوش صخره‌ای قوشا داش برروی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد گردیده که بر روی تراس شیب دار و مشرف به راه قدیمی موسوم به «ائل‌یولو» قرار دارد.

نریمانی با اشاره به عدم انجام مطالعات منسجم بر روی هنر نقوش صخره‌ای افزود: باتوجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند. بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود. برای این منظور بررسی باستان‌شناختی در محدوده معدن مس سونگون انجام شد که نتایج آن منجر به شناسایی محوطه قوشا داش شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان و دکتری باستان شناسی در انتهای صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به‌صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند. این نقوش می‌توان درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامدار و شکارگر است، به‌طوری که نقوش حیوان بز بیانگر اقتصاد متکی بر فعالیت‌های دامداری و کوچ‌روی بوده و نقش حیوان آهو نشان از وجود شکار در این جامعه دارد. برخی از پژوهشگران در ایران دوره زمانی ایجاد این نقوش به‌خصوص نقش بز را به دوران پیش‌از تاریخ ارتباط می‌دهند اما به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران امکان تعیین قدمت این هنر صخره‌ای وجود ندارد و نمی‌توان دوره زمانی خاصی برای این آثار در نظر گرفت. این نقوش در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای ایران و جنوب قفقاز بسیار حائز اهمیت هستند.

کد خبر 6091458

دیگر خبرها

  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • مشارکت بیش از هزار معلم سمنانی در طرح اکرام ایتام و محسنین
  • انهدام دو باند توزیع مواد مخدر در کرمانشاه
  • ۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • ۵۵۵۸متقاضی واحدهای مسکن ملی درزنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند
  • تحقق شعار سال نیازمند استفاده از نیروهای دانش بنیان است
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • افزایش ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان زنجانی