Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا ناظری تصریح‌کرد: آلودگی هوا ریه را مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند، چون به سیستم ایمنی آسیب وارد و اکسیژن رسانی را مختل کرده و مجموع این عوامل باعث آسیب به سیستم ایمنی می‌شود.

به گزارش برنا؛ هر ساله در فصل سرما با پدیده وارونگی دما مواجه هستیم. در شرایط کنونی شیوع کرونا و به‌ویژه وجود ردپای ویروس جهش یافته در کشور نگرانی‌های متعدد را برای افراد به‌دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط راهکارهای علمی درباره نحوه تردد در سطح شهر باید به آحاد افراد جامعه آموزش داده شود. این در حالی است که در روزهای اخیر مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس از افزایش تماس‌ها با اورژانس به دلیل آلودگی هوا خبر داد. در این شرایط چگونگی مصونیت افراد در برابر کرونا و آلودگی هوا مطرح است.

محمدرضا ناظری، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره تفاوت تنگی نفس کرونا و آلودگی هوا به خبرنگار برنا گفت: تنگی نفس یک اصطلاح ذهنی است. برای مثال فرد ممکن است به دلیل استرس دچار تنگی نفس شود. از سوی دیگر ممکن است فرد بخش قابل توجهی از ریه‌هایش از بین رفته باشد، اما تنگی نفس نداشته باشد. بنابراین بسیاری از افراد در آلودگی هوا تردد کرده و اتفاق خاصی برایشان نمی‌افتد.

او افزود: برخی از افراد هم شاید بخشی از ریه‌هایشان از بین برود، اما تنگی نفس نداشته باشند، چون بدن انسان به نحوی خلق شده که دستگاه‌های حیاتی بدن همچون قلب، ریه، کلیه و کبد وقتی که 70 درصدشان از بین بروند باز هم به فعالیت خود ادامه می‌دهند و فرد احساس ناخوشی نمی‌کند.

آیا هر تنگی نفسی نشانه کرونا است؟

این پزشک عفونی ادامه داد: فرد مبتلا به کرونا فقط تنگی نفس ندارد، بلکه التهاب دارد. این التهاب بافت ریه را از بین می‌برد و پرده جنب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با التهاب پرده جنب با هر تنفسی فرد احساس درد در قفسه سینه دارد. با این تفاسیر روند تخریب کرونا و آلودگی هوا بر روی بدن متفاوت است.

آلودگی هوا ریه را  مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند

ناظری تصریح‌کرد: آلودگی هوا ریه را مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند، چون به سیستم ایمنی آسیب وارد و اکسیژن‌رسانی را مختل کرده و مجموع این عوامل باعث آسیب به سیستم ایمنی می‌شود.

سال‌ها تخریب ریه به‌دلیل آلودگی هوا می‌تواند بدون علامت باشد

او در پاسخ به این سوال که چه زمانی باید برای تنگی نفس به پزشک مراجعه کرد؟ تاکید کرد: سال‌ها تخریب ریه به‌دلیل آلودگی هوا می‌تواند بدون علامت باشد. برای مثال شاید یک فرد بعد از 30 سال به نارسایی قلبی و ریوی دچار شود. آسیب‌های ریه به یکباره به‌دلیل آلودگی هوا بروز نمی‌کند.

ترکیب ویروس انگلیسی با آلودگی هوا چه عواقبی دارد؟

این متخصص عفونی با بیان اینکه هم اکنون متخصصان عفونی بر روی ورود کرونای جهش یافته انگلیسی نگران هستند، ادامه داد: سرعت انتقال این ویروس حداقل دو برابر کرونای معمولی است. این ویروس وقتی با آلودگی هوا ترکیب شود، طبیعتا قدرت چسبندگی و سرعت انتقال نیز  افزایش پیدا می کند.

افزایش روند انتقال ویروس انگلیسی

او با بیان اینکه قدرت انتقال ویروس انگلیسی افزایش یافته است، تصریح کرد: این ویروس بر روی آلاینده‌ها نشسته و راحت‌تر منتقل می‌شود.

این پزشک عفونی در پاسخ به این سوال که آیا آلودگی هوا مانع  انتشار کرونا و عدم جانشینی در ریه می‌شود؟ گفت: یک تئوری مبنی‌بر اینکه آلاینده‌ها همچون مصرف سیگار و دیگر مواد دخانی گیرنده‌های ریه را از بین برده و ویروس بعد از ورود به ریه نمی‌تواند از طریق گیرنده‌ها وارد شود، وجود دارد. هرچند این تئوری هنوز ثابت نشده است. برای مثال بسیاری از مبتلایان به کرونا به‌دلیل استعمال سیگار یا دیگر مواد دخانی از حال عمومی وخیم برخوردار هستند. با این تفاسیر این قضیه منتفی است.

آسیب به ریه آن را مستعد ابتلا به کرونا می‌کند

ناظری افزود: در روند آلودگی هوا سیستم دفاعی بدن ضعیف می‌شود. امکان اینکه ویروس کرونا بر روی آلاینده‌ها نشسته و سرعت انتقال بیشتری را طی کند، وجود دارد. نکته دیگر این است که هر گونه آسیب به ریه آن را مستعد ابتلا به کرونا می‌کند.

چرا باید ماسک بزنیم؟

 او با اشاره به ماسک‌زدن برای مصونیت در برابر کرونا و آلودگی هوا گفت:  برای مهار کرونا هدف از ماسک زدن مصونیت دیگر افراد است. هدف این است که دیگر افراد به کرونا مبتلا نشوند، چون هدف از زدن ماسک در 80 درصد موارد جلوگیری از انتقال ویروس کرونا است.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری تصریح کرد: در آلودگی هوا  هدف از زدن ماسک این است که آلودگی هوا وارد بدن افراد نشود. باید دانست ماسک‌های با کیفیت متعدد در کشور تولید شده و در ایام کرونا و آلودگی هوا باید از آن استفاده کرد.

تهویه‌های مناسب در اماکن مسقف تجهیز شود

ناظری طی توصیه ای در خصوص شرایط آلودگی هوا و کرونا گفت: هم‌اکنون  با توجه به مشاهده ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور و افزایش سرعت انتقال این ویروس باید اقدامات جدی برای مهار کرونا انجام داد.

او ادامه داد: بیش از 90 درصد مسافرت‌های  درون شهری در سراسر کشور را می توان با دوچرخه انجام داد. نکته دیگر اینکه برای کرونا جهش یافته باید با افزایش سرعت و قرنطینه اقدام کرد. همچنین به پروتکل‌های بهداشتی به ویژه فاصله‌گذاری اجتماعی توجه شود.

این پزشک عفونی تصریح کرد: سرعت انتقال بیماری در کرونای جهش یافته افزایش یافته و باید تهویه‌های مناسب را در اماکن مسقف تجهیز کرد.

//انتهای پیام:4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلودگی هوا عفونی کرونا زهرا سلیمانی محمدرضا ناظر کرونا و آلودگی هوا دلیل آلودگی هوا آلودگی هوا ریه سیستم ایمنی سرعت انتقال جهش یافته تنگی نفس بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد

به گزارش خبرآنلاین، علائم بالقوه زیادی برای تومورهای مغزی وجود دارد، اما فردی که تومور مغزی دارد بعید است که همه این علائم را داشته باشد. همچنین، بسته به محل رشد تومور در مغز و بزرگی آن، علائم متفاوت است.

علائم تومور مغزی چیست؟

علائم تومورهای مغزی بسته به نوع، اندازه و محل دقیق مغز متفاوت است. برخی از علائم هشدار دهنده تومور مغزی شامل موارد زیر است:

۱)تشنج

تومورهای مغزی می‌توانند بر ساختارهای مغز فشار وارد کنند. این اتفاق می‌تواند با سیگنال‌های الکتریکی بین سلول‌های عصبی تداخل کند و منجر به تشنج شود.

تشنج گاهی اوقات اولین علامت تومور مغزی است، اما ممکن است در هر مرحله‌ای رخ دهد. حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به تومور مغزی حداقل یک تشنج را تجربه می‌کنند.

۲)تغییرات شخصیتی یا تغییرات خلقی

تومورها می‌توانند عملکرد مغز را مختل کنند و بر شخصیت و رفتار شما تأثیر بگذارند. آنها همچنین می‌توانند باعث تغییرات خلقی در شما شوند. مثلاً اینکه شما یک دقیقه آرام و خوشحال هستید و لحظاتی بعد، بدون هیچ دلیلی شروع به بحث و مشاجره می‌کنید.

این دسته از علائم تومور مغزی می‌توانند زود هنگام بروز پیدا کنند، اما ممکن است در اثر شیمی‌درمانی یا سایر درمان‌های سرطانی نیز ظاهر شوند.

تغییرات شخصیتی یا نوسانات خلقی می‌توانند ناشی از اختلالات روانی یا سایر اختلالاتی که مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهند نیز باشند.

۳)اختلالات حافظه

مشکلات حافظه می‌تواند به دلیل وجود تومور در هر نقطه از مغز باشد، به خصوص اگر لوب پیشانی یا تمپورال را تحت تاثیر قرار دهد. توموری که بر لوب فرونتال یا جداری تأثیر می‌گذارد نیز می‌تواند عملکرد استدلال و تصمیم‌گیری را مختل کند. برای مثال، ممکن است: تمرکز کردن برایتان سخت باشد و به راحتی حواستان پرت شود، اغلب در مورد مسائل ساده گیج شوید یا نتوانید چند کار را انجام دهید و در برنامه‌ریزی مشکل داشته باشید. گاهی نیز ممکن است حافظه کوتاه‌مدت شما با مشکل مواجه شود و به درستی کار نکند.

این علائم می‌تواند همزمان با بروز تومور مغزی در هر مرحله اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است یک عارضه جانبی ناشی از شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشد.

مشکلات شناختی خفیف می‌تواند به دلایل مختلفی به جز تومور مغزی رخ دهد؛ از جمله کمبود ویتامین، مصرف داروها یا سایر شرایط سلامت روان.

۴)خستگی مفرط

خستگی مفرط با خستگی معمولی متفاوت است. نشانه‌های خستگی مفرط در ادامه ذکر شده است:

شما در اکثر مواقع یا تمام اوقات کاملاً خسته هستید.

به طور کلی احساس ضعف می‌کنید و اندام شما حس سنگینی دارد.

اغلب در وسط روز، خواب به سراغتان می‌آید.

توانایی تمرکز خود را از دست می‌دهید.

تحریک‌پذیر و بی نظم می‌شوید.

خستگی می‌تواند ناشی از وجود یک تومور مغزی سرطانی باشد، اما اولین علامت نیست.

۵)تهوع و استفراغ

ممکن است در مراحل اولیه تومور، حالت تهوع و استفراغ داشته باشید زیرا تومور باعث عدم تعادل هورمونی یا افزایش فشار در مغز می‌شود. در طول درمان تومور سرطانی، حالت تهوع و استفراغ می‌تواند از عوارض جانبی شیمی درمانی یا سایر درمان‌ها باشد.

*البته ممکن است به دلایل مختلف دیگری از جمله مسمومیت غذایی، آنفولانزا یا بارداری نیز دچار حالت تهوع و استفراغ شوید.

استفراغ ناشی از تومور مغزی معمولاً شدید است و با استفراغ دوران بارداری، مسمومیت غذایی یا آنفولانزا بسیار متفاوت است.

۶)ضعف و بی‌حالی

احساس ضعف عمومی می‌تواند فقط به این دلیل باشد که بدن شما در حال مبارزه با تومور است. برخی از تومورهای مغزی باعث بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها می‌شوند.

ضعف یا بی‌حسی عضلانی فقط در یک طرف بدن اتفاق می‌افتد و می‌تواند نشان‌دهنده وجود تومور در قسمت‌های خاصی از مغز باشد.

منبع: healthline

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901046

دیگر خبرها

  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • واکنش منفی وزارت ورزش نسبت به تغییر نام استقلال؛ این موارد باید رسما به ما اعلام شود!
  • واکنش وزارت ورزش و جوانان به تغییر نام باشگاه استقلال
  • واکنش دبیرکل فدراسیون فوتبال به قرارداد سرمربی تیم ملی و تعیین پاداش‌ها
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون