Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:44:59 GMT

خرید منزلت اجتماعی با لاکچری بازی

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۰۹۵۱۰

خرید منزلت اجتماعی با لاکچری بازی

سرتاسر شمع و عود و ریسه های طلایی و نقره ای نور، میزهای چوبی و بشقاب ها و دستمال های زینتی، کارد و چنگال های نقره و گیلاس های اشرافی و … بساط یک ضیافت شاهانه در راه است. همه خانواده گرد هم آمده اند، پای وصلتی فرخنده و رمانتیک در میان است. عروس لبخند می‌زند و داماد چشم از چشم نوعروس برنمی دارد. چلیک، چلیک.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عکاس و فیلمبردار لحظه‌ها را شکار می کنند.

به اصرار عروس و داماد خلاصه این روز باید هر چه زودتر به دستشان برسد زیرا در چند دقیقه و با لمس صفحه گوشی خود قصد دارد، فقط برش کوچکی از دایره ۳۶۰ درجه‌ای زندگی‌شان را در ویترین مجازی خود آپلود کرده و به نمایش بگذارند.

ویترینی که عده‌ای از افراد تحت عنوان بلاگر و اینفلوئنسر یا حتی افراد معمولی که به اصطلاح پول از پارویشان بالا می‌رود در دنیای مجازی ساخته‌اند تا عده‌ای دیگر ظاهر زندگی آنها را با باطن زندگی خود مقایسه کنند و برای همه جشن ها و مراسم های لاکچری، سفرهای پرهزینه و چمدان های پر از سوغاتی های برند و مارکشان حسرت و آه و افسوس بخورند.

این روزها با وجود کرونا حتی جشن های لاکچری از داخل تالارهای باشکوه به پشت‌بام خانه ها، روف گاردن ها، اتاق‌های زایمان خصوصی با تزئینات آنچنانی، سواحل و باغ‌های اختصاصی کشیده شده است.

به نظر می‌رسد حتی بیماری کشنده کرونا با حالت جهش یافته این روزهایش هم نتوانسته مانع از برگزاری مراسم های لاکچری شود. گویا اجرا در فضای باز مثل آب روی آتش عمل می‌کند و تجمع و صف مهمانان برای شرکت در این دست ضیافت های پرشکوه که ساده‌ترین غذایش مرغ بریانی و کباب زعفرانی است مانعی ندارد.

اما شاید بگویید به ما چه ربطی دارد؟ اصلاً طرف پول دارد و می‌خواهد ریخت و پاش کند به کسی چه ارتباطی دارد؟

بله تا اینجا به نظر همه چیز شخصی و به کسی هم ارتباطی ندارد. به قول معروف «دارندگی و برازندگی».

اما حلقه اتصال این رفتارها و کنش های اجتماعی صفحات مجازی این افراد هستند. صفحاتی که ویترین خوش چینی از زندگی افرادی است که در هر فصل رنگ باشکوه تری به خود می گیرد. صفحاتی که به خواست این افراد به صورت عمومی و در اختیار همگان قرار گرفته و دیگر حریم شخصی معنا پیدا نمی کند.

در ادامه دنبال کنندگان زیادی هر روز پیگیر و در حال رصد لحظات و سبک زندگی این افراد هستند. بدون شک اثرات مخرب آن به مرور زمان در زندگی دیگرانی که در این شرایط اقتصادی سخت، به زحمت دستشان به دهانشان می‌رسد نمود پیدا می کند. شاید در ابتدای راه با آه و افسوس و همذات پنداری و در مراحل بعدی با خشم و حسرت.

این رفتارها چندش آور است

عطاء الله محمدی روانشناس و رواندرمانگر روز جمعه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت:‌ اینکه فردی ثروت دارد و می‌خواهد با آن کارهای خاصی انجام دهد هیچ اشکالی ندارد. پول خودش است و اختیارش را دارد.

وی ادامه داد: اما مشکل اینجاست که پول خرج کردن و برگزاری مراسم های در اصطلاح لاکچری با هدف نمایش آن به افراد دیگر آن هم با تعمد چندش آور است.

به گفته این روانشناس، افرادی که دوست دارند نحوه پول خرج کردن در زندگی و دارایی های خود را در فضای مجازی و… به نمایش بگذارند، در واقع برای جبران خلاءهای روحی روانی خود این کار را می کنند. به نظر می‌رسد فرد با برگزاری مراسم آنچنانی به رضایتی که می‌خواسته نرسیده و رضایتش را در نمایش آن به مردم می داند. پس از نظر رفتاری و شخصیتی این فرد دچار مشکل است و این رفتارها طبیعی نیست.

حس تلخ نابرابری
مهدی مالمیر جامعه شناس اما مقدمه‌ای را برای نمایش لاکچری بازی مطرح می‌کند و در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون در وضعیتی زندگی می‌کنیم که فاصله و شکاف طبقاتی بین دهک های درآمدی در جامعه بالا رفته و متأسفانه در سال های اخیر این فاصله و شکاف شدیدتر نیز شده تا جاییکه بخشی از طبقه متوسط نیز از جایگاه طبقاتی خود خارج و دچار تحرک طبقاتی نزولی شده اند. حال اگر این شاخص را در کنار شاخص خط فقر هم قرار دهید و به صورت ترکیبی، نابرابری و فقر را در هم ضرب کنید وضعیت بسیار وخیم تر هم می شود.
به گفته این جامعه شناس، به طور معمول دسترسی و توزیع نابرابر فرصت ها در جامعه باعث بروز و وقوع نابرابری در جوامع به صورت عینی و ذهنی می‌شود یعنی هم نابرابری عینی داریم در جامعه و هم احساس نابرابری.

وی ادامه داد: نابرابری عینی همان‌طور که اشاره کردم بر مبنای شاخص ها قابل بررسی است اما نابرابری ذهنی در واقع اشاره به این موضوع دارد که آدم‌ها خود را در جریان یک مقایسه اجتماعی قرار می‌دهند. افراد و گروه‌های اجتماعی خود را با هم مقایسه کرده و اگر این فاصله بسیار زیاد باشد یک احساس محرومیت شدید به افراد دست می دهد.
مالمیر افزود:‌ این احساس محرومیت احساس ناخوشایندی است و بدون شک می‌تواند افراد را به سمت مسائل و آسیب های دیگری در جامعه سوق دهد و کیفیت زندگی را برای این قبیل افراد بسیار پایین‌تر بیاورد.

پدیده نوکیسگی
اما نکته دیگری که این جامعه شناس به آن اشاره دارد بحث نوکیسگی و ثروت‌های بادآورده است.

این جامعه شناس گفت:‌ بحث به دست آوردن ثروت به خودی خود ارزشمند است اما موضوع این است که این ثروت از چه راهی به دست بیاید. در جوامعی که مسیر تولید ثروت طبیعی و در جریان کار مولد و تولید مؤثر ایجاد و آرام و پیوسته طی می شود، بدون شک ثروت ارزشمندی است و صاحب ثروت نیز قدر آن را دانسته و در راه سرمایه‌گذاری های مجدد در بحث تولید در جهت رشد جامعه استفاده می کند.
اما به گفته مالمیر، ثروتی هم هست که توأم با رنج و زحمت نیست. ثروتی بادآورده که ناشی از فرصت های نابرابری است که جامعه در اختیار عده‌ای قرار می‌دهد که نوع شدید آن انواع رانت و سودجویی هایی است که در اختیار یک عده خاص قرار می گیرد. کسی که از راه رانت ثروت خود را به دست آورده و کسی که با تولید و رنج و مشقت به ثروت رسیده مسیر متفاوتی طی کرده لذا ماهیت متفاوتی هم با یکدیگر دارند.

وقتی نمایش ثروت ارزش تلقی می شود
وی با اشاره به بحث نظام ارزشی در جامعه نیز گفت: خود ثروت و ثروت داشتن می‌تواند به عنوان یک ابزار کیفیت زندگی را تامین کند، می‌تواند آورده خوب و عامل مفیدی باشد اما اگر نگاه اجتماعی به سمتی برود که نمایش دارایی را ارزش قلمداد کند و به عنوان ارزش اجتماعی بداند، در واقع این وضعیت را مهیا می‌کند تا افرادی که از ثروت و دارایی بیشتر برخوردارند برای کسب آن منزلت ناشی از نمایش ثروت هم اقدام کنند.
این جامعه شناس ادامه داد: در برخی جوامع این موضوع کنترل شده است. در تاریخ خودمان هم اینطور نبوده است زیرا بر قناعت در زندگی، کسب روزی حلال و زندگی شرافتمندانه پیش از این در جامعه ما نیز زیاد تأکید می شد اما امروزه از نظر وضعیت ارزشی هم به سمتی رفته ایم که نمایش ثروت به عنوان یک ارزش از سمت اجتماع نگاه می شود. آدم‌ها اگر داشته باشند سعی می‌کنند این کار را انجام دهند مگر اینکه جامعه اخلاقی بتواند این مسأله را کنترل و از بعد نمایشی خارج کند.
این جامعه شناس افزود: مجموعه این شرایط در واقع توضیح می دهد که چرا بعضی‌ها به سمت لاکچری شدن می‌روند و سعی دارند این مسأله را نیز به نمایش دربیاورند. مجموع این شرایط از جمله ایجاد نابرابری در جامعه، ثروت های بادآورده و بدون زحمت و ارزش شدن نمایش ثروت، به مرور وضعیتی ایجاد می کند که گروهی از افراد سریع توانسته اند به واسطه رانت هایی که در اختیارشان قرار گرفته بالا رفته و ثروتی را تجمیع کنند.
این درحالیست که به گفته مالمیر از طرفی افرادی که سعی در نمایش دارایی های خود دارند کمبودهایی را در زندگی خود احساس می کنند. برای مثال در حال حاضر سرمایه مادی به دستش آمده و می خواهد آن را به سرمایه های دیگر تبدیل کند. از جمله نمایش ثروت برای کسب منزلت. این افراد به وسیله نمایش ثروت و به رخ کشیدن آن سعی می کنند نشان دهند که به کدام طبقه تعلق دارند. با نمایش ماشین سواری خود، مسکنی که می خرند، سبک پوشش و مدیریت بدن و اخیرا هم در اشکالی نو از برگزاری جشن های خاص و... می‌خواهند خود را از بقیه افراد جامعه متمایز نشان دهند و این تمایز برای آنها ارزشمند است.

توسل به پول برای دیده شدن
مالمیر افزود:‌ مصرفی که این طبقه دارد برای ارضاء نیازهای اولیه نیست بلکه می‌خواهد به نیازهای دیگری که نتوانسته از مسیرهای دیگر مثل دانش علمی، سیاسی، اجتماعی آن را تأمین کند، با توسل به سرمایه مادی تامین کند و به عبارتی برای خود احترام و عزت و...بخرد.
این جامعه شناس گفت:‌ «تورستن وبلن» جامعه شناس مطرح این مسأله را در قالب طبقه تن آسا مطرح کرده است. به اعتقاد وبلن طبقه مرفه یا تن آسا مصرفش تظاهری است. می‌خواهد زندگی‌ خود را برای اینکه بیشتر دیده شود به رخ بکشد و خود را متمایز بداند.

وی افزود: ما انسان‌ها به لحاظ اجتماعی بودن دوست داریم از نظر گروه‌های دیگر تأیید و دیده شویم. روش‌های مختلفی هست که توسل به سرمایه مادی و استفاده از فرصت جدید امروزی مثل تکنولوژی های نوین به سرعت می‌تواند زندگی فردی را برای کل جامعه به نمایش بگذارد. لذا شدت و سرعت مسأله با کمک رسانه‌های مجازی برد تبلیغاتی اش بالا رفته است.
اما این جامعه شناس، ضعف بنیادهای شخصیتی، اخلاقی، عوامل فرهنگی را نیز در این نمایش قدرت بی تأثیر نمی داند.

وی گفت: با این حال سعی کردم نگاه اقتصادی جامعه شناختی به این موضوع داشته باشم و با ذکر نکته‌های مختلف نشان دهم که ارزش در میان این افراد که سعی دارند نمایش ثروت بدهند فردگرایانه است.

حرکت و فرهنگ سازی به سمت خیر جمعی
شاید راهکار مشخصی برای رهایی از این وضعیت وجود نداشته باشد اما بخشی از این اتفاقات به سیاست‌های اشتباه باز می‌گردد که بهتر است این سیاست‌ها در جهت کاهش نابرابری‌ها و فاصله طبقاتی میان غنی و فقیر اتخاذ شود.

مالمیر ادامه داد: به هر حال قدرت مانور برای این افراد بالاست و نتیجه این رفتارها فشار مضاعف بر زندگی گروه‌های فرودست جامعه است. به همین دلیل نیاز به سیاست‌های باز توزیع داریم که البته این نیز بستگی به ظرفیت و قدرت دولت دارد.
اما راهکار دیگری که این جامعه شناس به آن اشاره دارد جهت دهی این افراد به جای نمایش ثروت در مسیر امر خیر است.

وی گفت:‌ نمی شود گروهی از جامعه که درصدد نمایش ثروت هستند را به همه افراد جامعه تعمیم داد زیرا خیلی از ثروتمندان هم هستند که رفتارها و حرکت‌های عام المنفعه انجام می دهند. به همین دلیل یکی از راهکاری های جلوگیری از نمایش ثروت کاذب، فرهنگ سازی و سوق دادن این افراد به سمت امر خیر و منفعت جمعی است. در این راه رسانه‌ها می‌توانند نقش کلیدی داشته باشند.
مالمیر ادامه داد: معتقدم کار خیر را نباید به زبان آورد زیرا ارزش آن از بین می‌رود اما این مسأله مصداق امروز نیست. اتفاقاً باید درباره کار خیر و فرهنگ مهربان بودن، مهربانی کردن بیشتر خواند و گفت و نوشت زیرا مهربانی مهربانی می آورد.
به گفته این جامعه شناس، در این فضا ثروتمندان می‌توانند کارهای عام المنفعه را جایگزین نمایش‌های توخالی کرده و به این سبک متمایز شود.
از: فاطمه شیری

برچسب‌ها آسیب های اجتماعی ویروس کرونا جهیزیه عروسی آسیب ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی ویروس کرونا جهیزیه عروسی آسیب های اجتماعی ویروس کرونا جهیزیه عروسی آسیب ها اخبار کنکور جامعه شناس نمایش ثروت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۹۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روان تا درمان

یک روانشناس بالینی گفت: بیشترین آمار مراجعه کنندگان به مشاور و روانشناس قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان، چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان دانست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انسان موجودی با پیچیدگی‌هایی منحصر به فرد و شاهکاری از خلقت خداوند است که در هزارتو زندگی قرار می‌گیرد او با استفاده از نقشه راه و موهبت‌های غریزی از مبدا به سمت مقصد گام بر می‌دارد. گاه در میانه راه دیگر قادر به یافتن مسیر درست برای مقصدی امن نیست و نیازمند کمک برای ادامه دادن است. در این زمان نیازمند یاری از سمت کسی است که این هزارتو زندگی را با تمام پیچ و خم‌هایش به خوبی بلد است و آن کسی نیست جز روانشناس!

انسان برای ساده‌ترین فعالیت‌ها مثل راه رفتن نفس کشیدن در زندگی از اصولی پیروی می‌کند که تحت نظارت و فرمان مغز انجام می‌پذیرد. زمانی می‌رسد که به خاطر عوامل محیطی یا زیستی مغز نیز برای ادامه دادن نیازمند یاری می‌شود تا بتواند درست‌ترین مسیر را طی کند. اغراق نیست اگر بگوییم مغز موتور اصلی زندگی است که با کوچک‌ترین تشویش و آشفتگی می‌تواند روند عادی زندگی را دچار اختلال کند.

شاید بتوان نقش روانشناس در زندگی را با یک مثال اینگونه توصیف کرد زندگی همچون زمینی مسطح است که گاه دارای چاله‌هایی عمیق است و انسان ناخواسته به درون آن سقوط می‌کند و برای بیرون آمدن از آن نیازمند کمک است. روانشناس اکنون با کوله‌ای از تجهیزات وارد میدان می‌شود و به انسان کمک می‌کند تا از آن بحران با بیشترین سرعت و کمترین آسیب خارج شود.

نرگس محمدی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به صورت کلی می‌توان گفت روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهنی افراد است. در جامعه شناخته‌ترین شاخه این علم، روانشناس بالینی است که با آموزش‌های آکادمیک در زمینه سلامت روان برای شناسایی، پیشگیری و درمان مشکلات روحی روانی و ارتباطی از جمله اختلالات روان‌پزشکی به افراد کمک می‌کند تا مسائل زندگی، روابط و مشکلات خود را به صورت مؤثر مدیریت کرده و به پیشرفت آنان در زندگی کمک می‌کند.

وی در رابطه با زمان مناسب برای مراجعه به روان شناس افزود: حوزه کاری روانشناسان برای همه سنین و در جنبه‌های مختلف کارایی دارد و امروزه روانشناسان به طور تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی کودک و نوجوان، فرزند پروری، خانواده درمانی، زوج درمانی، تحصیلی، شغلی و حتی در زمینه تبلیغات و سیاسی می‌توانند به افراد کمک کنند. بنابراین افراد با توجه به حیطه مشکلات خود در گستره‌ی وسیعی می‌توانند به روانشناس نیاز داشته باشند، البته نباید فراموش کنیم که یکی از مهمترین نقش روانشناسان در پیشگیری از مشکلات و بهبود کیفیت زندگی افراد است بنابراین می‌توان گفت که همه افراد برای آنکه بتوانند زندگی بهتر با مشکلات کمتری داشته باشند به روانشناس نیاز دارند. در جوامع پیشرفته شاهد آن هستیم که افراد از سنین کودکی تحت نظر یک روانشناس بوده و برای حل مشکلات و پیدا کردن مهارت‌ها از آن کمک می‌گیرند.

این روان شناس و روان درمانگر یادآور شد: با توجه به تجربه کاری و بالینی خود بیشترین آمار مراجعه کنندگان قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان و چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان عنوان کرد.

وی در رابطه با علت مشکلات روحی گفت: واقعیت این است که علت مشکلات روحی روانی به صورت کامل هنوز در هیچ کجای دنیا شناخته نشده ولی آنچه مسلم است نقش ژنتیک، استرس‌های مختلف در جنبه‌های مختلف زندگی، نوع تعامل و ارتباط آدم‌ها با هم دیگر، ویژگی‌های شخصیتی و شیوه‌های مقابله افراد با استرس در بروز مشکلات روحی روانی بخصوصی اختلالات روان‌پزشکی نقش مهم و پررنگی دارد.

محمدی ادامه داد: دلیل ایجاد مشکلات روحی روانی نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد یعنی ما نمی‌توانیم یک علت مشخص را برای آن مطرح کنیم ولی می‌توان افزایش سطح مشکلات اجتماعی، اقتصادی، نقش فضای مجازی، شکاف بین نسل‌ها از نظر اعتقادی و ارزشی و نقش رسانه‌ها را در به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی مؤثر بدانیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم باید قشر روانشناس را بیشتر بشناسند و برای بهبود مشکلات فردی، اجتماعی و پیشرفت کشور و مسائل زندگی از روانشناسان کمک بگیرند. همچنین نیاز است تمهیداتی برای استفاده بیشتر از خدمات روانشناسی در سطوح مختلف در اختیار مردم قرار بگیرد. نقش تبلیغات و رسانه‌ها نیز می‌تواند اثر مثبتی در شناخت، آگاهی و توسعه استفاده از علم روانشناسی در زندگی داشته باشد تا بتوانیم جامعه‌ای شادتر و متعالی‌تر داشته باشیم.

کد خبر 747095

دیگر خبرها

  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط شامل یک درصد از افراد جامعه است
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها
  • چرا افراد معروف برای خرید فالوور، خرید فالوور اینستاگرام را انتخاب می‌کنند؟
  • از روان تا درمان
  • عکس| عکس‌های جدید حامد آهنگی در تولد لاکچری پسرش
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد