Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@13:02:02 GMT

بولتون: دست‌های ترامپ به خون آلوده است

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۱۵۳۸۹

آفتاب‌‌نیوز :

مجری سی ان ان در گفتگو با «جان بولتون» مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا گفت: ۱۳ روز دیگر از دوره ریاست جمهوری رئیس جمهور ترامپ باقی مانده است. می‌دانم که شما درباره توسل به متمم ۲۵ قانون اساسی (برای برکناری ترامپ) مردد هستید. نظرتان را درباره استیضاح نمی‌دانم. اما نظرتان درباره افرادی چیست که می‌گویند آمریکا با خطری روشن و واقعی از سوی ترامپ رو به روست؟

جان بولتون گفت: فکر می‌کنم نباید در این باره اغراق کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌گویم او خطرناک نیست؛ به نظر من، خطر بزرگی وجود دارد، اما ۱۳ روز باقی مانده است و فکر می‌کنم افرادی که از توسل به متمم ۲۵ قانون اساسی یا استیضاح حمایت می‌کنند، باید برای حمایت از این دو گزینه، استدلالی ارائه کنند که ما را به وضعیت بهتری برساند، نه اینکه فقط دندان هایمان را از خشم روی هم فشار دهیم و تلاش کنیم این کار را در هفت روز کاری که تا ظهر ۲۰ ژانویه باقی مانده است، به انجام برسانیم. به نظر من، نمی‌توان باور کرد که آن‌ها بتوانند چنین استدلالی ارائه کنند.

مجری گفت: خب، یک استدلالی هست. اولاً، ۱۳ روز ریاست جمهوری ترامپ به اندازه شش سال (طول می‌کشد)، ثانیاً ما دیده ایم که او چه ویرانی می‌تواند به بار آورد. ویلیام بار، دادستان کل (سابق) که از منتقدان صریح اللهجه ترامپ نیست، رئیس جمهور ترامپ را به صراحت به «سازماندهی اراذل و اوباش برای تحت فشار قرار دادن کنگره» و شکستن سوگند خود متهم کرد. بگذارید اینطور بپرسم؛ آیا فکر می‌کنید دستان رئیس جمهور ترامپ به خون آغشته است؟

جان بولتون گفت: بله، اینطور فکر می‌کنم. در جریان یورش به کنگره دستکم ۵ نفر جان خود را از دست دادند. من با ویلیام بار هم عقیده ام. به نظر من، او (ترامپ) این اراذل و اوباش را تحریک کرد و قصد آشکارش این بود که آن‌ها (نشست) تایید آرای کالج الکترال را بر هم زنند و آن را به تاخیر بیندازند تا او زمان بیشتری داشته باشد. فکر نمی‌کنم در این باره هیچ تردیدی وجود داشته باشد. اما بیایید اندکی به متمم ۲۵ قانون اساسی بپردازیم. در متمم ۲۵ قانون اساسی تصریح شده است اگر معاون رئیس جمهور بتواند حمایت اکثر اعضای کابینه را جلب کند، آن‌ها می‌توانند (در نامه ای) اعلام کنند رئیس جمهور قادر به انجام وظایف و اعمال اختیارات ریاست جمهوری نیست.

بولتون افزود: به موجب بخش ۴ متمم ۲۵ قانون اساسی، سپس رئیس جمهور می‌تواند با نوشتن نامه‌ای اعلام کند که من هم می‌توانم (این کار را بکنم)؛ و اگر معاون رئیس جمهور و اکثریت کابینه (در پاسخ کتبی به رئیس جمهور) بگویند که ما هنوز مخالفیم، آن وقت کنگره ۲۱ روز وقت دارد درباره موضوع تصمیم گیری کند. پس تصورش را بکنید در ۱۳ روز پایانی دوره دولت ترامپ ممکن است دو نفر ادعای داشتن قدرت ریاست جمهوری را داشته باشند.

وی تاکید کرد: آیا فکر می‌کنید اگر ترامپ (چنین) نامه‌ای از مایک پنس دریافت کند، فوراً عقب نشینی خواهد کرد؟ خوب درباره اش فکر کنید. آیا اگر در ۱۳ روز پایانی دوره دولت ترامپ دو رئیس جمهور داشته باشیم، برایمان بهتر است؟ فکر می‌کنید با این کار، این خطر وجود دارد که اوضاع - که به اندازه کافی بد هست- بسیار بدتر شود.

مجری گفت: جالب است. نظرتان درباره اعضای کنگره چیست که موجب پیشبرد این دروغ‌ها درباره انتخابات شده اند؟ افرادی مثل تد کروز، جاش هالی، کوین مک کارتی. فکر می‌کنید دست آن‌ها چقدر به خون آلوده است؟

جان بولتون در پاسخ گفت: فکر می‌کنم این سوء استفاده واقعی افراد و وکلایی از قانون اساسی است که باید بهتر از همه بدانند هیچ مبنای قانونی برای این اعتراض‌ها وجود ندارد. تدوین کنندگان قانون اساسی کالج الکترال را مخصوصاً برای به حداقل رساندن نقش کنگره در انتخابات ریاست جمهوری ایجاد کردند. به همین دلیل (نظام) تفکیک قوا را ایجاد کردند تا قوه مجریه، مقننه، و قضاییه مجزا از هم باشند. آن‌ها مسئولیت انتخابات را در وهله نخست به ایالت‌ها واگذار کردند. این مبنای فدرالیسم است؛ بنابراین مخالفت جمهوریخواهان با تایید (آرای الکترال)، نه تنها طبق اصول قانون اساسی، بلکه طبق اصول اساسی محافظه گرایی، ناقض (نظام) تفکیک قوا و فدرالیسم است.

مجری گفت: با همه این چیز‌ها موافقم، اما علاوه بر همه اینها، این دروغ بزرگ درباره تقلب در انتخابات - با وجود اینکه دادگاه‌ها یکی پس از دیگری هیچ مدارکی دال بر تقلب گسترده‌ای پیدا نکردند که نتیجه انتخابات را تغییر دهد- موجب تحریک این اراذل و اوباش، و این آشوب شد. سؤالم این است که فکر می‌کنید افرادی مثل هالی، کروز، و مک کارتی تا چه حد مسئول این وضعیت هستند؟

جان بولتون گفت: فکر می‌کنم افراد زیادی در حزب (جمهوریخواه) که مرعوب ترامپ شدند و عقیده شان را مبنی بر اینکه رئیس جمهور واقعیت را نمی‌گوید، بیان نکردند، مسئول هستند و به نظرم این مسئولیت همچنان به قوت خود باقی است. فکر می‌کنم میت رامنی دیروز به خوبی این موضوع را بیان کرد و گفت ما به عنوان جمهوریخواهان اکنون وظیفه داریم واقعیت را به مردم بگوییم. فکر می‌کنم ما می‌توانیم این کار را بکنیم و می‌توان مردم را قانع کرد، و مهم و تعیین کننده است که این کار را انجام دهیم. اما به نظر من، در وهله اول ترامپ مسئول (این وضعیت) است.

مجری گفت: آیا نگران انتقال نظام‌مند قدرت در ۲۰ ژانویه نیستید؟ آیا فکر می‌کنید سرویس مخفی مجبور به همراهی ترامپ برای خارج کردن وی از ساختمان (کاخ سفید) خواهد شد؟ جان بولتون گفت: نه. فکر می‌کنم او به مارالاگو خواهد رفت. همچنین فکر می‌کنم ۱۳ روز دیگر او را سوار هواپیمای ریاست جمهوری کنیم و بگذاریم برود گلف بازی کند. اجازه دهید دوباره به بخش ۴ متمم ۲۵ قانون اساسی اشاره کنم. مایک پنس - که در واشنگتن به آقای توطئه معروف است- برای این کار، باید امضای اکثریت اعضای کابینه را (پای آن نامه) به صورت مخفیانه بگیرد. چرا؟ چون اگر ترامپ بفهمد معاونش و برخی دیگر اعضای کابینه آن نامه را امضا کرده اند، آن‌ها را برکنار می‌کند و به این ترتیب امضا‌هایی که پای آن نامه است، هیچ تاثیر و قدرتی ندارد. این (ماده از قانون اساسی) عملی نیست، و نه تنها از نظر قانونی قابل تردید است، بلکه خطر بروز وضعیتی را ایجاد می‌کند که در آن دو رئیس جمهور رقیب داریم. این (راه) جواب نمی‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: جان بولتون آمریکا دونالد ترامپ متمم ۲۵ قانون اساسی جان بولتون گفت ریاست جمهوری فکر می کنید رئیس جمهور فکر می کنم نظر من مجری گفت ۱۳ روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۵۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پور ابراهیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و رؤسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

کد خبر 6089748 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • بایدن لایحهٔ ممنوعیت تیک‌تاک را امضا کرد