Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@20:53:28 GMT

نبض زندگی بر مدار پیری

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۱۶۲۹۵

نبض زندگی بر مدار پیری

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سال‌های پس از جنگ به واسطه تقدیم شهدای بسیار، بر فرزندآوری تاکید شد و به یک باره جمعیت جوان کشور با شیب صعودی تندی در سال‌های بعد از انقلاب افزایش چشمگیری یافت، اما شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" در آن دوران سیاستی بود که جهت کنترل جمعیت اتخاذ و ادامه‌دار شد تا جایی که بر اساس پیش‌بینی‌ که قرار بود کاهش جمعیت را در دورنمای سال ۹۱ رقم بزند، به یک‌باره در سال ۷۱ رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها بیم آن می‌رود که به زودی با ایرانی پیر و سالخورده رو به رو شویم و بحرانی جبران نشدنی در سال‌های نه چندان دور دامنگیرمان شود.

شاید در نگاه اول، ماجرا همچین بغرنج هم به نظر نرسد، اما وقتی عمیق به موضوع بنگریم، آسیب‌هایی که در پی بروز پیری جمعیت رخ خواهد داد را به خوبی درک خواهیم کرد.

اینها در حالی است که رهبر معظم انقلاب از سال ۹۰ تاکنون بارها و بارها به این موضوع اشاره کرده‌ و حتی با به کار بردن جمله (خطا کردیم) نسبت به در پیش گرفتن سیاست کنترل جمعیت، نسبت به بحران کاهش جمعیت به مسئولان هشدار داده‌اند.

در این میان سیاست کشورهای دیگر در ظاهر تا باطن بسیار متفاوت است، چنان‌چه مشاهده می‌کنیم بسیاری از سلبریتی‌های جوان و مشهور جهانی، فرزندان بسیاری دارند اما رسانه‌های همین کشورها، اگر تعداد فرزندان زوجی در ایران از دو سه نفر تجاوز کند، راهکار سخره را در پیش می‌گیرند!

اما وقتی به تعداد فرزندان افراد مشهور در جامعه خودمان می‌نگریم، افرادی که به‌ عنوان الگو برای بسیاری از جوانان خط و مشی تعیین می‌کنند، یا فرزندی نداشته، یا در نهایت یک و در خوشبینانه‌ترین حالت دو فرزند دارند. برخی هم در این میان به پرورش حیوانات یا پرندگان خانگی به جای فرزندآوری روی آورده و این اقدام را در میان جوانان باب کرده‌اند.

همه اینها در حالی است که مقام معظم رهبری، بارها در سخنان‌شان بر مقوله فرزندآوری تاکید کرده‌ و تسهیل شرایط ازدواج و فرزندآوری جوانان توسط دستگاه‌ها را ضروری عنوان‌ کرده‌اند.

این روزها کاهش میل به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک به دلایل متنوع که مهم‌ترین آن مشکلات اقتصادی است و در پی آن، افزایش میانگین سن ازدواج و درنهایت کاهش نرخ باروری موضوعی است که در افق ۳۰ ساله کشور معضلی جدی را با تبعات جبران‌ناپذیر اجتماعی، اقتصادی و امنیتی پیش روی‌مان قرار خواهد داد. معضلی که امروز برای عموم مردم چندان محسوس و ملموس نیست اما مسئولان باید نسبت به آن هشیار باشند.

یکی از دیگر مسائلی که در این شرایط بسیار اهمیت دارد، بالا بودن هزینه‌های بارداری است، از آزمایش‌ها و غربالگری و سونوگرافی‌های دوران بارداری گرفته تا هزینه‌های زایمان و مخارج بیمارستان.

از دیگر سو برخی زوج‌هایی که نیاز است با روش‌های نوین پزشکی باردار شوند که آن هم نتیجه صد در صدی به دنبال ندارد، باید هزینه‌های هنگفتی را متحمل شوند که با توجه به شرایط اقتصادی جامعه امروز برای بسیاری امکان‌پذیر نیست.

از این رو با توجه به اهمیت پرداختن به بحث فرزندآوری نیاز است، همه دستگاه‌ها بر این موضوع همت گماشته و در این راستا حرکت کنند و بر اساس فرمایشات معظم‌له برنامه‌ریزی‌ خود را بر اساس سیاست افزایش جمعیت بنا کنند.

در ادامه این موضوع در هفته‌های آتی، به تشریح این سیاست، نتایجی که به دنبال دارد و نقش دستگاه‌های متولی در رسیدن به هدف پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: فرزندآوری جمعیت شیراز فارس ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۶۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند

محمد رحمانی فرماندار آبدانان در بازدید از مناطق عشایری آبدانان اظهار کرد: عشایر شهرستان آبدانان با دارا بودن ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری استان در قالب یک هزار و ۵۶۰ خانوار و جمعیت هشت هزار و ۷۰۰ نفری در رتبه اول نسبت به سایر شهرستان استان ایلام قرار دارد.

وی بیان کرد: بیش از ۴۰۰ هزار راس دام سبک از نوع گوسفند و بز شهرستان آبدانان را به قطب دامپروری استان تبدیل کرده است.

رحمانی بیان کرد: در این بازدید مشکلاتی که متوجه جامعه عشایری شهرستان آبدانان در شرایط فعلی است، دسته بندی و تصمیمات لازم برای حل مشکلات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

فرماندار آبدانان با اشاره به خدمات دولت سیزدهم به عشایر شهرستان اشاره کرد و بیان کرد: از فروردین ۱۴۰۲ لغایت پایان فروردین ۱۴۰۳ توزیع ماهیانه ۲ هزار کیسه آرد سفید، خرید و توزیع آب شرب سالم رایگان به کی هزذر و ۱۰۰ خانوار کوچرو به ارزش ریالی ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، مرمت، نگهداری و بازگشایی راه‌های عشایری شهرستان با ادوات راه سازی به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، توزیع ۳۸۰ هزار لیتر نفت سفید به عشایر کوچرو شهرستان، تخصیص توزیع ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ توسعه شغل دامداری بین ۸۴ نفر و.. برای عشایر شهرستان خدمات انجام شده است.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • نقش ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری کلیدی است
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟