Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور درباره وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: آرزوی هر فعال صنعت ساختمان این است که ثبات در بازار مسکن وجود داشته باشد؛ علی‌رغم تلاش‌هایی که در چند ماه گذشته برای به ثبات رسیدن قیمت مسکن انجام شده است، شوربختانه شاهد پروپاگاندای رسانه‌ای برخی مسئولان و تریبون‌هایشان هستیم که این بازار بسیار استراتژیک کشور را تحت تأثیر سخن‌هایی قرار داده است که این روزها توسط رسانه‌ها دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: وقتی صحبت از ثبات اقتصادی می‌کنیم به معنای این است که انگیزه سرمایه‌گذاری در یک صنعت رونق پیدا کند؛ به عنوان مثال، سرمایه‌گذار در حوزه مسکن ریسک سرمایه‌گذاری در حوزه تولید مسکن را بپذیرد.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور افزود: بازیگران اصلی در حوزه مصالح ساختمانی، در حال به هم زدن نظم بازار هستند و امروز شاهد این هستیم که در شرایط بازار مسکن به هم‌ریختگی ایجاد می‌کنند؛ قیمت فولاد در هفته یا ماه گذشته به کدام سمت و سو رفته است؟

پورحاجت گفت: چند روز پیش، سخنان نسنجیده و غیرکارشناسی رییس اتحادیه مشاوران املاک در خصوص تخفیف ۱۰ میلیون تومانی قیمت مسکن، باعث ایجاد تلاطم در بازار مسکن شد در حالی که باید آرامش را به این بازار تزریق کرد تا سرمایه‌گذاری برای تولید مسکن انجام شود.

وی تصریح کرد: اگر تولیدی در حوزه مسکن نباشد، سونامی افزایش قیمت مسکن در کشور رخ خواهد داد. شرایط حال حاضر مسکن بی‌ثبات است که مرتبط با وضعیت اقتصادی کلان کشور است؛ اگر ثبات در اقتصاد نباشد، اقتصاد مسکن نیز بی‌ثبات خواهد بود.

این فعال حوزه مسکن در خصوص احتمال ایجاد رکود در آینده بازار مسکن گفت: رکود شاخصه‌های خودش را دارد؛ رکود را باید در تولید مورد سنجش قرار داد و نه در خرید و فروش‌ها.

وی افزود: سنجش بر اساس خرید و فروش، یک اشتباه تاکتیکی است که توسط بسیاری از افراد به اصطلاح کارشناس که تریبون در دست دارند، انجام می‌شود.

پورحاجت بیان کرد: شاید تعداد معاملات در حوزه مسکن کاهش پیدا کرده باشد اما اگر نظم بازار به هم زده نشود و اگر سرمایه‌ها از حوزه مسکن فراری داده نشوند، رکود رخ نخواهد داد.

وی افزود: اینکه گفته شود بازار مسکن به سمت رکود خواهد رفت، بنده به این موضوع اعتقاد ندارم؛ به نظر بنده رکود در حوزه مسکن حداقل تا یک سال آینده به وجود نخواهد آمد.

رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن خوزستان با اشاره به اظهار نظر رییس اتحادیه مشاوران املاک مبنی بر تخفیف‌های متری ۱۰ میلیون تومان و نبود مشتری گفت: در هیچ جای کشور کاهش قیمت به این میزان رخ نداده است.

وی افزود: شاید رییس اتحادیه مشاوران املاک در منطقه‌ای زندگی می‌کند که خرید و فروش آپارتمان برای مردم عادی، یک رویا باشد یا شاید در منطقه‌ای زندگی می‌کند که قیمت آپارتمان، حباب‌گونه توسط همکاران ایشان به صورت کاملا نجومی افزایش پیدا کرده است. شاید ایشان در منطقه‌ای زندگی می‌کند که متوسط قیمت مسکن در آن هر متر بالای ۱۲۰ میلیون تومان باشد و دلال‌بازی، سوداگری و بورس‌بازی در آن منطقه وجود داشته است.

پورحاجت ادامه داد: این دلال‌بازی‌ها برای نقد کردن پول‌های سرگردان‌شان است و در حال خارج کردن بازار مسکن از مدار ثبات هستند اما در سراسر کشور به نظر بنده قیمت‌ها تغییری نداشته است و کماکان شاهد افزایش قیمت در آپارتمان‌های نوساز خواهیم بود زیرا قیمت مصالح ساختمانی و فولاد، روندی افزایشی در دو ماه گذشته داشته است.

وی تصریح کرد: مسکن یک کالای تولیدی است که تولید آن هزینه‌بر است و علی‌رغم شعارهای مختلفی که مجلس و دولت دادند، شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی هستیم. نرخ فولاد در همین دو سه ماهی که قرار بود کاهش پیدا کند، افزایش قیمت ۲۰ تا ۳۰ درصدی داشت. شن و ماسه، سیمان، بتن و سنگ نیز به همین صورت روندی افزایشی داشته‌اند.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور بیان کرد: ما به عنوان کارفرما، مخالف افزایش دستمزد نیستیم؛ در دو ماه آینده در حوزه تولید مسکن افزایش دستمزد خواهیم داشت که مجدداً تمام این افزایش قیمت‌ها اعم از افزایش قیمت دستمزد و مصالح، تأثیر خود را بر قیمت مسکن خواهد گذاشت و با توجه به این شرایط، بنده امیدی به کاهش قیمت مسکن ندارم.

وی افزود: در شش ماه گذشته، وزیر راه و شهرسازی دائماً و به تکرار به مردم اعلام کردند که فعلاً مسکن نخرید؛ ما منتظریم تا ببینیم که آیا این شعار "نخریدن مسکن" منجر به ثبات و کاهش قیمت ‌می‌شود یا نه؟

پورحاجت گفت: بنا بر آن چیزی که کارشناسان تحلیل کرده‌اند، این کارها شرایط مسکن را بهتر نکرده است. تقریباً با کاهش تولید ۳ تا ۴ میلیونی واحد مسکونی در کشور مواجه هستیم و اگر نظم عرضه و تقاضا در هر بازار اقتصادی به هم بخورد، تبعات اقتصادی خود را خواهد داشت.

وی تصریح کرد: کاهش عرضه یک محصول، باعث افزایش قیمت می‌شود. تقاضا برای خرید مسکن در کشور بسیار زیاد است و با کمبود تولید مسکن روبه‌رو هستیم اما شرایط خرید مسکن برای مردم سخت است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور در خصوص وضعیت ساخت و ساز و مشکلات فعلی انبوه‌سازان گفت: بزرگ‌ترین مشکل ما این است که متأسفانه در حوزه کشوری، متولی مسکن اقدامات شایسته و بایسته‌ای برای بهبود فضای کسب و کار در حوزه مسکن انجام نمی‌دهد.

وی بیان کرد: قوانین متعدد، قوانین غیرکارشناسی و بروکراسی پیچ در پیچ ساختار دولتی، فشار دوچندانی بر بخش تولید در کشورمان ایجاد کرده است.

پورحاجت افزود: در یک سال گذشته که به دلیل شیوع کرونا، ادارات دولتی با کاهش دوسوم نیروها مواجه بودند، هیچ تغییری در این کاهش تعداد کارکنان برای ما در حوزه مسکن ایجاد نشد و همچنان مانند قبل مشکلات زیادی گریبان‌گیر تولید مسکن است.

وی گفت: ما نتوانسته‌ایم از این ظرفیت برای راه‌اندازی پنجره‌های الکترونیک استفاده کنیم تا مردم، کمتر درگیر حضور فیزیکی در ادارات و سازمان‌ها باشند.

پربیننده ترین آپارتمان‌های ۶۰متری تهران چند؟ سوییت‌های منطقه ۱۰ تهران چند؟ متقاضیان دوره جدید مسکن ملی بخوانند لحظه بازکردن جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی +فیلم یک توصیه مهم به متقاضیان مسکن ملی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ساخت و ساز قیمت مسکن مسکن انبوه سازان انبوه سازان مسکن دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور حوزه مسکن افزایش قیمت تولید مسکن بازار مسکن ماه گذشته کاهش قیمت قیمت مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۸۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

نگارعلی_ کاهش تنش‌ها در منطقه به کاهشی شدن روند قیمت نفت کمک کرده‌است؛ نفت خام برنت در معاملات اواسط صبح آسیا به زیر ۸۹ دلار در هر بشکه سقوط کرد و وست تگزاس اینترمدیت کمی بیش از ۸۳ دلار قیمت خورد. از ابتدای صبح تا با به امروز، نفت برنت توانسته‌است کمی خود را بازیابی کند و ۸۹ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه قیمت خورده‌است.

انتظارات تغییر کرد

روز جمعه، وزارت بازرگانی آمریکا نرخ تورم ماه مارس را ۲.۷ درصد در مخارج مصرف شخصی گزارش کرد که نسبت به نرخ سالانه ۲.۵ درصدی در فوریه افزایش داشت.

از آغاز سال، داده‌های تورم ایالات متحده همچنان بازارها را شگفت‌زده کرده است و منجر به کاهش انتظارات فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره شده است. همان‌طور که گفته شد انتظارات از روند نرخ بهره در حال تغییر است؛ با توجه به سطوح بالا از تورم، بازار باید بر امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو غلبه کند؛ دورنمای افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو سیگنل صعودی برای بازار نفت است، چراکه نرخ‌های بهره بالا دلار آمریکا را گران می‌کند و حجم عظیمی از نفت در بازارهای جهانی با دلار آمریکا معامله می‌شوند و در نتیجه هزینه خریداران در بازار نفت بیشتر می‌شود.

ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

در جبهه خاورمیانه، کاهش تنش‌ها امیدها برای پایان دادن به درگیری ها را دوباره زنده می‌کند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت باید کاهش بیشتری پیدا کند زیرا خطر اختلال در عرضه با درگیری پایان می‌یابد. بلومبرگ، به نقل از وارن پترسون، رئیس استراتژی کالای ING، گفت که "خطرات ژئوپلیتیکی به میزان قابل توجهی کاهش یافته‌است."

گفتنی است که متغیرهای زیادی بر نزولی شدن روند قیمت نفت تاثیر گذشته‌اند؛ یکی از مولفه‌های تاثیرگذار، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۲.۷ میلیون بشکه‌ای موجودی انبارهای این کشور بود. از طرف دیگر محدود شدن انتظارات در خصوص به خطر افتادن عرضه در نتیجه تشدید تنش نظامی در خاورمیانه بر ادامه روند کاهش قیمت نفت تاثیر بیشتری گذاشته‌است. در واقع ضعف کوتاه مدت قیمت نفت منعکس‌کننده برخی انتظارات است که تنش‌ها ممکن است مهار شود. در واقع مشکل بازار نفت در حال حاضر مهار شدن تنش‌ها است؛ اجتناب از درگیری گسترده‌تر به معنای کاهش ریسک در بازارهای مالی و انرژی و توقف صعود قیمت نفت است.

بازار نفت در مشت اوپک پلاس

کارشناسان بر این باورند که اوپک پلاس کنترل بازار نفت را دوباره در دست خواهد گرفت؛ در صورتی که این اتفاق رخ دهد، بازار به شدت محدود خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازار رشد فزاینده‌ای را در ماه‌های پیش رو تجربه خواهد کرد. با آمدن تابستان انتظار رشد قوی تقاضای جهانی و محدودیت‌های عرضه، از جمله کاهش تولید اوپک و روسیه، به افزایش قیمت‌ها در بازار نفت دامن خواهد زد. بنابر پیش‌بینی بانک‌های سرمایه‌گذاری، در صورتی که قیمت نفت برنت از بشکه‌ای ۹۰ دلار گذر کند، شرایط برای افزایش بیشتر قیمت‌ها مساعد است.

به گفته سباستین باراک، رئیس بخش کالا در غول صندوق تامینی سیتادل، مسیر قیمت نفت در سال آینده عمدتاً در دست ائتلاف اوپک پلاس از تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه و روسیه است.

داده‌های رسمی روز شنبه نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این نشان‌دهنده ضعیف شدن تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. فشار کاهشی بر قیمت نفت نشان می‌دهد بهبود اقتصادی چین چندان امیدوارکننده نیست و چشم‌انداز تقاضا برای مصرف سوخت را مختل می‌کند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901033

دیگر خبرها

  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟