Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترویج فرهنگ نماز که در گذشته با برپایی این فریضه به صورت جماعت در مدارس و دانشگاه ها انجام می شد، در این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار فراز و نشیب هایی شده که نیازمند بررسی و ارائه راهکارهای جدید است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، نماز، فریضه ای که انسان را به قله های سعادت رسانده و روح بشر را جلا داده و مایه آرامش و نزدیکی به حضرت پروردگار می شود که گرایش و انس با مبانی دینی با نماز گسترش یافته و اگر نسل جدید جامعه به نماز توجه کنند و جامعه نیز زمینه آن را تقویت سازد آنگاه نتایج آن را در برون رفت بسیاری از مشکلات خواهیم دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماز جماعت که جلوه ای از همبستگی، اتحاد و همدلی بین مردم بر محور مشخص و یکتایی است، آن نیز سرمایه بزرگ برای جامعه خواهد بود و از این رو بر تقویت آن باید همت داشت.

اقامه نماز با فضیلت های زیادی روبروست و همواره سعی شده نظام آموزشی و سیستم فرهنگی کشور به آن بپردازد که برگزاری نشست ها، کنگره ها، اجلاسیه و رویدادهای فرهنگی و هنری با این موضوع همه بر توسعه و ترویج این فریضه عبادی بوده که این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است.

تعطیلی مدارس و برنامه های حضوری مثل اقامه نماز در مدارس و همچنین کاهش جمعیت نمازگزاران مساجد و محدودیت ها برای حضور در مراکز دینی همه بر موضوع ترویج این فرهنگ دینی سایه انداخته اما موضوع اینجاست که مردم در حین مشکلات به آرامش نیاز دارند و چه آرامشی که متوسل به جایگاه و درگاهی باشد که به قول قرآن «با یاد او دل ها آرام می گیرد».

نیازهای فرهنگی  جامعه مثل توسل به ذات اقدس پروردگار و ارتباط روحی با آفریننده هستی همواره وجود دارد و باید برای تامین آن برنامه ریزی و اقدام اساسی توسط کارشناسان، مسئولان و نهادهای فرهنگی و اجتماعی بشود.

 

*ترویج فرهنگ نماز نباید فرامو نشود

 

به نظر می رسد، این روزها نباید موضوع نماز و اقامه نماز جماعت و اهمیت آن مورد بی مهری قرار گیرد و رها شود بلکه راهکارها و ایده های جدیدی برای ارتباط و ترویج این فرهنگ حسنه انجام شود.

 

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان با بیان اینکه تا پیش از شیوع ویروس کرونا تاکید ویژه ای بر اقامه نماز در مدارس بود و برای این کار هزار و 300 روحانی در این امر فعالیت داشته اند، خاطرنشان کرد: این فعالیت ها به گونه ای دیگر در دوران بحرانی مدیریت شده است.

«محمد اعتدادی» برگزاری جشنواره ایده های نو برای این مهم را از برنامه های دوران کرونا اعلام کرد و افزود: 20 ایده جدید و کارآمد از میان پیشنهادات کارشناسان و افراد اثرگذار در این حوزه بدست آمده که در شورای نماز در حال بررسی است.

وی با بیان اینکه 17 پایگاه خبری و مطالب اجتماعی دینی با عنوان قرارگاه نماز در شبکه های اجتماعی و برنامه شاد ایجاد شده، خاطرنشان کرد: این اقدام در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در بین دانش آموزان موثر بوده است.

 

*مدیریت فعالیت های فرهنگی و دینی از طریق فضای مجازی

 

رئیس اداره فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی اداره‌کل آموزش و پرورش اصفهان گفت: فعالیت های فوق درسی یا همان فرهنگی، پرورشی و دینی از طریق فضای مجازی همانند برنامه های آموزشی دنبال و اجرا می شود.

 

«مرتضی شکری» با بیان اینکه بر اساس سلیقه های متفاوت معلمان پرورشی برنامه های مدارس اجرا شده، خاطرنشان کرد: دستورالعمل های وزارت آموزش و پرورش ابلاغ و مربیان و اولیا مدرسه بر اساس ظرفیت امکان و سلیقه و نوآوری فعالیت هایی را در این راستا اجرا می کنند.

 

وی ادامه داد: صبحگاه های مجازی، برگزاری مسابقات کتابخوانی، اجرای جشنواره ها و فعالیت های رقابتی در حوزه فرهنگی و پرورشی و همچنین ترویج اندیشه های اسلامی با تولید محتوا در این حوزه انجام می شود.

 

شکری یادآورشد: همکاری نهادهای فرهنگی مثل کانون های مساجد در این حوزه کارگشا و با ارتباط با مدارس فعالیت های مشترک غیرحضوری و متناسب با دستورالعمل های بهداشتی انجام می دهند که در مناطق مختلف متفاوت است.

 

*اجرای طرح نماز بنیاد المهدی اصفهان

 

مدیرعامل بنیاد خیریه فرهنگی المهدی اصفهان گفت: طرح نماز تابستان امسال مراکز فرهنگی تحت پوشش این نهاد به صورت غیرحضوری و با دستورالعمل متفاوت از سال های گذشته اجرا شد.

 

«احمد نواب» پیرامون این طرح بیان داشت: طرح نماز برای گروه های سنی ابتدایی، متوسطه اول و دوم هر ساله با طرح درس مشخص و مشارکت در نماز جماعت، جمعه و فعالیت های فرهنگی مساجد اجرا می شود و این بنیاد در تامین کتاب و جوایز با کانون ها همکاری دارد.

 

وی ادامه داد: امسال کلاس ها به صورت غیرحضوری و بر اساس سامانه الکترونیکی برگزار و البته در مناطق سفید و زرد نیز جلسات حضوری داشته و اقامه نماز اعضا شرکت کننده در طرح نیز متناسب با باز یا بسته بودن مساجد به صورت جماعت و فردا اجرا شده است.

 

نواب یادآورشد: این طرح برای هر عضو در 40 روز به صورت مستمر اجرا می شود که برکات دینی و معنوی برای جامعه خواهد داشت.

 

*تنوع برنامه های کانون های مساجد در ترویج فرهنگ نماز

 

کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز در هر منطقه برنامه های متنوع و خاصی را برای این موضوع به ویژه در دوران کرونا داشته اند که فرصت مناسبی برای تقویت باورهای دینی بوده است.

 

برگزاری مسابقه، طرح بچه های مسجد، برگزاری مسابقه کتابخوانی و کلاس های آموزشی احکام و عقاید نماز از جمله آن ها بوده است.

پایان پیام/128

منبع: شبستان

کلیدواژه: ویروس کرونا کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان اصفهان نماز ترویج فرهنگ نماز اقامه نماز فعالیت ها کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۰۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، برنامه تلویزیونی «امتداد» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهدی انصاری پس از پشت سر گذاشتن مراحل تولید و پس‌تولید آماده پخش شده است و به زودی روی آنتن شبکه چهار سیما می‌رود. 

این برنامه گفتگومحور به سردبیری سیدعرفان حسینی قصد دارد به بررسی اندیشه‌ای و فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه نظیر فیلم و سریال، تکنولوژی، فضای مجازی و موسیقی در گفتگو با مهمانان بپردازد. 

هدف کلی از ساخت «امتداد»، علاوه بر به تصویر کشیدن طرح‌ها و اندیشه‌هایی که جهان امروز را ساخته‌اند، انتقال این گزاره به مخاطب است که «مولفه‌های زندگی و سبک زندگی به شکل باری به هر جهت و خود به خودی به وجود نمی‌آیند و منشا آن‌ها، وادی فکر و اندیشه است.» 

برنامه تلویزیونی «امتداد» به میزبانی رامین پورمند در ۲۶ قسمت ۵۵ دقیقه‌ای و در مرکز سیمرغ تولید شده است و به زودی مهمان مخاطبان خود در شبکه چهار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از ارتقای اخلاق امدادگری تا توجه به فرهنگ دینی در هلال احمر
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه