Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه خراسان در گفتگو با امیر رستگاری معاون وزیر دفاع، جدیدترین خبرها درباره ساخت و سازهای جدید در حوزه دریایی، اولین مین شکار و هواناو (هاورکرافت) ایرانی و همچنین ویژگی های جدید ناوشکن ایرانی دنا را مورد بررسی قرار داده است. بخش‌های خواندنی این گفتگو در ادامه آمده است.
تحریم نمی‌تواند کاری کند
- آن چیزی که قبل از انقلاب در وزارت دفاع ساخته می شد بیشتر سلاح های سبک و گلوله های رزم زمینی بود و با توجه به این که نیروی دریایی ایران بیشتر تجهیزاتش را از کشورهای غربی وارد می‌کرد در زمان خودش حرف اول را در منطقه می‌زد البته امروز هم اول هستیم با این تفاوت که آن زمان آن چه داشتیم عاریه‌ای بود یعنی دشمن به محض این که از کشور ما خارج شد و ما را تحریم کرد، دچار مشکل و رکود شدیم اما امروز در حالی اول هستیم که این اول بودن متکی به دانش خودی است و تحریم نمی‌تواند کاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


- امروز زیردریایی فاتح، کاملا ایرانی و طراحی هم از خودمان است و به مراتب از زیردریایی 120تن کلاس غدیر که به روش مهندسی معکوس ساخته شده بود، کیفیت، تجهیزات و تسلیحات بسیار بالاتری دارد.
جهش چشمگیر در سرعت تولید تجهیزات نظامی
- در حوزه شناورهای سنگین، خط تولید به آن معنا نداریم اما اگر طول می‌کشد بیشتر به خاطر بحث‌های مالی و بودجه ای است مثلا ساخت ناوشکن دنا اگر طول کشید در واقع متوقف شده بود. دنا 7 سال زمان مفید تولیدش بود که از 92 شروع کردیم و همین امسال تحویل می دهیم. دماوند قبلی 8 سال و جماران 12 سال زمان برد.
- بدنه اولین دماوند را 4 ساله ساختیم اما الان بدنه دماوند جدید که مشغول تجهیزش هستند حدود 12 ماه زمان برد که این نشان از مهارت و سرعت کاری است که پیدا کردیم.
- امروز یک ناوشکن مثل دماوند را یک ساله می‌سازیم و یک ساله هم تجهیز می‌کنیم. البته اعتبار اگر نباشد به مشکل می خوریم. این که هیوندای کره جنوبی به سرعت کار می کند به خاطر تزریق به موقع اعتبار هست.
مذاکره برای فروش تسلیحات در حال انجام است
- مذاکرات مکرری با کشورهای متقاضی تسلیحات ایرانی داریم. جالب است که برخی فرماندهان نیروهای دریایی این کشورها به ما می‌گویند که برخی ابرقدرت‌ها حاضرند با فاینانس تسلیحات به ما بدهند ولی ما به دلیل طراحی، قابلیت اثرگذاری در میدان نبرد، حمل نفرات و تسلیحات، قیمت و ... که شناورهای شما دارند از شما درخواست داریم.
- مطمئن هستم ما می‌توانیم ظرف یک یا دو سال به حدود 8تا 10 میلیارد دلار فروش محصولات برسیم که عدد عجیب و دست نیافتنی هم نیست.
- قیمت و اثرگذاری امروز تجهیزات ما متقاضیان فراوانی دارد و قادریم تا 10میلیارد دلار قرارداد ببندیم.
زیردریایی‌ فاتح بازدیدکنندگان را مبهوت می‌کند
- زیردریایی کلاس غدیر و فاتح ما برای کشورهای دیگر بسیار جذاب هستند و مسئولان آن ها در بازدیدهایی که از فاتح ما کردند می‌گفتند ما باور نمی کردیم راست باشد زیرا زیردریایی بالاترین سطح دانش را دارد وقتی فاتح ما را دیدند چند دقیقه مبهوت بودند که چگونه ایران اسلامی به این سطح از توان رسیده است.
- سوناری داریم که می تواند 360 درجه اطراف زیردریایی را با دقت بالا پایش کند، سامانه نبردی می‌سازیم که می‌تواند نقطه دقیق هدف را محاسبه کند. شناورهای تندروی ما مشتری دارد، شناورهای متوسط موشک انداز کلاس پیکان ما متقاضی دارد و در حال مذاکره هستیم.
- در حوزه الکترونیک محصولات فراوانی متقاضی دارد همچنین پهپادهای ما. در حوزه موشکی متقاضی داریم و پدافند هوایی باور 373 ما حتی از اس 300 روسی بهتر است.
- در باره هدف قراردادن پهپاد فول کامپوزیت و کاملا رادار گریز گلوبال هاوک آمریکایی که تنها با یک فروند موشک پدافند ایران مورد اصابت قرار گرفت تا همین اواخر هم پنتاگون گیج بود زیرا سامانه ما باید یک رادار بسیار قوی داشته باشد که پرنده های رادار گریز را کشف کند و سامانه موشکی بسیار دقیق که بتواند این پهپاد را بزند. این را دنیا می فهمد و برای همین هم خواهان هستند.
- موتور ملی ما توانش 1300 اسب بخار است. این موتور ملی در اصل برای حوزه ریلی هدف گذاری شده بود و الان حدود سه سال است که روی کشنده راه آهن در حال کار است و 6هزار ساعت زیر بار بوده. الان قراردادی با راه آهن بستیم و 10دستگاه برای راه آهن تولید می کنیم. قبلا تولید موتور ملی همه چیزش در خارج کشور بود و فقط در ایران مونتاژ می شد. تا پایان امسال این دیزل را دریایی خواهیم کرد و دنبال یک دیزل 4200اسب بخار هم هستیم.
پایان کار طراحی زیردریایی سنگین بعثت
- کار زیردریایی سنگین بعثت تقریبا از مرحله طراحی خارج شده و وارد کار ساخت شده‌ایم. امیدواریم طی 10 سال آینده این زیردریایی 4500 تنی را که از زیردریایی‌های کیلوکلاس روسی 3هزار تنی ما هم سنگین تر است به پایان برسانیم.
- پروژه ناوشکن سنگین نگین فعلا طراحی آن تمام شده و همه چیز آماده است تا در صورت تامین اعتبار کار ساختش شروع شود.
- فروندهای دوم و سوم زیردریایی فاتح در حال ساخت هستند و ما قادریم اگر اعتبار داده شود هر دو سال یک فاتح بسازیم.
- درباره فاتح4 به توانمندیAIP ( سیستم مستقل از هوا ) دست پیدا کردیم. سیستم جدید باعث می‌شود هم تولید برق کند و هم تولید آب و مدت ماندگاری زیردریایی را نیز از یک هفته به یک ماه می‌رساند.
رونمایی از مین‌شکار صبا و هواناو پیروزان تا پایان سال
- کارهای هواناو پیروزان در حال انجام است و امیدواریم اگر همه چیز به موقع باشد یا اواخر امسال یا اوایل سال آینده رونمایی کنیم. این اولین هواناو سنگین ساخت ایران  بوده و با BH7 انگلیسی که داریم برابری می‌کند ضمن این که قابلیت رزمی دارد و حمل بار نظامی و نفر را با سرعت خوبی انجام می‌دهد.
- امیدواریم ناوشکن دماوند را در سال 1400تحویل نیروی دریایی دهیم. برای این ناوشکن سامانه های زیادی پیش بینی شده که همه به روز هستند و شامل آخرین دستاوردهای ما می شود. از فیبر نوری برای سیستم دیتا استفاده می کنیم. موشک های عمود پرتاب را در دستور کار داریم و نمونه زمین پایه آن را که باور 373 باشد با تغییراتی در این ناوشکن نصب خواهیم کرد. این سامانه در حال تست است و نه تنها دماوند که همه ناوشکن ها را مجهز به موشک های عمودپرتاب خواهیم کرد.
- دفاع نقطه‌ای کمند نیز به ترتیب روی ناوشکن ها نصب می‌شود. ناوشکن دنا در مراحل بعدی کمند را خواهد داشت اما روی دماوند حتما نصب می شود. الان تعدادی که تولید شده روی شناورهای عملیاتی نداجا نصب شده اند.
- مین شکار صبا را هم امیدواریم تا پایان سال الحاق کنیم. صبا اولین شناور تمام کامپوزیت در طول 35 متر و عرض 12 متر است که قبلا در کشور نساخته بودیم. بدنه به شکل کاتاماران و کاملا کامپوزیت است تا کمترین حساسیت را روی الکترومغناطیس‌های مین داشته باشد و مین منفجر نشود. برای اولین بار کل طراحی و اجرایش توسط متخصصان سازمان صنایع دریایی انجام شده و قابلیت کشف و شناسایی مین‌های دریایی شناور و مین های خوابیده در بستر دریا را دارد.
- در بندرعباس الان از کلاس موج بدنه ناوشکن جدید را که موج چهار و «تفتان» نام دارد ساخته ایم و به محض الحاق دنا روی آن کار می کنیم.
- در شمال نیروی دریایی متقاضی ناوشکن جدید است، در حال مذاکره هستیم و قطعا فروند دوم را باید در دریای خزر بسازیم چون رفتار دریای خزر، رفتار اقیانوسی بوده و نیاز به حداقل یک شناور سنگین دیگر داریم.
- فعلا موشک جاسک دو را به صورت انبوه تولید می کنیم . در حوزه اژدر وضعیت خیلی خوب بوده و هرچه پرتاب اژدر در کلاس والفجر داشتند 100درصد به هدف خورده است.
- میزان مواد منفجره والفجر به حدی است که می تواند یک شناور هزار تنی را غرق کند. ضمن اینکه هم موشک جاسک2 هم اژدر والفجر از هر سه زیردریایی غدیر، فاتح و کیلوکلاس شلیک‌های موفقی داشته‌اند.

منبع: تقریب

کلیدواژه: تا پایان مین شکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۱۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، توانمندی‌های صادراتی فناوران فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی را در معرض دید بازدیدکنندگان خارجی قرار داد.

این نمایشگاه، بزرگترین رویداد تجاری در ایران است که به منظور ارتباط با بازار‌های بین‌المللی و معرفی توانمندی‌های صادراتی صنایع ایران برگزار می‌شود و رویداد فرصتی استثنایی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم می‌کند تا محصولات خود را به تجار و بازرگانان بین‌المللی معرفی کنند و به این ترتیب، ظرفیت‌های خالی کارخانه‌ها را پر کرده و به سمت افزایش صادرات حرکت کنند.

 خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت) نیز به عنوان یک پل ارتباطی میان تولیدکنندگان ایرانی و بازرگانان خارجی میزبان بازدیدکنندگان است و امکان برقراری تعاملات تجاری و شبکه‌سازی را فراهم می‌کند.

همچنین طی پنج روز برگزاری این نمایشگاه که از روز شنبه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز شده، شاهد جلسات اختصاصی B۲B بین بازدیدکنندگان خارجی و شرکت‌های ایرانی، گردهمایی‌های صنعت محور با بازدیدکنندگان خارجی، تور‌های تخصصی داخل نمایشگاه برای بازدیدکنندگان خارجی، معرفی دسته محصولات منتخب ایران، معرفی محصولات منتخب صنایع پزشکی، ارائه خدمات مشاوره در طول برگزاری نمایشگاه، دسترسی به نرم افزار اختصاصی، دسترسی به مترجم و سایر موارد ارائه نیز خواهیم بود.

امروز، در روز دوم این نمایشگاه هیأت تجاری قطر و ترکیه، با هدف گسترش ارتباطات تجاری و اقتصادی از آی هیت بازدید کردند. هیئت‌های مذکور از محصولات و دستاورد‌های شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های مختلف از  ۱۵ گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی‌مهندسی، پتروشیمی، صنایع خلاق از جمله انیمیشن، بازی بازدید کردند.

معاون وزیر صنایع قطر طی نشستی در حاشیه این بازدید دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی را در بالاترین سطح فناوری دانست و آمادگی قطر را جهت انعقاد قرارداد‌های تجاری با ایران اعلام کرد.

رئیس اتاق بازرگانی ترکیه هم حین بازدید از آی‌هیت شگفت‌زدگی خود را از کیفیت محصولات ایرانی بیان کرد و افزود: در حال حاضر کشور ما در حال انجام فعالیت‌هایی در زمینه تولید محصولات دفاعی است ولی ایران این مراحل را به بهترین شکل ممکن به اتمام رسانده است.

وی در پایان اشاره کرد: دوست داریم با ایران در تمام زمینه‌ها تجارت داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور ایرانی در نمایشگاه  ایران اکسپو ۲۰۲۴ حاضر هستند و دستاورد‌های خود را به بازدیدکنندگان خارجی ارائه می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جدول لیگ برتر انگلیس از زمان ورود پپ گواردیولا به منچسترسیتی / عکس
  • شاهکار دیگر ارتش یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • دو ناوشکن آمریکایی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم
  • ارتش یمن: دو ناوشکن آمریکایی را هدف قرار دادیم
  • مس کرمان فاتح لیگ برتر هندبال
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • اولین زیردریایی نظامی ساخت چین تحویل پاکستان شد
  • کرونوس؛ نخستین زیردریایی رادارگریز جهان با قابلیت چرخش 180 درجه در سرعت کامل(+فیلم و عکس)
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!