Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر پسماندها به درستی ساماندهی و مدیریت نشود به سلامت مردم، محیط‌زیست و تحقق توسعه پایدار در چهارمحال و بختیاری آسیب می‌رساند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش جهانبین نیوز؛ دفن بهداشتی زباله یک اولویت در بحث سلامت جامعه مطرح است.

هم اکنون دفن زباله در استان چهارمحال وبختیاری و مکان یابی دفن زباله در شهرها و روستاهای استان مطابق با دفن اصولی و بهداشتی نیست و باید برای رسیدن به وضعیت مطلوب به سمت احداث کارخانه های بازیافت و طرح تفکیک زباله از مبداء و مدیریت پسماند و فرهنگ سازی در بین خانواده ها سوق پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روزانه به ازای هر شخص در جهان ۳۰۰ گرم و در ایران ۷۰۰ گرم زباله تولید می شود که روزانه بیش از ۵۸ هزار تن زباله با نسبت ۷۰ درصد زباله تر و ۳۰ درصد خشک در کشور تولید می شود.

۷۰ درصد زباله های جهان بازیافت می شود، این درحالی است که در ایران تنها ۲۰ درصد بازیافت و تنها ۱۰ درصد زباله ها در مبداء تفکیک می شود.



تولید بیش از یک میلیون تن پسماند در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: به طور میانگین سالانه یک میلیون و ۳۸۰ هزار تن پسماند عادی، صنعتی، کشاورزی و ویژه در استان تولید می‌شود.

شهرام احمدی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی این استان افزود: بیشترین پسماند تولیدی در استان پسماند کشاورزی با یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن در سال است و پسماند عادی با ۲۶۵ هزار تن، پسماند صنعتی با ۳۰ هزار تن و پسماند ویژه با یک هزار و ۸۰۰ تن در ردیف‌های بعدی قرار دارد.

وی ادامه داد: اگر این پسماندهای به درستی ساماندهی و مدیریت نشود به سلامت مردم، محیط‌زیست و تحقق توسعه پایدار در استان آسیب می‌رساند.

احمدی، وضعیت ساماندهی پسماندهای ویژه شامل پسماندهای عفونی، بیمارستانی و شیمیایی در استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و بخش خصوصی این پسماندها بی‌خطرسازی شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری به پیگیری‌های انجام شده برای ساماندهی پسماندهای عادی در استان نیز اشاره کرد و افزود: یک شرکت بخش خصوصی در همین خصوص اعلام همکاری کرده و بنا دارد تا شهرک بازیافت در استان راه‌اندازی کند که در همین راستا مجوزهای قانونی برای این شرکت صادر شده اما با وجود پیشرفت ۶۸ درصدی این طرح، روند اجرای کار به سبب مشکلاتی متوقف شده است.

احمدی تصریح کرد: به مدت یک ماه به این شرکت مهلت داده شده تا مشکلات خود را برطرف کند و روند اجرایی طرح از سرگرفته شود اما چنانچه این مهم محقق نشود امتیاز این طرح به شرکت دیگری واگذار می‌شود.

وی در خصوص ساماندهی پسماندهای صنعتی در استان نیز اظهار داشت: یک سرمایه‌گذار نیز که اجرای این طرح را برعهده گرفته در اجرای آن با مشکل مواجه شده که در این خصوص نیز مهلت داده شده و پس از یک ماه تصمیم جدیدی گرفته می‌شود.



تعیین تکلیف ساماندهی پسماند‌ها در چهارمحال و بختیاری

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: ساماندهی پسماند‌ها در استان باید تعیین تکلیف شود.

اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت گفت: با وجود مصوبات قبلی و انتخاب سرمایه‌گذار برای ساماندهی و بازیافت پسماندها، هنوز این برنامه در استان محقق نشده که تا ظرف یک ماه آینده باید این موضوع تعیین تکلیف شود.

وی افزود: برای ساماندهی پسماند‌های عادی و صنعتی دو سرمایه گذار مشخص شده است و با وجود اجرای بخشی از طرح، با مشکلاتی روبرو شده است که می‌طلبد این مشکلات هرچه سریع‌تر برطرف گردد.

عباسی اضافه کرد: برای رفع این مشکلات دستگاه‌های صنعت، معدن و تجارت، شهرداری و محیط زیست با سرمایه‌گذاران نشست برگزار کنند و چنانچه محرز شد که این سرمایه‌گذاران توانایی ادامه کار را ندارند، تصمیم بر تغییر سرمایه‌گذار گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: نتیجه این اقدامات در نشست بعدی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ارائه شود.

عباسی در این نشست با تأکید بر حمایت از اصناف سطح شهر در استان با راه‌اندازی بازارچه‌های عرضه مستقیم کالا در نقاط مختلف شهر مخالفت کرد و گفت: طرح راه‌اندازی بازارچه‌ها نیازمند برنامه ریزی بیشتری است تا بتوان در کنار خدمات‌رسانی بهتر به مردم از اصناف فعال در استان نیز حمایت گردد.

وی افزود: راه‌اندازی بازارچه عرضه مستقیم میوه طرح خوبی است که با همکاری دستگاه‌های مربوطه هرچه سریع‌تر در دستورکار قرار گیرد.

به گزارش جهانبین نیوز ؛ دفع زباله در بسیاری از شهر ها و روستا های چهار محال و بختیاری وضعیت مطلوبی نداشته و رعایت نکردن استانداردهای دفع زباله در بسیاری از نقاط موجب ایجاد چهره زشت در طبیعت و پراکندگی زباله ها شده و در عین حال مشکلات بسیاری نیز ایجاد کرده است.

مدیریت صحیح و جامع پسماندها موجب جلوگیری از آسیب رسانی به محیط زیست، نظافت و بهداشت عمومی و حفظ منابع طبیعی می شود.

برای دفع زباله از روشهای گوناگونی استفاده می شود و یکی از روشهایی که در مدیریت زباله مورد استفاده قرار می گیرد روش سوزاندن است که جدا از سودمندی های آن دارای معایبی چون ایجاد بو، دود و آلودگی هوا است که عموما مورد اعتراض مردم است.

در این روش نیاز به پرسنل کارآزموده و افراد مجرب برای بهره برداری و نگهداری از دستگاه های زباله سوز است و هزینه نگهداری و تعمیرات در این روش بیش از بسیاری از روشهای دیگر در دفع زباله است.

راه دیگر دفع زباله روش خاک چال است که این روش مهندسی برای دفع مواد زاید جامد در زمین برای ممانعت از آسیب زدن به محیط زیست است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری ساماندهی پسماند سرمایه گذار راه اندازی بخش خصوصی دفع زباله محیط زیست هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۱۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

به گزارش «نماینده»، همایون سامه یح در مورد وضعیت ناخوشایند پرستاران، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، افزود: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری 10 میلیون تومان است و از این مبلغ حدود 9 میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجربه ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

تناسبی بین حقوق دریافتی و تورم نیست

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده است و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی بهترین راهکار حل مشکلات اقتصادی است

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تاثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

کمبود پرستار در کشور جدی است

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستاران با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوء استفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمانی در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآورشد: متاسفانه دولت با مشکل تامین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوء استفاده می‌شود.

بودجه‌ای برای افزایش حقوق پرستاران نیست

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی درکشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادردرمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز