Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انسان‌های اولیه سرنخ‌هایی از خود به جای گذاشته‌اند؛ رد پاها، سنگ‌های حکاکی شده، مواد ژنتیکی و موارد دیگر که می‌توانند شواهدی از زندگیِ اجداد باستانیِ ما در سرتاسر جهان به ما بدهند. این مردمان باستانی تفاوت چندانی با ما نداشتند. آن‌ها به سفر‌های بسیار دور می‌رفتند، با یکدیگر در ارتباط بودند و حتی منابع طبیعی مورد نیازشان را از معادن استخراج می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش با ۱۰ نکته که دانشمندان در سال ۲۰۲۰ در مورد اجداد باستانی ما کشف کردند، آشنا می‌شویم.

۱- ازدواج همراه با مراسم

مطالعه‌ای در مجلۀ پلات ژنتیک نشان می‌دهد که گونه‌های باستانی نیز شعائر مربوط به جفت‌یابیِ خود را داشته‌اند و حتی زوج‌یابی‌های بین گونه‌های متفاوتِ انسانی نیز وجود داشته است. این مطالعه نشان می‌دهد که اجداد انسانی ما حدود یک میلیون سال پیش با گونه‌ای دیگر که بسیار شبیه انسان بوده و منقرض شده است قرار ملاقات‌هایی داشته است و ما امروزه حامل ژن‌هایی هستیم که حاصل آن ازدواج‌های باستانی است. ممکن است این گونه پر رمز و راز که انسان‌ها میلیون‌ها سال پیش با آن مراوده داشته‌اند هومو ارکتوس باشد. این گونه حدود ۱۱۰ هزار سال پیش منقرض شده است و دانشمندان هیچ دی ان‌ای از آن‌ها ندارند تا بتوانند ثابت کنند که ترکیب ژنتیکی ما چه نسبتی با آن‌ها دارد.

۲- وقتی انسان‌ها یکدیگر را می‌خوردند!

قدیمی‌ترین دی ان‌ای شناخته شده به گونه‌ای انسانی مربوط است که قدمتی ۸۰۰ هزارساله دارد و ممکن است هم‌نوع‌خوار بوده باشد. در سال ۱۹۹۴ در اسپانیا بقایای شش جسد مربوط به گونه‌های انسان‌های اولیه پیدا شد. در بررسی مینای دندان یکی از این بقایا پروتئینی پیدا شد که حاوی یک کد ژنتیکی بود. با بررسی دی ان‌ای استخراج شده از این پروتئین و مقایسۀ آن با دندان انسان امروزی دریافتند که این بقایا یک گونۀ انسانی دیگر هستند که با انسان امروزی فرق دارند، اما در اختلاط‌های ژنتیکی بعدی به بشر مدرن امروزی تبدیل شده‌اند.

۳- کشف مسیر یک مهاجرت باستانی

دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که انسان باستانی شاخ آفریقا را ترک کرد در شبه جزیرۀ عربستان به کوهپیمایی پرداخت تا سرزمین جدیدی برای زندگی پیدا کند. اما سؤال اصلی این است که آن‌ها چه مسیری را طی کردند. در یکی از بیابان‌های فلسطین اشغالی سنگ چخماخ‌هایی تیز شده پیدا شد که به نظر می‌آید کار دست باشند. این یافته‌ها سرنخ‌هایی جدی برای مطالعه روی الگوی حرکتی انسان‌های باستانی به ما می‌دهد.

۴- پیدا شدن ردپا‌هایی در عربستان سعودی

اینکه انسان‌های اولیه از کجای عربستان عبور کرده‌اند سؤال مهمی است که دانشمندان برای آن جواب‌هایی دارند. دانشمندان در بررسی‌هایی که انجام داده‌اند ردپا‌هایی را در بستر یک دریاچۀ باستانی در صحرای نفوذ عربستان پیدا کرده‌اند که سالم باقی مانده‌اند. این ردپا‌ها مربوط به انسان‌های اولیه هستند. در آن زمان شبه جزیرۀ عربستان سرسبز و پر از دریاچه بوده است و مکانی جذاب برای این مهاجران اولیه بوده است.

۵- ورود انسان به آمریکا؛ قدیمی‌تر از تصور ما

تا پیش از این تصور می‌شد که ۱۳ هزار سال قبل اولین گروه انسانی وارد آمریکا شده باشند، اما مطالعات جدیدتر این عدد را به ۳۰ هزار سال قبل تغییر داده است. در مطالعه‌ای که در مجلۀ نیچر منتشر شد ابزار‌هایی سنگی در یک غار در مکزیک معرفی شدند که متعلق به ۳۱ هزار و پانصد سال قبل هستند. در مطالعه‌ای دیگر روی منطقۀ برینگیا (منطقه اتصال روسیه به آمریکا در عصر یخبندان) دانشمندان تخمین زدند که ۲۶ هزار سال قبل انسان‌ها از این مسیر وارد قارۀ آمریکا شده‌اند. اما جمعیت در این قاره اندک بوده است. مطالعات تخمین می‌زنند که تا ۱۴ هزار و هفتصد سال قبل (زمانی که آخرین عصر یخبندان رو به اتمام بود) جمعیت زیادی در این قاره پراکنده نشده بود.

بیشتر بخوانید

انسان‌های اولیه با چه زبانی حرف می‌زدند؟

۶- یک نژاد کشف نشده انسان

مطالعه‌ای روی چهار جمجمه باستانی که از غار‌های زیر آب ایالت کوئینتانای مکزیک پیدا شدند نشان می‌دهد که این چهار جمجمه بسیار با هم متفاوت هستند. یک جمجمه شبیه مردمان قطب شمال بود، دیگری شبیه به جمجمه‌های اروپایی بود سومی شبیه به افراد قدیمی آمریکای جنوبی و چهارمی به هیچ یک از جمجمه‌هایی که ما می‌شناسیم شبیه نبود. قدمت این جمجمه‌ها به ۹ تا ۱۳ هزار قبل یعنی اواخر عصر یخبندان بازمی‌گشت.

۷- استخراج‌های باستانی از معدن

جستجو در همان غار‌های معروف مکزیک در زیر آب چیز‌های بیشتری نیز به دست آمد. غواصان در بررسی این غار‌ها چیز‌های جالب توجهی به دست آوردند از جمله همان چهار جمجمه که به آن اشاره شد. اما یک سؤال اساسی این بود که این انسان‌های اولیه در این غار‌ها چه می‌کرده‌اند؟ شواهد نشان می‌دهد که ۱۰-۱۲ هزار سال قبل انسان‌های اولیه از این غار‌ها مواد معدنی استخراج می‌کرده‌اند و برای اینکه در این غار‌های سنگی گم نشوند آن را نشانه‌گذاری می‌کرده‌اند. نشانه‌هایی از قبیل علائم سنگی، بقایای سوختگی و ابزار‌های سنگی به جا مانده شاهدی بر این ادعا است. ماده‌ای که از این غار‌ها استخراج می‌شده نوعی خاک سرخ رنگ بوده است (ochre) که در انجام مناسک، مقابله با حشرات و امور روزمره مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

۸- بچه پر جنب‌وجوش ۱۰ هزارساله

حدود ۱۰ هزار سال قبل زنی در مسیری بچه‌های خود را به دوش گرفته بود. بچه این زن روی زمین می‌افتد. او کودک را برمی‌دارد، دوبارۀ جایش را روی پشتش محکم می‌کند و به سفرش از مسیر پلایا (نیومکزیکوی امروزی) ادامه می‌دهد. محققان ردپای این مادر و کودک را در پارک ملی وایت سندز پیدا کردند. تحلیل ردپا‌ها نشان می‌دهد که کودک بسیار پر جنب و جوش بوده است. این ردپا‌ها در یک مسیر حدوداً ۵/۱ کیلومتری ادامه دارند و طولانی‌ترین ردپا‌هایی هستند که از دوران چهارم زمین‌شناسی به جای مانده‌اند.

۹- ژن مرموز در کودکان عصر حجر

بررسی دی ان‌ای چهار کودکی که ۳ تا ۸ هزار قبل در کامرون مرده بودند راز‌هایی را فاش کرد. یک سوم ژنوم این کودکان از نیاکانی ریشه داشت که شکارچیان غرب آفریقای میانه بودند که برای ما شناخته شده‌اند، اما دو سوم دیگر از منبعی ناشناخته بودند که گونه‌های منقرض شده‌ای بودند که بخشی از اجداد انسان امروزی‌اند.

۱۰- وصلت دو قوم از فاصله‌های دور

محققان با بررسی دی ان‌ای پولینزیایی‌ها دریافتند که یک امضای ژنتیکی مشابه بین آن‌ها و بومیان کلمبیایی وجود دارد. نکته عجیب این کشف، فاصله مکانی زیاد این دو گروه قومیتی است. پولینزیایی‌ها گروهی قومیتی ساکن در پلی‌نزی، مجموعه جزایری در اقیانوس آرام هستند. اما مشخص نیست که کلمبیایی‌ها به پولی‌نزی سفر کرده‌اند یا برعکس.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انسان های اولیه اکتشافات باستانی انسان نخستین انسان اولیه انسان های اولیه نشان می دهد هزار سال قبل غار ها مطالعه ای انسان ها دی ان ای پیدا شد ردپا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۳۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلوع خورشید اسلام، روح نشاط و امید در کالبد زن دمید

ایسنا/قم مرجع تقلید شیعیان گفت: در روزگاری که در تمام فرهنگ‌های اقوام و ملل جهان «زن» به عنوان یک‌ «موجود پست» و «طفیلی» و انسان درجه دوّم‌ مطرح بود، خورشید اسلام طلوع ‌کرد و افق زندگی او را از کَران تا کَران روشن نمود و ندای عطوفت‌آمیز پیغمبر رحمت، حضرت محمّد مصطفی(صلی الله علیه و آله) روح نشاط و امید در کالبد او دمید و راه ‌ترقی و تکامل را به روی او از همه جهت باز کرد.

 آیت‌اللّه حسین نوری همدانی مرجع تقلید شیعیان به همایش هویت عصری زنان در آئینه قرآن و حدیث پیامی صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِی ‌الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللَّهِ فِی الأرَضینَ.

موضوع «جایگاه و موقعیّت بانوان» از دیرباز مورد گفتمان اندیشمندان و صاحب نظران بوده و نویسندگان و نظریه پردازان در این زمینه دیدگاه‌های گوناگونی‌ ارائه داده و هر یک از آنان برداشت و تحلیلی داشته و طبق جهان بینی خود آن را ابراز داشته‌اند. که این موضوع با مطالعه تاریخ اقوام و ملل روشنتر می‌شود.

در این میان مکتب حیات بخش اسلام‌ که کامل‌ترین ادیان است با توجه به نظر واقع بینانه به انسان و وظایف و تکالیف او، موقعیت بانوان را به نحو اصولی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با عنایت به ساختار خلقت زنان به تبیین حقوق آن‌ها پرداخته است که با نگرش دقیق و خالی از اغراض باید گفت؛ در هیچ‌مکتب و گرایشی اینگونه حریم و حقوق زنان مورد حمایت قرار نگرفته‌ و شأن و منزلت آنان مصونیت پیدا نکرده است.

مگر نه این است که پیش از ظهور اسلام با زنان در همه نقاط جهان به بدترین نوع ‌برخورد می‌شده و از کمترین حقوق اجتماعی محرومشان داشته بودند. که در آن فضای مسموم حضرت رسول اکرم‌(صلی الله علیه و آله) رفعت مقام و شأن والای ‌بانوان‌ را با کمال صراحت اعلام و قوانینی بر اساس فطرت انسان مقرّر داشت. و مگر نه این است که با استقبال از حضور زنان در عرصه‌های جهادی، آموزشی، پرورشی و اجتماعی سال‌های نخستین ظهور اسلام به عصر طلایی تبدیل شد و بر تارک ‌جبین تاریخ اسلام درخشید.

انسانی در میان دو دیوار بلندِ تحجر و تمدّن‌ِ کاذب. محبوسی در اعماق دو زندان‌: زندان جاهلیّت و زندان بردگی مُدِرن. اسیر دو کمند: کمند اوهام و خرافات و کمند تهمت و افتراءات. مقهور دو فرهنگ، فرهنگ جاهلی و فرهنگ کلمات فریبنده به نام آزادی ‌و به عنوان علم و تمدن و تساوی حقوق. بالاخره فریادگری بدون فریادرس! و مُجرمی بدون ارتکاب جرم، مظلومی به ‌ظلم مضاعف و محروم از حقوق زندگی صحیح!

در روزگاری که در تمام فرهنگ‌های اقوام و ملل جهان «زن» به عنوان یک‌ «موجود پست» و «طفیلی» و انسان درجه دوّم‌ مطرح بود و تلخی ‌و محرومیّت بر همه ابعاد و زندگی او چه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ‌سایه افکنده و مورد بدبینی‌ها و آماج تهمت‌ها بود و از هیچ روزنه‌ای بر افق زندگی ‌او روشنایی نمی‌تابید، و همه درها بر روی او بسته بود، خورشید اسلام طلوع ‌کرد و افق زندگی او را از کَران تا کَران روشن نمود و ندای عطوفت‌آمیز پیغمبر رحمت، حضرت محمّد مصطفی(صلی الله علیه و آله) روح نشاط و امید در کالبد او دمید و راه ‌ترقی و تکامل را به روی او از همه جهت باز کرد.

حضرتش موقعیّت مهم «زن» در اجتماع بشری و جایگاه بلند او و شایستگی‌ها و استعدادهای فراوانی را که دست آفرینش در وجود این‌موجود بدیع قرار داده است را گوشزد کرد و آیه‌هایی از قرآن مجید را در رابطه با معرفی مقام مهم زن و ارزش والای او برای مردم بیان نمود. «زن» را به عنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایسته همه‌کمالات و کرامت‌های انسانی است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد.

«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ»

«إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِینَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِینَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِینَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاکِرِینَ اللَّهَ کَثِیرًا وَالذَّاکِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا»

و این نمونه‌ای از آیات قرآن در عظمت زنان است و بر همین اساس همانطور که نمونه‌ای از مردان برای الگوسازی ذکر نمود، از زنان شایسته نیز به عنوان الگو معرفی می‌شود:

«ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ کَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ کَانَتَا تَحْتَ عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَیْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ یُغْنِیَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَیْئًا وَقِیلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِینَ وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِنْدَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ وَمَرْیَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِی أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِیهِ مِنْ رُوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِکَلِمَاتِ رَبِّهَا وَکُتُبِهِ وَکَانَتْ مِنَ الْقَانِتِینَ» و در روایات ما نیز احادیث مختلف و متواتر درباره حقوق و جایگاه بانوان ذکر شده‌است که توصیه می‌شود به کتب حدیثی ما مراجعه کرده و با در نظر گرفتن سند احادیث بعضی از مطالب جعلی که با قرآن کریم مطابقت ندارد را استثناء نمود.

امروز نیز دنیای کفر با متهم ساختن اسلام نسبت به حقوق زن آنچه را که خود در عمل انجام می‌دهد به دین مقدس ما نسبت می‌دهد در حالی که با این عمل می‌خواهد پرده سیاه بر حقایق و موقعیت زن در اسلام بپوشاند و عمل ننگین خود را نسبت به بانوان توجیه نماید، اما باید با صدای رسا و بلند اعلام کرد که این دین بزرگترین حامی حقوق زن است.

در پایان از همه حاضرین، خصوصاً از برگزار کنندگان این جلسه محترم و بویژه نماینده معظم ولی فقیه آیت الله آقای نورمفیدی کمال سپاس و تشکر را دارم و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم و متلمس دعای خیر می‌باشم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

قم مقدسه
حسین نوری همدانی

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عفاف و حجاب حافظ زندگی انسان‌ها است
  • بزرگداشت روز معلم در مدرسه علمیه فاطمیه نقده
  • گربۀ محله مهم است
  • مهم‌ترین مسئله حفظ حرمت معلمان در جامعه است/ ثبات در آموزش و پرورش را ایجاد کنیم
  • طلوع خورشید اسلام، روح نشاط و امید در کالبد زن دمید
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • طنین زنگ سپاس معلم در مدارس آبادان
  • دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد
  • اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد