Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@07:57:50 GMT

تبیین شاهراه‌های حیاتی جبهه فرهنگی در کلام رهبری

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۴۰۳۲

تبیین شاهراه‌های حیاتی جبهه فرهنگی در کلام رهبری

امروزه و در میدان مبارزه جنگ نرم فرهنگی دشمن، رهبر فرزانه انقلاب با تدوین شاهراه‌های حیاتی کار در جبهه فرهنگی، نقشه راه را برای عبور از میدان مین دشمن ترسیم و بیان نموده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه خبری تهران نیوز، با برآمدن طلیعه انقلاب اسلامی و دمیدن روحی تازه در کالبد بی‌جان ایران، دشمنان نظام و انقلاب که از دستیابی به اهداف شوم و شیطانی‌شان ناکام مانده بودند و دستشان از دست‌درازی بر اندوخته‌های کشورمان کوتاه شده بود، بساط عداوت و شرارت را علم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از ابتدای پیروزی انقلاب تا اکنون که قدم در چهله دوم عمر با برکت آن نهاده‌ایم، حافظه تاریخ گواه و شاهد چه بسیار طرح و توطئه‌های رنگ به رنگ و غیرانسانی معاندان و مخالفان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با ملت و کشورمان است.

همان‌ زیاده‎خوادهانی که بارها و بارها پوزه‌ سیاه و کریه‌شان به خاک مالیده شده و با وجودیکه همه آنچه را که در چنته داشته‌ رو کرده‌اند‌‌، اما باز هم جز شکست، خفت و خواری چیزی عایدشان نشده است.

روبه‌صفتان و دریوزگان طماعی که تجربه چندین باره شکست مفتضحانه در جبهه‌های جنگ نابرابر را دارند، این بار در لباس حیله و نیرنگ نقابی نو به صورت زده و اکنون در جبهه جنگ نرم فرهنگ والای‌مان را نشانه رفته‌اند.

اینک و در شرایطی که با شبیخون فرهنگی و معضل غرب‌زدگی دست به گریبانیم، آنان می‌کوشند با استفاده از ده‌ها و شاید صدها شبکه ماهواره‌ای و صرف هزینه‌های نجومی با ارایه ارزش‌های ضددینی البته در قالبی موجه و فریبنده تهاجم گسترده فرهنگی را علیه ملت ایران رقم بزنند.

در هوای گرگ و میش تشخیص حق از باطل و در میدان دشوار مبارزه جنگ نرم است که پرداختن به مقوله فرهنگ و برنامه‎ریزی به منظور تقویت فعالیت‌های فرهنگی اهمیت صدچندانی به خود می‌گیرد.

با این حال متاسفانه باید گفت در روزهایی که دشمن با همه عِده و عَده به میدان مبارزه آمده است، اهمال و کم‌کاری نهادهای متولی عرصه فرهنگ مسیر را برای پیش‌روی جبهه باطل هموار ساخته است.

با توجه به اهمیت و حساسیت حوزه فرهنگ آن هم در شرایطی که کوردلان مخالف و معاند نظام به طمع اغوای فرهنگی به هر طناب پوسیده و نخ‌نما شده‌ای چنگ می‌زنند، رهبر حکیم انقلاب با توجه دادن همگان به حساسیت و اهمیت موضوع چراغ روشنی را فراروی همگان گذاشته و مسیر را برای‌مان هموار کرده‌اند.

با کمی تامل در بیانات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) می‌توان به عینه اهمین پرداختن به مقوله فرهنگ را در کلام معظم‌له دید، آنجا که ایشان از عرصه فرهنگ به عنوان میدان جهاد یاد کرده و می‌فرمایند: فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است.

رهبر حکیم انقلاب با اشاره به اینکه “امروز عمده قواى دشمنان ما در جبهه فرهنگى کار مى‌کند” و “جنگ‌هاى روانى، فعالیت‌هاى فرهنگى، بودجه‌هاى پنهان و آشکارى که براى منحرف کردن ذهن‌ها مى‌گذارند، همه‌اش مربوط به مسئله ى فرهنگ است”، حساسیت موضوع را به خوبی برای همگان روشن ساخته‌اند.

معظم‌له با تاکید بر ضرورت رفع مظلومیت از بخش فرهنگ و اینکه خیلى از مشکلات جامعه ما با فرهنگ‌سازى حل مى‌شود، کار فرهنگی را نیازمند عزم ملی دانسته‌اند.

ایشان با معرفی مهمترین اولویت‌های این عرصه و ارائه راهکارهایی همچون ضرورت تهیه منشور برنامه‌ریزی فرهنگی، آسیب‌شناسی کار فرهنگی و توجه به ابزارهای فرهنگی در کنار کار فرهنگی مسیر را برای حرکت نهادهای متولی عرصه فرهنگ هموار ساخته و نسخه شفابخش را در اختیارمان قرار داده‌اند.

مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) با تاکید بر اینکه هرگونه برنامه‌ریزی در این باره باید دارای پیام صحیح، جریانی مستمر، آینده‌نگر، هدفمند و عقلانی باشد و اینکه برنامه‌ریزی فرهنگی موجب گسترش، تصمیم و تبیین فضایل اخلاقی در جامعه گردد، شاهراه‌های حیاتی کار فرهنگی را تبیین و تشریح نموده‌اند.

رهبر انقلاب چنین امر مهمی را نیازمند حرکتی جهادی و انقلابی دانسته و تشکیل کارگروه‌های فرهنگی را از نمونه‌ کارهایی که می‌تواند نسل جوان را در نقش و شأنِ محور بودنِ حرکت عمومی جامعه کمک کند، دانسته‎اند.

اینک و در حالی که پیر و مقتدایمان راه را نشانمان داده و اولویت‌های روز را برای‎مان برشمرده‌اند، وظیفه همگان حرکت در مسیر تحقق این مطالبات بوده و این خود مصداق همان آتش به اختیار رهبری است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برنامه ریزی کار فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۴۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در شورای فرهنگ عمومی استان گلستان حاضر شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست با تشکر از امام جمعه گلستان که از ابتدای انقلاب در عرصه فرهنگ حضور داشته‌اند، اظهار کرد: مسئولان استان گلستان توانستند با تدبیر عقلانی و اثرگذار مسائل استان را مدیریت کنند که جای قدردانی دارد. 
وی با اشاره به حضور اهل تسنن در استان گلستان ادامه داد: این استان قومیت‌های مختلف دارد و در بحران‌ها با همبستگی از موانع عبور کردند، بنابراین نیاز است که این تجربیات مؤثر در زمینه همبستگی ثبت شوند تا در تاریخ باقی بماند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقش اهل تسنن در انقلاب و جنگ تحمیلی گفت: اهل تسنن در مواقع بحرانی همواره در دفاع از کشور حضور مؤثر داشتند، هم‌اکنون یکی از فرمانده نیروی دریایی ارتش امیر ایرانی از برادران اهل سنت است، که ناو گروه ۸۶ با ناو ساخت ایران، توانسته در یک مأموریت غرورآفرین سفر دور دنیا را با موفقیت و افتخار انجام دهد و این کار کمی نبود چراکه فناوری و تکنولوژی بالایی در این کار وجود داشت. اینها ظرفیت و سرمایه ملی ماست البته دشمن در حال ایجاد تفرقه است این تفرقه منحصر بین شیعه و سنی نیست بلکه بین شیعیان نیز تفرقه ایجاد می‌کنند.

خسروپناه همچنین با اشاره به صنایع دستی استان گلستان اضافه کرد: صنایع دستی پتانسیل خوبی برای اشتغال زنان دارد چراکه زنان می‌توانند در عین اینکه در منزل هستند درآمد هم داشته باشند به همین دلیل تدوین سند صنایع دستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار است و به‌زودی نهایی خواهد شد این سند با مشارکت فعالان حوزه صنایع دستی در حال نهایی شدن است.

وی ادامه داد: سرمایه عظیم دیگر استان گلستان شهیدان آن است، این استان ۳۷۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده است و ۱۲ هزار جانباز دارد، نقش علما نیز در این منطقه مثال زدنی است. در انتخابات اخیر ۵۷ درصد مردم این استان مشارکت داشتند و در کشور یکی از بهترین استان‌ها بود. اگر مسئولان فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کار نمی‌کردند قطعا این آمار را شاهد نبودیم. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کارکرد شورای فرهنگ عمومی عنوان کرد: ما تلاش کردیم شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه‌های علم و فناوری و فرهنگی و اجتماعی در چهار مأموریت راه‌بینی و رصد، راهبردی و سیاست‌گذاری، راهبری و هدایتگری، راه‌سنجی و ارزیابی متمرکز شود و این اتفاق افتاد و هم اکنون شورای عالی در میدان حضور دارد، به همین دلیل استان به استان سفر کرده و به‌صورت میدانی با مسئولان و گروه‌های مردمی دیدار خواهیم داشت. هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی راه‌اندازی شده است تا شورای عالی انقلاب فرهنگی با نخبگان استانی ارتباط برقرار کند و از تجربه آنها در سیاستگذاری استفاده کند.

خسروپناه با بیان اینکه مسئله فرهنگ جدای از معیشت نیست، ادامه داد: طبیعی است که انتظار از شورای فرهنگ عمومی باید معقول باشد، مقوله‌های فرهنگی باید در شورای فرهنگ عمومی تصمیم‌گیری شود البته راهش این است این جلسات مسئله‌محور شوند، در واقع این شورا باید به قرارگاه تبدیل شود، کار قرارگاه این است که مسائل را شناسایی و رصد کند، در ادامه باید راهکار‌ها مشخص و به دستگاه‎ها مأموریت داده شود و در انتها از دستگاه‌ها گزارش اقدامات و مأموریت‌ها گرفته شود.

وی تأکید کرد: در حوزه فرهنگ محور کار باید برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی به‌عنوان منشور اصلی باشد. دبیرخانه این سند یا نقشه شورای فرهنگ عمومی است هر طرحی که ذیل نقشه نباشد، مشروعیت برنامه‌ای ندارد؛ بنابراین برنامه اولویت‌ها، باید برای هر سال مشخص شود تا دستگاه‌ها برنامه‌ها را دنبال کنند.

خسروپناه خطاب به اعضای شورای فرهنگ عمومی استان گلستان گفت: قرارگاه را جدی بگیرید، مصوبات شورای فرهنگ عمومی ضمانت اجرایی دارد چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی بر برنامه‌های این شورا نظارت دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی زیرمجموعه شورای عالی است چراکه مصوبات این شورا باید در شورای عالی مصوب شود. شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اکنون رویکرد قرارگاهی دارد و با قوای سه گانه ارتباط خوبی دارد و مسائل را با تعامل و گفتگو پیش می‌برد بنابراین شورای عالی انقلاب فرهنگی یک شورای زنده و پویاست که بر اجرای دقیق مصوبات خود متمرکز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • نمایش محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب
  • تمام محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب به نمایش در می‌آید
  • مقابله با هجمه‌های فرهنگی دشمنان در گرو بصیرت‌افزایی است
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • دشمن جنگ فرهنگی علیه ایران راه انداخته است
  • آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است