Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که محاسبات کارشناسی نشان می‌دهد حداقل مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی(دولت و شرکت‌های دولتی) باید بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان باشد، دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰، این رقم را کم‌تر از ۱۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روند بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از شنبه هفته گذشته آغاز شده و اعضای این کمیسیون همانطور که وعده داده بودند، در حال اصلاح اساسی لایحه بودجه سال آینده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین پیشنهادهای کارشناسان برای اصلاح لایحه بودجه ۱۴۰۰، اصلاح کم برآوردی های دولت از محل اخذ پایه‌های مختلف مالیاتی است. یکی از مهمترین پایه های مالیاتی کشور که شیوه اخذ آن بسیار ساده بوده و با زندگی اقشار مختلف مردم هم در ارتباط است، مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی است. این مالیات به صورت ماهیانه از تک تک کارمندان اخذ می‌شود و جزئیات آن با عنوان بخش «مالیات» در فیش حقوقی ماهانه کارمندان درج می‌گردد.     دو مسئله کلیدی درباره مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی    به صورت کلی، دو مسئله درباره این موضوع وجود دارد:   الف- مسئله اول که بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، تعداد پله‌های اندک این پایه مالیاتی و همچنین سقف پایین این پله مالیاتی برای افرادی است که حقوق های بسیار بالا یا نجومی می‌گیرند. به عنوان مثال، براساس لایحه دولت تمامی افرادی که حقوقی بالای ۱۶ میلیون تومان در ماه (چهار حداقل حقوق) دارند، مالیات ۲۵ درصدی بابت این رقم می پردازند یعنی عملا درصد مالیات حقوق افرادی که حقوق ۲۰ یا ۴۰ میلیون تومانی می گیرند، هیچ تفاوتی ندارد. ضمنا در حالی سقف مالیات پرداختی، ۲۵ درصد قرار داده شده است که این رقم در بسیاری از کشورهای جهان کمتر از ۴۰ درصد نیست.   ب- مسئله دوم که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، کم برآوردی چشمگیر دولت از درآمد مالیاتی این محل با فرض تداوم پله های مالیاتی موجود که در قالب تبصره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۰ پیشنهاد شده است.     نسبت مالیات پرداختی به حقوق و مزایای کارکنان بخش عمومی چقدر است؟   براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه، میزان اعتبارات پیش بینی شده بابت پرداخت حقوق و مزایای کارمندان دولت و بازنشستگان در سال آینده، ۵۴۸ هزار میلیارد تومان است. این رقم فارغ از ۲ میلیارد یورو پیش بینی شده بابت پرداخت حقوق و مزایای نیروهای مسلح است که در قالب بند «و» تبصره ۴ لایحه بودجه ۱۴۰۰ (منابع برداشتی از صندوق توسعه ملی) پیش‌بینی شده بود و دولت در سقف منابع بودجه سال آینده قرار نداده بود.   البته ۱۳۶.۲ هزار میلیارد تومان از رقم مذکور بابت کمک به صندوق‌های بازنشستگی در سرفصل «رفاه اجتماعی» قرار دارد و عملا بابت پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان مورد استفاده قرار می گیرد که از پرداخت مالیات معاف هستند و باید از رقم ۵۴۸ هزار میلیارد تومان کسر گردند.   همچنین طبق ماده ۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم، حقوق و مزایای کارکنان نیروهای مسلح (نهادهای نظامی و امنیتی) از پرداخت مالیات معاف هستند و در نتیجه، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات پیش بینی شده در سرفصل «سایر هزینه‌ها» که به نهادهای نظامی و امنیتی تعلق می گیرد نیز باید از رقم ۵۴۸ هزار میلیارد تومان کسر گردد.   از سوی دیگر، براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه، میزان بودجه پیش بینی شده بابت پرداخت حقوق و مزایای کارمندان شرکت‌های دولتی در سال آینده، ۷۱.۱ هزار میلیارد تومان است. البته این رقم در قالب بودجه عمومی نمی‌آید و در بخش بودجه شرکت‌های دولتی درج می‌شود.   با توجه به ارقام مذکور، کل میزان حقوق و مزایای پرداختی به کارمندان دولت و شرکت‌های دولتی در سال آینده (به غیر از نیروهای مسلح)، ۳۸۲.۹ هزار میلیارد تومان است. همچنین مطابق ارقام مندرج در جدول شماره (۵) لایحه بودجه ۱۴۰۰، دولت ۱۵ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان از محل مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی پیش بینی کرده است. در نتیجه، میزان درآمد پیش بینی شده توسط دولت بابت مالیات حقوق و مزایای کارکنان بخش عمومی، صرفا معادل ۴.۱ درصد است.

حال شاید این نکته مطرح شود که علاوه بر کارکنان نیروهای مسلح و همچنین بازنشستگان، بسیاری از افراد و نهادهای دیگر هم از پرداخت مالیات بر حقوق و مزایا معاف هستند و دلیل پایین بودن نسبت مالیات حقوق و مزایای کارکنان بخش عمومی به میزان کل حقوق و مزایای پرداختی به آنها، همین موضوع است.   این در حالی است که این تحلیل صحیح نیست زیرا علاوه بر افراد و گروه های مذکور، صرفا حقوق بگیران از بنیاد شهید و همچنین ایثارگران (جانبازاران) از پرداخت مالیات بر حقوق و مزایا معاف هستند. کل بودجه پیش بینی شده توسط دولت برای بنیاد شهید بابت پرداخت حقوق و مزایا (جمع سرفصل «جبران خدمت کارکنان» و «سایر هزینه ها») در جدول شماره ۷-۲ لایحه بودجه ۱۴۰۰، حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان است.   همچنین از طرفی با توجه به معافیت کارکنان نیروهای مسلح و همچنین حقوق بگیران بنیاد شهید از پرداخت مالیات حقوق و از طرف دیگر، با توجه به تعداد ایثارگران کشور، تخمین زده می‌شود حداکثر ۵ درصد دیگر از کارمندان دولت (سایر دستگاه‌های اجرایی) از پرداخت مالیات حقوق معاف باشند.   علاوه بر موارد مذکور و مطابق با ماده ۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم، برخی از مزایای پرداختی به کارمندان دولت مانند عیدی سالانه، هزینه سفر و فوق‌العاده مسافرت مربوط به شغل و همچنین وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن از پرداخت مالیات معاف است. با توجه به اینکه براساس بخشنامه لایحه بودجه ۱۴۰۰ (ابلاغی توسط سازمان برنامه و بودجه)، عیدی پرداختی به کارمندان دولت در سال آینده ۱.۵ میلیون تومان خواهد بود، کل اعتبارات درنظر گرفته شده در لایحه بودجه ۱۴۰۰ بابت پرداخت عیدی کارمندان دولت در سال آینده، ۳.۳ هزار میلیارد تومان است. فرض می کنیم کل مزایای معاف از مالیات پرداختی به کارمندان دولت، ۵ برابر رقم مذکور باشد یعنی ۱۶.۵ هزار میلیارد تومان.   با توجه به آنچه گفته شد، میزان حقوق و مزایای کارکنان بخش عمومی که مشمول مالیات است، حدود ۳۲۸ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود.  

تعداد کارمندان مشمول پرداخت مالیات عبارتست از کلیه کارمندان دولت به غیر از نیروهای مسلح (۲.۶۳ میلیون نفر) و شرکت‌های دولتی (۰.۳۱۸ میلیون نفر) منهای کارمندان ایثارگر و کارمندان بنیاد شهید. در نتیجه، تعداد کارمندان مشمول پرداخت مالیات در سال آینده حدود ۲.۸۳ میلیون نفر تخمین زده می شود.   حال اگر رقم ۳۲۸ هزار میلیارد تومان را بر رقم مذکور (تعداد کارمندان مشمول پرداخت مالیات) تقسیم کنیم، رقم حقوق و مزایای ماهانه هر کارمند مشمول پرداخت مالیات بدست می آید که برابرست با: ۹.۶۴ میلیون تومان در ماه.   برای محاسبه میزان واقعی مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی، صرفا دو اقدام دیگر باید انجام دهیم:   الف- میزان مالیات بر حقوق و مزایای ماهیانه هر کارمند را مطابق پله های پیشنهادی دولت در تبصره ۱۲، را به صورت محاسبه کنیم و به عدد ۷۴۶ هزار تومان در ماه می رسیم.   ب- میزان مالیات بر حقوق و مزایای ماهیانه هر کارمند را در تعداد ماه سال یعنی ۱۲ و تعداد کارکنان بخش عمومی مشمول مالیات یعنی ۲.۸۳ میلیون نفر ضرب می کنیم و نهایتا به عدد ۲۵.۳ هزار میلیارد تومان می رسیم.   با توجه به ارقام مذکور، محاسبه سرانگشتی میزان مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی در سال آینده نشان می دهد این رقم باید حداقل ۲۵.۳ هزار میلیارد تومان باشد و این در حالی است که دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ این رقم را ۱۵.۹ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده است. کارمندان دولت و شرکتهای دولتی در سال آینده ۹.۴ هزار میلیارد تومان از مالیات بر حقوق و مزایای خود را نمی پردازند. به عبارت دیگر، کارمندان دولت و شرکتهای دولتی در سال آینده صرفا حدود ۶۰ درصد از مالیات بر حقوق و مزایای خود مطابق قانون را می پردازند.   با توجه به توضیحاتی که در این متن ارائه شد، ضرورت دارد کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در حین بررسی بخش «منابع» لایحه بودجه ۱۴۰۰، رقم پیش بینی شده از محل مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی را اصلاح کند و به حداقل ۲۵ هزار میلیارد تومان افزایش دهد.     باید سازمان برنامه و بودجه پاسخگو باشد   گفتنی است این اشتباه عجیب در محاسبه مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی، ناشی از تخلف بزرگ دولت و شرکتهای دولتی در نحوه محاسبه این پایه مالیاتی است و هیچ ارتباطی به عموم کارکنان دولت و شرکتهای دولتی ندارد.    بررسی های صورت گرفته توسط مرکز پژوهش های مجلس و همچنین پیگیری های خبرنگار فارس نشان می دهد علت اصلی این کم برآوردی چشمگیر منابع حاصل از مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی در لایحه بودجه ۱۴۰۰، این موضوع است که سازمان برنامه و بودجه مالیات بر حقوق این کارکنان را صرفا بر مبنای حکم آنها محاسبه می کند یعنی برخلاف قانون، میزان مالیات ناشی از پرداخت اضافه کار و کارانه به آنها را مشمول مالیات نمی داند و یا مالیات آن را با رقمی به مراتب کمتر از رقم قانونی محاسبه می کند.   انتهای پیام

 

منبع: دانا

کلیدواژه: پرداختی به کارمندان دولت هزار میلیارد تومان دولتی در سال آینده سازمان برنامه و بودجه کارمندان دولت و شرکت دولت و شرکتهای دولتی مشمول پرداخت مالیات پرداخت مالیات میلیارد تومان لایحه بودجه ۱۴۰۰ شرکت های دولتی لایحه بودجه میلیون تومان میزان مالیات نیروهای مسلح پیش بینی شده مالیات حقوق معاف هستند میلیون نفر بنیاد شهید ۵ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۴۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتوبوس اخراجی‌های گوگل

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله _ مبینا افراخته: سران گوگل فقط یک جمله می‌گویند: «پول و قدرت حرف اول را می‌زند؛ نه انسانیت». کارکنان گوگل اما هنوز آرام نگرفته‌اند و اعتراض‌ها به قرارداد یک میلیارد و دویست میلیون دلاری این شرکت با صهیونیست‌ها همچنان ادامه دارد. حدوداً یک ماه پیش بود که گوگل یکی از کارمندان خود را به دلیل حمایت از فلسطین اخراج کرد. این کارمند وسط یک کنفرانس با صدای بلند اعلام کرده بو «من از ساختن فناوری که نسل‌کشی را تقویت می‌کند خودداری می‌کنم.» ماجرایی پر سر و صدا که جزئیات آن در گزارش «موتور کودک‌کش گوگل» منتشر شده است. با این وجود کارمندان این غول قدرتمند و شناخته‌شده در صنعت فناوری کوتاه نیامدند و در دفاتر شهرهای مختلفی از جمله نیویورک، سانی ویل و کالیفرنیا اعتراضات خود را ادامه دادند. البته گوگل نیز روند اخراج حامیان فلسطین را ادامه داده و تا کنون بیش از ۵۰ نفر از کارمندان خود را به دلیل ابراز مخالفت با اسرائیل اخراج کرده است.

خبری که دیروز منتشر شد نشان از آن داشت که گوگل، تیغ دیکتاتوری و نفی آزادی بیان را برای کارکنان خود از رو بسته است. خبر حاکی از آن بود که در پی مخالفت با پروژه همکاری که بین شرکت گوگل و اسرائیل در حال اجرایی شدن است بخش دیگری از کارمندان گوگل به تحصن پرداختند؛ چیزی نگذشت که روزنامه واشنگتن‌پست آمریکا اعلام کرد که این شرکت ۲۰ نفر دیگر از کارمندان خود را به دلیل اعتراض به همکاری با رژیم صهیونیستی اخراج کرده است.

همانطور که از اعلانات حامیان فلسطین مشخص است، آنها به پروژه‌ای تحت عنوان «نیمبوس» اعتراض دارند. پروژه‌ای با قرارداد ۱.۲ میلیارد دلاری که در ۲۰۲۱ میلادی بسته شده و گوگل به موجب آن قرار است از ابزارهای نظامی رژیم صهیونیستی پشتیبانی کند و سرویس‌های ابر رایانشی را برای رژیم اسراییل‌ها فراهم آورد.

نکته مهم دیگر که در انعقاد این توافق بین گوگل و رژیم صهیونیستی در قالب پروژه «نیمبوس» وجود دارد، دسترسی این رژیم و عوامل آن در شرکت گوگل، به حجم قابل توجهی از داده‌ها و اطلاعات انسان‌ها در اقصی نقاط جهان است. به بیان دیگر از طریق پیوند نزدیکی که رژیم اسرائیل با شرکت‌هایی نظیر گوگل پیدا می‌کند، عملاً می‌تواند به داده‌های کلان این شرکت‌ها دست پیدا کند و از آنها در راستای اقدامات سرکوب‌گرانه و جاسوسی‌اش به ویژه علیه ملت فلسطین استفاده کند.

هیچ فناوری برای نسل‌کشی نیست

یکی از کارمندان معترض به پروژه «نیمبوس» در شرح روز اعتراض می‌گوید: «همراه با سایر معترضان در دفتر گوگل نیویورک، با بنری بزرگ که روی آن نوشته شده بود هیچ فناوری برای نسل کشی نیست تجمعی راه انداخته بودیم تا اینکه امنیت گوگل به ما نزدیک شد و تذکری داد که محل را ترک کنیم. حدود هشت ساعت بعد از تذکر امنیت گوگل و هشدار دستگیری به معترضان پلیس به آن محل اعزام شد.»

او در ادامه می‌گوید: «وقتی پلیس در محل حاضر شد شب بود و بیشتر کارمندان از دفتر رفته بودند. آن‌ها چهار معترض را که حاضر به ترک ساختمان نبودند، دستبند زده و آن‌ها را به یک آسانسور حمل و نقل و به داخل گاراژی که ون پلیس در آن منتظر بود، بردند. این گروه سه ساعت و نیم را در زندان گذراندند.» همه اینها در حالی است که آرامش محیط کار و شیوه‌های تعاملی گوگل با کارمندانش همواره به عنوان یکی از خصیصه‌های این شرکت در افکار عمومی جهان زبانزد بوده است اما این بار به خاطر اسرائیل تا مرحله دستگیری به جان کارمندان خود افتاده است. گویا این ابر قدرت فناوری بر خلاف شعارهای تبلیغاتی‌اش کارکنان خود را در مقابل رأی قرارداد خود با صهیونیست‌ها زیر پا گذاشته است.

بنا بر اخبار در پی اعتراضات کارکنان این شرکت در مجموع ۹ معترض در کالیفرنیا و نیویورک دستگیر شدند. تا اینکه عصر روز بعد گوگل شروع به اخراج کارمندانش کرد. این شرکت ابتدا این شرایط را تحت عنوان مرخصی اداری عنوان کرد اما مدتی بعد برای کارکنان یادشده ایمیلی مبنی بر اخراجشان دریافت ارسال کرد.

گوگل مدعی شد تعدادی از کارمندان معترض وارد برخی دفاتر این شرکت شدند و کار را مختل کردند؛ پس باید اخراج شوند. یکی از سخنگویان گوگل گفت: «تعداد کمی از معترضان کارمند وارد شدند و تعدادی از مکان‌های ما را مختل کردند ممانعت فیزیکی در کار سایر کارکنان و جلوگیری از دسترسی آنها به امکانات ما، نقض آشکار سیاست‌های ما و رفتار کاملاً غیرقابل قبول است.»

حصر آزادی

یک ماه پیش هم مهندس نرم‌افزار گوگل به دلیل اعتراض به پروژه «نیمبوس»، اخراج شده بود؛ سخنگوی گوگل درباره علت اخراج او بدون اشاره به ماجرای اصلی یعنی فلسطین، گفت: «این شخص به خاطر دخالت در یک رویداد رسمی اخراج شده است.» به نظر می‌رسد بعد از آنکه اسرائیل برای سالیان متمادی آزادی فلسطینیان را گرفته است حالا در کشورهایی که از این رژیم حمایت می‌کنند نیز همین سیاست را در پیش گرفته است و جلوی آزادی بیان در کشورهای مدعی آزادی بیان را می‌گیرد.

شاید روزی که مجسمه ۹۳ متری آزادی از سمت فرانسه به آمریکایی‌ها اهدا شد و جایی در نزدیکی ساحل نیویورک آرام گرفت کسی فکرش را هم نمی‌کرد که تشت رسوایی آزادی بیان در این کشور بعد از ۷ اکتبر و «طوفان الاقصی» با صدایی بلندتر از همیشه به زمین بخورد. بعد از این تاریخ و وقتی رژیم صهیونیستی بیش از همیشه با بحران موجودیت مواجه شد، کشورهای حامی این رژیم تمام شعارهای خود در مورد آزادی بیان را نادیده گرفته و حداکثر تلاش خود را برای تقابل با حامیان فلسطین و منتقدان اسرائیل اجرایی کردند. حالا دامنه تقابل با آزادی بیان تا جایی پیش رفته که علاوه بر دولت‌ها و نیروهای پلیس، شرکت‌های مهم و غول‌های فناوری نیز در بر گرفته است.

نباید فرامش کرد گوگل کارنامه سیاهی در زمینه همکاری با جنایت‌کاران دارد. سال ۲۰۱۸ گوگل و وزارت دفاع ایالات متحده در پروژه «ماون» که یک پروژه هوش مصنوعی برای افزایش دقت حملات پهپادی بود با یکدیگر همکاری کردند اما فعالان حقوق بشر همان سال تاکید کردند که این فناوری در اصل به نیروهای نظامی اسرائیل و برای آسیب رساندن به فلسطینیان است. حالا و در جریان پروژه نیمبوس نیز کارشناسان معتقدند سرویس‌های گوگل در اختیار ارتش صهیونیستی قرار خواهند گرفت و اسرائیلی‌ها به دنبال برقراری لجستیک نظامی برتر هستند.

در کنار همه اینها برخی معتقدند گوگل اگر این قرارداد را پیش ببرد به زودی با یک بحران در زمینه کارمندان معترض مواجه خواهد شد. کارمندان این شرکت یک شعار برای اعتراضات خود انتخاب کرده‌اند و روی تی‌شرت‌ها و پلاکاردها آن را نوشته‌اند. «Googlers Against Genocide». تصاویر زیادی از این شعار منتشر شده که کلمه آخرش به معنای «نسل‌کشی» با مدل رنگ‌آمیزی لوگوی گوگل طراحی شده است. معنی این عبارت این است: «گوگلی‌ها علیه نسل‌کشی!»

کد خبر 6087521

دیگر خبرها

  • افزایش حقوقها مطابق قانون و هزینه‌های سبد خانوار نیست
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه شرکت‌های ایرانی
  • تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی
  • اتوبوس اخراجی‌های گوگل
  • کنعانی ادعا‌های بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی را محکوم کرد
  • کمک دولت اسپانیا به رئال مادرید برای خرید امباپه
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟