Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، آزاده اولیایی کارشناس اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه عطاری‌ها حق فروش داروهای ویژه ترک اعتیاد را ندارند، گفت: برخی عطاری‌ها به شکل غیرقانونی داروهایی مانند متادون یا سایر داروهای نگهدارنده را به فروش می رسانند درحالیکه این داروها را فقط کلینیک‌های ترک اعتیاد حق دارند، تجویز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولیایی افزود: این داروها با تجویز و دستور پزشک در اختیار معتادان قرار می گیرد و بخشی از درمان است اما متاسفانه می‌بینیم که به صورت قاچاق در برخی عطاری ها با قیمتی پایین‌تر عرضه می‌شود. این داروها ناخالصی دارد و اغلب از مواد اعتیادآور در این داروها استفاده شده است.

وی تصریح کرد: به‌طور مثال فردی که برای تقویت جنسی، این دارو را از عطاری تهیه کرده بود وقتی به ما مراجعه کرد از او تستی گرفتیم و آن داروی دست ساز  حدود ۶ الی ۷ تست اعتیاد آور را مثبت کرد.

 کارشناس اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: عطاری‌ها به هیچ عنوان مرکز توزیع داروهای شیمیایی نیستند و حتی داروهای گیاهی اگر به صورت قرص و کپسول باشد حتما باید زیر نظر پزشک مصرف شود و حتما باید در مرجع قانونی مانند داروخانه ها یا مرکز ترک اعتیاد توزیع شود.

اولیایی ادامه داد: برخی داروها در داروخانه ها توزیع می‌شوند و برخی دیگر مانند همان نگهدارنده ها از جمله متادون فقط در مراکز ترک اعتیاد توزیع می‌شوند و عطاری‌ها حق فروش غیرقانونی این داروها را ندارند زیرا این داروها می‌توانند با موادی ترکیب شده باشند که ضررهای جبران ناپذیری به مصرف کننده وارد کنند.

وی با بیان اینکه امروز یکی دیگر از انواع اعتیادهایی که در کنار اعتیاد به مواد مخدر داریم اعتیاد به داروهاست، یادآور شد: بدتر از مصرف داروها، رو آوردن برخی افراد مصرف کننده به عطاری‌ها است. باورهای غلطی در این ‌باره وجود دارد و بسیاری از افراد فکر می کنند یک داروی گیاهی چون از عطاری تهیه می شود کم خطر است. درحالیکه این یک باور غلط است و تجربه هم نشان داده برخی عطاری ها به شکل غیرقانونی داروهایی مانند متادون یا سایر داروهای نگهدارنده را به فروش می‌رسانند که این داروها را فقط کلینیک های ترک اعتیاد حق دارند، تجویز کنند.

کد خبر 578337 برچسب‌ها سازمان بهزیستی اعتیاد - معتاد اعتیاد - مواد مخدر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان بهزیستی اعتیاد معتاد اعتیاد مواد مخدر ترک اعتیاد عطاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۵۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلا به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها بیشتر بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند سبب سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل دیگر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • کشف ۴ میلیارد تومان داروی غیرمجاز و تاریخ گذشته در پردیس
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟