Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@10:22:16 GMT

آسیب‌های پیدا و پنهان شبکه‌های ماهواره‌ای ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۵۵۶۹

آسیب‌های پیدا و پنهان شبکه‌های ماهواره‌ای ترکیه

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - طاهر خیری*؛ کارشناسان رسانه معتقدند شبکه‌های ماهواره‌ای بخشی از زندگی مخاطبان را هدایت می‌کنند. این شبکه‌ها نه تنها در تغییر سبک زندگی افراد جامعه نقش دارند، بلکه تأثیر آن به حدی رسیده است که ضدارزش‌ها را تبدیل به ارزش می‌کنند و ارزش‌ها را ضدارزش نشان می‌دهند. مباحثی همچون خیانت، روابط خارج از عرف زن و مرد، تغییر در نوع پوشش، چگونگی مصرف کالاها و حتی نوع معاشرت که هر کدام می‌تواند تأثیری مخرب بر بنیان خانواده و روابط بین افراد بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۱۹۸۹ تأسیس شبکه‌های تلویزیونی خصوصی آغاز شد و کانال‌های متعددی به‌صورت سراسری یا منطقه‌ای توسط صاحبان سرمایه یا با حمایت بانک‌ها و مؤسسات بزرگ شروع به فعالیت کردند. اکنون در ترکیه بیش از ۳۰۰ کانال رادیو تلویزیونی با پوشش منطقه‌ای فعالیت دارند که هر سال نیز بر گسترش کمی و کیفی آن افزوده می‌شود.

طی سال‌های اخیر در ترکیه شبکه‌های مختلف در قالب کانال‌های کودک، ورزش، خبر، فیلم و سریال، موسیقی و سرگرمی ایجاد شده و این شبکه‌های اغلب خصوصی ۲۴ ساعته بنا به سلیقه و ذائقه مخاطب برنامه پخش می‌کنند.

مدیران و برنامه سازان این شبکه‌ها اکنون ذائقه مخاطب خود را شناخته‌اند و می‌دانند مخاطب به دنبال چه برنامه‌هایی است و طبق خواست مخاطب برنامه سازی می‌کنند، اما نباید از نظر دور داشت که هدف صاحبان این شبکه‌ها کسب درآمد و فعالیت‌های تجاری رسانه از طریق جذب و پخش آگهی‌های تبلیغاتی است.

امپراطوری نوین رسانه‌ای ترکیه سال‌ها است چتر رسانه‌ای خود را گسترده است. وجود آنتن‌های ماهواره‌ای در پشت بام‌ها این حقیقت تلخ را بیش از پیش عیان می‌کند که متولیان فرهنگی کشور در خواب غفلت به سر می‌برند یا از کنار این شبیخون فرهنگی به‌راحتی گذر می‌کنند.

جامعه شناسان و کارشناسان رسانه باید با هشدار و اطلاع رسانی، مردم را از آسیب‌های پیدا و پنهان شبکه‌های ماهواره‌ای آگاه کنند. به عبارت بهتر ضروری است مردم سواد رسانه‌ای خود را در قبال برنامه‌های مختلف ماهواره افزایش دهند تا از آسیب‌هایش مصون بمانند.

فیلم و سریال‌هایی که از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای ترکیه پخش می‌شود، بیشتر دارای مضمون و محتوای خیانت، دروغ، انتقام و… است. سریال‌هایی که با به‌کارگیری چهره‌های جذاب از بازیگران، زندگی لوکس و خانه‌های مجلل، مخاطب به خصوص دختران و پسران نوجوان و جوان ایرانی را در دام خود می‌اندازند تا او همذات پنداری کند و خود را شبیه شخصیت‌های اصلی سریال‌ها تصور کند.

واقعیت این است که تماشای سریال‌ها و فیلم‌های ترکیه‌ای حاصلی غیر از بدآموزی، هویت زدایی از افراد، شکستن حرمت‌ها و کمرنگ شدن روابط خانوادگی در بین ایرانی‌ها ندارند، بلکه با نشان دادن صحنه‌هایی از خیانت زوجین و روابط آزاد بین زن و مرد، آتش اختلافات خانوادگی را روشن می‌کنند و به آسیب‌های اجتماعی دامن می‌زنند.

سال‌ها است که رسانه‌های ترکیه از طریق گیرنده‌های ماهواره‌ای به درون خانه‌هایمان راه یافته‌اند. به‌طوری که از طریق همین رسانه و با تبلیغات وسیع در مورد این کشور میلیاردها دلار از طریق جذب توریست و مسافر ایرانی عاید کشورشان می‌شود.

تبلیغات مستمر امپراطوری رسانه‌ای ترکیه سبب شده است که ایرانی‌ها پول خودشان را در آنتالیا یا استانبول خرج کنند و ملک بخرند، غافل از اینکه چشم‌اندازهای بکر ارسباران خودمان هزار برابر سواحل آنتالیا می‌ارزد. ویترین مغازه‌هایمان را با افتخار تمام از کالاهای ترکیه‌ای پر کرده‌ایم و پز می‌دهیم پوشاک، جواهرات و مبلمان باکیفیت ترکیه‌ای مصرف می‌کنیم.

به نظر می‌رسد نفوذ اقتصادی ترکیه در منطقه خاورمیانه و قفقاز با پشتوانه رسانه‌های این کشور و گسترش فعالیت‌های شبکه‌های متنوع این کشور صورت گرفته است. به واقع می‌توان گفت مأموریت این رسانه‌ها در سال‌های اخیر جذاب نشان دادن این کشور برای توریست‌ها و سرمایه‌گذاران است. رشد بی‌سابقه سرمایه‌گذاری در این کشور و درآمد ده‌ها میلیارد دلاری ترکیه از گردشگران خارجی موید این مطلب است.

*روزنامه‌نگار

کد خبر 5116451

منبع: مهر

کلیدواژه: شبکه های ماهواره ای آسیبهای اجتماعی سبک زندگی ویروس کرونا قاسم سلیمانی شیراز کرمانشاه بوشهر آمار کرونا آیت الله مصباح یزدی مجلس شورای اسلامی گرگان شهرکرد آلودگی هوا اولین سالگرد شهادت حاج قاسم خطبه های نماز جمعه شهرستان کرج شبکه های ماهواره ای شبکه ها سریال ها رسانه ای سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۵۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی کشور نخستین تجربه‌ای است که در سامانه زمین محقق شده است و ۲۰ دستگاه به صورت یکپارچه در این سامانه به یکدیگر متصل شده‌‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد خوانساری؛ رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با حضور در نخستین کنفرانس دوسالانه «هوش مصنوعی و علوم داده» که در دانشگاه خلیج فارس بوشهر برگزار شد، با اشاره به بیانات رهبر انقلاب با این مضمون که باید به‌گونه‌ای عمل کنیم تا ایران جز 10 کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد، اظهار کرد: پنجره واحد مدیریت زمین، با استفاده از هوش مصنوعی و گردآوری داده‌ها، علاوه بر پایش اراضی، با برقراری ارتباط میان 20 دستگاه متولی و صدور مجوز‌های مورد تقاضای مردم، نقش قابل توجهی را در زمینه جهش تولید با مشارکت مردم ایفا می‌کند.

وی سامانه زمین را نتیجه تلاش‌های فنی سازمان فناوری اطلاعات ایران و راهبری ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و دستگاه‌های متولی مدیریت زمین دانست که ذی‌نفعان آن علاوه بر مردم، سازمان اراضی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و قوه قضائیه هستند و خاطرنشان کرد: پیش از آغاز به کار این سامانه، وجود نقض در حوزه‌های قانون‌گذاری، اجرایی و قضائی، چالش‌هایی را جهت تأمین امنیت غذایی، تضمین سلامت جامعه و حفظ محیط زیست ایجاد کرده بود. تا حدی که 15 درصد پرونده‌های قضائی کشور به نارضایتی‌های مردم و سرمایه‌گذاران در حوزه زمین اختصاص داشت.

خوانساری سامانه زمین را از جمله طرح‌هایی دانست که در آن از هوش مصنوعی برای حل مشکل مردم استفاده شده است و در تبیین بیشتر این مهم گفت: سامانه زمین در عمل مشکلاتی نظیر تداخل وظایف دستگاه‌ها، مراجعات حضوری متقاضیان، بروز تبانی و ارتشا، امکان جعل استعلامات کاغذی، اخذ تصمیم‌های سلیقه‌ای و غیر شفاف را با زیرسامانه درگاه متقاضیان مردمی حل کرد و در زیرسامانه پایش اراضی نیز با استقرار در 31 استان کشور و پوشش 5 پهنه آسیب‌پذیر به بهبود 81 درصدی در دقت شناسایی هوشمند تخلفات رسیده است.

سامانه تسطیح ماهواره‌ای زمین‌های کشاورزی در ایران ساخته شد

شناسایی ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی، تخریب پوشش گیاهی، زمین زراعی و باغی از جمله مواردی است که هسته پردازشگر هوش مصنوعی توسط دو شرکت دانش بنیان در شناسایی تخلفات مؤثر بوده است.

در این کنفرانس علمی، معاون وزیر ارتباطات، استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی کشور را نخستین تجربه‌ای دانست که توسط سامانه زمین محقق شده است و افزود: در حال حاضر از میان 47 دستگاه اجرایی که هر یک به نوعی نقشی در صدور مجوز‌های زمین محور به عهده دارند، 20 دستگاه به صورت یکپارچه در این سامانه حضور دارند و به یکدیگر متصل شده‌اند.

وی گفت: این تعامل باعث ارائه 19 عنوان استعلام الکترونیکی بین دستگاهی، صدور 6 عنوان مجوز، گواهی، موافقت‌نامه و قرارداد واگذاری و 3 خدمت-استعلام شده است که نمونه بی‌نظیری از خدمت‌رسانی یکجا به مردم است.

معاون وزیر ارتباطات، با ارائه آماری وضعیت استفاده مردم بوشهر از پنجره واحد زمین را تشریح کرد: تاکنون 18 هزار و 390 درخواست توسط مردم بوشهر در سامانه پنجره واحد زمین برای دریافت خدمات و مجوز‌های زمین محور به ثبت رسیده که از این تعداد بالغ بر 13 هزار درخواست تعیین تکلیف شده و حدود 5 هزار درخواست نیز در مراحل مختلف بررسی در دستگاه‌ها است.

خوانساری ادامه داد: از مجموع درخواست‌های تکمیل شده، 10 هزار و 291 درخواست به خدمت «تعیین حدود اراضی روستایی- استان بوشهر» تعلق دارد که 7 هزار و 770 درخواست تعیین تکلیف شده و 2 هزار و 499 درخواست نیز در حال بررسی است.

وی همچنین گفت: البته درخواست برای انجام استعلام «ملی مستثنیات» از دیگر خدمات مورد مطالبه مردم بوشهر از سامانه زمین بوده است. به طوری که تاکنون، 5 هزار و 89 درخواست برای این استعلام الکترونیکی به ثبت رسیده است که 4 هزار و 916 درخواست، تعیین تکلیف شده‌اند.

خوانساری تصریح کرد: درخواست تغییر کاربری اراضی نیز از طریق این سامانه مورد بررسی قرار می‌گیرد. تکمیل استعلامات ملزم به داشتن نقشه‌های فنی از دستگاه‌های مختلف است که دستگاه‌ها باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند.

معاون وزیر ارتباطات در سفری به بوشهر از آخرین وضعیت پیشرفت طرح  فیبر نوری در این استان بازدید و با مدیران ارشد استانی دیدار کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • (تصاویر) پریناز ایزدیار همزداش را پیدا کرد؛ شباهت عجیب دو بازیگر زن ایرانی و ترکی!
  • بخش اندکی از حق آبه هیرمند آزاد شده است
  • رسانه عبری زبان: کشورهای عربی مانع تلاش ترکیه برای ورود به پرونده غزه شدند
  • استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی
  • صهیونیست‌های پنهان‌شده در یک خانه شکار نیروهای لبنانی شدند
  • ادعای تخریب رادار اس ۳۰۰ پایگاه شکاری اصفهان واقعیت دارد؟
  • بررسی ادعای تخریب رادار اس ۳۰۰ پایگاه هشتم شکاری اصفهان
  • خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می سازند
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های محلی و بین‌المللی