Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:52:57 GMT

انقلاب صنعتی چهارم، کووید-۱۹ را مهار می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۷۸۷۹

انقلاب صنعتی چهارم، کووید-۱۹ را مهار می‌کند

محققان برای کنترل کرونا، درکنار انواع و اقسام روش‌های فعلی، استفاده از فناوری‌های هوشمند و انقلاب صنعتی چهارم را پیشنهاد داده‌اند.

به گزارش ایسنا، کرونا شامل خانواده ای از ویروس‌ها است که می‌توانند باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند سندرم حاد تنفسی یا سارس و سندرم تنفسی خاورمیانه یا مرس شوند. اما اواخر سال ۲۰۱۹ بود که ویروس جدیدی از این خانواده به‌عنوان عامل شیوع بیماری جدیدی در چین شناخته شد که کووید-۱۹ نام گرفت و به سرعت مردم سراسر جهان را آماج حملات خود قرار داد و در حال حاضر جهان با یک بحران بی‌سابقه در خصوص مراقبت بهداشتی ناشی از همه‌گیری کروناویروس روبرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرعت انتقال و مقیاس جهانی عفونت‌های مرتبط با این ویروس جدید به‌قدری وسیع است که نیاز دارد در حوزه‌های استراتژیک، مدیریت منابع و کنترل عفونت اقدامات اساسی انجام شود.

در حال حاضر، به گفته متخصصان، کنترل عفونت برای جلوگیری از گسترش کووید ۱۹ به مداخله اصلی مراقبت‌های بهداشتی عمومی تبدیل شده است. در این رابطه، سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل‌هایی در مورد راهبردهای پیشگیری و کنترل عفونت فوق ارائه داده است. این دستورالعمل‌ها شامل استراتژی‌های مهمی برای محدود کردن انتقال در مراکز مراقبت‌های بهداشتی شامل تشخیص زودرس و کنترل منبع، استفاده از اقدامات احتیاطی استاندارد برای همه بیماران، استفاده از تجربیات قبلی، اجرای کنترل‌های اداری، کنترل‌های زیست‌محیطی و مهندسی هستند.

این موضوع که این روزها و علیرغم گذشت حدود یک سال زمان، کماکان در صدر اخبار حوزه‌های مختلف قرار دارد، مبنای مطالعه ای شده است که توسط پژوهشگری از دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شده است. در این مطالعه، ایمنی و سلامت شغلی و پاسخ به بیماری کووید ۱۹ با استفاده از فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم مورد ارزیابی واقع شده است.

این مطالعه مروری با به کارگیری پایگاه‌های اطلاعاتی مهم نظیر پابمد، گوگل اسکالر، اسکوپس و مواردی دیگر انجام گرفته است.

یافته‌های این مطالعه حاکی از آن هستند که فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم یا همان فناوری‌های هوشمند می‌توانند به بهبود عدالت در دسترسی به مراقبت بهداشتی، بهبود مراقبت‌های ویژه بیماران مبتلابه کووید ۱۹، حفظ ایمنی و سلامت شغلی کارکنان بهداشت و درمان منجر شود.

بر این اساس، به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند فوق می‌تواند به دولت‌ها در شناسایی، ردیابی، نظارت و درمان بیماران مبتلابه کرونا کمک کند و با مدیریت منابع انسانی، دارو، تجهیزات، زمان و غیره تاب‌آوری جامعه و محیط‌های کاری به‌ویژه بیمارستان‌ها را افزایش دهد.

در این رابطه، ویدا زراوشانی، پژوهشگر گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی قزوین می‌گوید: «در انقلاب صنعتی چهارم فناوری‌هایی مانند فناوری‌های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، داده‌های بزرگ، واقعیت مجازی، هولوگرافی، پردازش ابری، ربات‌های خودکار، اسکن سه‌بعدی، چاپ سه‌بعدی و حسگرهای زیستی حاضر هستند که می‌توانند در پیش‌بینی، شناسایی، ردیابی، نظارت، درمان و کنترل اپیدمی کرونا به خوبی مورد استفاده واقع شوند».

به گفته این محقق، «انقلاب صنعتی چهارم با فناوری‌های هوشمند خود در حال تعریف دوباره زندگی است. در انقلاب صنعتی چهارم، فناوری‌های گوناگونی می‌توانند به کمک سیستم‌های بهداشتی در کنترل بحران همه‌گیری کووید ۱۹ بیایند. مجموعه این اقدامات می‌توانند به بهبود عدالت در دسترسی به مراقبت بهداشتی، بهبود مراقبت‌های ویژه بیماران مبتلابه بیماری کرونا، حفظ ایمنی و سلامت شغلی کارکنان بهداشت و درمان منجر گردد».

طبق اطلاعات ارائه شده در این مطالعه علمی، افزایش رضایت بیمار و کاهش میزان بستری، سرعت روند درمان، کاهش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی ازجمله سایر مزایای استفاده از فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم هستند.

بر اساس این اطلاعات و به گفته زراوشانی، «به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند فوق ضمن بهبود مدیریت دولت‌ها در رویارویی با بحران می‌تواند به آن‌ها در شناسایی، ردیابی، نظارت و درمان بیماران مبتلابه کرونا کمک نماید و با مدیریت منابع انسانی، دارو، تجهیزات، زمان و غیره تاب‌آوری جامعه و محیط‌های کاری به‌ویژه بیمارستان‌ها را افزایش دهد».

این یافته‌های علمی که می‌توانند با متوجه ساختن مسئولان امر به ظرفیت فناوری‌های هوشمند، در کنترل بهتر بیماری نوظهور کووید-۱۹ مؤثر واقع شوند، در فصل نامه «بهداشت و ایمنی کار» منتشر شده‌اند. این نشریه هر سال در چهار شماره توسط انجمن علمی بهداشت کار ایران انتشار می‌یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس همه باهم علیه کرونا انقلاب صنعتی چهارم انقلاب صنعتی چهارم فناوری های هوشمند بیماران مبتلابه کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۷۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت؛ یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم محدودیت را یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت عنوان کرد و گفت: تحریم‌ها عاملی شدند تا به خود متکی باشیم و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم. البته این بدان معنا نیست که از تحریم استقبال می‌کنیم؛ اما اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعا توجه به ظرفیت‌های داخلی پیدا نمی‌کردیم و به خاطر وابستگی شدید به دیگران، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دادیم.

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ضمن آرزوی موفقیت و پیروزی برای کشور در عرصه‌های ملی و بین المللی ابراز داشت: خوشبختانه رهبر معظم انقلاب – مد ظله العالی – در طول دوران رهبریشان و حتی قبل از آن، به عنوان یکی از چهره‌های شاخص علاقه‌مند به پیشرفت و توسعه کشور از جنبه‌های مختلف شناخته می‌شده‌اند و هر کجا مدیریت میدانی به دست ایشان بوده و مانعی وجود نداشته، نتایج خوبی را همراه داشته است.

وی با اشاره به جایگاه برجسته رهبر معظم انقلاب – مد ظله العالی – در دید رهبران دنیا اظهار داشت: ایشان قدم‌هایی بلندی برداشته‌اند؛ اما متأسفانه ما دچار حجاب معاصرت هستیم و این حجاب واقعیت‌ها را کم و گاهی بسیار کم تر از آنچه هست نشان می‌دهد.

عملیات «وعده صادق» در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد

امام جمعه قم با اشاره به زوایای پیچیده علمی عملیات «وعده صادق» بیان داشت: پس از این عملیات نگاه کشورها به ما تغییر کرد و تا حد زیادی تحت تأثیر این عملیات پیچیده و حرکت قدرتمندانه قرار گرفتند. حتی برخی از افرادی که با این انقلاب همسو نبودند نیز بعد از این موفقیت به خود آمدند.

وی افزود: این موفقیت در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد و معتقدم اگر امید در نسل جوان ما جوانه بزند و نسل جوان به جای پرداختن به جذابیت‌های کاذبی که دنیای غرب برای آن‌ها ایجاد کرده است با امید به آینده تلاش کند، موفقیت و پیشرفت را در پی خواهد داشت.

از تحریم استقبال نمی‌کنیم

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری محدودیت را، علی رغم انتظار دشمنان، یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: تحریم‌ها عاملی شدند تا به خود متکی باشیم و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم. البته این بدان معنا نیست که از تحریم استقبال می‌کنیم؛ اما اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعا توجه به ظرفیت‌های داخلی پیدا نمی‌کردیم و به خاطر وابستگی شدید به دیگران، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دادیم.

وی ابراز امیدواری کرد: این انقلاب با دعای پاکان و صالحان به پیروزی رسید و إن شاء الله بتوانیم این راه را استوارتر از گذشته طی کنیم و مطابق پیش بینی رهبر معظم انقلاب – مد ظله العالی – تا ظهور امام عصر – عجل الله تعالی فرجه الشریف – ادامه دهیم.

طلاب در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأکید بر اهمیت ارتباط حوزه‌های علمیه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه وجود دارد و طلاب فاضل و اندیشمند زیادی داریم که امیدهای آینده حوزه هستند؛ اما متأسفانه امروز به خاطر مشکلات اقتصادی کشور،  طلاب نیز در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند. باید شرایطی فراهم شود که این نخبگان بتوانند بدون دغدغه بدرخشند.

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، دکتر روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیاد ریاست جمهوری، با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا ابراز داشت: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی داشت. یکی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده.

وی علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد؛ اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دکتر دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی خاطر نشان کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

دیگر خبرها

  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • محدودیت؛ یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی