Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر ساله با سردتر شدن هوا و افت فشار گاز برای جلوگیری از مصارف گاز خانگی، گاز صنایع قطع می‌شوند و صنایع به ناچار برای ادامه روند تولید باید از سوخت‌های جایگزین استفاده کنند که این اقدام مشکلاتی در حوزه محیط زیست ایجاد می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، مازوت و گازوئیل دو سوخت جایگزین هستند که صنایع برای روشن ماندن چراغ کارخانه هایشان از آنها استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مازوت نوعی نفت کوره به شمار می‌آید که کیفیت پایین و ویسکوزیته بالایی دارد و در نیروگاه‌های حرارتی و موارد مشابه از آن استفاده می‌شود، که به طور عمده توسط کشورهای روسیه، قزاقستان، آذربایجان، ترکمنستان و ایران تولید می‌شود.

در اثر سوزاندن سوخت‌های فسیلی حاوی گوگرد همچون مازوت، ترکیباتی موسوم به Sox منتشر می‌شوند که بخش بیشتر آن SO2 که گازی سمی و مضر برای سلامتی است. این گاز، وزن بیشتری نسبت به هوا دارد و زمانی که غلظت آن در هوا به بیش از 500ppb برسد، بوی بدی خواهد داشت که در این سطح، کشنده خواهد بود. همچنین این گاز در غلظت‌های پایین‌تر، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی و تنفسی را به همراه دارد.

با تمامی این زیان هایی که استفاده از این سوخت برای محیط زیست و سلامتی افراد دارد اما بنا به دلایلی همچنان در صنایع بزرگ از این سوخت استفاده می شود.

بیژن زنگنه،  وزیر نفت، در آخرین صحبت هایش در روز 15 دیماه در این باره اعلام کرده بود، بی تردید باید میزان مصرف مدیریت شود، تمایل نداریم که از سوخت مازوت استفاده کنیم اما در نقاطی مجبور به این کار هستیم.

 

 

۸۰ درصد محصولات صنایع بزرگ استان با سوخت"مازوت" تولید می شوند

علی اصغر رضازاده، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: صنایع مهم استان همچون سیمان، آلومینا، قند شیروان در فصل های سرد سال با افزایش میزان مصرف از سوخت مازوت به عنوان جایگزین استفاده می کنند.

وی با اشاره به وقفه، یکی دو روزه ای که در تولید صنایع استان ایجاد شده بود، افزود: با افزایش قیمت حمل و نقل و جابجایی مازوت، مدت کوتاهی وقفه در تولید برخی صنایع استان ایجاد شد که در حال حاضر مرتفع شده است.

رضازاده گفت: اکنون صنایع بزرگ استان 20 درصد از تولیداتشان با استفاده از گاز و 80 درصد با سوخت جایگزین مازوت انجام می شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه هر ساله با سرد شدن هوا و افزایش میزان مصرف گاز خانگی، احتمال قطعی گاز در بخش صنایع وجود دارد، گفت: در اواخر تابستان جهت برنامه ریزی لازم برای ذخیره سوخت دوم تاکیدات لازم از طریق سازمان صمت انجام شده است که تولیداتشان با وقفه مواجه نشود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی بیان داشت: قیمت مازوت با هزینه حمل و نقل و هزینه های تمام شده در مجموع ازگاز بیشتر می شود، اما نمی توان تولید را متوقف کرد.

 

افزایش قیمت سیمانی تناسبی با کاهش تولید ندارد

رضازاده گفت: افزایش قمیت سیمان هیچ ارتباطی به کاهش تولید ندارد، زیرا از طرفی وقفه در تولید تنها یکی دو روز بوده که نمی تواند کاهش سیمان را در بازار ایجاد کند که آن هم در حال حاضر مرتفع شده است، از طرفی دلیل اصلی افزایش قیمت سیمان هزینه های تمام شده تولید و تورم است.

وی با بیان اینکه کارخانه سیمان با ظرفیت کامل روزانه 10 هزار تن در حال تولید است، گفت: در حال حاضر کمبودی در بازار وجود ندارد.

این مقام مسئول یادآور شد: کارخانه سیمان بجنورد علاوه بر رفع نیاز داخلی استان ، صادرات به خارج از استان و خارج از کشور را نیز دارد که در سال جاری به دلیل مشکلاتی که در بحث صادرات خارج از کشور وجود دارد، کمتر این روند صورت می گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی اظهار داشت: در استان خراسان شمالی 326 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری وجود دارند که ایجاد اشتغال این واحدها بالغ بر 13 هزار و 700 نفر بوده است.

 

 

کمبودی در تامین سوخت نفت و گاز صنایع استان وجود ندارد

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان شمالی در رابطه با سوخت های جایگزین صنایع استان در فصل های سرد سال گفت: هیچ گونه کمبودی در زمینه تامین نفت و گاز ( سوخت گازوئیل) صنایع بزرگ خراسان شمالی وجود ندارد و ذخایر استان پر هستند.

مجتبی شکوری اظهارکرد: در حال حاضر گازوئیل ، سوخت مورد استفاده در صنایع بزرگ استان از جمله پتروشیمی، نیروگاه و فولاد در مواقع مواجه با قطعی گاز است.

شکوری اضافه کرد: کارخانه آلومینا جاجرم، قند شیروان و سیمان بجنورد نیز از سوخت جایگزین مازوت برای جلوگیری از ایجاد وقفه در خط تولیدشان استفاده می کنند.

 

آلودگی احتمالی صنایع، در هوای شهر بجنورد تاثیرگذار نیست

حسین هراتی، معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در دستگاه سنجش آلاینده ها در بجنورد و جاجرم، بخش سنجش غبار هم اکنون فعال است.

وی با بیان اینکه براساس بررسی های انجام شده، کارخانه سیمان بجنورد در فصل سرد سال از سوخت های جایگزین مازوت و گازوئیل به صورت ترکیبی استفاده می کند، گفت: خروجی آلاینده های نمونه گیری شده از این کارخانه در حد استاندارد است.

هراتی اضافه کرد: آلاینده هایی همچون مونواکسیدکربن، دی اکسید کربن از خروجی دودکش ها خارج می شوند، که براساس یک سقف تعریف شده توسط سازمان محیط زیست بدون خطر هستند، به طورمثال برای کارخانه سیمان بجنورد سقف مونوکسید کربن باید 700 باشد که در حال حاضر براساس خروجی گرفته شده زیر 100 است.

این مقام مسئول با بیان اینکه میزان آلایندگی شرکت پتروشیمی خراسان نیز تقریبا در حالت استاندارد قرار دارد، ادامه داد: چنانچه این صنایع خروجی غیراستاندارد هم داشته باشند، به دلیل خارج بودن از کاسه شهر بجنورد و در خلاف جهت باد بودن در هوای بجنورد نمی تواند، تاثیرگذار باشد.

هراتی به آلودگی چند روزه هوای بجنورد طی هفته گذشته اشاره کرد و گفت: بیشترین آلودگی ها به دلیل ذرات غبار ناشی از فعالیت سنگ شکن ها و کارخانه های آسفالت بوده اند که طی دو روز هوای استان را برای گروه های حساس که دارای بیماری های قلبی، عروقی، تنفسی، کودکان و سالمندان در رنج ناسالم قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: مازوت برای محیط زیست آلایندگی دارد، ولی تاثیرگذاری در شهر بجنورد نیست، اما در مجموع بر اساس آلایندگی ها جو و پدیده گلخانه ای اتفاق می افتد که در نهایت زیان بار است.

 

 

استفاده صنایع بزرگ خراسان شمالی از فیلترهای آلایندگی

هراتی با بیان اینکه مصرف مازوت اصولی نیست، گفت: صنایع در زمان استفاده از مازوت به عنوان سوخت باید استانداردهای خروجی، فیلترها و تجهیزات کاهنده آلاینده ها را داشته باشند که آلودگی محیطی و هوا را به حداقل برسانند.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: در فصل های سرد سال باتوجه به افت فشار گاز و جلوگیری از قطعی گاز منازل، به اجبار از سوخت های جایگزین و ترکیبی در صنایع استفاده می شود.

هراتی بیان داشت: در حال حاضر کارخانه آلومینا جاجرم و نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان به صورت 100 درصدی و سیمان و پتروشیمی به صورت ترکیبی از مازوت استفاده می کنند.

وی با اشاره به اینکه صنایع بزرگ استان از جمله آلومینا، پتروشیمی، سیمان، نیروگاه و فولاد از فیلترهای استاندارد هوا استفاده می کنند، گفت: سیستم آنلاین پایش آلودگی صنایع وجود دارد که تاکنون نمونه خارج از استاندارد آلودگی مشاهده نشده است.

هراتی یادآور شد: اگر میزان آلایندگی های صنایع خارج از حد استاندارد باشد، این صنایع در لیست صنایع آلاینده قرار خواهند گرفت و تحت عنوان عوارض آلایندگی هوا باید یک درصد از تولیدشان را مالیات پرداخت کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع بزرگ استان سوخت های جایگزین استفاده می کنند کارخانه سیمان خراسان شمالی سیمان بجنورد صنایع استان حال حاضر آلاینده ها محیط زیست سرد سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۸۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرر ۴۰ میلیاردی صنایع قشم به دلیل قطعی برق

مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم از ضرر ۴۰ میلیاردی صنایع فعال قشم به دلیل قطعی برق در تابستان سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، مرتضی صابری امروز در نشستی با اشاره به اهمیت حفظ پایداری برق و پیشگیری از قطعی آن در صنایع، اظهار داشت: متاسفانه در دو ماه از تابستان سال گذشته ما شاهد قطعی برق بین 2 تا سه روز در هفته در شهرک‌های صنعتی قشم بودیم که در نتیجه این مسئله صنایع فعال بیش از 40 میلیارد ریال ضرر کردند.

وی میزان تولید برق در قشم را حدود 700 مگاوات اعلام کرد و افزود: با توجه به این میزان تولید برق، قشم از مهمترین قطب‌های تولید انرژی برق در کشور است و ما خواهان آن هستیم که در این شرایط برق صنایع قشم پایدار باشد و متحمل کمترین خسارت به دلیل خاموشی‌های ناشی از برق شوند.

مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی برق قشم، گفت: در سال‌های ابتدایی فعالیت منطقه آزاد قشم میزان برق مورد نیاز حدود 240 مگاوات بود که از طریق شبکه سراسری تامین می‌شد.

صابری ادامه داد: در دو دهه گذشته این منطقه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ایجاد دو نیروگاه بزرگ و دو نیروگاه کوچک، به یک منطقه مهم تولید کننده برق با حدود 700 مگاوات تبدیل شده است.

وی بیان کرد: از مجموع 700 مگاوات برق تولیدی قشم، 300 مگاوات آن در کل جزیره استفاده می‌شود و همزمان 240 مگاوات برق هم به شبکه سراسری منتقل می‌شود و در نهایت بخشی از برق تولیدی هم در جزیره ذخیره‌سازی و محبوس می‌شود.

مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به پاسخ منفی وزارت نیرو در خصوص استفاده از برق ذخیره و محبوس شده در قشم در جهت کمک به تقویت برق صنایع قشم، گفت: برق شهرک‌های صنعتی قشم در فصل تابستان با اجرای سیستماتیک دیسپاچینگ توسط وزارت نیرو قطع می‌شود و پاسخ این وزارتخانه با تاکید بر اینکه عملیات دیسپاچینگ سراسری است و باید اجرا شود، منفی بود.

صابری خواستار حمایت ویژه مسوولان وزارت نیرو از صنایع فعال در قشم با جذف عملیات دیسپاچینگ در جزیره شد و گفت: از مسئولان وزارت نیرو انتظار داریم با توجه به بی‌نیازی این جزیره از مصرف برق سراسری و انتقالی برق مازاد تولیدی قشم به شبکه سراسری کشور، برای تشویق صنایع فعال در این‌ منطقه آزاد، عملیات دیسپاچینگ جزیره را حذف کنند.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • کلنگ‌زنی پالایشگاه نفت خام کهگیلویه
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • عملیات دیسپاچینگ جزیره قشم را حذف کنید
  • ضرر ۴۰ میلیاردی صنایع قشم به دلیل قطعی برق
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته