Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-06@13:20:43 GMT

سوت قطار ملی در مترو تهران به صدا در می‌آید

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۸۹۵۱

سوت قطار ملی در مترو تهران به صدا در می‌آید

تین نیوز

ناوگان مترو تهران در سال‌های اخیر با کمبود واگن مواجه بوده‌ که با کلید خوردن طرح تولید قطار ملی توسط متخصصان داخلی در سال جهش تولید، امیدها برای رونق حمل و نقل ریلی ایجاد شده‌ و انتظار است در دهه فجر سوت اولین قطار ملی در ناوگان مترو تهران به صدا در آید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، ناوگان مترو تهران در سال ۱۳۷۷ با خط تهران- کرج آغاز به کار کرد اما این ناوگان که سابقه‌ ۲۲ ساله دارد در سال های اخیر با تحریم ها با کمبود قطار به مشکل رسید و پیشرفت توسعه خطوط و ناوگان مترو کند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این وضعیت صنعتگران و جامعه دانشگاهی کشور دست به ابتکاری خلاقانه زدند و تولید قطار ملی را تعریف و اجرایی کردند تا بتوانند با این روش حمل و نقل ریلی را در پایتخت و سایر کلانشهرهای کشور رونق دهند.

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تلاش آن است که مراسم رونمایی از اولین قطار ملی در دهه فجر امسال انجام شود و کار محدود به تولید یک قطار نیست و حتما انبوه سازی دنبال می‌شود.

علی امام اظهار داشت: در مجمع عمومی مترو مجوز انعقاد قرارداد برای تولید ۱۰۵ واگن را  دریافت کردیم که تفاهم نامه‌های آن با جهاد دانشگاهی و شرکت واگن سازی امضاء شده‌است.

امام خاطرنشان کرد: قرارداد ساخت دو هزار واگن قرار بود از طریق فایناس پیگیری شود اما به واسطه تحریم‌ها می‌توان این فرصت را به شرکت‌های داخلی داد تا از ظرفیت آنها استفاده کرد.  

حناچی: پیشرفت فیزیکی قطار ملی قابل قبول است

همچنین شهردار تهران با بیان اینکه مراحل ساخت قطار ملی به سرعت و طبق برنامه و قابل قبول پیش می رود، گفت: شرایط تحریم هر چقدر که سخت و نامیمون است اما از جهاتی نیز فرصت تلقی می‌شود.

پیروز حناچی اظهار داشت: تلاش می کنیم با استفاده از ظرفیت کامل بخش خصوصی، مشکلات را  حل کنیم و از یاد نبریم که امسال سال جهش تولید است.

وی درباره جزئیات ساخت قطار ملی نیز گفت: این قرارداد بین شهرداری و معاونت علمی ریاست جمهوری یک سال پیش برای طراحی و اجرای یک رام قطار منعقد شد.

حناچی توضیح داد: این پروژه به پیشرفت مناسبی دسته یافته و بخش‌ زیادی از قطعات در داخل تولید شده و بخش‌های تولید نشده نیز صرفه اقتصادی نداشته است.

وی با بیان اینکه ۱۵ کلانشهر داریم که راه حل اصلی مشکلات آنها توسعه حمل و نقل عمومی است گفت: مترو یک تصمیم راهبردی است که امیدواریم با حمایت شرکت‌های داخلی بتوانیم ظرفیت مترو را افزایش دهیم.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: موضوع حمل و نقل عمومی در پایتخت یک موضوع حاکمیتی است و حمایت همه جانبه دولت، مجلس و شهرداری تهران را می طلبد.

گفتنی است، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری روز گذشته در مراسم آغاز اجرایی شدن طرح شارباغ تهران اعلام کرد: یک میلیارد دلار از محل منابع خارجی در اختیار شهرداری تهران برای توسعه حمل و نقل عمومی قرار گرفته است.

بیش از ۲۰ شرکت دانش بنیان در ساخت قطار ملی مشارکت دارند

همچنین معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز در این باره گفت: قرارداد ساخت قطار ملی تیر ماه سال گذشته با شهرداری تهران بسته شد و برای این پروژه ۲۰ تا ۳۰ شرکت دانش بنیان به کار گرفته شدند.

سورنا ستاری افزود: هم اکنون ساخت یک واگن نهایی شده و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم یک رام قطار تولید ملی را عرضه کنیم.

وی ادامه داد: در این روند از ۲۶ درصد به ۸۵ درصد داخلی سازی رسیدیم که گام بزرگی است و با حمایت از تولیدات داخلی از جوان ایرانی حمایت کنیم.

ستاری گفت: تلاش‌های انجام شده از سوی جهاد دانشگاهی برای داخلی سازی قطعات مترو نشان می‌دهد که اگر بخواهیم، می‌توانیم به موفقیت برسیم و برای به حرکت درآوردن این اکوسیستم باید یک اراده کلی داشته باشیم.

همچنین معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در این باره تاکید کرد: باید پروژه قطار ملی به نتیجه برسد و البته این تولید ملی بدون کسب حمایت دولت موفق نخواهد بود.

سید مناف هاشمی افزود: تهران به ۱۵۰۰ دستگاه واگن نیاز دارد که موضوع انعقاد قرارداد به ۶۳۰ واگن با چینی‌ها مطرح است و از سوی دیگر نیز با شرکت واگن سازی ملی پروژه ساخت ۱۰۵ دستگاه و با شرکت واگن سازی تهران نیز ۱۰۵ دستگاه واگن را نهایی کردیم.

معاون شهرداری تهران با بیان این که با حمایت دولت هم از بیکار شدن جوانان جلوگیری می‌شود و هم حمل و نقل پاک توسعه می‌یابد، افزود: اگر ۱۵۰۰ واگن مورد نیاز تامین شود می‌توان ظرفیت حمل و نقل مترو را از ۲ میلیون مسافری که امروزه از آن استفاده می کنند به ۶ میلیون ارتقا داد که این گام موثری در راستای حمل و نقل پاک است.

به گزارش ایرنا، ناوگان مترو تهران در حالی که با هفت خط و ۱۲۸ ایستگاه فعالیت دارد اما فرسودگی و اورهال کردن واگن های قطار بسیار مهم و ضروری است و ورود قطارهای ملی می تواند مرحمی بر دردهای این ناوگان باشد.

با راه اندازی و تولید انبوه قطارهای ملی امید است که دیگر نیازی به واردات واگن های قطار نباشد و با ورود این قطارها بار دیگر تلاش متخصصان ایرانی در شرایط تحریم به رخ جهان کشیده شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ناوگان مترو تهران ناوگان مترو تهران شهرداری تهران ساخت قطار ملی حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۸۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم

تین نیوز

نازی های آلمان در بسیاری از موارد از صنایع پیشرفته گرفته تا پزشکی و تولید ادوات نظامی پیشرفته، در دوران خود سرآمد بودند. اگرچه حزب نازی و رهبر مقتدر آن یعنی آدولف هیتلر امروزه به واسطه اقدامات نظامی و تولید تسلیحات پیشرفته مشهرو هستند، اما جالب است بدانید که موضوع حمل و نقل، یکی از موارد کلیدی در اندیشه هیتلر محسوب میشده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری ریل نیوز؛ هیتلر در دوران حکومت خود، به دنبال ساخت شبکه ای ریلی برای اتصال چهار گوشه جهان (پس از تسخیر کامل) بود تا از این طریق بتواند قدرتی افسانه ای برای رایش سوم تولید نماید. به همین دلیل، وی به دنبال اتصال ریلی لیسبون به مسکو بود. البته طرح مفهومی قطار مد نظر هیتلر بسیار با نمونه های مشابه خود در جهان متفاوت بود. به عنوان مثال، عرض خط این مسیر ۶ متر در نظر گرفته شده بود که قطار بتواند از امکاناتی عجیب همچون سالن سینما، سوئیت های مجلل و حتی استخر و سونا برخوردار باشد.

همچنین این قطار قرار بود به نوعی سیستم دفاع ضد هوایی نیز مجهز بود. اگرچه شاید این نکته به ذهن خطور کند که ساخت چنین قطاری تنها در حد رویا بود؛ اما حقیقت امر این است که بر اساس اسناد تاریخی به جا مانده از آن دوران، نازی ها دقیقا در آخرین مراحل تولید و ساخت این نوع خط و ناوگان قرار داشته و فاصله چندانی با عملیاتی سازی آن نداشتنند.

قطار هیتلر قرار بود در فاز نخست، شهرهای مهم آلمان یعنی هامبورگ، برلین، نورمبرگ، مونیخ و لینز را به یکدیگر متصل ساخته و سپس، به نقاط دیگر اروپا نیز کشیده شود. به عنوان مثال، نقضه اتصال ریلی آلمان به روستوف روسیه و پاریس، کراکوف لهستان و کی یف اوکراین نیز در اسناد به جا مانده از آن دوران مشاهده می شود. حتی کریدوری ریلی نیز در نقشه ها به چشم می خورد که از استانبول تا هامبورگ کشیده شده و به عنوان کریدور شمال – جنوب آلمان شناخته میشد. این کریدور در مسیر خود همچنین از شهرهایی چون بوداپست، مین و بلگراد نیز عبور می کرد. حتی برنامه اتصال مونیخ به شهرهای رم و مادرید نیز در نقشه این مسیر دیده می شود. اما نقشه کریدور مد نظر هیتلر، در حقیقت مقیاسی جهانی داشته و قرار بود بعدها به هند و ولادیووستوک شوروی سابق نیز متصل شود که فاصله بسیار معناداری با آلمان داشتند.

در پروژه قطار مد نظر هیتلر، ۴۱ شرکت آلمانی مشارکت داشتند. طرح های ارائه شده از سوی این شرکت ها شامل انواع لکوموتیوها از نوع بخار گرفته تا برقی و حتی گازسوز نیز به چشم می خورد. نکته قابل تامل اینجاست که قدرت لکوموتیوهای طراحی شده توسط تمامی این شرکت ها قدرتی معادل ۱۵ هزار الی ۲۴ هزار اسب بخار داشتند. نهایتا قرار بر این شد تا لکوموتیو قطارهای مسافری از نوع برقی ساخته شده و لکوموتیوهای باری نیز از سیستم دیزل هیدرولیک بهره ببرند که هر دو نوع، در زمان خود شگفت انگیز به نظر می رسیدند.

طرح تایید شده برای ساخت قطارهای مسافری نهایتا مجهز به نوعی لکوموتیو شد که دارای هشت اکسل بوده و طول و عرض آن نیز به ترتیب، ۴۲ و ۶ متر بود. ارتفاع این لوکوموتیو نیز به هشت متر می رسید که البته دلیل آن، ارتفاع مشابه برای سالن های مسافری دو طبقه تعبیه شده برای این قطار بود.

از دیگر ویژگی های این قطار می توان به وجود سالن سینما با ظرفیت ۱۹۶ نفر اشاره کرد که واقعا شبیه به یک رویا به نظر می رسد. طول این قطار نیز به ۵۰۰ متر می رسید که قابیلت حمل ۲ هزار الی ۴ هزار مسافر را دار بودند. نکته جالب توجه دیگر در خصوص قطار نازی ها، طراحی سرعت سیر ۲۵۰ کیلومتر در ساعت برای آن بود که معادل سرعت قطارهای سریع السیر امروزی تولید شده در کشورهای توسعه یافته جهان است.

حجم ویدیو: 29.09M | مدت زمان ویدیو: 00:12:07 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نخستین کارخانه مشترک میان مصر و آلستوم فرانسه
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • ناوگان متروی کرج به ۳۵۰ نیروی متخصص نیاز دارد
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند
  • چگونه واگن‌ اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/ مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  • تامین اعتبار برای خرید واگن های جدید قطار شهری کرج
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها