Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@13:59:52 GMT

توسعه ۱۳ هکتاری جنگل‌ حرا در دیلم دستور کار است

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۹۱۸۱

توسعه ۱۳ هکتاری جنگل‌ حرا در دیلم دستور کار است

امین نصراللهیان روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: برای انجام این پروژه ۱۶۲ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی مدیریت پایدار توسعه جنگل‌های ساحلی مانگرو مصوب شده و هم اکنون در دست اجرا است.

وی بیان کرد: در زمان حاضر ۶۶۰ هکتار جنگل‌های حرا در این استان وجود دارد که از این میزان ۳۶۰ هکتار طبیعی است و مابقی دست کاشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مسئول اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر ادامه داد: ۳۳۰ هکتار از جنگل های طبیعی حرا در نایبند عسلویه و ۳۰ هکتار در شهرستان دیر است و جنگل‌های نیز بیشتر در مناطق عسلویه، دیر وکنگان قرار دارند.

نصراللهیان بیان کرد: همچنین با توجه به اهمیت توسعه جنگل‌های مانگرو در منطقه و نقش آنها در توسعه گردشگری و حفظ محیط زیست توسعه این جنگل‌ها در سایر مناطق استان بوشهخر که قابلیت این کار را داشته باشند در دستور کار است.

مسئول اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: بیشترین گونه‌های دست کاشت حرا با همکاری تشکل‌های غیر دولتی و محیط زیست در زمین‌های ساحلی کم عمق شهرستان دیر، ورودی بوشهر، بندر ریگ، دیلم، عسلویه و کنگان غرس شده‌است.

وی یادآور شد: آلودگی‌های نفتی، احداث جاده‌ها و راه در خورها و پل سازی‌های غیر اصولی در سطح جنگل‌های حرا تاثیر منفی زیادی روی این مناطق گذاشته است.

نصراللهیان با تاکید براینکه پروژه‌های توسعه‌ای باید براساس پیوست‌های زیست محیطی اجرا شود گفت: یکی از مشکلاتی که امروز در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های زیست محیطی وجود دارد نداشتن دانش، مهارت و توانایی ایجاد تعادل بین حفظ محیط زیست و پروژه‌های توسعه‌ای است.

وی ادامه داد: مجریان طرح‌های مختلف اقتصادی باید بدانند هرچند اجرای برخی پروژه‌ها ممکن است تولید، اشتغال، توسعه و صادرات را به دنبال داشته باشد اما باید دانست از بین رفتن عرصه‌های طبیعی از جمله جنگل‌های حرا که در این طرح مورد نظر است آثار زیست محیطی زیادی به دنبال دارد و برای جبران آن هزینه زیادی باید انجام شود.

به گفته نصراللهیان باید یقین داشته باشیم اجرای هر طرح توسعه‌ای از جمله پرورش میگو اثر زیست محیطی به دنبال دارد و برای حفظ این جنگل‌ها باید بتوان آب خروجی این مجتمع‌ها را تصفیه و آلودگی پساب آن را کاهش داد.

مسئول اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: در این شرایط باید با کمک گرفتن از فناوری‌های جدید ازجمله فناوری‌های نانو و بیوتکنولوژی بتوان این پساب‌ها را تصفیه کرد تا تاثیر زیست محیطی کمتری به دنبال داشته باشد.

نصراللهیان اضافه کرد: درخت‌های حرا در عرض جغرافیایی صفر و ۲۰ درجه رشد می‌کنند اما با وجود اینکه بوشهر از این عرض جغرافیایی بالاتر است باز هم این جنگل‌ها در این مناطق رشد کرده‌اند.

وی ادامه داد: درخت‌های حرا از لحاظ رویشگاهی در مناطقی رشد می‌کنند که هیچ گیاه دیگری رشد نمی‌کند و باعث زیبایی منظر و تاثیر مهم در جذب توریست و توسعه آبزیان  دارد و به دلیل غنای غذایی باعث جذب آبزیان از جمله خرچنگ‌ها و ماهیان می‌شود به همین دلیل صیادان نه تنها مخالفتی با توسعه جنگل‌های مانگرو ندارند بلکه از توسعه این نوع گیاهان استقبال نیز می‌کنند.

 نصراللهیان بیان کرد: جنگل‌های حرا یا مانگرو درختانی شورزی در اندازه‌های 3 تا ۶ متر با شاخ و برگ سبز روشن هستند که در هنگام مد آب دریا تا گلوگاه در آب فرو می‌روند و با خاصیت تصفیه‌ای که در برگ و ساقه این درخت وجود دارد بخش شیرین آب دریا را جذب و نمک آن را دفع می‌کند و در اصل این گونه درختی که ویژه مناطق گرمسیری است در حقیقت یک کارخانه آب شیرین کن طبیعی و خدادادی است.

وی  حفظ و توسعه اکوسیستم‌های مانگرو را برای تقویت معیشت جوامع محلی مهم  توصیف کرد و تاکید کرد: توسعه استان بوشهر تنها گاز محور نیست و همه باید به دریا، ساحل و اکوسیستم‌های موجود به عنوان زیبایی‌های خدادادی و روزی دهنده مردم ساحل نشین توجه بیشتری داشته باشند.

برچسب‌ها عسلویه بوشهر دیلم منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عسلویه بوشهر دیلم عسلویه بوشهر دیلم منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل اخبار کنکور منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل های حرا استان بوشهر زیست محیطی توسعه ای پروژه ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۹۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش

معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش گفت:در قالب فعالیت‌های این کارگروه، چهار آیین‌نامه متناسب با ارتقا فرهنگ هواداری تدوین شود تا با عزم و اراده‌ی جدی از اتفاقات غیر‌فرهنگی جلوگیری شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، در جلسه کارگروه ارتقا فرهنگ هواداری، سید‌محمدشروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، مریم کاظمی‌پور معاون توسعه ورزش بانوان، داود آذرنوش مشاور فرهنگی وزیر، حجت‌الاسلام علی احدی مدیرکل دفتر فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال و دیگر اعضا حضور داشتند.

سیدمحمدشروین اسبقیان با اشاره به اتفاقات اخیر در لیگ برتر و دستور وزیر ورزش و جوانان مبنی بر پیگیری این موضوع تصریح کرد: رییس فدراسیون فوتبال بلافاصله در پی این دستور جلسه‌ای با همکاران خود داشتند و قرار است جلسه‌ای نیز با قید فوریت با حضور مسئولان وزارت ورزش و جوانان با رئیس فدراسیون و مسئولان ارکان انضباطی و اخلاقی این فدراسبون برگزار شود و امیدوارم با تدبیر و تصمیم‌گیری مناسب، راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ناهنجاریهای اخلاقی اتخاذ شود.

معاون توسعه‌ ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزشی جوانان اهمیت کارگروه جلسه کارگروه ارتقا فرهنگ هواداری را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: این کارگروه از جمله مهم‌ترین کارگروه‌هایی است که فعالیتش آغاز شده است و در راستای تسری ارزش‌های اخلاقی در فضای فرهنگ هواداری اثرات مثبتی خواهد داشت.

او ادامه داد: قرار است در قالب فعالیت‌های این کارگروه، چهار آیین‌نامه متناسب با ارتقا فرهنگ هواداری تدوین شود تا با عزم و اراده‌ی جدی از اتفاقات غیر‌فرهنگی جلوگیری شود.

در ادامه در خصوص آیین‌نامه‌ی تشکیل کانون هواداری که از فصل بعد به عنوان یک الزام برای باشگاه‌ها قرار خواهد داشت، بحث و تبادل نظر صورت گرفت تا با اصلاح و تکمیل آیین‌نامه، برای اجرا، ابلاغ شود.

مریم کاظمی‌پور معاون توسعه‌ی ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان، تشکیل کانون هواداران باشگاه‌ها را به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار داد و نسبت به قرارگرفتن معاونت بانوان در ساختار اداری کانون‌های هواداری نکاتی را مطرح کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • تکمیل واحد‌های ۲۷ هکتاری تا چند ماه آینده
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند