Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود، با اشاره به اینکه خوشبختانه سند سلامت شهر تهران به سفارش کمیته سلامت و با همکاری قابل تحسین مرکز مطالعات شهرداری در دست تدوین است، گفت که یکی از اهدافش ترسیم وضعیت جمعیتی و مشخصات دمو گرافیک ساکنین شهر تهران و استخراج شاخص‌ها و نیازهای سلامتی شهروندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان عضوی از کمیسیون سلامت و نماینده شورا در ستاد جمعیت شهرداری تهران انشااله سلسله سخنانی را درباره وضعیت جمعیت شهر تهران برای بهره برداری سیاست‌گذاران شهری و کشور به اشتراک خواهم گذاشت.

وی با اشاره به اینکه سرمایه انسانی از اصلی ترین عوامل رشد و توسعه شهرها است و عدم توازن یا کاهش این سرمایه، فرایند رشد و توسعه را به تاخیر می‌اندازد. ابراز داشت: متاسفانه جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که با کاهش نرخ باروری، کاهش رشد جمعیت و افزایش پیوسته فرار مغزها روبرو بوده است. طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل، در بین ۷۲ کشور در حال توسعه در جهان، ایران رتبه سوم فرار مغزها را با توجه به جمعیت خود دارا است و البته تعداد زیادی از پناهدگان خارجی را نیز پذیرا شده است.

خداکرمی، نرخ باروری را یکی از مهم‌ترین شاخص‌های جمعیتی عنوان کرد که در سیاست‌گذاری ها اهمیت فراوانی دارد. و تشریح کرد: در واقع این شاخص اصلی ترین پیش بینی کننده ساختار سنی و جنسی جامعه در آینده است.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: بر اساس این ساختار باید برنامه‌های مدونی به ویژه در زمینۀ سلامت تدوین شود. نرخ ۱/۲ برای باروری کلی به عنوان نرخ جایگزینی تعریف شده است. این مقدار تضمین می‌کند که جامعه روند ترمیم و جایگزینی خود را در ادامه حفظ کند که این عدد در شهر تهران ۷/۱ برآورد شده است که بسیار نگران کننده است. یعنی حتی هر ۲ نفر نمی‌توانند مثل خود را در آینده داشته باشند.

وی افزود: مشخصات دمو گرافیک و جمعیت شهر تهران نشان می‌دهد که این شهر استثنایی نه تنها پایتخت کشور که یک ایران را با همه تنوع‌های قومی، فرهنگی و زبانی در دل خود جای داده است. شناخت وضعیت موجود جمعیتی در مناطق و محلات تهران امر مهمی است که با مطالعات انجام شده اطلاعات ذی قیمتی در حال جمع آوری است که امیدواریم انتشار آنها بتواند با ایجاد و تولید موج‌های فکری عمیق و هدفمند، باب ضرورت تمکین حاکمیت به تغییر در بسیاری از قوانین بالا دستی کشور را بگشاید.

خداکرمی گفت: در راستای تدوین سند سلامت بررسی‌های گسترده‌ای در پراکندگی جمعیت شهر تهران صورت گرفته است که امروز قصد دارم تا درباره پراکندگی جمعیت اتباع خارجی در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران صحبت کنم.

وی در ادامه تشریح کرد: حدود ۵۵۰ هزار پناهنده یا مهاجر افغانستانی در استان تهران زندگی می‌کنند که از این تعداد مجموعاً بیش از ۹۶۰۰۰ نفر که حدود ۲۴۰۰۰ خانوار می‌شوند در مناطق مختلف شهر تهران ساکن اند و البته آمار غیر رسمی تعداد بسیار بیشتر از این ارقام است.

به گفته خداکرمی، اغلب این فارسی زبانان عزیز در تهران در شرایط سختی به کار مشغول اند ولی از چرخه بانکی، اقتصادی، مالیاتی و حتی اجتماعی فرهنگی کشور خارج اند.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه چرخش مالی حقوق و دستمزد آنان در سیستم بانکی کشور غایب است، و از طرفی علی‌رغم دریافت خدمات شهری در نظام پرداخت عوارض جایی ندارند. ابراز داشت: برای یک کارگر افغانی که بیش از ۳۰ سال است در ایران زندگی می‌کند، گرچه خوشبختانه با درایت رهبری بچه‌هایش به مدرسه می‌روند، ولی هنوز نمی‌تواند یک حساب بانکی داشته باشد، خانه بخرد، گواهینامه داشته باشد و از برخورداری از بسیاری از امکانات اولیه محروم اند.

وی ادامه داد: بنابراین لزوم اصلاح و بازنگری در قانون مهاجرت و تسهیل در شرایط اخذ اقامت اتباع خارجی بخصوص افغان‌ها که سال‌هاست در تهران زندگی می‌کنند، یا در ایران به دنیا آمده‌اند احساس می‌شود و قطعاً علاوه بر اینکه بر ارتقای کمی جمعیت تأثیر خواهد داشت از نظر حقوقی و اخلاقی نیز شایسته یک کشور مسلمان است که پناه جویانش تحت شرایطی بتوانند اقامت و تابعیت سرزمینی را که برای زندگی برگزیده‌اند به دست آورند.

خداکرمی اظهار داشت: ما در بسیاری مناطق مثل ۱۸،۱۹،۲ و ۵ افغان‌ها در شرایط بسیار سختی زندگی می‌کنند، به خصوص که این آمار توسط شهرداری استخراج شده است و طبیعتاً آمار غیر رسمی بسیار بیشتر است. ما با اطلاعات جمع‌آوری شده در مناطق تهران از تمامی اتباع می‌بینیم در تمام تهران پراکنده هستند و ساماندهی آن‌ها مستلزم اقدامی عاجل است. من سعی می‌کنم در سلسله سخنرانی‌هایی راجع به کلونی‌های پایتخت صحبت کنم تا بتوانیم سیاست‌گذاری‌های لازم را درباره این کلونی‌ها تدبیر کنیم.

کد خبر 5118278 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: ناهید خداکرمی مهاجران افغان شورای شهر تهران شهرداری تهران آلودگی هوا شورای شهر تهران شورای عالی استان ها وزارت آموزش و پرورش شورای شهر شهر تهران بنیاد شهید و امور ایثارگران قاسم سلیمانی شهید کمیته امداد امام خمینی ویروس کرونا هوای ناسالم بازنشستگان شهر تهران جمعیت شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۰۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، در کنگره مشترک قلب و عروق ایران که در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد، حلقه مفقوده پزشکی کشور را درک درست فضای حوزه سلامت از سوی سیاست‌گذاران و متولیان نهادهای مختلف خواند و اظهار داشت: این مسئله بر احوال و امور نظام سلامت کشور سایه افکنده است به طوری که دستاوردهای ارزشمند و کم نظیر پزشکی کشور مورد کم لطفی بی سابقه‌ای قرار گرفته و زنگ خطر را برای سیاست گذاران و متولیان این حوزه و نیز سلامتی جامعه به صدا در آورده است.

وی گفت: به رغم آنکه حوزه سلامت کشور در نیم قرن اخیر به لحاظ شاخص‌های ارائه خدمات و مراقبت‌های بهداشتی و پیچیده‌ترین روش‌های تشخیصی‌، درمانی و جراحی در رده کشورهای تراز اول دنیا قرار دارد اما نادیده گرفته می‌شود و دلسوزان، بنیان‌گذاران، پیشکسوتان و دانشمندان این حوزه به بهانه تعارض منافع کنار گذاشته می‌شوند و صدای شأن شنیده نمی‌شود.

رئیس زاده با بیان اینکه خودکفایی و دستاوردهای عظیم، حیاتی و حیات بخش حوزه سلامت کشور قابل مقایسه با حوزه امنیت کشور است در ادامه نسبت به برخی هجمه‌ها و تخریب این حوزه گلایه کرد و گفت: عدم اجرای قوانین بالادستی از جمله اجرای سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی رهبری، عدم به روزرسانی قوانین قدیمی مثل طرح ضریب K، مداخلات غیر تخصصی خلاف قانون، وضعیت نیروی انسانی حوزه سلامت و زنجیره تربیت نیروی متخصص در نظام سلامت کشور را از هم گسسته است.

وی با بیان اینکه مهاجرت شغلی و جغرافیایی هشدارها را به صدا در آورده است، عنوان کرد: بی توجهی مفرط به اقتصاد سلامت و کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی، به ادامه خدمات در بخش دولتی و خصوصی آسیب‌های جدی وارد کرده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: به رغم وجود ۱۰۰ هزار پزشک عمومی در کشور، ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی در حد زیر ۴۰ درصد پُر می‌شود. امسال در رشته مهم جراحی قلب و عروق حدود ۳۰ درصد ظرفیت تربیت نیروی جراح قلب در کشور پُر شد، در جراحی قلب اطفال اوضاع به مراتب نگران کننده تر است، در جراحی عروق تقریباً به عدد صفر نزدیک شده‌ایم، در رشته بیهوشی ۲۰ درصد، در رشته اطفال ۳۶ درصد، در طب اورژانس زیر ۵ درصد ظرفیت‌ها پر شده است.

رئیس زاده با تاکید بر اینکه افزایش ظرفیت‌های پزشکی عمومی ساده‌ترین، پر هزینه ترین و ناکارآمدترین روش برای جبران کمبود نیروهای تخصصی است، عنوان کرد: من تعجب می‌کنم چرا برخی‌ها نمی‌خواهند این مطالب را بشنوند و گوش کنند.

وی در ادامه ضمن قدردانی از تمامی متخصصین و جراحان قلب و عروق، متخصصین بیهوشی قلب، تکنسین‌های اتاق عمل و هوشبری که به ارائه خدمات ارزشمند به مردم می‌پردازند، مبارزه بی امان و خستگی ناپذیر با بیماری‌های قلبی و عروقی به عنوان قاتل شماره یک مردم جهان و نیز بهبود کیفیت زندگی این بیماران را مأموریت اصلی متخصصان این حوزه خواند و گفت: ما امروز گردهم آمده ایم چرا که به قدرت علم، اهمیت تحقیقات و ضرورت همکاری بین بخشی اعتقاد راسخ داریم. امروز در عصر پیشرفت‌های بی سابقه پزشکی در عرصه کشفیات علوم پایه و دستاوردهای بالینی، حوادث قلبی و عروقی با کاهش سن بیماری‌ها همچنان یک چالش اساسی پیش روی بشریت است.

رئیس زاده، انسانی‌ترین و مقدس‌ترین رابطه بین انسان‌ها را رابطه طبیب و بیمار توصیف کرد و افزود: همین امروز که کنار هم آمارهای اپیدمیولوژی و روش‌های پیچیده تشخیص و درمان را مورد بحث قرارمی دهیم، یک زندگی، یک خانواده و یک جامعه تحت تأثیر این مباحث را واکاوی می‌کنیم. از این رو دستاورد و هنر ما فقط در مورد علم طبابت نیست بلکه روایت حقیقی داستان زندگی انسان‌هایی است که رنج و شادی شأن با هنر پزشکی و طبابت در هم تنیده شده است.

وی خطاب به جراحان و متخصصان حاضر در این کنگره گفت: بحث‌های علمی و ارزشمند شما در پنل ها و کارگاه‌ها ها، روایت زندگی پدری است که به مدد دستان پرتوان و شفابخش یک جراح قلب ما همچنان می‌تواند با نوه‌های خویش بازی کند، طلوع زیبای خورشید و غروب شگفت انگیز آن را بارها و بارها تجربه کند. داستان زندگی مادری است که به مدد درمان شما می‌تواند گرمابخش کانون پر مهر خانواده و انسجام بخش آن باشد یا قصه زندگی نوزادی است که در طی عمل پیچیده جراحی قلب اطفال نعمت بهره مندی از همه مواهب زندگی را خواهد داشت و روایت ساده آن دانشجوی سال پنجم پزشکی است که با عمل پیوند موفق قلب در کودکی، حیات بخش انسان‌های دیگر خواهد شد.

رئیس زاده در همین زمینه ادامه داد: همزمان با برگزاری این کنگره که مباحث علمی را به اشتراک خواهید گذاشت، اجازه دهید این داستان‌ها در خط مقدم ذهن شما بمانند تا بدانند و بدانیم که اینها دلیل اصلی تلاش شما برای برتری و گسترش مرزهای دانش و تلاش‌های بی وقفه ما علی رغم همه کم لطفی‌ها است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، همکاری بین رشته‌ای را ضرورت خدشه ناپذیر تداوم پیشرفت‌های امروزی جامعه عزیز و عظیم قلب و عروق کشور بیان کرد و اظهار داشت: این همکاری‌ها منجر به استفاده از راهکارهای نوین در همراهی با عصر دیجیتال و نتایج شگرف پیشران‌های آن نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، آنالیز سریع بیگ دیتاها و مداخلات زودهنگام در سنین پایین، استفاده از مولکول‌های درمانی، کشف داروهای جدید با سرعت بیشتر و هزینه کمتر، تغییر شیفت از رویکرد سنتی به سمت " Personalized medicine" با استفاده از پروفایل‌های ژنتیکی هدایت کننده، استفاده از مهندسی بافت، تصویر سازی های سه بعدی در کنار تصویر برداری‌های ترکیبی اندوواسکولارهای شده است. همه ی اینها حکایت از سرمایه گذاری‌های بزرگ در عصر چهارم انقلاب صنعتی در رشته قلب و عروق دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با همه اینها همچنان باید به امید ایجاد داستان‌های زیباتر برای مردم کشورمان پرتلاش باشیم و برای سلامتی مردمان از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم و پرتوان و پر امید به امر تحقیقات، پژوهش، آموزش و پرورش نیروهای تخصصی و ارائه درمان‌های با کیفیت به مردم عزیز بپردازیم.

کد خبر 6088162 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • برگزاری رویداد جوانی جمعیت یک اتفاق بزرگ است
  • برگزاری دومین رویداد جوانی در استان همدان
  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • لزوم ارتقاء مرکز جامع سلامت اشترینان به بیمارستان
  • جمعیت سالم عامل اقتدار هر کشور است
  • فیلمی عجیب از جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران؛ این فیلم واقعی ست؟!
  • ویدئو‌های یک افغان از جمعیت عظیم افغانستانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران