Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@04:47:08 GMT

غلات مناسب برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۳۱۳۲۴

غلات مناسب برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲

دیابت نوع ۲ یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن جهان است. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹، دستکم ۴۶۳ میلیون نفر از جمعیت ۲۰ تا ۷۹ سال جهان به این نوع دیابت مبتلا بودند. برآورد می‌شود تا سال ۲۰۴۵ این میزان به ۷۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.

با این حال، راهکار‌های ساده‌ای برای جلوگیری از ابتلا یا مدیریت بیماری دیابت نوع ۲ وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این موارد، تغییر سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی سالم است. تحقیقات متعدد نشان داده است مصرف مواد غذایی حاوی فیبر و به ویژه غلات کامل می‌تواند برای جلوگیری از ابتلا به دیابت و نیز تنظیم قند خون بسیار موثر باشد.

رایج‌ترین غلات کامل که افراد می‌توانند آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنند شامل موارد ذیل است:

۱- برنج قهوه‌ای: تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف ۵ وعده یا بیشتر برنج سفید در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. در مقابل، مصرف تنها دو وعده برنج قهوه‌ای خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد. برنج قهوه‌ای دارای سطح گلوکز پایین تری نسبت به برنج سفید است. همچنین فیبر بالای آن، این برنج را برای مصرف دیابتی‌ها مناسب کرده است.

۲- بلغور: بلغور نیز یکی دیگر از منابع غنی از فیبر است که در دسته غلات کامل قرار می‌گیرد. تحقیقات متعدد نشان داده است مصرف بلغور می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۳۶ درصد کاهش دهد.

۳- جو دو سر: تحقیقات حاکی از آن است که جو دو سر دارای سطح بالای فیبر است که می‌تواند سطح قند خون را کنترل کند. براساس اعلام مرکز اطلاعات غذایی آمریکا، نصف فنجان جو دو سر پخته شده دارای ۱۴ گرم کربوهیدرات، و ۲.۵ گرم فیبر است.

۴- گندم سیاه: برخلاف نامش، این گیاه هیچ خویشاوندی با گندم ندارد و در تیره هفت بندیان قرار می‌گیرد. گندم سیاه سرشار از فیبر محلول است که می‌تواند باعث تنظیم گلوکوز خون شود. یک چهارم فنجان از این گیاه دارای ۳ گرم فیبر و ۱.۴۴ میلی گرم آهن است.

۵- جو: یکی از بهترین منابع فیبر، جو است به طوری که یک فنجان پخته شده از آن دارای ۶ گرم فیبر است. از این رو، افراد مبتلا به دیابت باید به این گیاه توجه ویژه‌ای داشته باشند. تحقیقات نشان داده است مصرف نان جو کامل در سه وعده صبحانه، ناهار و شام می‌تواند به میزان قابل توجهی باعث بهبود متابولیسم (سوخت و ساز بدن)، کنترل اشتها، کاهش قند خون، و افزایش سطح انسولین شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دیابت نوع ۲ رژیم غذایی دیابت نوع ۲ رژیم غذایی نان جو سبک زندگی پارسی خبر نشان داده است مصرف دیابت نوع ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۱۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون

محققان دانشگاه دوک (Duke) آمریکا با یک آزمایش خون جدید و با کمک هوش مصنوعی توانستند تا هشت سال زودتر از تشخیص آسیب ساختاری توسط اشعه ایکس، تعیین کنند که آیا فرد به آرتروز زانو مبتلا می‌شود یا خیر. محققان دقت این آزمایش را حدود ۷۷ درصد محاسبه کردند که نسبت به روش‌های دیگر، رقم خوبی محسوب می‌شود.

به گزارش دیجیاتو،  محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آن‌ها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آن‌ها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آن‌ها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • دمنوشی مناسب و متعادل برای تمام افراد مبتلا به سینوزیت (فیلم)
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • همایش تجلیل از خیران سلامت فریدونشهری