Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - ​​​​​​​ یک اقتصاددان با بیان اینکه هزینه تولید یک کالا در داخل نسبت به واردات همان کالا به شدت بالاست، گفت: نظام بانکی می‌تواند با ارائه تسهیلاتی به تولیدکنندگان این هزینه را برای آنها کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، در شرایطی که تحت تاثیر ویروس کرونا همه اقتصادهای جهان به نوعی آسیب دیده‌اند، اقتصاد ایران هم در آخرین پیش‌بینی رشد اقتصاد جهانی در سال‌های 2020 و 2021 بانک جهانی کاهش 5.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که در این سال، رشد اقتصادی جهان منفی 5.2 درصد، و رشد اقتصادی خاورمیانه منفی 4.2 درصد پیش‌بینی شده است. اما در این بین ایران شرایط خاص خود را دارد که از یک سو با تحریم‌های ظالمانه اقتصادی مواجه است و از سوی دیگر در لیست سیاه FATF قرار گرفته است. دو موردی که زمینه را برای فعالیت غیرشفاف سوداگران و دلالان اقتصادی گسترش داده و تولید ملی را با چالش جدی روبرو ساخته است. به طوری که کارآفرینان در یک رقابت نابرابر، فرصت سرمایه‌گذاری مطمئن در کشور خود را از دست داده‌اند.
فتح‌الله تاری، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه در گفتگو با ایبِنا، با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین موانع رشد اقتصادی در ایران، نرخ سرمایه‌گذاری پایین است، درباره کمکی که بانک مرکزی می‌تواند در این راه انجام دهد، اظهار کرد: طبیعتاً بانک مرکزی می‌تواند سیاست‌هایی را به دولت پیشنهاد بدهد و یا خودش در رابطه با منابعی که در اختیار دارد یک یارانه‌ای به نرخ تسهیلات سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعت، معدن، کشاورزی و بخش‌های زیربنایی پرداخت کند تا انگیزه برای سرمایه‌گذاری افزایش یابد.
وی افزود: البته مشکل سرمایه‌گذاری فقط بخش تسهیلات نیست و مشکلات دیگری هم وجود دارد. ولی از عمده‌ترین مشکلاتی که سرمایه‌گذاران نوعاً در مورد سرمایه در گردش دارند، بخش تسهیلات است که گاهی با تاخیر در پرداخت اقساط باعث می‌شوند بانک‌ها اموال آن‌ها را مصادره کنند. بنابراین هم سرمایه‌گذاری جدید صورت نمی‌گیرد و هم سرمایه‌گذاری‌های قدیم از دور خارج می‌شوند.
وی با اشاره به اقدامات دولت در تسهیل فرآیندهای کسب‌وکار ادامه داد: گزارش‌هایی درباره فرآیند کسب وکار وجود دارد که برای شروع کسب و کار در آنجا موانع گفته شده است و دولت اقداماتی را شروع کرده است اما تعداد مجوزها و و زمان و فرآیند کارها می‌توانست وضعیت بهتری نسبت به این چیزی که می‌بینیم داشته باشد. دولت با اینکه گفته است این فرآیندها را کم و تسهیل کرده است اما عملا آیا کارآفرینان این تغییر را احساس کرده‌اند؟
تاری با انتقاد از مواردی که مسئولان وعده پیگیری داده‌اند، خاطرنشان کرد: بسیاری از مواردی که گفته می‌شود، رعایت می‌شود اما در بسیاری از موارد هم هنوز مشکل وجود دارد. مثل همین مورد نهاده‌های دامی که قرار بود رصد ‌شود تا به دست تولیدکننده واقعی برسد، در همین گزارش‌های صدا وسیما می‌بینیم که در عمل، هنوز به جیب دلال‌ها و واسطه‌گران می‌رود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه ما اقتصادی داریم که سود در بخش دلالی و واسطه‌گری آن بالاست و دستگاه‌های نظارتی به اندازه‌ای که باید این رصد و پیگیری مستمر را ندارند و یا اینکه بعد از پیگیری نیز برخورد جدی و بازدارنده انجام نمی‌دهند.
وی افزود: مثلا در مورد نهاده‌های دامی واردکننده به اسم تولیدکننده امتیاز می‌گیرد اما محصولات را انبار می‌کند. تا وقتی چنین نقص‌هایی وجود دارد، چه کسی باید این موارد را نظارت کند؟
تاری تاکید کرد: بنابراین، تا زمانی که چنین مسائلی وجود داشته باشد نظام دلالی همچنان رشد پیدا کرده و وقتی برخوردی هم صورت نمی‌گیرد، تولیدکننده دیگر انگیزه‌ای برای تولید ندارد. چون هزینه‌هایش بالا می‌رود و هزینه و فرصت تولید یک کالا نسبت به واردات همان کالا به شدت بالا می‌رود.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۱۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد اروند، احمد وحیدی ضمن اشاره به نقش مناطق آزاد در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، اظهار داشت: برای پویا شدن اقتصاد باید ظرفیت های بالقوه بالفعل شوند.

وی تصریح کرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی می توانند تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد کشور، باشند.

وحیدی اذعان داشت: حرکت ها و اقدامات بسیار خوب و مهمی جهت رشد اقتصادی در مناطق آزاد انجام شده که باید به صورت مستمر پیگیری شوند.

احمد وحیدی یکی از وظایف مناطق آزاد را جذب سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج از کشور عنوان کرد و افزود: مناطق آزاد برای اینکه بتوانند در توسعه اقتصاد اثر گذار باشند، باید موضوع محور گام بردارند.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در راستای مسئولیت های فرهنگی، ساخت شهرک های اربعین جهت سهولت زائرین اباعبداله الحسین(ع) باید در دستور کار مناطق آزاد قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • معرفی ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به سرمایه‌گذاران
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران در جویم فارس
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • ‌ ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران ‌در «جویم» فارس
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • گیلان با ۹۰ همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد