Web Analytics Made Easy - Statcounter

واشنگتن پست در گزارشی با بیان اینکه بهداشت جهانی، تغییرات اقلیمی، حقوق بشر، حوزه های سایبری و دو کشور چین و روسیه، اصلی ترین چالش‌های شورای امنیت ملی آمریکا در دولت جدید این کشور خواهد بود، نوشت: "جو بایدن" نگاه و رویکرد خاصی به این نهاد داشته و تصمیم دارد آن را دوباره سازماندهی کند.

"کارن دو یانگ" تحلیلگر حوزه امنیت ملی واشنگتن پست می افزاید: "شورای امنیت ملی" آمریکا حساس ترین و مهمترین نهاد در دولت آینده آمریکا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بایدن در حوزه امنیت ملی؛ اولویت های جدیدی را مدنظر قرار خواهد داد. رئیس جمهوری منتخب آمریکا تصمیم دارد سمت های جدیدی را در حوزه های بهداشت جهانی، دموکراسی و حقوق بشر، فضای سایبری، و تکنولوژی های نوظهور ایجاد کند. همچنین روسیه که در دولت ترامپ  در حوزه مربوط به اروپایی شورای امنیت ملی طبقه بندی شده بود، در در دولت بایدن یک مدیرکل اختصاصی خواهد داشت.

واشنگتن پست در ادامه نوشت: دولت بایدن در حوزه چین  نیز یک موضع گیری قوی و ویژه ای دارد و یک مدیر  با کارکنانی اختصاصی ویژه کشور چین در شورای امنیت ملی کاخ سفید مشغول به کار خواهد شد. موضع دولت بایدن نسبت به چین، بسیار محکمتر از مواضع دولت های سابق دموکرات در قبال این کشور خواهد بود.

شورای امنیت ملی آمریکا از هفتاد سال پیش در کاخ سفید تشکیل شد با این هدف که نوعی هماهنگی و آشتی میان دیدگاهها و چشم اندازهای دیپلماتیک و نظامی کاخ سفید برقرار کند. از همان زمان به این سو؛ هر دولت جدیدی که در واشنگتن روی کار می آید، این شورا را طبق دیدگاهها و مواضع و اهداف و برنامه های خاص خودش از نو سازماندهی می کند.

ارزیابی های شورای امنیت ملی گاه موفق بوده است و گاه ناموفق و اولویت ها همیشه دستخوش تحول قرار گرفته است. شخصیت هایش همیشه تغییر کرده اند.  این آزمون و خطاها آنقدر رخ داده تا بالاخره شورا به یک فرمول اساسی رسیده و توانسته است گزینه هایی صحیح را به کاخ سفید ارائه دهد و رئیس جمهوری آمریکا بر مبنای آنها تصمیم گیری نهایی را انجام و مطمئن شود به همان ترتیب عمل خواهد شد.

یکی از مشاوران عالی بایدن با تشریح این وضعیت می گوید:"بایدن با مشکلات داخلی بیشماری روبروست. افق های استراتژیک هم به سرعت در حال تغییر است. بایدن می گوید که هدفش این است حوزه امنیت ملی را به سیاست های داخلی مرتبط کند، به خصوص در زمینه موضوعاتی که بر مسائل دیگر حاشیه می افکنند مانند؛ کووید-۱۹، آب و هوا، مهاجرت و حتی روابط آمریکا-چین که اوضاع بازار سهام در داخل کشور را هم تحت تاثیر خود قرار داده است".

بایدن در سخنانی هنگامی که اعضاء تیم امنیت ملی خود را معرفی می کرد گفت که او و تیم امنیت ملی، اولویت درجه اول تمام برنامه هایشان، برآورده کردن نیازهای طبقه فعال و شاغل به کار آمریکاست. بایدن تصمیم دارد افراد بیشتری را در تیم امنیت ملی اش بگمارد.

یکی از مسئولان انتقال دولت بدون ذکر نام گفت: "حتی در موضوعات بین المللی از جمله دو موضوع مهم تهدیدهای هسته ای کره شمالی و ایران؛ معیار سنجش میزان موفقیت سیاست ها در این است که ببینیم این سیاست ها چه تاثیری بر مردم‌ آمریکا، بر کارگران آمریکایی و بر خانواده های آمریکایی بر جای می گذارد".

منتقدان دولت ترامپ می گویند که تیم امنیت ملی او ناکارآمد بود و اینک بایدن می خواهد این حوزه را بطورکامل زیر و رو کند. ترامپ چهار مشاور امنیت ملی را استخدام و در نهایت سه تن را برکنار کرد.

اکثر مشاوران امنیت ملی بایدن را کهنه سیاستمداران دولت "باراک اوباما" تشکیل می دهند.   "جِیک سالیوان" مشاور امنیت ملی و "‌آنتونی بلینکن" وزیر خارجه از جمله این شخصیت ها هستند. همه منصوب شدگان بایدن؛ سالیان مدید تجربه کار کردن در نهادها و سازمانهای متبوع را دارند. این سیاستمداران؛ هم با بایدن ارتباطاتی تنگاتنگ دارند و هم با یکدیگر مستقیما ارتباط دارند.

این تیم؛ نسل جدید کارگزاران سیاست خارجی و امنیتی آمریکا را تشکیل خواهند داد./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شورای امنیت ملی تیم امنیت ملی کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۲۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟

آمریکا همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده تا بار دیگر آتش جنگ داخلی در این کشور را شعله‌ور نماید. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با استمرار عملیات نیروهای یمنی در مقابله با کشتی های رژیم صهیونیستی در باب‌المندب برای حمایت از مردم غزه، آمریکا تحرکات سیاسی خود را با هدف تضعیف دولت صنعا آغاز کرده است. آمریکا به موازات عملیات موسوم به "نگهبان رفاه" که با همراهی انگلیس در غرب اقیانوس هند و دریای سرخ به اجرا درآورده، پروژه سیاسی را  با نقش آفرینی "استیون فاگین" به اجرا درآورده است.

براساس گزارش ها، استیون فاگین، سفیر آمریکا در یمن که سابقه سرکنسولی در اربیل و ریاست دفتر ایران در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده داشته است، تلاش می کند تا گروه های مختلف در یمن را علیه دولت نجات ملی که در صنعا مستقر می باشد، متحد نماید. تلاش های فاگین طی دو ماه گذشته باعث شد تا از حجم حملات لفظی و رسانه ای میان اعضای شورای ریاستی (به ویژه بازمانده های دولت «منصور هادی»، رئیس جمهور مخلوع) کاسته شود و هم نشانه هایی از کاهش اختلاف میان این شورا با شورای انتقالی جنوب هم نمایان شد.

در این راستا، «رشاد العلیمی»، رئیس شورای ریاستی در همین بازه زمانی بارها از تلاش ها برای وحدت و همکاری برای مقابله با دولت صنعا سخن گفت و در مصاحبه ای در 18 آوریل با جمعی از خبرنگاران مصری اظهار داشت: اعضای شورای ریاستی شرایط استراتژیک کنونی را درک می کنند و دولت (در تبعید) بر ایجاد تحول استراتژیک که به سود منطقه باشد، تاکید دارند. سفیر آمریکا در یمن همزمان با تلاش برای یکصدا کردن شورای ریاستی تلاش برای کاستن از اختلافات موجود میان شورای ریاستی و شورای انتقالی جنوب را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده است. فاگین در همین راستا نشستی در 28-29 آوریل با حضور 24 حزب، گروه و مجموعه سیاسی یمنی مخالف دولت نجات ملی در عدن برگزار نمود.

این نشست که توسط آژانس توسعه بین المللی و مرکز دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا برگزار گردید، به توافقی هفت بندی منجر شد که بر اصول صلح و همکاری میان بازیگران مخالف دولت صنعا تاکید داشت. در این توافق بر بندهایی همچون مبارزه با تروریسم، تشکیل دولت فراگیر و حل مشکل جنوب (بدون اشاره به استقلال) تاکید گردید و فاگین سفیر آمریکا در سخنانی بر تعهد کشورش بر اجرای این اصول تاکید نمود. با وجود تلاش های مذکور، شورای انتقالی جنوب پس از نشست تحت سرپرستی آمریکا با لحنی منفی به این نشست پرداخت و از گنجانده نشدن حق جدایی و استقلال جنوب انتقاد کرد تا نشان دهد رسیدن به توافق فراگیر در یمن تا چه حد دشوار است.

آمریکایی ها همزمان با این تلاش های سیاسی، در حوزه نظامی و امنیتی هم وارد عمل شده اند و سایت "الخلیج" در این زمینه خبر داد که آمریکا نیروهای مخالف حوثی ها در یمن از جمله شبه نظامیان وابسته به شورای ریاستی موسوم به نیروهای مقاومت ملی و عمالقه (مزدوران امارات) را به طور مستقیم و بی واسطه مسلح کرده است. همچنین نیروهای جدایی طلب جنوب هم توسط آمریکایی ها برای جنگ با دولت نجات ملی در صنعا تسلیح شده اند و سفرهای چندماه گذشته استیون فاگین به حضرموت در ارتباط با همین تلاش ها بوده است.

آمریکا درحالی همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده که طی یکسال اخیر نه تنها درگیری میان عربستان با یمن متوقف شده بود، بلکه اوضاع جنگ داخلی در مناطقی همچون تعز و مارب هم تا حد زیادی آرام شده بود.  دور از انتظار نیست که با آغاز فاز عملیاتی پروژه آمریکا، تلاش ها برای صلح در جنوب شبه جزیره به کلی به شکست کشیده شود که این امر حتی به ضرر منافع متحدان عربی واشنگتن تمام خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • آمریکا یک محموله مهمات به اراضی اشغالی را تعلیق کرد
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا