Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلویزیون باید فاصله سال‌های اخیر خود را با تئاتر کم و جبران کند و بازگشت تله تئاتر به جشنواره تئاتر فجر تا حدی این هدف را محقق خواهد کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، میکائیل شهرستانی کارگردان و بازیگر تئاتر درباره بازگشت بخش تله‌تئاتر به جشنواره تئاتر فجر بعد از 10 سال گفت: در این شرایط ویژه و بحرانی تله‌تئاتر راهکار مناسبی است که می‌تواند ما را به امکان تازه‌تری از مدیوم تئاتر ‌برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تله تئاتر سلامی دوباره به عرصه نمایش است که خود می‌تواند نویدبخش اتفاقات تازه‌ای در این بخش باشد.

وی ادامه داد: ما در گذشته تله‌تئاترهای ارزنده و ماندگاری داشتیم که می‌توان آن‌ها را جمع‌آوری و از تلویزیون بازپخش کرد. شاید در طول این سال‌ها به علت دغدغه‌های معیشتی، مردم ضرورت تئاتر را کمتر حس کرده یا اصلا حس نمی‌کردند اما تله تئاتر این امکان را فراهم می‌آورد تا یک گونه‌ فراموش شده‌ مرتبط با تئاتر دوباره مورد توجه قرار گیرد. اگر این جریان دقیق و حساب شده پیش برود، می‌توانیم در آینده شاهد بازتاب‌های درخشانی از آن باشیم.
شهرستانی درباره دسترسی بیشتر مردم به تئاتر از طریق فضای مجازی در شرایط کرونا بیان کرد: تنها راه برگزاری جشنواره در شرایط کرونا برگزاری جشنواره به شکل آنلاین است. اگر هم امکان حضور مخاطبان باشد باید به صورت محدود و با رعایت فاصله اجتماعی انجام شود. زیرا حفظ جان مردم و سلامتی تماشاگران از هر چیز واجب‌‌تر است. به هر حال چراغ تئاتر روشن است. تئاتری‌ها این روزها شاید بیشتر در خانه هستند اما کارشان را نیز انجام می‌دهند. قطعا شرایط تغییر خواهد کرد.

این نویسنده و کارگردان با اشاره به پیشنهادات خود برای برگزاری بهتر این دوره از جشنواره عنوان کرد: شرکت کنندگان با همکاری صداوسیما و مراکز استان‌ها می‌توانند کارهایشان را با کیفیت مطلوب و به شکل حرفه‌ای ضبط کرده و در اختیار تلویزیون قرار دهند و به طور ویژه در یک بازه زمانی مشخص با اطلاع‌رسانی قبلی و آمادگی مخاطبان، این آثار پخش شود. این فرصت باعث می‌شود حتی در شهرستان‌های دورافتاده که از امکانات کمتری برخوردار هستند، علاقه‌مندان به تئاتر دقایقی را با تلویزیون برای توجه به تئاتر همراه شوند. ضمن این که نباید فراموش کنیم که بسیاری از آثار درخشان تئاتر از سایر شهرها و استان‌ها برخواسته است.
این بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درباره‌ فرصت‌های مطالعاتی و پژوهشی ویژه‌ای که کرونا ایجاد کرده است، بیان کرد:کرونا فرصت و بستر مناسبی را برای مطالعه و پژوهش فراهم آورده است که می‌توان به خوبی از آن بهره برد؛ کتاب و نمایشنامه خواند، فکر کرد و جلساتی را برای رمان‌خوانی تشکیل داد.  
شهرستانی خاطر نشان کرد: به نظرم درهای تئاتر و پژوهش و مطالعه به روی طرفدارانش باز است. می‌توان در این دوره از جشنواره یک بخشی را به پژوهش‌ها، ترجمه‌ها یا تألیفات اختصاص داد و با همکاری دفتر نمایش این کتاب‌ها به چاپ برسند.

کوروش زارعی:‌ تلویزیون یکی از ظرفیت‌های مهم تئاتر در دوران کرونایی است


انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلویزیون تئاتر تلویزیون تئاتر تله تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۳۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران با همکاری اداره کل هنر‌های نمایشی و بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران را آبان ماه در پردیس تئاتر تهران و شهرستان‌های استان برگزار می‌کند.

موضوع ویژۀ این دوره جشنواره جوانی جمعیت و فرزندآوری است و استحکام بنیان خانواده با تأکید بر جایگاه زن، عفاف و حجاب، تأکید بر هویت ملی ایرانی براساس سه عنصر اصلی مسلمان‌بودن، انقلابی‌بودن و عمق تاریخی طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، تأکید بر امیدآفرینی و نشاط اجتماعی، موضوعات شهر و شهروندی با تکیه بر اخلاق، معرفی و شرح زندگانی شخصیت‌های مهم ملی، علمی و مذهبی، جهاد تبیین، ایثار و ارزش‌های جبهۀ انقلاب و مقاومت، آسیب‌های اجتماعی، ضرورت وحدت و یکپارچگی ملی، مذهبی و قومی و جهش تولید با مشارکت مردم از دیگر اولویت‌های موضوعی این رویداد هنری هستند.

بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران شامل بخش مسابقه تئاتر استان تهران، ایثار، نهال (ویژۀ آموزشگاه‌های هنر‌های نمایشی شهرستان‌های استان تهران)، تئاتر خیابانی، لبخند (آثار کمدی، طنز و نمایش‌های آئینی و سنتی)، تئاتر کودک و نوجوان، نمایشنامه‌نویسی و کارگاه‌های آموزشی است که تمامی بخش‌های جشنواره، به استثنای کارگاه‌های آموزشی، به شکل رقابتی برگزار می‌شود.

بر اساس گاهشمار جشنواره، گروه‌های متقاضی شرکت در جشنواره، تا ۳۱ خردادماه فرصت دارند با مراجعه به درگاه تئاتر استان تهران در تارنمای ایران تئاتر (به آدرس Tehran.theater.ir) در این رویداد هنری ثبت نام کنند.

ارزیابی آثار این دوره از جشنواره تئاتر استان تهران ۳۱ مرداد تا ۹ شهریور خواهد بود آثار برگزیده از ۲۵ شهریور تا ۴ آبان در شهرستان‌ها اجرا خواهند شد.
گفتنی است، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران از ۹ تا ۱۶ آبان به دبیری امیرحسین شفیعی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • آشوبی: پرسپولیس بدون توجه به بازی‌های استقلال می‌تواند فاصله یک امتیازی را جبران کند/ در مورد رفیعی جای نگرانی وجود ندارد
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!