Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@02:21:27 GMT

تصمیم تازه بایدن درباره شورای امنیت ملی آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۳۳۷۲۳

ساعت24-واشنگتن پست در گزارشی با بیان اینکه بهداشت جهانی، تغییرات اقلیمی، نوشت: حقوق بشر، حوزه های سایبری و دو کشور چین و روسیه، اصلی ترین چالش‌های شورای امنیت ملی آمریکا در دولت جدید این کشور خواهد بود، نوشت: "جو بایدن" نگاه و رویکرد خاصی به این نهاد داشته و تصمیم دارد آن را دوباره سازماندهی کند.

"کارن دو یانگ" تحلیلگر حوزه امنیت ملی واشنگتن پست می افزاید: "شورای امنیت ملی" آمریکا حساس ترین و مهمترین نهاد در دولت آینده آمریکا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بایدن در حوزه امنیت ملی؛ اولویت های جدیدی را مدنظر قرار خواهد داد. رئیس جمهوری منتخب آمریکا تصمیم دارد سمت های جدیدی را در حوزه های بهداشت جهانی، دموکراسی و حقوق بشر، فضای سایبری، و تکنولوژی های نوظهور ایجاد کند. همچنین روسیه که در دولت ترامپ  در حوزه مربوط به اروپایی شورای امنیت ملی طبقه بندی شده بود، در در دولت بایدن یک مدیرکل اختصاصی خواهد داشت.

واشنگتن پست در ادامه نوشت: دولت بایدن در حوزه چین  نیز یک موضع گیری قوی و ویژه ای دارد و یک مدیر  با کارکنانی اختصاصی ویژه کشور چین در شورای امنیت ملی کاخ سفید مشغول به کار خواهد شد. موضع دولت بایدن نسبت به چین، بسیار محکمتر از مواضع دولت های سابق دموکرات در قبال این کشور خواهد بود.

شورای امنیت ملی آمریکا از هفتاد سال پیش در کاخ سفید تشکیل شد با این هدف که نوعی هماهنگی و آشتی میان دیدگاهها و چشم اندازهای دیپلماتیک و نظامی کاخ سفید برقرار کند. از همان زمان به این سو؛ هر دولت جدیدی که در واشنگتن روی کار می آید، این شورا را طبق دیدگاهها و مواضع و اهداف و برنامه های خاص خودش از نو سازماندهی می کند.

ارزیابی های شورای امنیت ملی گاه موفق بوده است و گاه ناموفق و اولویت ها همیشه دستخوش تحول قرار گرفته است. شخصیت هایش همیشه تغییر کرده اند.  این آزمون و خطاها آنقدر رخ داده تا بالاخره شورا به یک فرمول اساسی رسیده و توانسته است گزینه هایی صحیح را به کاخ سفید ارائه دهد و رئیس جمهوری آمریکا بر مبنای آنها تصمیم گیری نهایی را انجام و مطمئن شود به همان ترتیب عمل خواهد شد.

یکی از مشاوران عالی بایدن با تشریح این وضعیت می گوید:"بایدن با مشکلات داخلی بیشماری روبروست. افق های استراتژیک هم به سرعت در حال تغییر است. بایدن می گوید که هدفش این است حوزه امنیت ملی را به سیاست های داخلی مرتبط کند، به خصوص در زمینه موضوعاتی که بر مسائل دیگر حاشیه می افکنند مانند؛ کووید-۱۹، آب و هوا، مهاجرت و حتی روابط آمریکا-چین که اوضاع بازار سهام در داخل کشور را هم تحت تاثیر خود قرار داده است".

بایدن در سخنانی هنگامی که اعضاء تیم امنیت ملی خود را معرفی می کرد گفت که او و تیم امنیت ملی، اولویت درجه اول تمام برنامه هایشان، برآورده کردن نیازهای طبقه فعال و شاغل به کار آمریکاست. بایدن تصمیم دارد افراد بیشتری را در تیم امنیت ملی اش بگمارد.

یکی از مسئولان انتقال دولت بدون ذکر نام گفت: "حتی در موضوعات بین المللی از جمله دو موضوع مهم تهدیدهای هسته ای کره شمالی و ایران؛ معیار سنجش میزان موفقیت سیاست ها در این است که ببینیم این سیاست ها چه تاثیری بر مردم‌ آمریکا، بر کارگران آمریکایی و بر خانواده های آمریکایی بر جای می گذارد".

منتقدان دولت ترامپ می گویند که تیم امنیت ملی او ناکارآمد بود و اینک بایدن می خواهد این حوزه را بطورکامل زیر و رو کند. ترامپ چهار مشاور امنیت ملی را استخدام و در نهایت سه تن را برکنار کرد.

اکثر مشاوران امنیت ملی بایدن را کهنه سیاستمداران دولت "باراک اوباما" تشکیل می دهند.   "جِیک سالیوان" مشاور امنیت ملی و "‌آنتونی بلینکن" وزیر خارجه از جمله این شخصیت ها هستند. همه منصوب شدگان بایدن؛ سالیان مدید تجربه کار کردن در نهادها و سازمانهای متبوع را دارند. این سیاستمداران؛ هم با بایدن ارتباطاتی تنگاتنگ دارند و هم با یکدیگر مستقیما ارتباط دارند.

این تیم؛ نسل جدید کارگزاران سیاست خارجی و امنیتی آمریکا را تشکیل خواهند داد.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: شورای امنیت ملی تیم امنیت ملی کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ

به گزارش خبرآنلاین اظهارات عصر شنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه جو بایدن در حالی مطرح شد که او داشت در مورد دردسرهای حقوقی خودش صحبت می‌کرد و به دادستان‌های این پرونده‌ها می‌تاخت و همچنین در مورد کیفرخواست‌های جدیدی که علیه چندین تن از دستیاران ارشد سابقش در آریزونا مطرح شده، اعتراض می‌کرد.

به نقل از ایسنا براساس فایل صوتی از ضیافتی که به دست ان‌بی‌سی نیوز رسیده، ترامپ گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می‌کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند. و این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می‌شوند.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «بایدن بدترین رئیس جمهور تاریخ کشور ماست. او به شدت بی‌کفایت و ناتوان است. او مثل چی حقه‌باز است! او کاندیدای تحت نفوذ و کنترل نیروهای خارجی است... او مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر می‌پذیرد. او حقه‌باز است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ایمی اسپیتالنیک» مدیر اجرایی شورای روابط عمومی یهودی یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «انجام چنین مقایسه‌هایی همیشه اشتباه، توهین‌آمیز و نفرت‌انگیز است؛ خصوصا زمانی که آن را در کنار سابقه طولانی این رئیس‌جمهور سابق در عادی‌سازی یهودستیزی در نظر گرفت. به خصوص استفاده از مقایسه‌هایی با نازی‌ها در خدمت یک برنامه متعصبانه و اقتدارگرا، شنیع است.»

کاخ سفید در بیانیه‌ای تند به اظهارات ترامپ پاسخ داد و به رفتار و لفاظی‌های گذشته این نامزد احتمالی جمهوری‌خواه، اشاره داشت، از جمله اظهارات مکرر او مبنی بر اینکه مهاجران غیرقانونی «خون کشور ما را مسموم می‌کنند»؛ زبانی که لفاظی‌های آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی و دیگر برترپنداران سفیدپوست را بازتاب می‌دهد.

اندرو بیتز، سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور بایدن به جای تکرار لفاظی‌های وحشتناک فاشیست‌ها، صرف ناهار با نئونازی‌ها، و دامن زدن به تئوری‌های توطئه‌ای که به قیمت جان یک افسر پلیس شجاع تمام شده است، مردم آمریکا را حول ارزش‌های دموکراتیک مشترک و حاکمیت قانون گرد هم می‌آورد؛ رویکردی که باعث شده بزرگ‌ترین کاهش جرایم خشونت‌آمیز در ۵۰ سال گذشته رخ دهد.»

از سوی دیگر حامیان ترامپ تلاش‌ کردند تا صحبت‌های او را لاپوشانی کنند.

داگ بورگم، فرماندار داکوتای شمالی که جزو چندین گزینه محتمل برای معاونت ترامپ است و در همان مهمانی جنجالی در عمارت مارالاگو شرکت داشت، یکشنبه درباره عبارت «گشتاپو» که ترامپ استفاده کرده بود، به‌ شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «این صحبت در کانون سخنان او نبود. اکثریت آمریکایی‌ها احساس می‌کنند محاکمه‌ای که او در حال حاضر در آن حضور دارد، انگیزه‌های سیاسی دارد.»

هنوز نمایندگان ترامپ به سخنان او واکنشی نشان نداده‌اند. اظهارات ترامپ بعدازظهر شنبه در باشگاه مارآلاگو در فلوریدا در جمع صدها عضو کمیته ملی جمهوری‌خواه بیان شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903339

دیگر خبرها

  • بایدن: در صورت حمله به رفح، به اسرائیل سلاح نخواهیم داد
  • توقف ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل به دلیل اختلاف بر سر حمله به رفح
  • پایان فرصت دولت بایدن برای گزارش به کنگره درباره اسرائیل
  • پالتیکو: آمریکا ارسال بمب به اسرائیل را تعلیق کرد
  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد
  • ژاپن اظهارات بایدن درباره مهاجرهراسی را تاسف آور خواند
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ