Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید احسان صدر، رئیس انجمن نیروگاه‌های برق مقیاس کوچک در نشست خبری با رسانه‌ها، با بیان اینکه 200 مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌های مقیاس کوچک خاموش است، گفت: متاسفانه در حال حاضر مطالبات نیروگاه‌های تولید برق پراکنده از وزارت نیرو به بیش از 2 هزار میلیارد تومان می‌رسد و همین امر باعث آسیب جدی به این بخش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس انجمن نیروگاه‌های برق مقیاس کوچک، با اشاره به نقش این نیروگاه‌ها در تامین برق کشور گفت: این نیروگاه‌های بازدهی بین 42 درصد تا 48 درصد دارند و اگر نسبت به بازیافت حرارت در آن‌ها اقدام شود، بازدهی تا 75 درصد خواهند داشت. با توجه به اینکه عمده این نیروگاه‌ها در محل مصرف احداث می‌شوند، لذا 15 درصد از تلفات شبکه توزیع را نیز به همراه ندارند.

وی با اشاره به اینکه اشتغال نیروگاه‌های مقیاس کوچک 8 تا 10 برابر نیروگاه‌های بزرگ است، افزود: هزینه سرمایه‌گذاری این نیروگاه‌ها کمتر از نصف نیروگاه‌های بزرگ بوده و همین امر منجر به اقتصادی شدن آن‌ها می‌شود.

*پاسخ عجیب وزارت نیرو به مطالبات نیروگاه‌داران بخش خصوصی

این مقام صنفی در تشریح مشکلات عدیده نیروگاه‌داران مقیاس کوچک، تاکید کرد: قرارداد خرید تضمینی وزارت نیرو تنها 5 ساله است و پس از آن برق نیروگاه‌های ما را در بازه زمانی 4 ماهه پیک مصرف خریداری کرده و در 8 ماه دیگر نسبت به خرید برق اقدام نمی‌کند.

صدر، ضمن انتقاد از عملکرد وزارت نیرو گفت: وزارت نیرو نه تنها نسبت به خرید برق نیروگاه‌های مقیاس کوچک اقدام نمی‌کند، بلکه اجازه فروش برق مستقیم، صادرات برق و یا  تامین برق رمز ارزها را هم به ما نمی‌دهد و در پاسخ مطالبات ما می‌گوید، بروید و بمیرید.

رئیس انجمن نیروگاه‌های برق مقیاس کوچک، با اشاره به شرایط بد اقتصادی نیروگاه‌داران مقیاس کوچک گفت: یکی از همکاران ما به صندوق توسعه ملی در قالب تسهیلات ارزی نزدیک به 220 میلیارد تومان بدهکار است و مدل قراردادهای وزارت نیرو، پاسخ به این بدهی برای بخش خصوصی نزدیک به 300 سال زمان بر است.

صدر در پاسخ به سوال خبرنگار وزارت نیرو مبنی بر اینکه چرا در شرایط فعلی اقتصادی همچنان شاهد افتتاح نیروگاه‌های مقیاس کوچک هستیم، گفت: شروع بسیاری از پروژه‌هایی که اکنون افتتاح می‌شود، متعلق به 6 یا 7 سال گذشته است، از سوی دیگر نیروگاه‌دار کاری جز این بلد نیست و این تنها راه درآمدزایی او است.

رئیس انجمن نیروگاه‌های برق مقیاس کوچک با اشاره به مسئله رمز ارزها گفت: نمی‌دانم، چرا دولت به ما اجازه فروش برق به رمز ارز را نمی‌دهد اما خود نسبت به تامین برق این واحدها اقدام می‌کند.

*تبانی روزانه در بورس انرژی اتفاق می‌افتد

در ادامه این نشست خبری، محمد بیات، عضو هیئت مدیره انجمن نیروگاه‌های برق مقیاس کوچک گفت: پروانه صادرات برق برای نیروگاه‌داران مقیاس کوچک صادر شد و به تبع آن این نیروگاه‌داران نسبت به عقد قرارداد برای صادرات برق به کشورهای همسایه اقدام کردند اما زمانی که خواستیم برق صادر کنیم، وزارت نیرو جلوی ما را گرفت و اجازه صادرات نداد.

عضو هیئت مدیره انجمن نیروگاه‌های برق مقیاس کوچک، ضمن تاکید بر اینکه 60 درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تامین می‌شود، گفت: اگر بخش خصوصی در تامین تعهدات صادراتی برق خود ناتوان است، علت تنها ناتوانی دستگاه‌های دولتی است.

بیات با اشاره به اینکه دولت در بخش برق رقیب بخش خصوصی شده است، بیان کرد: متاسفانه شاهد تبانی روزانه در بورس انرژی هستیم و شرکت‌های توزیع برق مناطق مختلف با تبانی برق را با قیمت اندک از تولید کننده خریداری می‌کنند.

این مقام صنفی در پایان با اشاره به این نکته که قیمت تمام شده برق برای ما نزدیک به 150 تومان برای هر کیلووات برآورد می‌شود، گفت: متاسفانه نرخ خرید برق در 8 ماه از سال بر اساس قرارداد 329 معادل 40 تومان است که برای هیچ نهادی به صرفه نیست با این نرخ کار کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نیروگاه مقیاس کوچک شرکت توانیر بخش خصوصی نیروگاه های مقیاس کوچک نیروگاه ها صادرات برق وزارت نیرو بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۴۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از یکی از بزرگترین طرح‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران

پروژه چند منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» سریلانکا که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی-مهندسی کشور در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق با حضور روسای جمهور ایران و سریلانکا به شکل رسمی افتتاح و بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی که صبح امروز چهارشنبه به منظور سفری یک روزه به سریلانکا عزیمت کرده است، در بدو ورود به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در ۲۳۰ کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. پروژه‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شده است.

با اجرای طرح چند منظوره اومااویا، آب مازاد رودخانه‌های «اومااویا» و «ماهاتوتیلا اویا» واقع در استان اووا «Uva» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود. این در حالی است که هم‌زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات انجام خواهد شد.

تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز ۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت ایرانی فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه از نظر اجرای ۲۴ کیلومتر تونل، بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل‌های) عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول ۶۱۸ متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق ۷۵۰ متری زمین، جزو پروژه‌های منحصربه‌فرد مهندسی محسوب می‌شود.

ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشورمان و شرکت‌های ایرانی است. تلاش متخصصان کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار گیرد و بیش از ۹۱ درصد قطعات موردنیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.

توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزارهای مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سدسازی نیز ۱۰۰ درصد است و ایران در بین ۴ کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.

در این بین رویکرد دولت سیزدهم مبتنی بر توسعه دیپلماسی منطقه‌ای، از مهم‌ترین راهبردهایی است که به ارتقای صادرات خدمات فنی- مهندسی کشور از جمله صنعت آب و برق کمک شایانی کرده است.

کد خبر 747487

دیگر خبرها

  • کارمندان ادارات کل اجرایی وزارت کار اجازه دریافت حق مشاوره ندارند
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران
  • «پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم
  • ماجرای عجیب طراح سوالات کنکور | اجازه خروج به او ندادیم تا اینکه چهلم همسرش رسید + فیلم
  • عملیات پیچیده ایران در جهان طنین انداخته است
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • بهره‌برداری از یکی از بزرگترین طرح‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران
  • احداث ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس در تهران تا پایان شهریور ۱۴۰۳