Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات مدیره انجمن نیروگاههای مقیاس کوچک گفت: سیاست های پریشان و انقباضی جای خود را به سیاستهای تشویقی داده است و نیروگاههای تولید پراکنده با این وضعیت عدم پرداخت مطالبات ورشکسته شده و تولید برق در برخی از نیروگاهها متوقف و خاموش شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید احسان صدر، رئیس هیات مدیره انجمن نیروگاههای مقیاس کوچک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نگاه مسئولان به صنعت برق باید تغییر کند و به این بخش نه بعنوان بخشی خدماتی بلکه بعنوان یک رونق دهنده به کل اقتصاد نگاه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی به صنعت برق یک نگاه اقتصادی داشته باشیم، نه تنها هزینه تمام شده و قیمت کالا اهمیت می‌یابد؛ بلکه مفاهیمی مانند بازار برق، بازار بورس و .. نیز معنا پیدا می‌کند.

صدر با بیان اینکه "تامین منابع یا کمبود نقدینگی، همواره یکی از چالش‌های اساسی اقتصاد ایران است"، گفت: این چالش در صنعت برق می‌تواند با توسعه CHPها، تا حد فراوانی مرتفع شود؛ زیرا میزان سرمایه بری این نیروگاه‌ها، نزدیک به 30 درصد از نیروگاه‌های بزرگ با راندمان مشابه کمتر است.

وی ادامه داد: نیروگاه‌های پراکنده (CHP) قادر هستند از طریق بازیافت حرارت و تبدیل آن به حرارت و برودت قابل استفاده، راندمان مصرف انرژی را تا 75 درصد افزایش دهند؛ نیروگاههای مقیاس کوچک در حال حاضر و در طی 10 سال گذشته، 1600 مگاوات از ظرفیت تولید برق کشور را به خود اختصاص داده اند و از همان سالها برای افزایش تولید برق خیز برداشتند اما موانعی بر سر راه این نیروگاهها باعث شد تا این وعده ها عملی نشود.

رئیس هیات مدیره انجمن نیروگاههای مقیاس کوچک با بیان اینکه "یکی از معضلات دولت، توسعه شبکه برق کشور همزمان با افزایش مصرف برق است"، اظهار داشت: توسعه این بخش نیازمند صرف هزینه‌های فراوانی است که دولت در حال حاضر با توجه به تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی قادر به تامین آن نیست. بنابراین توسعه نیروگاه‌های پراکنده (CHP) می‌تواند بخش بزرگی از نیاز شبکه را بدون صرف هزینه‌های فراوان پاسخ دهد.

وی ادامه داد: 10 سال قبل وزارت نیرو مشوقی را برای نیروگاه‌های CHP در نظر گرفته بود و آن معافیت از پرداخت هزینه ترانزیت بود؛ اما هم اکنون نیروگاه‌های CHP بابت ترانزیت برق باید هزینه پرداخت کنند. اما بحث ما بر سر موضوعاتی است که به واقع باعث شده تا سرمایه گذاران نیروگاههای مقیاس کوچک که روزی با وعده های دولت، سرمایه های خود را وارد این بخش کردند به شدت به بانک ها بدهکار شوند.

صدر با اشاره به اینکه یکی از این موانع نرخ خرید تضمینی برق و تاخیر در پرداخت پول برق از سوی وزارت نیرو و توانیر است تاکید کرد: متاسفانه نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاههای مقیاس کوچک عادلانه نیست. نرخ های متفاوت خرید تضمینی برق از 250 تومان تا 520 تومان باعث شده تا برخی از نیروگاهها به شدت دچار مشکل شده و بعد از اتمام قراداد خود نیروگاههای خود را خاموش کنند.

وی گفت: قراردادهایی که بر اساس برنامه ششم توسعه بسته می شود هر کیلووات ساعت 520 تومان است و قراردادهایی که بر اساس برنامه پنجم بسته شده است هر کیلو وات ساعت از 250 تومان تا 300 تومان است.

صدر ادامه داد: متاسفانه مانع دیگری که باعث شده تا نیروگاههای مقیاس کوچک به شدت دچار مشکل شوند این است که پول برق به خزانه رفته و هر زمان که توانیر و یا وزارت نیرو صلاح می دانند پول برق فروخته شده را پرداخت می کنند. در حال حاضر 7 ماه است که پول برق نیروگاههای مقیاس کوچک از سوی توانیر پرداخت نشده و به حدود 2 هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس هیات مدیره انجمن نیروگاههای مقیاس کوچک با تاکید بر اینکه در این شرایط که گفته می شود شبکه سراسری برق با کمیود برق مواجه شده و احتمال خاموشی وجود دارد گفت: اگر وعده های وزارت نیرو و دولت بابت حمایت از نیروگاههای مقیاس کوچک محقق می شد بدون شک امروز این مشکلات را نداشتیم.

وی افزود: اگر حمایت های لازم از نیروگاهای مقیاس کوچک صورت می گرفت الان به جای 1600 مگاوات باید سه برابر این عدد توسط این نیروگاههای مزبور ، برق تولید می کردند.

وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد نیروگاه مقیاس کوچک از وزارت نیرو و توانیر طلب دارند گفت: 20 نیروگاه مقیاس کوچک از وزارت نیرو طلب دارند و از 7 ماه پیش بارها وعده داده شده است که این مطالبات پرداخت می شود اما متاسفانه هر بار به فراموشی سپرده می شود.

صدر با تاکید بر اینکه پیشنهادات خوبی توسط انجمن نیروگاههای مقیاس کوچک به اتاق بازرگانی و برای تصویب به مجلس داده شده است تا این مشکلات برای همیشه برطرف شود گفت: چهار پیشنهاد الحاقی به لایحه بودجه 1400 ارائه شد و به دلیل دقیق بودن این پیشنهادات به راحتی در اتاق بازرگانی به تایید رسید و به مجلس برای تصویب و قانون شدن ارسال شد.

وی افزود: دو پیشنهاد مهم ما یکی مربوط به این بود که بندی در بودجه اضافه شود که بابت برق فروخته شده به شبکه سراسری برق ما از خزانه طلبکار شویم. چرا که وقتی پول برق به حساب خزانه واریز می شود توانیر و وزارت نیرو مشکلات عدیده ای دارند و این پول ها به نیروگاههای مقیاس کوچک با تاخیر طولانی پرداخت می شود.

رئیس هیات مدیره انجمن نیروگاههای مقیاس کوچک ادامه داد: وزارن نیرو امان این را ندارد که نرخ عادلانه برق را بدهد بنابراین پیشنهاد بعدی ما این است که به دلیل بالا بودن راندمان نیروگاه های مزبور و تلفات پایین تر نسبت به سایر نیروگاهها به ما پاداش عددی پرداخت می شود . ما اعلام می کنیم که ما این پاداش عددی را نمی خواهیم بلکه ما را در فروش برق به ماینرها آزاد بگذارند تا بخشی از هزینه ها جبران شود.

وی در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر چه میزان برق به ماینرها فروخته می شود؟ گفت: طبق آمارهای منتشر شده حدود 500 تا 600 مگاوات به شکل زیر زمینی به ماینرها انرژی فروخته می شود؛ پس اگر وزارت نیرو ما را آزاد می گذاشت می توانستیم با شناسایی ماینرها به راحتی هزینه های خود را جبران کنیم.

وی تصریح کرد: هزینه های احداث یک نیروگاه 10 مگاواتی 4 میلیون یورو است؛ اما سیاست های پریشان و انقباضی جای خود را به سیاستهای تشویقی داده است و این نیروگاهها با این وضعیت عدم پرداخت مطالبات ورشکسته شده و تولید برق متاسفانه در برخی از نیروگاهها متوقف و خاموش شده است.

صدر با بیان اینکه "ضریب نفوذ تولید پراکنده برق در برخی کشورهای پیشرفته به 60 درصد ظرفیت تولید برق آنها نیز می رسد"، گفت: الزام استفاده از کوچک مقیاس ها در ایران نسبت به کشورهای اروپایی جدی تر است و با وجود آنکه نیروگاههای مقیاس کوچک راه حل قطعی برای مشکلات راهبردی وزارت نیرو هستند، ولی متأسفانه وزارت نیرو نگاه راهبردی به این صنعت ندارد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نیروگاه های ایران صنعت برق ایران توانیر نیروگاه های ایران صنعت برق ایران توانیر حال حاضر وزارت نیرو نیروگاه ها تولید برق هزینه ها باعث شد پول برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۵۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح تشویقی فرهنگسازی برای موتورسواران مشهدی

   به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر عامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری مشهد گفت: طرح کلان کاهش تصادفات موتورسیکلت با همکاری سازمان فرهنگی و پلیس راهور استان، با توجه به سهم بالای این وسیله نقلیه در تصادفات، در پر تصادف‌ترین محل‌های موتورسیکلت سوار‌ها  انجام می‌شود.   علی سمیعی افزود: با توجه به سهم ۳۳ درصدی موتورسیکلت سوار‌ها از مجموع تصادفات فوتی و نداشتن کلاه ایمنی و پوشش نامناسب به عنوان مهم‌ترین علت آسیب موتور سوار‌ها در تصادفات، این طرح با هدف تشویق و ترغیب استفاده بیشتر از کلاه ایمنی اجرایی می‌شود.    وی با بیان اینکه با اجرای این طرح به دنبال فرهنگ سازی برای درک خطر هستیم، گفت: مطالعات در  این زمینه نشان می‌دهد که  بسیاری از  راکبان موتور سیکلت با وجود اطلاع از  قوانین، درکی از خطر ندارند، مانند راننده‌ای که  سعی می‌کند طبق قانون رانندگی کند، اما اجازه می‌دهد فرزند خردسالش سرش را  از پنجره بیرون بیاورد و در  این شرایط راننده درکی از خطر ندارد.   سمیعی ادامه داد: این طرح برای آن دسته از موتورسیکلت سوار‌ها که  وسیله نقلیه شان دچار نقص سیستم روشنایی است، بسیار کارآمد است؛ چرا که علت بسیاری از تصادفات موتورسیکلت‌ها با دیگر وسایل نقلیه و  عابران پیاده، دیده نشدن است.   به گفته او، با اجرای این طرح در  تمامی مناطق شهر، علاوه بر افزایش ایمنی راکب و ترک نشینان موتورسیکلت، راکبان نسبت به  قوانین راهنمایی و  رانندگی آگاهی بیشتری پیدا می‌کنند و آموزش‌های لازم را هم در  زمان نصب برچسب از مأموران پلیس راهور دریافت می‌کنند.   سمیعی ادامه داد: طرح چسباندن برچسب بر روی موتورسیکلت‌ها نتیجه تصمیمات کمیته فرهنگ ترافیک استان است که  در کنار مهندسی ترافیک (همچون امور عملیاتی و، اصلاحات هندسی) به امر آموزش نیز توجه ویژه دارد.   مدیر عامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری مشهد افزود: با  اجرای چنین طرح‌هایی سعی داریم روی آشکارسازی موتورسیکلت‌ها در سطح شهر، متمرکز شویم چرا که  یکی از دلایل تصادف این نوع وسیله نقلیه موتوری، انجام حرکات نمایشی، نپوشیدن لباس مناسب و با چراغ خاموش راندن یا  با نقص سیستم روشنایی موتور سواری کردن، است.    

دیگر خبرها

  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • جامعه کارگری استان مرکزی همسو با سیاست های کلی کشور گام برمی دارد
  • نتانیاهو، پریشان‌تر از همیشه
  • اجرای طرح تشویقی فرهنگسازی برای موتورسواران مشهدی
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • تولید بانک اطلاعات خلیج فارس در سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ