Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@21:53:22 GMT

گوگل پلی در اندروید چیست و چگونه کار می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۳۶۶۵۲

گوگل پلی در اندروید چیست و چگونه کار می‌کند؟

اگر مدت زیادی با سیستم عامل اندروید سر و کار داشته باشید، احتمالاً با مواقعی مواجه شده‌اید که به نظر می‌رسد بعضی مشکلات در اندروید، از چیزی به نام Google Play Services ناشی می‌شوند. اما خدمات Google Play چیست، به چه کار می‌آید و چرا وجود آن روی اندروید ضروری است؟ در این مقاله به توضیح کامل در مورد Google Play Services می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

Google Play Services چیست؟

Google Play Services را نمی‌توان به آن معنایی که اکثر مردم اپلیکیشن‌ها را می‌شناسن، یک اپلیکیشن معمولی نامید. وقتی تلاش کنید این برنامه را باز کنید، هیچ اتفاق قابل رؤیتی رخ نمی‌دهد. این برنامه به صورت پیش‌فرض روی دستگاه‌های اندرویدی نصب شده‌است که در پس‌زمینه اجرا شده و به صورت منظم به‌روزرسانی‌هایی را دریافت می‌کند و اکثر مجوز‌هایی که درخواست می‌کند، مؤثر و ضروری هستند.
نیاز به دسترسی‌هایی مثل دسترسی و کنترل پیام‌های کوتاه، دسترسی به وقایع ثبت شده توسط سیستم‌عامل، دسترسی به تمام اطلاعات دریافتی از اپلیکیشن‌های گوگل و مواردی بیشتر از این‌ها، در Google Play Services وجود دارند. دلیل نیاز به این همه مجوز هم این است که Google Play Services مثل یک هاب برای اتصال اپلیکیشن‌های مختلف به سرویس‌های امن ارائه‌شده توسط گوگل عمل می‌کند.

به طور مختصر می‌شود گفت Google Play Services برنامه‌ای است که ارتباط تنگاتنگی به خودِ سیستم‌عامل اندروید دارد. این برنامه مجموعه‌ای از API‌ها (عناصری که به برنامه‌نویسان کمک کرده و ارتباط ساده بین اپلیکیشن‌های مختلف را ممکن می‌کنند) است که کمک می‌کنند برنامه‌های کمتری برای اجرا به به‌روزرسانی‌های خاص اندروید وابستگی داشته باشند.

این API‌ها شامل Google Maps API برای دسترسی برنامه‌های مختلف به Google Maps بدون نیاز به ترک اپلیکیشن، Location API برای اجرای عملکرد‌های خودکار در مواقع ورود یا خروج از یک محدوده‌ی جغرافیایی خاص، Google Drive API به منظور اشتراک و ذخیره‌ی فایل‌های برنامه‌های مختلف در Google Drive و چند API کاربردی دیگر می‌شود. سرویس‌هایی مثل Google Wallet و Google Play Protect و Google Play Game Services هم به عنوان زیرمجموعه‌های دیگر Google Play Services جنبه‌های مختلف تجربه‌ی کاربر در استفاده از اندروید را بهبود می‌بخشند.

Google Play Services در اندروید چه می‌کند؟

در واقع، Google Play Services انقلابی کوچک در گوشی‌های هوشمند به پا کرده است. می‌توانیم از Google Maps به عنوان مثال استفاده کنیم: پیش از وجود Google Play Services، این برنامه به همراه به‌روزرسانی‌های اندروید، به‌روز می‌شد. همه‌ی ما می‌دانیم که ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل توسط تولیدکنندگان مختلف چقدر کند و با وقفه انجام می‌شود. امروزه، دیگر نیاز نیست برای به‌روز شدن Google Maps اینقدر صبر کنیم: این کار حالا از طریق Google Play Services انجام می‌شود؛ بنابراین Google Play Services به گوشی هوشمند اجازه می‌دهد بدون نیاز به ارتقاء به آخرین نسخه از اندروید، از به‌روز شدن اپلیکیشن‌های مختلف بهره ببرد. البته این مسأله مربوط به تمامی اپلیکیشن‌ها نمی‌شود و بیشتر در مورد برنامه‌های اصلی گوگل مثل Gmail و Google+ و Google Play صدق می‌کند. علاوه بر این‌ها، سایر اپلیکیشن‌هایی هم که از خدمات گوگل استفاده می‌کنند و تعدادشان هم کم نیست، از این قابلیت سود می‌برند.

در نهایت، معنی این قابلیت این است که هر نسخه‌ای از اندروید، که بالاتر از اندروید ۲.۲ باشد، می‌تواند از اپلیکیشن‌های جدید و ویژگی‌های آن‌ها، مستقل از به‌روزرسانی سیستم‌عامل استفاده کند. با این کار حداکثر تعداد کاربرات می‌توانند از نسخه‌های مختلف اندروید لذت ببرند.

این تغییر در سیستم‌عامل، از زمان عرضه‌ی اندروید ۴.۳ اتفاق افتاد و از همان زمان تا کنون با هر به‌روزرسانی، به رشد خود ادامه داده است، به خصوص در زمان معرفی نسخه‌های Lollipop و Marshmallow. امروز که اندروید ۹.۰ یا Pie به طور گسترده عرضه شده است، Google Play Services یکی از اجزاء جدانشدنی و ضروری اکوسیستم اندروید به حساب می‌آید.

آیا می‌توانیم آن را غیرفعال کنیم؟

درحالی که غیرفعال کردن Google Play Services در گذشته ممکن بود، حالا دیگر غیرفعال کردن آن کار مناسبی به نظر نمی‌رسد، زیرا تمام اپلیکیشن‌های گوگل برای اجرای بدون نقص، به آن نیاز خواهند داشت. به هر حال، می‌توانید آن را مثل بسیاری از برنامه‌های دیگر روی گوشی‌های اندرویدی، غیرفعال (و نه حذف کامل) کنید، یا با روت کردن دستگاه، آن را به طور کامل حذف کنید و حتی در نهایت، امکان استفاده از گوشی هوشمند کاملاً خالی از برنامه‌ها و سرویس‌های گوگل با استفاده از رام‌های سفارشی مثل LineageOS نیز وجود دارد.

چرا Google Play Services اینقدر باتری مصرف می‌کند؟

Google Play Services معمولاً مقدار کمی از باتری در حد چند درصد را مصرف می‌کند، اما در بعضی مواقع، کاربران با بلعیدن بخش زیادی از باتری توسط گوگل به‌خصوص پس از به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل اندروید مواجه می‌شوند. یکی از دلایل شایع این اتفاق، ناسازگاری بین نسخه‌ی اندروید و نسخه‌ی Google Play Services است.

سریع‌ترین راه‌حل‌ها در این مواقع گزینه‌های زیر هستند:

- حذف به‌روزرسانی‌های برنامه (از قسمت Setting > Applications > All > Google Play Services > Uninstall updates). شاید ابتدا نیاز به رفتن به Settings

- غیرفعال کردن هم‌گام‌سازی داده‌های گوگل از قسمت Settings > Accounts. از این قسمت دکمه‌ی منو را انتخاب کرده و گزینه‌ی Auto-sync را غیرفعال کنید.

نتیجه‌گیری: آیا ما به Google Play Services نیاز داریم؟

بله، زیرا برنامه یا API  هرچه که آن را صدا کنید  برای عملکرد درست و سریع یک دستگاه اندرویدی بسیار مفید است. اگرچه این برنامه هیچ رابط کاربری ندارد، کاملاً واضح است که Google Play Services می‌تواند تجربه‌ی کاربری استفاده از اندروید را بهبود بخشد.

ضمناً، این برنامه به عملکرد‌هایی مثل جستجوی آفلاین سرعت بخشیده و می‌تواند دسترسی به نقشه و موقعیت را برای برنامه‌های مختلف فراهم کند. حتی تجربه‌ی بازی کردن نیز به خاطر توانایی نگه داشتن میزان پیشرفت و دستاورد‌های یک بازی در صورتی که با یک حساب کاربری، روی چند دستگاه مختلف به بازی می‌پردازید، لذت‌بخش‌تر خواهد شد.

منبع:شهر سخت افزار

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سیستم عامل اندروید سیستم عامل اندروید گوگل پلی سبک زندگی پارسی خبر گوگل اپلیکیشن ها سیستم عامل برنامه ها ی اندروید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۶۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ر ادیو تمام قد به احترام معلمان ایستاده

برنامه های گفتگو محور با حضور کارشناسان و مهمانان مختلف از جمله برنامه هایی است که تقریبا تمامی شبکه های رادیو به آن اهتمام دارند و بطور ویژه با اساتید و معلمان به گفتگو می نشینند و شاخص های معلم نمونه و ویژگیهای برتر این شغل را با تعمیم به شغل انبیاء که در کلام حضرت امام(ره) بیان شده بود مطرح و چالشهای تربیتی و آموزشی را ضمن طرح موضوع به بحث و گفتگو می گذارند.از جمله برنامه های وسیعی که در سطح کلان سیاستگذاری رادیو امسال به آن توجه شده؛ موضوع ایجاد پویشهای مختلف با توجه به ذات زندگی های اینترنتی و شبکه های اجتماعی است که طی ابتکاری «رادیو آوا» و «رادیو پیام »که دو شبکه رادیویی پرطرفدار هستند پویش« معلم من» را ایجاد کرده اند و در میان آیتم های مختلف و ساعات مختلف روز به این پویش رنگ و بوی شنیداری جذاب می بخشند که یا همراه با اخبار و اطلاعات است و یا با موسیقی های خاطره انگیز ادوار محتلف که در گذشته های نه چندان دور در چنین ایامی مدارس پر از شور و شوق بود و همه دانش آموزان با نشاط زائد الوصفی و با گل و هدیه برای معلم در حالی که مدارس تزیین شده بودند در کلاس های درس حاضر می شدند و در ذهن همه ما آن روز روز به یاد ماندنی و فراموش نشدنی است که همگی آن را روز معلم می نامیم.رادیو سلامت نیز با با ایجاد پویش« یک جمله زیبا به آموزگارم» خود را همراه با سایر شبکه های رادیویی کرده و در خلال برنامه های خود بطور گسترده از مخاطبین خود می خواهد که ضمن مشارکت در پویش مورد نظر، معلمین نمونه را مردم معرفی کنند و خاطرات دوران دانش آموزی را که معلمین در آن خاطرات نقش دارند بیان کنند.

به اذعان مدیر فضای مجازی این شبکه (شبکه سلامت) استقبال از این پویش به رغم شروع چند روزه آن بسیار خوب بوده که و پایگاه مجازی رادیو در همین راستا فعالیتهای بسیار زیادی را داشته که نشان دهنده اقبال مردم از این موضوع بوده.توجه رادیو نمایش در این مقطع زمانی نیز به موضوع معلم و روز معلم دارای وجه نمایشی بالایی است که با دو نمایش موضوعی در این ایام مهمان لحظات مخاطبین خود خواهد بود و قطعا نمایش «ماشه ای روی اندیشه» به نویسندگی سهیلا خدادادی می تواند لحظه های شیرینی را برای شنوندگان این شبکه رادیویی فراهم نماید.در مجموع تمام شبکه های رادیو، برنامه های اختصاصی و توجه ویژه به روز معلم دارند که هدف نهایی از این برنامه ها ضمن تکریم و گرامی داشت یاد استاد شهید مطهری، ترویج احترام در خور شان به معلمانی است که شاید هر کدام مشکلات خاص خودشان را علاوه بر مشکلات آموزشی مدارس داشته باشند.

دیگر خبرها

  • برنامه‌های مختلف فرهنگی و ورزشی به مناسب روز مریانج برگزار می‌شود
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید/ فیلم
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • استاندار اردبیل: سند بنیادین آموزش و پرورش را متحول کرد
  • ر ادیو تمام قد به احترام معلمان ایستاده
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • امکان نصب همزمان دو اپلیکیشن در اندروید فعال شد
  • گوگل پلی قابلیت دانلود هم‌زمان چند اپلیکیشن را فراهم کرد
  • کپی گوگل از روی اپل: قابلیت دانلود هم‌زمان چند اپلیکیشن در گوگل‌پلی
  • نصب همزمان ۲ اپ در موبایل اندروید ممکن شد