Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، مشاهدات میدانی حاکی از افزایش «بیش از سه‌برابری» قیمت انواع تجهیزات پزشکی از ابتدای سال است آن‌هم در حالی‌که به‌جز نرخ ارز، کمبود، سرعت سیر صعودی این اقلام را بیشتر کرده بود. البته کاسبان می‌گویند مدتی است که بازار ثبات نسبی پیدا کرده اما به آینده آن امیدوار نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها در سال ۹۷ حدود ۷/ ۱میلیارد دلار تجهیزات پزشکی وارد شده که به‌خوبی نشا‌نگر بزرگی این بازار در کشور است. البته این اعداد به‌جز خریدوفروش‌های جنس قاچاق در بازار است.  به‌طور متوسط ۵۰ درصد کاهش فروش

تقاطع ولیعصر-جمهوری، راسته فروشندگان تجهیزات پزشکی. آفتاب صبح کم‌رمق است و عابران از جلوی ویترین مغازه‌‌های تجهیزات‌پزشکی بدون اینکه حتی به آن نگاهی بیندازند عبور می‌کنند. باد سردی می‌وزد. فروشنده‌ای که مغازه‌اش درست پشت ایستگاه اتوبوس است با لحن شوخی می‌گوید از ابتدای سال قیمت‌ها «هزار برابر» افزایش یافته است: «بازار اصلا ثبات ندارد. قیمت‌ها روزانه تغییر می‌کنند. البته الان یک ماهی است که بازار ثبات نسبی دارد به این معنی که قبلا روزانه باید قیمت‌ها را به‌روز می‌کردیم، الان هفتگی.» بهرامی مردی است میانسال با موهای جوگندمی و تنی لاغر. او از پشت‌پرده‌پلاستیکی که بین فروشنده و خریدار حائل شده است، می‌گوید‌‌ درآمدش نسبت به پارسال ۵۰درصد کاهش یافته است: «ماه‌های اول سال که تعطیل بودیم و عملا کاسبی و خریدوفروشی وجود نداشت. بنکدارها و فروشندگان بزرگ نیاز بیمارستان‌ها را تامین می‌کردند و کاسبی مثل من عملا بیکار بود.» بهرامی در پاسخ به این سوال که چرا شیوع کرونا تاثیر مثبتی روی فروش صنف آنها نگذاشته است، می‌گوید: «مردم برای درمان به بیمارستان‌‌ها مراجعه می‌کردند. البته از اواخر بهار مشتری‌هایی داشتیم که وسایل تنفسی می‌خریدند اما تعدادشان بسیار کم بود. کالایی که در زمان اوج شیوع مردم خیلی به آن نیاز داشتند ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده بود که فروش آنها برای ما ممنوع است. در عوض کنار همین خیابان ولیعصر دست‌فروش‌ها انواع ماسک و مواد ضدعفونی می‌فروختند. وقتی می‌گوییم نظارتی وجود ندارد به این معناست که من نوعی کاسب و مغازه‌دار که شرایط ارائه محصول بهداشتی به مردم را دارم، اجازه فروش آن را نداشته باشم در عوض دست‌فروشان با غیربهداشتی‌ترین حالت به مردم بفروشند.» او در پاسخ به این سوال که تجهیزات پزشکی چقدر از ابتدای سال‌ افزایش قیمت داشته‌اند، از روی صندلی چرخانش بلند می‌شود، یکی از کارتن‌هایی که سمت راستش در قفسه چیده شده را برمی‌دارد و به پرده پلاستیکی نزدیک می‌کند: «قیمت این فشارسنج دیجیتالی در اردیبهشت ۳۰۰هزار تومان بود، الان رسیده به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان. اولین جهش قیمتی تجهیزات پزشکی در اواخر بهار بود که ۳۰ درصد گران شد و بعد از آن همینطور قیمت‌ها رو به بالا رفت. البته همانطور که گفتم مدتی است بازار ثبات بهتری پیدا کرده است.»

 کمبود بعضی از تجهیزات در بازار

درست روبه‌روی مغازه بهرامی فروشنده دیگری در پاسخ به این سوال که چرا با کاهش نرخ ارز قیمت تجهیزات پزشکی و طبی کاهش پیدا نکرده، می‌گوید:‌ «کاسب که نمی‌تواند زیر قیمت خرید جنسش را بفروشد.» رستمی جوانی است حدودا ۳۰‌ساله با موهایی تنک و کم‌پشت اما بدنی ورزیده. او از پشت پلاستیکی که به فاصله دو قدمی از ورودی مغازه کشیده اکسیژن‌سنجی را نشان می‌دهد‌که از ابتدای سال قیمت آن ۴ برابر شده است: « همین ماه گذشته من این پالس‌اکسیمتر را ۳۳۰ هزار تومان خریدم، الان شده ۲۵۰ هزار تومان. من این دستگاه را ۴۲۰ هزار تومان می‌فروشم و اگر بخواهم با نرخ جدید قیمت بگذارم دیگر باید کرکره مغازه را پایین بکشم. آن‌هم در شرایطی که معلوم نیست هفته آینده نرخ ارز چقدر باشد.» این فروشنده درباره تغییر میزان درآمد خود می‌گوید: «نسبت به پارسال ۴۰ درصد کاهش درآمد داشته‌ام. موضوع اینجاست که با شیوع کرونا صنف ما مدتی تعطیل بود و اجازه فروش برخی از اقلام مثل ماسک و مواد ضدعفونی هم نداشتیم، بعد هم که بازار کم‌کم راه‌‌افتاد با گرانی دلار و به‌هم‌ریختگی بازار مواجه شدیم. من منکر افزایش فروش بعضی از اقلام مثل وسایل تنفسی نمی‌شوم اما فروش مابقی وسایل کم‌شده و هزینه‌ها هم آنقدر بالا رفته که عملا روی دخل تاثیر چندانی نگذاشته است، فقط کمک می‌کند چراغ مغازه را روشن نگه‌‌داریم.» رستمی درباره کمبود در بازار می‌گوید: «بعضی از وسایل اصلا پیدا نمی‌شود. وضعیت واردات خیلی خراب است. بنکداران یا واقعا نمی‌توانند وارد کنند یا کم جنس وارد بازار می‌کنند. بعضی از تجهیزات بیهوشی و تنفسی و همینطور ارتوپدی اصلا پیدا نمی‌شود. البته جنس‌ آشغال در بازار زیاد است اما تجهیزات پزشکی چون با جان بیمار سروکار دارد، وسیله‌ای نیست که هر مدلی شد به‌دست مشتری بدهیم، حداقل من نمی‌توانم.» رستمی در پاسخ به این سوال که شرایط جنس قاچاق در بازار چگونه است، می‌گوید: «فراوان، تا دلت بخواهد جنس قاچاق در بازار ریخته است.»

 جولان جنس قاچاق

پیاده‌رو هنوز شلوغ است و باد سردی برگ‌های خشکیده بر شاخه چنارهای خیابان ولیعصر را تکان می‌دهد. آفتاب همچنان بی‌رمق و کم‌جان است. مردم با ماسک‌های رنگی هرکدام به‌سمتی می‌روند. مرد میانسالی در مغازه‌اش ایستاده و صفحه گوشی‌اش را بالا و پایین می‌کند. سلیمانی درباره جنس قاچاق در بازار تجهیزات پزشکی می‌گوید: «وقتی واردات سخت شود و قیمت‌ها هم غیرمنطقی بالا برود، بازار جنس‌قاچاق داغ می‌شود، این طبیعی است.» او به داخل مغازه‌اش می‌رود و مثل هم‌صنف‌هایش پشت‌میزی که با پرده‌ای پلاستیکی از ورودی جدا شده می‌نشیند. سلیمانی درباره مبادی ورود اجناس قاچاق تجهیزات پزشکی می‌گوید: «از مرز عراق و جنوب کالا وارد می‌کنند. یا جنس‌هایی را از ترکیه می‌برند کردستان عراق و از آنجا وارد ایران می‌شود یا از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس قاچاق می‌شود.» سلیمانی فلاسک را برمی‌دارد و تا نصفه در لیوانش چای می‌ریزد: «جنس قاچاق را با نصف قیمت می‌فروشند، البته اگر دست مغازه‌دار به جنس برسد. معمولا قاچاقچیان با بنکداران کار می‌کنند و عمده‌فروشان اجازه روانه شدن جنس قاچاق بدون گذشتن از زیر دست آنها را نمی‌دهند، چراکه قیمت‌ها می‌شکند. البته هستند برخی از واحدهای صنفی که جنس قاچاق می‌خرند و به قیمت آزاد می‌فروشند، بلکه هم گران‌تر بفروشند. البته تا چند سال پیش تجهیزات پزشکی اینجا ارزان‌تر از عراق بود و مشتری‌های عرب زیادی داشتیم اما از وقتی که کرونا شایع شد همان مشتری‌ها هم نیامدند.» او درباره نظارت در بازار تجهیزات پزشکی می‌گوید: «برای کاسب ثبات قیمتی مهم‌تر از هر امری است. وقتی نه نرخ دلار ثابت است، نه واردات به‌خوبی انجام می‌شود و کمبود هم در بازار موج می‌زند کاسب صبر نمی‌کند که دولت وارد عمل شود. بازار راه خودش را می‌رود.» سلیمانی می‌گوید درآمدش نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشته است: «البته فروش بعضی از اقلام تنفسی افزایش داشته ولی هزینه‌ها‌ آنقدر بالا است که کفاف نمی‌دهد. برای مثال کرایه مغازه من نسبت به پارسال ۴۰درصد بیشترشده اما درآمد من تغییری نکرده و کمتر هم شده است. قیمت‌ها هم که ثباتی ندارد و معلوم نیست جنسی که این هفته می‌خریم هفته آینده گران نشود. در چنین شرایطی دولت مالیات هم می‌گیرد، آن‌هم با افزایش. نمی‌دانید اول سال با چه بدبختی مالیات سال گذشته را پرداختم. از بهمن‌ماه بازار کساد بود و بهار باید مالیات می‌پرداختم.‌دولت اگر می‌خواهد حمایت کند تا وقتی‌که بازار جان بگیرد ثبات قیمتی و معافیت مالیاتی بهترین کمک برای کاسبان است.» سلیمانی لیوانش را برمی‌دارد جرعه‌ای چای می‌نوشد.

 نگاهی به آمار

در سال ۹۷، ۲۵ هزار و ۵۱۶ تن تجهیزات پزشکی و دارو به ارزش ۲ میلیارد و ۲۴۳ میلیون و ۶۴۴ هزار و ۷۷۱ دلار وارد شده که از نظر وزنی ۱۵ درصد افزایش و از لحاظ ارزشی ۵ درصد کاهش داشته است. از این میزان ۷/ ۱میلیارد دلار ارزش واردات تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی و همینطور ۸۰۰ میلیون دلار ارزش تولیدات داخلی بوده که نشان‌دهنده بزرگی این بازار در کشور است. از نظر ارزی هم ۶۰ درصد از تجهیزات پزشکی را ملزومات مصرفی و همچنین ۴۰‌درصد دیگر در بخش تجهیزات سرمایه‌ای صرف شده که در سال‌های مختلف متفاوت بوده است. این اعداد به‌خوبی نشان می‌دهد که سرمایه قابل‌توجه ارزی و ریالی در بازار تجهیزات پزشکی صرف می‌شود، این در حالی است که تجهیزاتی که از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شود و همینطور از ایران به کشورهای دیگر منطقه قاچاق می‌شود، دیده نشده است. مشاهدات میدانی ما نشان می‌دهد علاوه بر کمبود بعضی از اقلام پزشکی، عدم‌ثبات نرخ ارز باعث‌شده که پازل آشفتگی این بازار عملا تکمیل شود.

پربیننده ترین قیمت مرغ ۲۰هزار تومان شد کاهش ۲۰درصدی صادرات غیرنفتی/ عمده صادرات ایران به کدام کشورهاست؟ جدیدترین قیمت گوشت، مرغ، ماهی در میادین انواع خردکن‌های موجود در بازار لوازم خانگی ایران! سراب صدور سریع مجوز کسب‌وکار!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تجهیزات پزشکی عراق قاچاق مالیات کرونا پاسخ به این سوال بازار تجهیزات پزشکی جنس قاچاق در بازار تجهیزات پزشکی ابتدای سال هزار تومان درصد کاهش قیمت ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۶۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است

نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در این نشست به سوالی پاسخ داد. سوال اینگونه مطرح شد: یک گزارشی اخیراً در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که در گزارش آمده است که یک شرکت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی سالانه به صورت میانگین ۴.۲ همت ارز سوبسیددار دریافت کرده است و این درحالی است که کل بودجه معاونت علمی ۳.۷ همت است! از طرفی بودجه بنیاد ملی نخبگان در مصاحبه‌ای که با معاون توسعه بنیاد نخبگان داشتیم فقط ۲۸ درصد محقق شد و اخباری وجود دارد مبنی براینکه بودجه ستاد نانو نیز به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.  نظر خود را درباره دریافت ارز سوبسیدار و جزئیات بودجه معاونت علمی بفرمایید؟

دهقانی فیروزآبادی در پاسخ به سوالی دیگر گفت: درباره تجهیزات پزشکی گزارشات مختلفی وجود دارد که ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی کشور داخلی است و ۶۰ درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است و از نظر ریالی ۴۰ درصد تجهیزات داخلی است و ۶۰درصد تجهیزات خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر ۸۰ درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً‌ با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز ۴۳ هزار تومان کالا تولید می‌کند. واردکننده با ارز ۲۸۵۰۰ و بلکه با ارز ۴۲۰۰ کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی ۳۰ درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً‌ یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی استاندارد اروپا در محصول پروتز گرفته است و همه پزشکان نیز کیفیت آن را تأیید کردند و در بازار ۶۰ میلیون تومان آن را می فروشد و نمونه خارجی همان پروتز به قیمت ۵۰ میلیون تومان به بازار می آید. مصرف‌کننده کدام را خریداری می‌کند؟ قطعاً نمونه اروپایی را خریداری می‌کند.

دهقانی تأکید کرد:‌ اگر به همان واردکننده، همان ارزی بدهند که تولیدکننده دانش‌بنیان با کیفیت استفاده کرده است پروتز آمریکایی در ایران ۱۰۰ میلیون خواهد شد. حالا فرض کنید که پروتز آمریکایی در بازار  ۱۰۰ میلیون تومان، پروتز ایرانی ۶۰ میلیون تومان و ۵۰ میلیون آن را به کسی که از آن استفاده کند سوبسید می‌دهم.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است.

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به ۹۰ درصد تخصیص داشت اما در بودجه بند ز تبصره ۶ که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد ۴۰ درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در ۷ همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره ۶ سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به گزارش تسنیم درباره واردات تجهیزات پزشکی و ارز سوبسیدی تصریح کرد: من بسیار زیاد از این پروژه استفاده کردم و رسانه قطعاً یکی از ابزارهای پیشرو و پیکان مطالبه‌گری پیشرفت کشور است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • کشف۷۰۰ میلیارد تجهیزات سرمایشی قاچاق در اصفهان
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • خرید تجهیزات پزشکی برای بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان
  • اعطای سیاست‌های تأمین تجهیزات پزشکی در نیمه دوم سال
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • گذری به بازار تاریخی وکیل در شهر شیراز + فیلم