Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در این زمینه در کتاب «انقلاب اسلامی در شیراز» که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده می‌خوانیم: درحالی ‌که تنها سه روز از لغو حکومت نظامی در شیراز می‌گذشت، در روز ۲۱ دی ۱۳۵۷، تظاهرات مردم شیراز به درگیری شدیدی با نظامیان منجر شد. از ساعت ۹ صبح گروه‌هایی از اقشارِ مختلف مردم در خیابان‌های شهر دست به تظاهرات زدند، در محل سازمان برق منطقه‌ای بیش از ده هزار نفر از کارکنان سازمان آب، صنایع الکترونیک و برق منطقه‌ای اجتماع کرده و پس از قرائت آخرین اعلامیه­ امام‌خمینی دست به راهپیمایی زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۰ هزار نفر هم با اجتماع در مقابل بیمارستان شیراز به سوی فلکه‌ شهرداری تظاهرات کردند و پس از شنیدن چند سخنرانی در این مکان به تظاهرات خود در خیابان‌های شهر ادامه دادند.

مقارن ظهر درحالی‌ که تعداد تظاهرکنندگان به ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته بود، مجسمه شاه در فلکه‌ ارم و مدتی بعد در سایر میادین به زیر کشیده شد، سپس تظاهرکنندگان به طرف ساختمان مرکزی ساواک حرکت کردند اما با مقاومت مأموران شهربانی در مقابل مردم بین طرفین درگیری به ‌وجود آمد.

در گزارش ساواک که آخرین گزارش ساواک شیراز درباره‌ حوادث شیراز می‌باشد، چنین آمده است: «ابتدا مأمورین انتظامی مستقر، یک دستگاه جیپ را خلع سلاح و با نارنجک، مواد آتش‌زا و مسلسل حملات خود را به ساختمان سازمان مذکور و کارمندان داخل آن شدت بخشیدند که کارمندان سازمان مورد بحث به اتفاق چند تن از مأمورین انتظامی در برابر مهاجمین مقاومت و برای آنکه مدارک و اسناد داخل ساختمان به دست مهاجمین نیفتد، آنها را آتش زدند».

در جریان تیراندازی از سوی مأموران سه تن از تظاهرکنندگان به اسامی محمدحسن هنرپیشه (۱۵ساله، دانش‌آموز)، نورالله محمدزاده (۱۹ساله، فلزکار)، محمدعلی میرشاهی (۲۳ساله، کارگر) به شهادت رسیدند، ۱۵ نفر نیز مجروح شدند. اما مردم عقب‌نشینی نکرده و باز حمله کردند که در اثر پرتاب کوکتل‌مولوتف ۱۶ خودروی ساواک و سپس ساختمان ساواک به آتش کشیده شد.

در این واقعه اغلب کارمندان ساواک توانستند فرار کرده و خود را به مراکز نظامی برسانند اما سرهنگ زروان معاون سازمان اطلاعات و امنیت استان فارس و دو نفر از کارمندان ساواک به دست مردم افتادند که سرهنگ زروان و یکی از مأمورین به دست مردم خشمگین کشته شدند. در این درگیری ده قبضه مسلسل یوزی، سه قبضه تفنگ ژـ۳ و هفت قبضه اسلحه‌ کمری کلت و تعدادی اسناد و مدارک و چند ضبط‌صوت، بی‌سیم و آلات شکنجه به دست مردم افتاد.

بنابر گزارش ارتش در این حادثه هیجده نفر از مأموران نیز مجروح شدند، برخی از اسناد و پرونده‌های ساواک را که به دست مردم افتاده بود، به نزد آیت‌الله دستغیب و حجت‌الاسلام مجدالدین محلاتی بردند.

ساواک شیراز دومین ساواک بود که در کشور به دست مردم افتاد. پیش از این در ۱۰ دی ساواک فیروزآباد فارس نیز به دست مردم تسخیر شده بود، لذا این واقعه ضربه‌ مهلکی بر پیکره‌ نظام پهلوی وارد ساخت و انعکاس زیادی در رسانه‌های داخلی و خارجی و محافل سیاسی پیدا کرد. آنتونی پارسونز سفیر وقت انگلستان در تهران در این‌ باره چنین نوشته است: «ارتش کنترل شهرها را از دست داد و این امر به بهای جان شهروندان تمام شد. لذا مردم جانشین نظامیان شدند. شیراز سه روز پس از لغو حکومت نظامی سقوط کرد».

از لابه‌لای اسناد ساواک شیراز سندی به دست آمد که نشان می‌داد جهت مقابله با حرکت انقلابی مردم، مقامات حکومتی درصدد بودند با طرح توطئه‌ای عده‌ای از سران عشایر را تجهیز نموده و آنان را وادار سازند تا به افسران و خانواده‌های آنان حمله نمایند و سپس مسئولیت چنین اقدامی را به نیروهای انقلابی منسوب سازند، لذا خبر مزبور از طریق تلفن به امام‌خمینی در پاریس اطلاع داده شد. ایشان نیز ضمن صدور اعلامیه‌ای و هشدار به مردم توطئه‌ مزبور را خنثی ساختند.

از سوی دیگر آیت‌الله بهاءالدین محلاتی در ۲۲ دی ضمن پیامی به مردم استان فارس از آنها خواست تا با دقت و هوشیاری کامل مراقب اوضاع باشند؛ وی یادآور شدند که پیروزی نزدیک است و مردم از هرگونه اقدام در تخریب و آتش‌سوزی و ضرب و جرح و انتقام فردی بپرهیزند. آیت‌الله محلاتی به مردم شیراز هشدار دادند که تخریب، آتش‌سوزی و انتقام فردی و تعرض به مال و جان هر فرد در هر موقعیت و مقامی که باشد ـ حتی اقلیت‌های دینی و غیرمسلمان‌- در شرایط فعلی حرام و برخلاف رضای خداوند و زیان‌بخشِ نهضت اسلامی است.

در پایان نیز از مردم خواست در صورت مشاهده‌ محرکین، آنان را به علمای اعلام معرفی نمایند. سیدکرامت‌الله ملک‌حسینی نیز در پیامی به مردم استان فارس از آنان خواست با هوشیاری بیشتر در راه مبارزه و برقراری حکومت اسلامی تلاش کنند و از ارتش مسلمان نیز خواست تا ضمن حفظ استقلال، عزت و آزادی مردم، تلاش کنند تا زمینه برای تأسیس دولت اسلامی فراهم شود.

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: شیراز مجسمه تاریخ برگ زرین ساواک شیراز دست مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۸۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سد‌های خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد.

عباس صدریان‌فر جمعه شب در گفت وگوی رسانه‌ای بیان کرد: شاهد ۲ موج قوی بارشی در روز‌های ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد.
وی با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از ۱۰ روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، افزود: بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و گفت: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روز‌های قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.

صدریان‌فر تصریح کرد: اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، افزود: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این ۲ خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم.
وی از مردم تقاضا کرد در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان پر شد

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به ۹۱ درصد و سد دز به ۱۰۰ درصد رسیده است.

بارش بیش از ۱۷۵ میلیمتر باران طی روز‌های پنجشنبه و جمعه باعث آبگرفتگی معابر و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی شهرستان دزفول شد.

فرماندار ویژه دزفول گفت: دستور تعطیلی بوستان‌های ساحلی این شهر صادر و عملیات تخلیه خودرو‌ها از این بوستان‌ها نیز آغاز شده است.

وی از شهروندان خواست از نزدیک شدن به بستر رودخانه دز و حضور در پارک‌های ساحلی تا عادی شدن شرایط به طور جدی خودداری کنند.

منبع: ایرنا

tags # بارش باران ، اخبار هواشناسی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ماجرای استفاده بلاگر شیرازی از آمبولانس اورژانس در حال پیگیری است
  • طرح هایی برای مجسمه آزادی
  • حداکثر سرعت مجاز در معابر شیراز بازبینی شد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • از دلبری بهارنارنج تا اردیبهشتِ عاشقی در بهارِ شیراز
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان
  • شباهت در اسم و چهره؛ پدر مهران غفوریان افسر ساواک بود؟ | ماجرای فیلم جنجالی