Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه واکسن کرونای آمریکا و انگلیسی عجله ای ساخته شده است گفت: واکسن فایزر مسیر تایید را کامل طی نکرده است و در نتیجه عدم اعتماد به واکسن های آمریکایی منطقی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فم فردا، سعید ناطقی در نشست مجازی که با موضوع بررسی وضعیت واکسن ایرانی کرونا و لزوم توجه به پیوست رسانه ای و هجمه رسانه های ضد انقل و به همت مرکز نسرای سازمان فضای مجازی بسیج استان قم برگزار شد، اظهار داشت: قبل از هرچیزی ما باید بدانیم که واکسن ها چند دسته هستند و  هدف از تزریق واکسن چیست
واقعیت این است که تزریق واکسن بدن ما و سیستم ایمنی ما‌ را با  عامل بیماری زا آشنا میکند این آشنایی منجر به این خواهد شد که اگر دفعات بعد با آن عامل بیماری زا مواجه شد بتواند واکنش بهتری از خود نشان دهد این واکنش بهتر منجر به این راحتی خواهد شد که بیمار نشویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: البته  بعضی مواقع ممکن است بعد از تزریق واکسن نیز  منجر به بیماریی بشویم اما  از نوع سبک تر و گذرا که آسیبی به بدن ما وارد نکند .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: حالا چطور باید بدن را با عامل بیماری زا آشنا کنیم چند روش برای آشنایی بدن با ویروس برای مقابله دارد ابتدا تزریق واکسن است واکسن ویروس ضعیف شده و کشته شده ای است که به بدن تزریق می شود این تضعیف ویروس باید به گونه ای باشد که  خودش انسان را دچار  بیماری  جدی نکند در ابتدا مرحله آزمایشگاهی سپس مرحله حیوانی و بعد از آن مرحله تست انسانی باید انجام شود این یک روش سنتی ساخت واکسن است.

ناطقی خاطرنشان کرد: روشهای مدرن تر برای اینکه احیانا احتمال ابتلا به بیماری را کاهش دهد این است که به جای اینکه ویروس را چه ضعیف شده  و چه کشته شده را به بدن تزریق کنند برخی پروتئین هایی که بر روی ویروس که میتواند در واقع بیانگر ویژگی های ویروس باشه را به بدن تزریق می کنند و این پروتئینها درواقع منجر به این می شود که بدن با ویروس آشنا شود.


رئیس بیمارستان بهارلو تهران تصریح کرد: تفاوت این روش ها را با مثال ذکر بیان می کنم فرض کنید ویروس کووید ۱۹ جهش پیدا کرد و  کووید بیست و بیست یک و بیست و دو هم آمد آیا باید مجددا همه ما صبر کنیم که  ویروس ضعیف‌شده این ها را هم تولید کنند و در  زمان‌بندی یک ساله تولید واکسن کلی تلفات انسانی داده شود  در حالی که براساس روش ام ار آن ای  خیلی  سریع  و راحت می‌توانید بررسی کنید و  کد نویسی را تغییر دهید.

وی ادامه داد: حضرت آقا فرمودند که ما این واکسن را وارد نمی‌کنیم چند نکته وجود دارد  یکی این‌که فرمودند که اگر کشورهای دیگری باشند وارد می کنیم ، مدرنا که تقریباً بزرگ‌ترین شرکتی در دنیا است که  این کار را  انجام می دهد و  به شدت هم شرکت معتبری است و یک واکسن براساس همین پایه ام آر ان ای برای ما ساخته منتهی آن  دارویی که مدرنا ساخت دارویی است که نگهداریش  راحت‌تر است و طول عمرش بیشتر است و می توان  به  کشورهای دیگر صادر کرد.

ناطقی عنوان داشت:  اما واکسن فایزر  باید در دمای منهای بیست درجه  نگهداری شود و  عمرش  هم خیلی کوتاه است و  در واقع وارد یک کشوری مانند کشور ما یا هر کشور دیگری شود و این زنجیره سردش حفظ بشود و واکسن اثربخشی خودش را داشته باشد  وجود ندارد لذا خیلی کارآمد نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: دیتاهای علمی واکسن های خارجی مشخص نیست اما دیتای واکسن های که  تحت نظر بنیاد برکت  کار می‌کند مشخص و قابل اثبات است که واکسن تا چه حد قابل‌اعتماد و قابل اتکا است.

ناطقی تاکید کرد: حضرت آقا  فرمودند که از واکسن های آمریکایی و انگلیسی استفاده نکنید حالا این سوال ایجاد می‌شود که چرا ایشان چنین حرفی زدند باید گفت واکسن ها بعد از فاز آزمایشگاهی، حیوانی و انسانی باید یک مسیری را طی کنند سپس به تایید پژوهشگران کشورهای مختلف برسد و بر اساس شرایط اقلیمی و جغرافیایی آنها آزمایش شود اگر در اکثریت موارد موثر بود تایید شود  اما در مورد واکسن کرونا خیلی این اتفاق نیفتاد  یعنی عجله‌ای صورت گرفت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تزریق واکسن واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۹۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 16 اردیبهشت برابر 5 می را ورق می‌زنیم.

***

رصدخانه مراغه

۱۶ اردیبهشت ۶۳۸ خورشیدی، رصدخانه مراغه ساخته شد. خواجه نصیرالدین‌طوسی، همه‌چیزدان، معمار، ریاضی‌دان، منجم، پزشک، فقیه، متکلم، فیلسوف و شاعر ایرانی این رصدخانه را در دوره هولاکوخان، نوه چنگیزخان مغول، در شهر مراغه ساخت و از این‌رو، این روز در تقویم باعنوان روز مراغه نامگذاری شده است. این رصدخانه روی تپه‌ای در غرب مراغه در نزدیکی دو روستای طالب‌خان و حاجی‌کرد قرار دارد که ارومیه را می‌توان از فراز آن تپه دید. هولاکو برای نگهداری این سازمان پژوهشی موقوفه‌های ویژه‌ای در نظر گرفت. کتابخانه‌ای شامل ۴۰۰ هزار جلد کتاب و ابزارهای اخترشناسی، ازجمله ذات‌الربع دیواری به شعاع ۴۳۰ سانتی‌متر، حلقه‌دار (ذات‌الحلق)، حلقه انقلابی، حلقه اعتدالی و حلقه سموت هم فراهم شدند. در همین‌جا خواجه نصیرالدین کتاب زیج ایلخانی را از روی رصدهای انجام‌شده در این رصدخانه تدوین کرد. زیج‌ به کتابی گفته می‌شود که منجمان احوال و حرکات افلاک و کواکب را از آن معلوم کنند و نام علمی برای اصول احکام نجوم و هیئت است که تقویم را از آن استخراج می‌کردند.

دومین انسان به فضا رفت

۵ می ۱۹۶۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۰ خورشیدی، آلن شپارد جونیور، فضانورد آمریکایی همراه با فضاپیمای مرکوری-رادستون ۳ معروف به فریدام ۷، پس‌از یوری گاگارین، کیهان‌نورد روس، به‌عنوان دومین انسان به فضا رفت و به‌مدت ۱۵ دقیقه یک پرواز زیرمداری را تا ارتفاع ۱۱۵ مایلی انجام داد و حدود ۵ دقیقه بی‌وزنی را تجربه کرد. شپارد بار دیگر و این‌بار به‌عنوان پنجمین انسان روی ماه در مأموریت آپولو ۱۴ به فضا رفت.

 

اولین آزمایش واکسن سیاه‌زخم

 ۵ می ۱۸۸۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۰ خورشیدی، میکروب‌شناس فرانسوی لویی پاستور تلقیحات علیه سیاه‌زخم را روی ۲۴ گوسفند، یک بز و ۶ گاو در روستای کوچکی نزدیک پاریس به‌نام «پولی لو فور» انجام داد. آزمایش او موفقیت‌آمیز بود و به نقطه عطفی در پیشگیری از این بیماری کشنده که بر گاو و گوسفند و بز اثر می‌گذارد تبدیل شد. او در ۲۱ مارس ۱۸۷۷ در پاسخ به شیوع ویرانگر سیاه‌زخم شروع به تحقیق برای واکسن مقابله با این بیماری کرد. او دریافت واکسن موثری را می‌توان از سویه ضعیف‌شده باکتری سیاه‌زخم (ریزجاندار میله‌مانندی که رابرت کوخ در سال ۱۸۷۶ به‌عنوان عامل بیماری شناسایی کرده بود) ساخت. پاستور در ۶ جولای ۱۸۸۵ واکسن مؤثری علیه هاری ساخت و آن را روی کودک ۹ ساله‌ای به نام ژوزف مایستر که با گازگرفتگی سگ هار به شدت آسیب‌دیده بود آزمایش کرد.

پیو دل ریو اورتگا

۵ می ۱۸۸۲ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۱ خورشیدی، پیو دل ریو اورتگا، عصب‌شناس اسپانیایی که سلول‌های میکروگلیا مغز را کشف کرد به‌دنیا آمد. اورتگا با ایجاد روشی جدید برای رنگ‌آمیزی نمونه‌های بافت با کربنات نقره توانست این سلول‌ها را کشف کند. میکروگلیا سلول‌هایی هستند که در دستگاه عصبی مرکزی زندگی و به‌عنوان یک سلول ایمنی عمل می‌کنند. اورتگا شاگرد بافت‌شناس اسپانیایی سانتیاگو رامون ای کاخال، برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۰۶ برای کشف سازوکارهای ریخت‌شناسی و روندهای اتصالی یاخته‌های عصبی بود. اورتگا همچنین نام اُلیگودندروسیت یا الیگودندروگلیا را برای سلول‌هایی که تولیدکننده میلین در دستگاه عصبی مرکزی هستند ابداع کرد. در آغاز جنگ داخلی اسپانیا، او به پاریس و سپس آکسفورد و سرانجام در سال ۱۹۴۰ به بوینس آیرس در آرژانتین رفت.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک گل خیلی بد و خیلی زیبا خوردیم
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • بازگشایی محورهای مواصلاتی روستاهای بخش کن