Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید هادی احمدی روئینی با اشاره به بنای دارالفنون و دفتر کار امیر کبیر گفت: این دو بنا در اختیار نهادهایی غیر از میراث فرهنگی است. با وجود این که میراث فرهنگی در هر دو بنا در سال های اخیر هزینه کرده است اما ماده 98 قانون برنامه ششم توسعه می گوید که باید این نهادها با هزینه خود، زیر نظر میراث فرهنگی از این بناها حفاظت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ مجید فراهانی در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران با بیان این که مهم ترین نمادهای به جا مانده از تلاش‌های میرزا تقی خان امیر کبیر مانند مدرسه دارالفنون و دفتر کارش نیازمند توجه است عنوان کرد که از یادگارهای موجود از امیر کبیر در تهران مدرسه دارالفنون و دفتر کار او بوده که متاسفانه به جای این که در اختیار وزارت میراث فرهنگی باشد، اولی در اختیار آموزش و پرورش و دیگری در اختیار پلیس است که از آن به عنوان دفتر یا محل استقرار پلیس در بازار استفاده می کند.

سید هادی احمدی روئینی، مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: این دو بنا در اختیار نهادهایی غیر از میراث فرهنگی است. با وجود این که میراث فرهنگی در هر دو بنا در سال های اخیر هزینه کرده است اما ماده 98 قانون برنامه ششم توسعه می گوید که باید از این نهادها با هزینه خود زیر نظر میراث فرهنگی حفاظت کنند.

او افزود: مدرسه دارالفنون مقرر است کاربری موزه ای داشته باشد و آموزش و پرورش به صورت آهسته و پیوسته در حال ساماندهی است. وزارت میراث فرهنگی بر روی مرمت دارالفنون نظارت دارد و طبقه همکف آن نیز تقریبا رو به اتمام است.

این مقام مسئول در میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: آمفی تئاتر دارالفنون و موزه دارالفنون تقریبا در طبقه همکف به اتمام رسیده و 80 درصد این بنا تقریبا به اتمام رسیده است. در این محل قرار است یک کاربری گردشگرپذیر را شاهد باشیم که به عنوان موزه تخصصی آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گیرد.

احمدی ادامه داد: ما اعلام آمادگی کرده ایم که هر بنایی که در اختیار سایر دستگاه های دولتی است را تحت بهره برداری قرار دهیم. سند این قبیل بناها در اختیار حاکمیت است و اگر به ما واگذار شوند باز هم سند حاکمیت است و بهره بردار میراث فرهنگی می شود و این امر را در تهران با جدیت پیگیری کرده ایم تا سرمایه گذاری نیز شود.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: در همین راستا همکاری های خوبی با وزارت آموزش و پرورش در دارالفنون داشته ایم زیرا آن ها نیاز یک موزه تحصصی را احساس کرده اند. در ادامه نیز بالغ بر 200 پروژه مرمت به اتمام رسیده است که توسط ریاست جمهوری به زودی به بهره برداری خواهد رسید.

//انتهای پیام: 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی امیرکبیر دارالفنون دفتر کار امیرکبیر وزارت میراث فرهنگی آموزش و پرورش دو بنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۰۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است