Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@10:16:52 GMT

یادی از شهید خلبان حمید عفیفی‌پور

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۰۹۷۷

یادی از شهید خلبان حمید عفیفی‌پور

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  امروز پنجمین سالگرد شهادت سرهنگ خلبان حمید عفیفی‌پور از خلبانان نیروی هوایی  ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

حمید خلبان عفیفی‌پور شهریورماه ۱۳۵۶ در روستای آبگرم از بخش درودزن شهرستان مرودشت دیده به جهان گشود.

این شهید از خلبانان زبده و باتجربه نیروی هوایی ارتش بود که با روحیه جهادی و با انجام پروازهای متعدد در ماموریت‌های مختلف کارنامه درخشانی از خود به یادگار گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خلبان شجاع در سال ۱۳۷۶  وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شد  و پس از پایان موفق دوره آموزشی خلبانی با هواپیمای f۴ به پایگاه هوایی بندرعباس، همدان و چابهار منتقل شد. همزمان در کنار وظایف و ماموریت‌های های سازمانی به همراه یگر پرسنل بویژه دوستان مومن و مذهبی خود در منازل سازمانی پایگاه‌های موصوف در سنگر مسجد با همکاری نهاد‌های انقلابی و هیئات مذهبی همکاری مخلصانه و ماندگاری در راستای حفظ و ترویج ارزش‌های والای اسلامی و انقلابی از خود به یادگار گذاشت.

پس از کسب تجارب فراوان در عرصه پرواز با هواپیما‌های شکاری در پایگاه بندر عباس، همدان و چابهار (کنارک) مراتب رشد و بالندگی در پرواز را طی کرد و مدرس خلبانی و فرمانده گردان عملیات پایگاه دهم شکـاری چابهـار شد.

تجربه دو دهه پرواز با هواپیمای جنگنده، او را به سمت مربی گری و مدرس خلبانان جوان کشاند و حفاظت بخشی از مرز‌ها و آسمان خلیج فارس، بر عهده او و شاگردانش شد.

در پرواز‌های آموزشی به همراه خلبانان جوان بر فراز زادگاهش، ضمن معرفی دشت مرودشت، با افتخار از این خطه نام می‌برد.

تخصص در کار و متانت در گفتار و رفتار، ایشان را زبان زد خاص و عام کرد‌ اما سرنوشت برگ دیگری از زندگی را برایش رقم زد،

این معلم خلبان هواپیمای شکاری f۴  ظهر روز سه شنبه ۲۲ دیماه ۱۳۹۴ و در حین ماموریت پس از اوج گرفتن از نقص فنی هواپیمایش آگاهی یافت و با راهنمایی برج مراقبت برای فرود در اتوبانی حوالی روستای کهیر بندر کنارک عقابش را بر آشیانه ابدی به پرواز درآورد.

هواپیمای شکاری غرش کنان آماده فرود شد و در واپسین دقایق، سرهنگ خلبان عفیفی پور متوجه شد تعدادی اتومبیل  و سواری در جاده اتوبان در حرکتند، جان خود و ساکنان روستا و سرنشینان اتومبیل‌ها را در کفه ترازوی تدبیر قرار داد و بناگاه هواپیما را در آخرین لحظات به سمت بیابان کشاند و پایانی شکوهمند برای عقابی بلندپرواز رقم خورد.

پیکر پاک این شهید والامقام در گلزار شهدای بقعه ایوب نبی در کنار قبور مطهر دیگر شهدا به خاک سپرده  شده است.

این شهید بزرگوار بیش از ۱۶ سال سابقه خدمت در پایگاه های هوایی بندرعباس ، همدان و چابهار داشت. 

لازم به ذکر است این خلبان شهید دارای ۳ فرزند است.

روحش شاد و یادش گرامی باد

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارتش جمهوری اسلامی ایران عفیفی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۰۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!

معاون علمی رئیس جمهور گفت: در یک کارگروه تخصصی با دستور رئیس جمهور و بعد از ۸ جلسه تخصصی درباره هواپیمای جت ۷۲ نفره به این نتیجه رسیدیم که این پروژه به دلایل متعدد پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در این نشست درباره آخرین وضعیت پروژه ساخت هواپیمای جت 72 نفره ایران گفت: در رابطه با پروژه هواپیمای 72 نفره باید بگویم که ایران یکسری هواپیماهای آی آر 140 یا همان ایران آنتونوف 140 در یک دوره‌ای با اکراین تعریف کرد و این هواپیماها بعضاً در کشور ساخته شدند و 5 فروند نیز وجود داشت و روابط با اکراین و  سوانحی که هواپیما داشت باعث توقف پروژه شد.

دهقانی گفت: یک بحثی مطرح شد که برپایه همان هواپیما یک ارتقایی در بال، بدنه و موتور انجام شود و یک بازطراحی انجام شود باتوجه به اینکه اجزای هواپیما را داریم یعنی 8 تا هواپیمای 140 را داریم یک هواپیمای جت 72 نفره طراحی و ساخته شود.

معاون علمی رئیس ‌جمهور گفت: این پروژه تعریف شد و در دوره قبلی معاونت علمی به عنوان یک پروژه دانشگاهی که 5 تا شرکت دانش‌بنیان نوپا نیز به این پروژه کمک می‌کردند تعریف شد.

وی گفت: رشته بنده و تخصص بنده هوا و فضا است و ما از این پروژه بازدید کردیم که پروژه بسیار خوبی بوده و از نظر تحقیقاتی تیم بسیار خوبی دارد و کمک کرده است تا تعدادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کنار یکدیگر جمع شوند و کارهایی انجام دهند.

دهقانی تأکید کرد: پروژه از لحاظ حجم فنی و حجم کارهای انجام شده و از نظر زیرساخت‌های موجود در کشور اصلاً زیرساخت نداریم. فرض کنید که زیرساخت داشته باشد اگر یک هواپیمای ارتقایافته را به میدان بیاوریم آیا کسی سوار آن خواهد شد؟

پرداخت 3 همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

معاون علمی رئیس ‌جمهور خاطرنشان کرد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که مجموعه وزارت دفاع یک برنامه بسیار خوبی دارد تا این هواپیماها را با یک تغییر طراحی تحت هواپیمای ترابری سیمرغ استفاده کند و یک فروند از آن نیز پرواز کرد.

وی ادامه داد: امروز خود سیمرغ نیز برای تأمین قطعات اولیه و بدنه‌ةای اولیه مشکل دارد چه برسد که بدنه آن تأمین شده و به سراغ هواپیمای 72 نفره برود. 

وی تأکید کرد: لذا مطلقاً در یک کارگروه تخصصی که با دستور رئیس جمهور شکل گرفت و بعد از 8 جلسه تخصصی درباره بحث هواپیما به این نتیجه رسیدیم که پروژه هواپیمای 72 نفره به دلایل متعدد از جمله نبود هواپیماهای پایه که می‌خواهد ارتقا پیدا کند و دلایل دیگر، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد.

دهقانی گفت: تصمیم کارگروه این بود که ما در هواپیماسازی شرکت‌های دانش‌بنیان ویژه ای داریم که این شرکت‌ها توانمندی‌های زیادی دارند. به جای اینکه مثل خودروسازی از قسمت‌های آسان‌تر مثل بال و بدنه شروع کنیم به سراغ قسمت‌های کم‌حجم‌تر و ارزشمندتر برویم که اصطلاحاً به آن LVHV می‌گویند. مثل‌های سیستم‌های ناوبری، سیستم‌های هدایت، ابزارهای موتور، تجهیزات موتور،‌ ارابه فرود و ... از جمله این قسمت‌ها است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ساخت هواپیماسازی کار ساختی نیست بحث گرفتن استانداردهای جهانی نیز بسیار مهم است و بایستی با کشورهایی که روابط خوب داریم کنسرسیوم تشکیل بدهیم و در دنیا نیز همه هواپیماسازهای اصلی کنسرسیوم تشکیل می‌دهند.

وی گفت:‌ جمع‌بندی کارگروه این است که به عنوان عضوی از کنسرسیومی بزرگ که بخش بسیار خوبی از آن هواپیماسازی روسیه است بتوانیم در یک هواپیمای جدید روسیه و مشغول کار است در یک بخشی از آن مشارکت کنیم.

دهقانی تأکید کرد: هر زمانی توانستیم در زمینه‌های مختلف فنی، تهیه تجهیزات و زیرساخت‌ها به یک ایده‌ال مناسب برسیم یک کنسرسیوم تشکیل خواهیم داد.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: تیم ساخت هواپیمای 72 نفره بسیار تیم خوب و ارزشمند بود و کارهای خوبی کرده بود. مجموعه صنایع هوایی پذیرفت که از این تیم در پروژه‌های هواپیمایی حمایت کند و مجموعه معاونت علمی نیز تاکنون کمک‌های بسیار زیادی را به این مجموعه کرده است.

وی تأکید کرد: از نظر ارزش دلاری به پول امروز نزدیک به 500 تا 1 میلیون دلار هزینه‌ای بوده که برای پروژه‌ در سال‌های اخیر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایگاه شکاری چابهار یکی از یگان‌های عملیاتی و استراتژیک نیروی هوایی ارتش است
  • ۸ اردیبهشت ، سالروز عروج خلبان تیز پرواز آسمان ایران
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • نقص فنی هواپیمای مشهد به تهران و پرواز با ۵۰۰ دقیقه تاخیر
  • خلبان نامداری که درخواستِ کم کردن درجه‌اش را داشت! + فیلم
  • ◄ بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!
  • حماسه باشکوهی که شهید شیرودی رقم زد/در حد امکان وامدار تاریخ بودم