Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@01:25:47 GMT

نظر محمدرضا شفیعی کدکنی درباره شاعر ملی ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۱۳۹۲

نظر محمدرضا شفیعی کدکنی درباره شاعر ملی ایران

داستان زندگی عارف قزوینی داستان پرماجرایی است. کسی که «شاعر ملی» لقب گرفته بود، روزگاری در کنج خلوت و غربت، در ناامیدی از مردم روزگارش چشم از جهان فروبست. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «سراینده رهایی مردم» که به تازگی از نشر نگاه منتشر شده است، نگاهی دارد به زندگی عارف قزوینی، تصنیف‌ساز نامدار معاصر، و آثار او از نظر منتقدان و کارشناسان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب که در واقع یادنامه عارف است، به کوشش مهدی به‌خیال تدوین شده است. بخش نخست این اثر به سیری در زندگی و آثار عارف اختصاص دارد که شامل مقالات و یادداشت‌هایی در این رابطه است. محمدرضا شفیعی کدکنی در یادداشتی در این بخش عارف را شاعر ملی ایران می‌نامد. شفیعی معتقد است شعر عارف از عاطفه‌ای خالص به وطن سرشار است. به گفته او در آثارش؛ عارف عارف تصنیف را تاحد ِشعر تعالی داده است و یک مقایسه میان تصنیف‌­های او و تصنیف­‌های رایج زبان فارسی ِقبل از او، این حقیقت را روشن می­‌کند که عارف چه سهم عظیمی در شکل دادن به ادبیات ملی عصر خویش و به ویژه در نوع تصنیف­‌ها دارد.

 در ادامه، یادداشت‌هایی از یحیی آرین‌پور، غلامحسین یوسفی، شاهرخ مسکوب، محمدابراهیم باستانی پاریزی، محمدجعفر محجوب، محمد قائد و ... منتشر شده است.

«از تصنیف‌سازی تا برپایی کنسرت» عنوان بخش دیگر این کتاب است که موضوع محوری آن- همانطور که از عنوان برمی‌آید، به تصنیف‌های عارف و کارکرد اجتماعی و سیاسی آنها در جامعه ایران از گذشته تا امروز اختصاص دارد. در این بخش یادداشت‌هایی از محمد گلبن، علینقی وزیری، ساسان سپنتا، محمدعلی جمالزاده، روح‌الله خالقی، محمدحسین شهریار، بنان، داوود پیرنیا و ... ارائه شده است.

بخش دیگر کتاب به سفر پرماجرای عارف در بحبوحه قیام خراسان و قتل کلنل پسیان اختصاص دارد و در نهایت رابطه عارف با ایرج میرزا و جوابیه‌هایی که بین این دو رد و بدل شده در بخشی با عنوان «شازده قاجار و شاعر ملی» بررسی شده ست. بیان خاطراتی از روزهای پایان حیات عارف و حوادث و ماجراهای پس از درگذشت او، بخش‌های دیگر این کتاب را تشکیل می‌دهد.

کتاب حاضر علاوه بر اینکه از منظر تأثیر عارف بر تصنیف و ترانه فارسی از نگاه بزرگان و صاحب‌نظران خواندنی است، از منظر آشنایی با حال و احوال دوره اجتماعی و سیاسی زمان حیات شاعر نیز قابل تأمل است. کتاب در بخش‌هایی از جمله مواردی که به ذکر خاطرات اختصاص دارد، زوایای پنهانی را از آن دوران پیش چشم مخاطب امروز می‌گشاید.

از سعید نفیسی تا همایون؛ نگاهی به خاطرات مشاهیر درباره عارف قزوینیبررسی سرگذشت تصنیف‌سازی در ایران/ "نرگس مست" یاد شیدا و عارف قزوینی را زنده کردتصنیف‌های عارف قزوینی منتشر شدقزوین|خانه عارف قزوینی بازسازی می‌شود

نشر نگاه کتاب «سراینده رهایی ایران» را در 200 نسخه و در 748 صفحه در دسترس علاقه‌مندان به زبان فارسی و ادبیات معاصر قرار داده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: داستان کتاب شعر داستان کتاب شعر عارف قزوینی شاعر ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۱۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز با حضور مردم هنردوست اصفهانی، پیکر مرتضی شفیعی (رهبر و بنیانگذار ارکستر ملی موسیقی اصفهان) تشییع و در قطعه نام‌آوران باغ رضوان به خاک سپرده شد.

مرتضی شفیعی در سن ۴۰ سالگی به دلیل ابتلاء به بیماری کبد در بیمارستان ابوعلی سینای شیراز درگذشت.

این هنرمند اصفهانی سابقه نوازندگی در ارکستر ملی ایران، ارکستر سمفونیک صدا و سیما، همکاری با ارکستر سمفونیک کنسرواتوآر چایکفسکی مسکو را داشت.

مرحوم شفیعی، ارکستر ملی اصفهان را در سال ۸۳ راه‌اندازی کرد و در سال ۹۱ رتبه نخست جایزه جشنواره موسیقی فجر را به دست آورده بود.

همکاری با خوانندگانی چون علیرضا قربانی و سالار عقیلی در کارنامه مرحوم شفیعی وجود دارد.

شفیعی نوازندگی را نزد استادانی، چون هوییک باغومیان، ابراهیم لطفی، علی‌رحیمیان، ربکا هافمن، روبن گوسمیان و آهنگسازی را نزد لوریس چکنواریان، کامبیز روش‌روان، منوچهر صحرایی، امیر اسلامی و ولادیمر خوستیف آموزش دیده بود.

کد خبر 6091896

دیگر خبرها

  • تشییع و خاکسپاری پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان
  • واردات گوشت گرم گوسفندی به استان یزد، همین هفته
  • گفتگوی اختصاصی وحید سلیمانی با اسطوره فوتسال ایران محمدرضا حیدریان درخصوص تیم ملی فوتسال
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان درگذشت
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود
  • شهید مطهری به واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود
  • شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود/ در برابر مخالفین با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد
  • محمدرضا مقدسی عضو شورای سیاستگذاری جایزه ملی سرآمدان ایران شد