Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید صفاری نیا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامه مراکز مشاوره دانشجویی با توجه به نزدیکی امتحانات پایان ترم دانشجویان گفت: در حال حاضر بخش عمده ای از کارگاه‌های مشاوره دانشجویی، بر روی اضطراب امتحان، مشاوره تحصیلی، کاهش استرس، غلبه بر ترس امتحان و مواردی اینچنینی متمرکز است.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته، غیر از ایام کرونا هم مراکز مشاوره دانشجویی در خصوص موضوعاتی که مطرح شد کارگاه برگزار می‌کردند و فعال بودند، این چیزی نیست که بگوییم امسال این کارگاه‌ها برگزار می‌شود، ممکن بود ۱۰۰ کارگاه حضوری در طول سال توسط مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزاری بالغ بر ۵۰۰ کارگاه و وبینار ویژه دانشجویان و خانواده آنان

صفاری نیا افزود: اما از بهمن و اسفند سال گذشته بالغ بر ۵۰۰ کارگاه، وبینار، سمینار برای دانشجویان و خانواده آنان برگزار شده است که با استقبال بسیار توسط دانشجویان و خانواده آنان همراه بوده است.

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان افزود: در کنار این فعالیت‌ها، امسال کمپین‌های بزرگ دانشجویی و همچنین ده‌ها نشست و سمینار در ارتباط با پیشگیری از ایدز در آذر ماه برگزار کردیم.

پاسخگویی به ده‌ها هزار تماس توسط مراکز مشاوره دانشجویی

وی با بیان اینکه در مورد کرونا نیز ده‌ها وبینار و کارگاه مجازی برگزار شد، تاکید کرد: خدمات مجازی که دانشگاه‌ها در این مدت ارائه دادند بسیار چشمگیر بود، به طوری که بالای چندین هزار تماس تلفنی را در این ایام مراکز مشاوره دانشجویی ما در سراسر کشور پاسخگو بوده اند و برای پاسخگویی به این تماس‌ها، دانشگاه‌های بزرگ ما همه به خطوط تلفنی سیستماتیک مجهز شدند.

سه دلیل دانشجویان برای تماس با مراکز مشاوره در ایام کرونا

وی درباره اینکه دانشجویان بیشتر درباره چه موضوعی با مراکز مشاوره تماس می‌گرفتند، گفت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا، حجم زیادی از تماس‌های دانشجویان درباره اضطراب کرونا، ترس از کرونا و شوک ناشی از فوت نزدیکان بود.

صفاری نیا ادامه داد: طرح‌های بزرگی امسال اجرا شد که می‌توان به «طرح احوال پرسی» و «طرح خدا قوت» اشاره کرد خیلی از دانشگاه‌های دولتی با اولویت دانشجویان سال اولی در طرح خداقوت با دانشجویان تماس گرفته و حال آنها را جویا شدند.

وی ادامه داد: تلاش کردیم اساتید حمایت لازم را از دانشجویان داشته باشند همچنین «ماه نامه‌ای به نام مهر استاد» تهیه شده که در این ماه نامه از اساتید درخواست کرده ایم مهربانانه با دانشجویان تعامل داشته باشند و حمایت اجتماعی دانشجویان را بالا ببریم.

ارائه خدمات مشاوره توسط اساتید روانشناسی

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان یادآورشد: جشنواره بزرگی با حدود ۲۰ هزار شرکت کننده به نام ترم کرونایی در خانه بمانیم امسال برگزار کردیم و یکی از فعال‌ترین حوزه‌ها در ایام کرونا بودیم، که وزیر علوم و معاون دانشجویی وزیر توجه خاصی به آن نشان دادند. در حوزه مشاوره و خدمات روانشناسی و بهداشت این اتفاق چندین برابر افتاد، در تعطیلات نوروز بیش از ۵۰ استاد روانشناسی با توجه به اینکه هنوز ساختار تلفنی در همه دانشگاه‌ها آماده نبود تا ۲۴ اردیبهشت ماه با موبایل خود به دانشجویان خدمات ارائه می‌دادند.

وی به نقش مراکز بهداشتی در ایام کرونا اشاره کرد و افزود: مراکز بهداشتی در غربالگری دانشجویان خوابگاهی، ضدعفونی کردن خوابگاه‌ها، رعایت طراحی محیط، شناخت دانشجویانی که مبتلا به کرونا بودند و ارجاع آنان به بیمارستان‌ها و هماهنگی نقش بسیار پررنگی داشتند.

ارائه خدمات مراکز بهداشت در کنار مراکز مشاوره به دانشجویان خوابگاهی

صفاری نیا ادامه داد: در حال حاضر برخی از خوابگاه‌های متاهلی ما در کوی دانشگاه و همچنین تعدادی خوابگاه‌های ویژه برای دانشجویان فعال هستند، و مراکز بهداشت در کنار مراکز مشاوره خدمات ارزنده ای در بحث غربالگری، پیشگیری، آموزش بهداشتی، تهیه بروشورها و توزیع مجازی آنها و بررسی وضعیت بهداشتی خوابگاه‌ها انجام می‌دهند.

قرنطینه دانشجوی خوابگاهی مبتلا به کرونا

وی درباره اینکه اگر دانشجوی خوابگاهی در غرباگری مشخص شود که مبتلا به کرونا است آیا قرنطیه می‌شود یا خیر گفت: ما دارای قرنطینه هستیم، یک سری از دانشجویان توسط مراکز بهداشت خودمان غربالگری می‌شوند، یک سری را هم به مراکز درمانی بیمارستانی ارجاع می‌دهیم به عنوان مثال پرستار یا پزشک در دانشگاه تب سنجی و عربال گری می‌کند. اگر دانشجویی مشکوک به کرونا بود، برای انجام آزمایشات لازم و درمان به مراکز بهداشت ارجاع انجام می‌گیرد. ما طرح دانشجویان همیار بهداشت را در دانشگاه‌ها داشتیم که در حوزه پیشگیری فعال بودند.

انعقاد قرار دادهایی برای انجام تست کرونا در خوابگاه‌ها

صفارنیا ادامه داد: همچنین قراردادهایی با مراکز بهداشتی خارج از دانشگاه منعقد شده که با حضور در داخل خوابگاه‌ها تست کرونا انجام می‌گیرد و اگر موردی مشاهده شود به سرعت به مراکز درمانی مربوطه ارجاع داده می‌شود و ما همه تلاشمان را کرده ایم تا دانشجویان خوابگاهی با کمترین آسیب روبرو شوند.

وی افزود: همه تلاش مراکز بهداشت این است که برای دانشجویانی که کار عملی در آزمایشگاه‌ها دارند، شرایط بهداشتی مناسب را فراهم کنند تا امن باشند و در واقع می‌توان گفت، کیفیت ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در دانشگاه‌های دولتی ما کیفیتی در مقایسه و گاهی به مراتب بالاتر از بسیاری دانشگاه‌های جهان دارد و در دوران کرونا این چندین برابر شد.

جمع آوری آمار دانشجویان مبتلا تا پایان سال

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان درباره این سوال که آیا آماری از اینکه چه تعداد دانشجو مبتلا به کرونا شده اند دارید یا خیر گفت: آمارها تا آخر سال آماده می‌شود.

وی ادامه داد: من به همه مشاوران و روانشناسان و همکاران بخش بهداشت در دانشگاه‌ها خدا قوت می‌گویم و سپاسگزار خدمات ارزشمند این بزرگواران هستم و از آنها تشکر می‌کنم درست است که پرستاران و پزشکان ما در خط اول دفاع کرونا هستند، ولی خیلی از مشاوران روانشناسان و کارشناسان بهداشت و پزشکان ما در دانشگاه‌ها در خط اول مبارزه با این ویروس بودند.

وی ادامه داد: تعدادی از همکاران ما مبتلا شدند حتی تعدادی از معاونین دانشجویی دانشگاه‌ها در کنار رؤسای مراکز مشاوره و بهداشت. و جای سپاس و تشکر دارد باید به صورت ویژه از این همکارنمان تشکر کنیم.

کد خبر 5118830

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان امور دانشجویان خدمات مشاوره سازمان سنجش وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی قاسم سلیمانی پذیرش بدون آزمون پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان امتحانات پایان ترم دیوان عدالت اداری آزمون استخدامی بدون کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور مراکز مشاوره دانشجویی مبتلا به کرونا دانشگاه ها دانشگاه ها مراکز بهداشت خوابگاه ها ایام کرونا صفاری نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۲۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • ۲ هزار مددجوی کمیته امداد از خدمات پزشکی بهره مند شدند
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی