Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@12:32:20 GMT

رکورد گرما در سال ۲۰۲۰ شکسته شد

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۲۷۱۲

رکورد گرما در سال ۲۰۲۰ شکسته شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، مساله نگران کننده این است که رکوردشکنی گرمایی سال ۲۰۲۰ در شرایطی رخ داده که در این سال پدیده ال نینو نیز وجود داشته که می‌توانست موجب خنک‌تر شدن کره زمین شود، اما فرایند گرمایش زمین تا بدان حد تشدید شده که حتی ال نینو نیز نتوانسته جلوی رکوردشکنی گرمایی سال ۲۰۲۰ را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی یادشده که توسط اتحادیه اروپا صورت گرفته، نشان می‌دهد متوسط دمای سطح کره زمین در جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۱.۲۵ سانتیگراد بیشتر از متوسط دمای ثبت شده طی سال‌های ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ بوده است. این رقم نسبت به متوسط دمای ثبت شده از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ نیز ۰.۶ درجه سانتیگراد افزایش نشان می‌دهد.

این افزایش در مورد قاره اروپا به ترتیب ۱.۶ و ۰.۴ درجه سانتیگراد بوده است. بیشترین نگرانی مربوط به قطب شمال است که در آن متوسط دمای ثبت شده در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با بازه زمانی ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ بیش از ۰.۶ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

بر طبق همین بررسی شش سالی که از نظر گرما در جهان رکورد شکن بوده‌اند همگی در شش سال اخیر رخ داده‌اند و دهه ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ گرم‌ترین دهه تاریخ بشر بوده است و تداوم این روند می‌تواند ادامه حیات بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی را در کره زمین به طور جدی دچار مشکل کند.

کد خبر 5119117

منبع: مهر

کلیدواژه: گرمایش زمین گرمای شدید اتحادیه اروپا سازمان محیط زیست حاکمیت سایبری ویروس کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان هوش مصنوعی واکسن کرونا واکسن فایزر ایالات متحده امریکا فیس بوک تحقیقات علمی نوآوری اخبار جعلی تولید دانش بنیان فناوری نانو متوسط دمای سال ۲۰۲۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۲۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، نتایج این پژوهش که در قالب پایان‌نامه دکترای محمد کریمی فیروزجایی با عنوان «ارائه روشی جهت بهبود همزمان توان تفکیک مکانی و دقت دمای سطح زمین بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای» در گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران و با راهنمایی مجید کیاورز و سید کاظم علوی پناه انجام شده است، در یکی از معتبرترین مجلات بین‌المللی به نام Remote sensing of Environment با ضریب تأثیر ۵/۱۳ به چاپ رسید.

کاظم علوی‌پناه، استاد دانشگاه تهران و برنده نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکی از استادان راهنمای این رساله دکتری بوده است، درباره اهمیت تحقیق انجام شده، گفت: «دمای سطح زمین یک پارامتر فیزیکی است که به دلیل نشان دادن میزان تشعشعات ساطع شده از سطح زمین و تبادل انرژی بین سطح زمین و اتمسفر، از اهمیت بالایی برخوردار است. در دهه‌های اخیر با توسعه علم سنجش از دور حرارتی، محاسبه دمای سطح برای یک منطقه وسیع، با توان تفکیک مکانی-زمانی مختلف امکان‌پذیر شده است. دمای سطح به دست آمده از سنجنده‌های حرارتی ماهواره‌ای در توان‌های تفکیک مکانی و زمانی مختلف، از اهمیت بالایی در مطالعات متعدد از جمله بررسی منابع زمینی و زیرزمینی، پایش پدیده‌های محیطی، کیفیت هوا، بیلان انرژی، ساختار زمین‌شناسی، هواشناسی و اقلیمی، موضوعات و چالش‌های شهری همچون کیفیت محیط شهری، شدت جزیره حرارتی، اینرسی حرارتی و آسایش حرارتی، تغییرات اکوسیستم، مدیریت منابع آب، کشاورزی، هیدرولوژی، رطوبت سطح و تبخیر و تعرق، شناسایی پدیده‌های مختلف و اقیانوس‌شناسی برخوردار است.»

استاد تمام دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: استفاده از دمای سطح بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای در کاربردهای مختلف، با چالش‌های مهمی همراه است. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، توان تفکیک مکانی این داده‌ها و اطلاعات است. در بسیاری از کاربردهای شهری و محیطی، به دمای سطح با توان تفکیک مکانی بالا نیاز است که در دسترس نمی‌باشد.

دارنده نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با توجه به اهمیت موضوع، محمد کریمی فیروزجایی در رساله دکتری خود با عنوان «ارائه روشی جهت بهبود همزمان توان تفکیک مکانی و دقت دمای سطح زمین بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای» در گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران با نظارت دکتر مجید کیاورز و اینجانب به این چالش پرداخته است.

عضو هیأت علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: این گروه تحقیقاتی در این رساله، جهت‌های تحقیقاتی جدید باز کرده و الگوریتم‌های نوینی برای بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح بدست آمده از تصاویر ماهواره‌ای توسعه دادند که دقت و کارایی بالاتری نسبت به مدل‌های موجود و مرسوم دارند. این الگوریتم، می‌تواند در حل بسیاری از چالش‌های موجود در محیط‌های طبیعی و شهری مرتبط با حرارت مفید و مؤثر باشد.

کد خبر 6099295

دیگر خبرها

  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • رکورد درازترین نان باگت جهان شکسته شد + فیلم
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ شکسته شد
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان ۲۰۲۳ شکسته شد
  • (ویدئو) رکورد درازترین نان باگت جهان شکسته شد
  • پیش بینی جوی نسبتا آرام و پایدار بر آسمان کرمان
  • رگبار باران در نقاط مختلف کشور 
  • آسمان کرمان دوباره آبی شد
  • وزش باد نسبتا شدید زنجان را فرا می‌گیرد
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد