Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گروهی از محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) موفق به ساخت نانوجاذبی شدند که می‌تواند برای تولید محصولاتی که در هنگام ورزش ما را خنک و راحت نگه می‌دارد، استفاده شود؛ همچنین از رطوبت حاصل از عرق انسان می‌توان برای تأمین انرژی دستگاه‌های الکترونیکی پوشیدنی مانند ساعت، ردیاب تناسب اندام و موارد دیگر استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنسو چینگ از محققان این پروژه می‌گوید: تعریق روندی طبیعی برای بدن ما به‌منظور کاهش استرس گرمایی است. عرق بیشتر از آب تشکیل شده است. هنگامی که آب از سطح پوست تبخیر می‌شود، درجه حرارت پوست را کاهش می‌دهد و احساس خنک شدن می‌کنیم. در این اختراع جدید، ما یک فیلم جدید ساخته‌ایم که در تبخیر عرق از پوست و سپس جذب رطوبت آن بسیار موثر است. ما همچنین این فناوری را یک مرحله جلوتر بردیم به این شکل که با تبدیل رطوبت حاصل از عرق به انرژی، نیاز انرژی دستگاه‌های کوچک پوشیدنی را تامین کردیم.

اجزای اصلی این فیلم نازک جدید دو ماده شیمیایی رطوبت‌ساز یعنی کلرید کبالت و اتانولامین هستند. این فیلم علاوه بر اینکه به شدت جذب‌کننده رطوبت است، در معرض نور خورشید می‌تواند به سرعت آب آزاد کند. این ماده قابلیت استفاده مجدد داشته و می‌تواند بیش از ۱۰۰ بار جذب آب و آزاد کردن آن را انجام دهد.

برای استفاده کامل از عرق جذب شده، تیم تحقیقاتی NUS با استفاده از فیلمی جدید به‌عنوان الکترولیت، یک دستگاه جمع‌آوری انرژی پوشیدنی متشکل از هشت سلول الکتروشیمیایی (EC) طراحی کرده است. هر EC می‌تواند با جذب رطوبت، تقریباً ۰٫۵۷ ولت برق تولید کند. انرژی کلی جمع شده توسط این دستگاه برای تأمین انرژی یک دیود ساطع کننده نور کافی است. این دستاورد در واقع یک نمایش اثبات مفهوم بوده و پتانسیل بالایی دارد تا نیاز انرژی ادوات پوشیدنی‌های بدون باتری را با استفاده از عرق انسان تأمین کند.

جاذب‌های رایج رطوبت مانند زئولیت‌ها و ژل‌های سیلیکا دارای قدرت جذب آب اندکی بوده و ساختار‌های جامدی هستند که برای جذب رطوبت ناشی از تبخیر عرق مناسب نیستند. در مقایسه، این فیلم جدید جذب کننده رطوبت که توسط محققان NUS ساخته شده، ۱۵ برابر بیشتر رطوبت می‌گیرد و این کار را ۶ برابر سریعتر از مواد معمولی انجام می‌دهد.

محققان این فیلم را در غشا‌های قابل تنفس و ضدآب پلی تترافلوئوراتیلن (PTFE) که انعطاف‌پذیر است و معمولاً در لباس‌ها استفاده می‌شود، قرار دادند.

نمونه اولیه محصول تولید شده با این فناوری یک کفی کفش بوده که با استفاده از چاپ سه‌بعدی ایجاد شده است. محققان امیدوارند که با همکاری شرکت‌ها بتوانند این فیلم جاذب رطوبت جدید را در محصولات مصرفی به کار گیرند.

بیشتر بخوانید

ایران جایگاه چهارم فناوری نانو را در جهان دارد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان نانو فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۲۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد

مدیر‌کل دفتر فنی و تحقیقات نوسازی مدارس کل کشور گفت: قرار است نیروگاه های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت نیرو، سید محمد واعظی‌نژاد، مدیر‌کل دفتر فنی و تحقیقات نوسازی مدارس کل کشور با بیان اینکه 56 پروژه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور در 15 استان در حال اجراست، اظهار کرد: 16 پروژه ساخت نیروگاه های مدارس در 6 استان به پایان رسیده که همزمان در استان های اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی به صورت همزمان، از روز پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403 با افتتاح نمادین نیروگاه خورشیدی 60 کیلوواتی یک دبیرستان خیرساز به نام حاج غلام رضا زیرک در شهر قم با حضور محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و حمیدرضا خان محمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور به بهره برداری رسیدند.

واعظی نژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر 56 پروژه ساخت نیروگاه های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور با ظرفیت 840 کیلووات توسط خیرین مدرسه ساز در حال اجراست؛ این نیروگاه ها در حال انعقاد قرارداد و یا در حال طی کردن مراحل اجرا هستند که دو تا سه ماه آینده وارد مدار می شوند.

وی با اشاره به مزایای بکارگیری نیروگاه های خورشیدی در مدارس کشور، افزود: ساخت این نیروگاه ها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفه جویی در هزینه های مدارس سبب افزایش خودآگاهی دانش آموزان از مزایای استفاده از انرژی های پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از بکارگیری سوخت های فسیلی در مدارس می شود.

واعظی نژاد در ادامه تصریح کرد: از آنجا سرانه های تخصیص یافته به مدارس پایین است و مدارس در فصل های فعال مجبورند از سوخت های فسیلی استفاده کنند، بکارگیری نیروگاه های خورشیدی در آنان ضمن صرفه جویی در هزینه های جاری همچون آب، برق و کاغذ و ... سبب کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی می شود.

وی از هدف گذاری ساخت نیروگاه های خورشیدی در 20 هزار مدرسه کشور خبر داد و اظهار کرد: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاه های خورشیدی در 20 هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح 16 نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده و 56 پروژه در سطح کشور در حال اجراست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: شرکت‌های ارزآور در اولویت تامین ارز هستند
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • چمبر تست دما و رطوبت چیست؟
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • عوامل تاثیرگذار بر کپک زدن فرش
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود