Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه آمریکا، رئیس جمهور سابق کشورش را متهم کرد که با ادامه دادن به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) در حالی که روسیه آن را نقض کرده بود، جان شهروندان آمریکایی را به خطر انداخت.

 به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با استفاده از حساب کاربری خود در توییتر در حال انتشار توییت‌هایی است که به نوعی جمع‌بندی کارنامه وزارت امور خارجه آمریکا در دولت دونالد ترامپ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در توییتی گفت: در پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد دو طرف وجود داشت. باراک اوباما با محدود کردن ارتش کشورمان، جان آمریکایی‌ها را به خطر انداخت در حالی که روسیه تقلب کرد و سیستم‌های خود را تقویت کرد. هنگامی که در یک پیمان دو طرفه تنها یک طرف آن را رعایت می‌کند، به آن "حماقت" گفته می‌شود.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد که در سال ۱۹۸۷ میلادی توسط آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق امضا شد، تمامی موشک‌های کوتاه‌برد و میان برد (۳۱۰ تا ۶۲۰ مایل) و موشک‌های پرتاب از زمین با برد متوسط (۶۲۰ تا ۳۴۲۰ مایل) را منع کرد. ‌این پیمان هسته‌ای دوم اوت سال ۲۰۱۹ میلادی خاتمه یافت، آن هم پس از آنکه آمریکا رسما از شش ماه قبل از آن از این توافق خارج شده بود.

پامپئو همچنین از واکنش بین‌المللی به تسلیحات شیمایی سوریه سخن گفته و تاکید کرده بود که باید با عمل از معاهده‌ها دفاع کرد. او به حمله مشترک سه سال قبل آمریکا، فرانسه و بریتانیا علیه تاسیسات شیمیایی سوریه اشاره کرده است. به ادعای او این حمله برای بازداشتن دولت سوریه از استفاده از سلاح شیمایی انجام شد. پامپئو نوشت‌: «ما خط قرمزهای واقعی داریم.»

وزیر امور خارجه آمریکا در توییت دیگری نوشت که در سیاست‌های خود آمریکا را مقدم قرار داده و باور دارد که توافق‌ها زمانی کارآمد هستند که همه طرف‌ها به آن عمل کنند.

او همچنین به چین به عنوان «چالش عصر ما» اشاره کرد و از توجه آسیای میانه در دولت ترامپ سخن گفت که به گفته او در دولت‌های قبلی کمتر مورد توجه قرار گرفته بود.

وزیر امور خارجه آمریکا از نتیجه دیپلماسی آمریکا بین استرالیا و هند ابراز خرسندی کرد و کار با همتای کانادایی خود را «فوق‌العاده» توصیف کرد.

او گفت که رابطه با بریتانیا واقعا خاص است و دولت ترامپ بیش از هر دولت دیگری به  آن ارزش گذاشته است.

پامپئو همچنین به تعهد مالی یک میلیارد دلاری آمریکا با اروپا برای تقویت امنیت اقتصادی مناطقی اشاره کرد که هدف روسیه و چین قرار دارند.

به گفته پامپئو،‌تیم سیاست خارجی تحت فرمان او بیش از هر تیم دیگری در جهت تضمین منافع آمریکا اتحاد ایجاد کردند و چندجانبه‌گرایی موثر آمریکا را امن‌تر می‌کند.

او در یکی از آخرین توییت‌های خود تصویری از دونالد ترامپ را منتشر کرد که می‌گوید «باید آمریکا را در قلب‌هایمان در اولویت و آزادی را در روح خود زنده‌ نگهداریم.»

پامپئو بر خلاف دونالد ترامپ همچنان به این شبکه اجتماعی دسترسی دارد و در روزهای پایانی دولت بیش از گذشته در حال استفاده از آن است. توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی از عصر جمعه دسترسی رئیس جمهور آمریکا به این پلتفرم‌ها را مسدود کرده‌اند. دلیل این اقدام که پس از آشوب در کنگره آمریکا انجام شد، «تشویق به خشونت» اعلام شده است. دونالد ترامپ که رسانه‌های جریان اصلی را غیرآزاد می‌دانست برای ارتباط با مردم به طور گسترده از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کرد و  به طور متوسط روزانه ۱۰ توییت منتشر می‌کرد.

پامپئو از سال ۲۰۱۸ به عنوان هفتادمین وزیر امور خارجه آمریکا در دولت ترامپ مشغول به کار شد. / ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزیر امور خارجه آمریکا امور خارجه آمریکا دونالد ترامپ دولت ترامپ میان برد هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۴۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در ادامه لفاظی‌های خود علیه حماس ضمن حمایت از اسرائیل، این جنبش را به دلیل ادامه درگیری‌ها در غزه محکوم کرد، زیرا این گروه نمی‌خواهد توافقی را بپذیرد.

این اظهارات در جریان دیدار بلینکن و هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، بیان شد. نماینده آمریکا خواستار هر تلاشی برای متقاعد کردن حماس به پذیرش پیشنهاد آتش‌بس فوری شد.

وزرای خارجه دو کشور همچنین در مورد تلاش‌های جاری برای تضمین صلح پایدار در منطقه، از جمله از طریق راه‌یابی به یک کشور فلسطینی با تضمین‌های امنیتی برای اسرائیل، گفتگو کردند. بلینکن بر اهمیت اجتناب از تشدید درگیری در خاورمیانه تأکید کرد. 

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز شنبه گزارش داد که اسرائیل انتظار دارد حماس به پیشنهاد اخیر توافق ظرف ۴۸ ساعت آینده پاسخ دهد.

بر اساس این گزارش، مفاد این پیشنهاد امروز از طریق هیئت مصری به سرپرستی عباس کامل، رئیس اطلاعات، در غزه به حماس منتقل می‌شود. اسرائیل امیدوار است که حماس ۳۳ اسیر از جمله زنان، کودکان، مردان بالای ۵۰ سال و افراد بیمار را آزاد کند.

این کانال در ادامه اشاره کرد که به ازای هر اسیر اضافی آزاد شده، آتش بس یک روز تمدید می‌شود. در این دوره، هر دو طرف در مذاکراتی با هدف پایان دادن به جنگ و آزادی همه اسرای باقی‌مانده شرکت خواهند کرد. یسرائیل کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل پیشتر گفته بود که در صورت دستیابی طرفین به توافق، تهاجم رفح به حالت تعلیق در خواهد آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • امیرعبداللهیان روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت