Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@16:06:07 GMT

رفع دشواری‌ها در مسیر صادرات ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۶۹۲۶

رفع دشواری‌ها در مسیر صادرات ایران

رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید دولت باید تلاش کند دشواری‌هایی که در مسیر صادرات ایران به وجود آمده را برطرف کرده و به بخش خصوصی اجازه فعالیت جدی در این حوزه بدهد.

به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در مراسم روز ملی صادرات اظهار کرد: اقتصاد ایران در سال‌های گذشته شرایطی خاص و استثنایی را پشت سر گذاشت. این شرایط از سویی با تحریم‌های همه جانبه آمریکا و از سوی دیگر با مشکلات داخلی همزمان شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌رو آنچه که در سال‌های گذشته رخ داد یک افتخار بسیار مهم برای اقتصاد کشور بود.

به گفته وی صادر کنندگانی که امروز به عنوان صادر کنندگان برتر معرفی می‌شوند در سخت‌ترین دوره توانستند آمار صادراتی ایران را حفظ کرده و عملکردی تاریخی از خود به جای بگذارند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که امروز صادرات نوک پیکان حرکت توسعه اقتصادی همه کشورهاست بیان کرد: امروز اگر کشوری می‌خواهد میزان قدرت و نفوذ خود در اقتصاد جهان را مشخص کند به آمارهای صادراتی خود و میزان نفوذ کالاهایش در بازارهای جهانی اشاره می‌کند. امروز صادرات حتی در مسائل فرهنگی، اجتماعی و امنیتی نیز اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.

شافعی با بیان این‌که اگر کالاها رد نشوند سربازها از مرز عبور خواهند کرد، اظهار کرد: امروز بسیاری از کشورهای جهان به اهمیت این موضوع پی بردند، اما متاسفانه در ایران هنوز درک دقیقی از میزان اهمیت صادرات وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در طول سال‌های گذشته صحبت‌های زیادی از رونق تولید و بهبود وضع معیشت مردم مطرح شده اما در کنار روایت‌های مستقیم آنچه که در بلندمدت به سود اقتصاد کشور خواهد بود حمایت از مردم در سایه توسعه اقتصادی است، زیرا وقتی تولید و صادرات گسترش پیدا کند رونق اقتصادی به وجود می‌آید و اگر ما در صادرات عقب بمانیم بار آن را اقشار کم درآمد جامعه بر دوش می‌کشند.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران در این مسیر صادرکنندگان از دولت حمایت‌های مالی نمی‌خواهند بلکه انتظار دارند یک مسیر هموار برای صادرات به وجود آید و سردرگمی طولانی در این حوزه برطرف شود. در سال‌های گذشته اتاق بازرگانی بارها دغدغه‌های خود در این حوزه را مطرح کرده و امیدوار است با اصلاح سیاست‌های غلط رسیدن به اهداف کلان ممکن شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات اتاق بازرگانی سال های گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۶۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب 26، 18 و 6 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.
 کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر 220 میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.
بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال 1402 از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم 16 درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با 11.5 درصد و غرب تهران با 9.5 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
 در این مدت 2 میلیارد و 200 میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن 12 درصد افزایش نشان می دهد.
امارات متحده عربی با 38 درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با 22 درصد و ترکیه با 17.6 درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال 1402 بوده اند.
 بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال 1402 به پارچه‌های تار و پود‌باف با 433 میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن 21.5 درصد افزایش نشان می‌دهد.
شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول 50 الی 60 کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول 63 _ 61 کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد