Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@05:48:41 GMT

نرخ دلار بودجه بر اساس واقعیات تعیین شود

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۷۲۳۹

نرخ دلار بودجه بر اساس واقعیات تعیین شود

خبرگزاری آریا - یک اقتصاددان گفت: نرخ دلار در بودجه باید براساس نرخ واقعی در بازار باشد چرا که کمتر یا بیشتر از آن نرخ به طور قطع باعث ایجاد رانت و فساد در اقتصاد خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، دلار بودجه سال آینده در حالی با نرخ 17 هزار و 500 تومان از سوی کمیسیون تلفیق تصویب شد که انتقادات بسیاری به آن وارد است و عده ای معتقدند که این موضوع تبعاتی را به همراه خواهد داشت که به ضرر مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع این اتفاق نوعی زنگ خطر و هشدار است چرا که تعیین چنین نرخی آن هم بدون اینکه مبنایش مشخص باشد، منجر به رشد بیشتر نقدینگی و رشد پایه پولی خواهد شد و زیان بار خواهد بود.
عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی در این باره گفت: تعیین نرخ 17500 تومان به ازای هر دلار و رسمیت دادن به این نرخ تسعیر ارز در بودجه را با توجه به توفیقات اخیر در صدور نفت و فرآورده های نفتی و خنثی کردن تحریم های جاری از یک طرف و نیز روند تحولات و احتمال کاهش تحریم ها در سال آتی از طرف دیگر، به صلاح اقتصاد کشور نمی دانم. نکته ای که باید توجه شود موضوع تاثیر آن بر رشد پایه پولی است. ممکن است در ظاهر این اقدام با کم کردن از میزان صادرات نفت موجب تراز دخل و خرج بودجه شود ولی براساس تجربه کشور و رابطه مالی دولت و بانک مرکزی، تاثیر آن در نقدینگی را نمی توان نادیده گرفت. به جای بالا بردن نرخ تسعیر ارز در بودجه که مبنای محاسباتی آن نیز مشخص نشده است، بهتراست تلاش مجموعه نظام به صدور نفت بیشتر که حق مردم ایران است متمرکز شود.
در همین باره یک اقتصاددان نیز معتقد است: نرخ دلار در بودجه باید براساس نرخ واقعی در بازار باشد چرا که کمتر یا بیشتر از آن نرخ به طور قطع باعث ایجاد رانت و فساد در اقتصاد خواهد شد.
مهدی پازوکی در گفت و گو با ایبِنا با تاکید براینکه نرخ واقعی ارز در بازار براساس عرضه و تقاضا باید تعیین شود، تصریح کرد: ارز 4200 تومانی باید از اقتصاد حذف شود و البته یارانه حمایتی به اقشار کم درآمد جامعه پرداخت شود تا از محل حذف این ارز ارزان قیمت دچار آسیب نشوند.
وی ادامه داد: اگر تعامل ایران با اقتصاد جهانی برقرار شود شاهد بهبود شرایط و رسیدن به نرخ واقعی ارز خواهیم بود اما اگر فضا بسته تر و روابط محدود تر شود و ایران در جامعه جهانی منزوی باشد به طور قطع اثرات منفی خود را به همراه خواهد داشت.
پازوکی با اشاره به کاهش یکباره قیمت ارز در ایران بعد از انتخابات آمریکا، گفت: این موضوع نشان دهنده آن است که قیمت ها براساس عرضه و تقاضا تعیین نمی شود و بر پایه انتظارات تورمی تغییر می کند. در نتیجه باید سیاست بخردانه و تنش زدا را در دستور کار قرارداد و با برقراری تعامل با دنیا شرایط را بهبود بخشیم و فضای کسب و کار را نیز برای فعالان اقتصادی هموار سازیم.
این اقتصاددان تاکید کرد: با حذف دلار 4200تومانی دولت حتما باید به طبقات مختلف کم درامد جامعه در قالب یارانه کمک، این افزایش نرخ ارز را جبران کند و مابه التفاوت آن را در بسته های حمایتی برای مردم در نظر بگیرد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نرخ واقعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۷۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند.

به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از نیجریه، آفریقای جنوبی، غنا، سنگال، کامرون، الجزایر، مصر و عربستان سعودی که هر کدام نماینده مناطق حساس آفریقا و خاورمیانه هستند. اقدامات آنها سؤالاتی را در مورد آینده دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره اصلی جهان ایجاد می‌کند.

نویسندگان مقاله خاطرنشان می‌کنند که اقتصاد راکد آمریکا خود کشور‌ها را به خارج کردن ذخایر طلایشان که در بانک‌های آمریکا هستند، سوق داده است. سایر نگرانی‌ها شامل تورم مداوم، افزایش سطح بدهی و نگرانی در مورد توانایی فدرال رزرو برای حفظ ثبات سیاست پولی آمریکاست.

این کشور‌ها با بازگرداندن ذخایر طلای خود به دنبال محافظت از خود در برابر سرایت مالی احتمالی و حفظ ثروت خود در مرز‌های خود هستند.

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • افزایش حقوق سربازان اجرایی می‌شود؟
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی اعلام شد
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها