Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@10:34:29 GMT

آواز کتولی ثبت ملی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۸۰۲۵

آواز کتولی ثبت ملی می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از پیگیری برای ثبت ملی آواز کتولی از نواهای اصیل موسیقی بومی این استان خبر داد.


به گزارش  خبرگزاری شبستان، عباس زارع، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از پیگیری برای ثبت ملی آواز کتولی از نواهای اصیل موسیقی بومی این استان خبر داد. 

«عباس زارع» در آیین معارفه رییس و اعضای جدید هیات مدیره انجمن موسیقی مازندران افزود: با ثبت نوای امیری در فهرست ملی آثار معنوی، در تلاشیم تا با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یکی دیگر از نواهای اصیل موسیقی بومی مازندران، یعنی کتولی را نیز به ثبت ملی برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به تلاش‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برای اعتلای موسیقی بومی و تکریم هنرمندان این حوزه، از جمله اخذ نشان درجه یک فرهنگ و هنر برای استاد محمدرضا اسحاقی و زنده یاد استاد ابوالحسن خوشرو دو تن از پیشکسوتان موسیقی مازندران، وظیفه اصلی انجمن موسیقی را ترویج فرهنگ و موسیقی بومی مازندران برشمرد و گفت: اعضای انجمن جدید موسیقی بومی مازندران باید با استفاده با استفاده از ظرفیت‌های بالای این رشته هنری و نگاه یکسان، در مسیر توسعه و اعتلای این هنر گام بردارند. 

در پایان این آیین، سیدجمال محمدی به عنوان رییس جدید انجمن موسیقی مازندران معرفی و از خدمات سیدجلال محمدی رییس سابق قدردانی شد. 

سیدجمال محمدی، محسن بافنده، رامین جمالی، محمد غلامی و محمد حدادی نیز به عنوان اعضای جدید هیات مدیره انجمن موسیقی معرفی شدند. 

کتولی یکی از مهمترین سبک‌های موسیقی آوازی مازندران است. کتولی سه مقام آوازی دارد. بخش نخست آن در متریک آزاد و بخش سوم کاملا متریک است. بخش دوم از لحاظ متریک بین آن دو قرار دارد. سه مقام کتولی، با نام‌های هرایی، راسته مقام و کله کش خوانده می‌شود. 

کتولی پیشنمازی یا پیش‌نوازی، آوازی است که در هنگام کار، غم و اندوه و حتی شادی خوانده می‌شود. آواز کتولی با ساز لله‌وا و سرنا همراهی می‌شود و مربوط به شرق مازندران و علی‌آباد کتول است که در گذشته بخشی از مازندران بود. پیش‌نوازی آهنگی است بدون کلام و قبل از شروع عروسی می‌نوازند تا اهالی از مکان عروسی باخبر شوند، این ملودی را با ساز سرنا و یک یا دو نقاره می‌نواختند.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ثبت ملی انجمن موسیقی موسیقی بومی ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۸۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، مجید منادی عصر امروز در گفت‌وگویی رسانه‌ای تصریح کرد: فراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان در سه بخش تئاتر خیابانی، تئاتر صحنه‌ای و تئاتر کودک و نوجوان در استان خوزستان (طرح شهید آوینی) منتشر خواهد شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: اولویت‌های موضوعی آثار طبق سرفصل طرح شهید آوینی ضرورت افزایش جمعیت، خدمات پیشرفت نظام و خدمات خاص دولت انقلابی، نقش مقاومت در مقابله با استکبار، افشای فتنه ۱۴۰۱ خواهد بود.

وی ادامه داد: آثار متقاضی توسط شورایی متشکل از نمایندگان انجمن هنرهای نمایشی خوزستان و کارشناسان مجرب اداره کل فرهنگ و ارشاد استان که توسط معاون هنری این اداره کل معرفی می‌شوند، بررسی و انتخاب خواهند شد.

منادی اظهار کرد: در حوزه تئاتر کودک و نوجوان نیز نمایشنامه‌های نویسندگان بومی خوزستان که با در نظر گرفتن اولویت‌های موضوعی طرح شهید آوینی از شاخصه‌های بومی بهره برده باشند در اولویت پذیرش خواهد بود.

وی افزود: در بخش‌های خیابانی و صحنه‌ای اولویت با تولیدات جدید خوزستان خواهد بود و این آثار نباید قبلاً توسط هیچ گروهی اجرا شده باشد. تولید در قالب و گونه‌های مختلف نمایشی بلامانع است ولی ایده‌ها و شیوه‌های اجرایی خلاقانه و نو در اولویت پذیرش است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: به منظور عدالت در تخصیص منابع حمایتی، هر کارگردان یا نویسنده می‌تواند با یک اثر در این برنامه حمایتی شرکت کند.

کد خبر 6099692

دیگر خبرها

  • تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»
  • انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • سندهای به روز شده رفسنجان به دست مردم بومی قشم رسید
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • هنری که لاکچری شده!
  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی