Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار سیاسی ایرنا، «سمیه افضلی نیکو» روز دوشنبه  در نشست «دعوای حقوقی خانواده‌های شهدای دانشمندان هسته ای علیه دولت آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس»  با بیان اینکه ۱۵ وکیل برجسته دادگستری شکایت خانواده‌های شهدای هسته‌ای را پیگیری می‌کنند، خاطرنشان کرد: روز شنبه در شعبه ۵۵ بین الملل مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران، پرونده‌ای علیه رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا شامل مقامات ارشد این دو رژیم، رییسان جمهوری آمریکا و نخست وزیران این دو رژیم، مقامات وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه این دو رژیم ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وکیل پرونده شهدای هسته‌ای، دولت آمریکا و مسوولان بلندپایه این رژیم را خوانده اصلی این ترور عنوان کرد و افزود: این پرونده ۱۱ خواهان و ۳۲ خوانده دارد.

افضلی‌نیکو تصریح کرد: ارتکاب جنایت علیه دانشمندان هسته‌ای کشور اقدامی مسوولیت‌آور و از نظر حقوقی قابل تعقیب است زیرا دانشمندان سرمایه‌های جهانی محسوب می‌شوند و اقدام علیه آنها از باب مسوولیت کیفری و مدنی نباید بدون مجازات بماند.  

وی با بیان اینکه پیگیری‌های ما و سایر کشورها باید ایجاد بازدارندگی کند، گفت: با پیگیری‌های انجام شده از سوی خانواده‌ها و مسوولان، یکسال پیش مستندسازی حقوقی انجام و دادخواست تنظیم شد و با ظرفیت‌سنجی در سطح ملی و بین‌المللی، قانونگذار به ما اجازه داده تا علیه کشورهای حامی تروریسم پرونده تشکیل دهیم.  

وکیل پرونده شهدای هسته‌ای به طراحی و انجام عملیات توسط رژیم صهیونیستی براساس مستندات منتشر شده از سوی خود این رژیم اشاره و خاطرنشان کرد: ۱۹ کنوانسیون مبارزه با تروریسم و ۲۴ قطعنامه سازمان ملل وجود دارد که دولت آمریکا به بیشتر آنها متعهد شده و بر اساس آنها، تروریستی بودن اقدام علیه دانشمندان هسته‌ای ما کاملا مبرز است.  

افضلی‌نیکو، صدها میلیون دلار کمک مالی و وتو کردن ۴۳ قطعنامه ضداسراییلی در سازمان ملل توسط آمریکا را یادآور شد و افزود: بر اساس قوانین تصویب شده داخلی،  می‌توانیم طرح دعوا کنیم و پرونده قضایی تشکیل شده ۴۰۰ صفحه است که ۵۰۰ صفحه ضمایم دارد که اقرارهای خواندگان را شامل می‌شود.  

وی با بیان اینکه اساس ترورها برای جلوگیری از دستیابی به حق مسلم کشورمان برای بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای است، گفت: اقدام علیه شهدای هسته‌ای نقض تمام قوانین بین‌المللی است.  

این وکیل دادگستری، اساس تشکیل پرونده را درخواست خانواده‌های شهدای هسته‌ای عنوان کرد و افزود: پرونده شهید فخری‌زاده در مسیر مستندسازی است و پرونده بقیه شهدای هسته‌ای مستند شده است.  

افضلی‌نیکو درباره طرح دعوا در دادگاه‌های بین‌المللی خاطرنشان کرد: خلأهای حقوق بین‌المللی و نفوذ قدرت‌ها بر این دادگاه‌ها مانع از پیگیری شده است اما امیدواریم در آینده بتوانیم آنرا در محاکم بین‌المللی هم پیگیری کنیم.  

وی با بیان اینکه ۱۰۰ میلیون دلار خسارت طلب کردیم، افزود: این خسارت مربوط به خسارات مادی، معنوی و روحی تحمیل شده به خانواده‌های قربانیان در ایام پس از شهادت است و مطابق رویه‌های بین‌المللی و رویه‌های حقوقی محاسبه خسارت در دادگاه‌های آمریکا انجام شده است.  

وکیل پرونده شهدای هسته‌ای، خواستار در نظر گرفتن خسارات تنبیهی برای عاملان ترور توسط دادگاه شد و افزود: اموال آمریکا و عاملان جنایت در منطقه می‌تواند با همکاری سایر کشورها برای دریافت خسارت وارده به خانواده‌های شهدای هسته‌ای مصادره شود.  

افضلی‌نیکو خاطرنشان کرد: بعد از ابلاغ دادخواست به خواندگان پرونده، اولین جلسه دادگاه در ۲۱ فروردین برگزار می‌شود و خواندگان می‌توانند در دادگاه حضور پیدا کنند و از خود دفاع کنند.  

همسر شهید علی محمدی نیز در این مراسم با یادآوری این موضوع که اکنون یازدهمین سالگرد شهادت آن شهید است، گفت: از زمان شهادت همسرم در ۱۱ سال پیش، آرزوی پیگیری قضایی پرونده را داشتم و خوشحالم که این آرزو در حال تحقق است.  

همسر شهید شهریاری نیز به دیدارهای قبلی خود با مقامات قضایی کشور اشاره کرد و گفت: کاش این پرونده زودتر ثبت می‌شد و گرچه ممکن است به نتیجه رسیدن آن زمان بر باشد اما  تلاش در این موضوع تکلیف ماست.  

وی خواستار توجه رسانه‌های بین‌المللی به شرایط خانواده‌های شهدای هسته‌ای شد و ابراز امیدواری کرد: شرایط بین‌المللی در آینده به نحوی تغییر کند که تعقیب مجرمان را تسهیل کند.

همسر شهید رضایی‌نژاد نیز مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار تعیین شده برای خسارات وارده به خانواده‌های شهدای هسته‌ای را حداقل جبران مالی خسارات وارده به خانواده‌های شهدای هسته‌ای عنوان کرد.

نشست خبری تبیین دعوای حقوقی خانواده شهدای دانشمندان علمی و هسته‌ای ایران علیه دولت آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس با حضور تیم حقوقی، قربانیان و خانواده شهدای هسته‌ای بعدازظهر دوشنبه در محل هتل پارسیان آزادی برگزار شد.

برچسب‌ها سازمان ملل متحد تروریسم پرونده شهدای هسته ای شهید رضایی نژاد دولت آمریکا ایالات متحده آمریکا انرژی هسته ای رژیم صهیونیستی پروندهٔ خبری ترور شهید فخری زاده؛ دانشمند ممتاز هسته ای و دفاعی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد تروریسم پرونده شهدای هسته ای سازمان ملل متحد تروریسم پرونده شهدای هسته ای شهید رضایی نژاد دولت آمریکا ایالات متحده آمریکا انرژی هسته ای رژیم صهیونیستی اخبار کنکور خانواده های شهدای هسته ای پرونده شهدای هسته ای دانشمندان هسته ای دولت آمریکا بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۹۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست نتانیاهو از بایدن فاش شد

وب‌سایت آمریکایی «آکسیوس» فاش کرد، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در مورد ممانعت از صدور حکم بازداشت مقامات ارشد این رژیم از سوی دیوان کیفری بین‌الملل درخواست کمک کرد.

به گزارش ایسنا، این وب‌سایت آمریکایی اعلام کرد که درخواست نتانیاهو در جریان گفتگوی تلفنی که دو طرف عصر روز یکشنبه با هم داشتند، مطرح شد و نتانیاهو خواستار ممانعت از صدور حکم‌های بازداشتی شد که شخص او و یا وزیر جنگ کابینه‌اش و یا رئیس ستاد کل ارتش این رژیم را هدف قرار می‌دهند.

آکسیوس در گزارش دیگری اعلام کرد اعضای کنگره آمریکا از دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات به دادگاه لاهه درخصوص صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات صهیونیستی هشدار داده و آن را تهدید کردند که چنین اقدامی با پاسخ آمریکا مواجه خواهد شد.

آمریکا مخالفت خود را با تحقیقات این دادگاه درباره اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه ابراز کرد و «کارین ژان پی‌یر» سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که «موضعگیری واشنگتن در مورد تحقیقات دادگاه لاهه کاملاً روشن است و ما آن را تایید نمی‌کنیم و باور نداریم که این تحقیقات در دایره اختیارات آن باشد.»

دیوان بین‌المللی دادگستری ۲۶ ژانویه گذشته از رژیم صهیونیستی خواست اقداماتی را برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه و توقف تحریک مستقیم به ارتکاب چنین جنایتی در پیش بگیرد.

همچنین این دادگاه از تل آویو خواست پس از یک ماه از زمان برگزاری جلسه، گزارشی از عملکرد خود در این خصوص به دادگاه ارائه کرده و تمام قدامات فوری لازم برای حمایت از فلسطینی‌ها در غزه را در پیش بگیرد، اما رژیم صهیونیستی به هیچ یک از این توصیه‌ها پایبند نبود و اکنون برای هفتمین ماه پیاپی به حملات خود علیه نوار غزه ادامه می‌دهد.

همچنین دو منبع به خبرگزاری «رویترز» گفتند که دادستان‌هایی از دادگاه لاهه با تعدادی از نیرو‌های فعال در دو تا از بزرگترین بیمارستان‌های نوار غزه مصاحبه‌های انجام دادند که این به منزله اولین تایید گفتگوی بازپرسان دادگاه با نیرو‌های امدادی درخصوص جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه در حالی است که رژیم صهیونیستی از احتمال صدور حکم‌های بازداشت از سوی این دادگاه ابراز نگرانی کرده است.

این دو منبع که خواستند نامشان فاش نشود، در ادامه اظهار کردند که بازپرسان دادگاه، گزارش‌های کارمندان فعال در بیمارستان‌های الشفاء و ناصر در خان‌یونس را دریافت و جمع‌آوری کردند.

یکی از این دو منبع گفت، برخی از اتفاقاتی که در این بیمارستان‌ها رخ داده، بخشی از تحقیقی است که دادگاه در حال حاضر روی پرونده‌های کیفری متهمان به ارتکاب جنایات جنگی و دیگر جنایات ضد بشری و نیز نسل کشی و جنگ در حال انجام است.

روزنامه عبری زبان «معاریو» به نقل از برخی منابع آگاه نوشت، نتانیاهو از احتمال صدور حکم بازداشت خودش از سوی دادگاه لاهه هراسان و مضطرب است.

نتانیاهو روز یکشنبه با حمله شدید به دادگاه لاهه مدعی شد حکم‌های این دادگاه هرگز تاثیری بر عملکرد «اسرائیل» نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • ترس نتانیاهو از بازداشت؛ بی بی دست به دامان خانواده اسرا شد
  • برگزاری نخستین کنگره شهدای جامعه اطلاعاتی هرمزگان در بندرعباس
  • درخواست نتانیاهو از بایدن فاش شد
  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته نظارتی منطقه ۵ اصفهان در ۱۴۰۳
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود
  • برنامه ریزی برای برگزاری یادواره ملی شهدای ترور خراسان رضوی
  • پرونده کثیرالشاکی موسوم گروه "ش" به دادگاه ارسال شد
  • پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته سرمایه‌گذاری بانک دی در سال جاری